6 originele adventskalenders om af te tellen tot kerst

originele adventskalenders

It’s the most wonderful time… kerst komt eraan! En wat is er leuker dan aftellen tot kerst met een adventskalender? Vorig jaar had ik voor het eerst een adventskalender en sindsdien ben ik fan! Dit jaar wil ik weer een adventskalender dus ging ik op zoek naar originele adventskalenders voor mezelf of om cadeau te geven!

Originele adventskalenders

Vorig jaar had ik voor het eerst een adventskalender en pakte ik het gelijk goed aan: ik had een kalender van Clinique, Yves Rocher, Ikea én een zelfgemaakte met een vriendinnetje. Bij Ikea hadden we onwijs veel geluk: zowel in onze kalender als de kalender die ik aan mijn schoonouders gaf zat €250 aan tegoed!

De Ikea kalender ga ik dit jaar sowieso weer halen en ook dit jaar maak ik een zelfgemaakte kalender met een vriendin. Voor de rest wil ik nog een andere adventskalender uitzoeken, maar ik ben nog een beetje aan het twijfelen… Het leek me leuk om mijn zoektocht naar originele adventskalenders met jullie te delen, mocht je zelf nog aanraders hebben dan hoor ik het graag!

originele adventskalenders

1. Mueslikalender

Ontbijt je elke dag met muesli in je yoghurt of smoothiebowl? Dan is deze adventskalender iets voor jou. Van 1 december tot aan kerst ontbijt je elke dag met een andere muesli, waarvan 9 exclusieve soorten die alleen rondom de kerst beschikbaar zijn. Klik hier om ‘m te bestellen – nu nog met €10 korting!

2. Geeky kalender

Voor alle broers/vaders/partners: deze geeky kalender waarmee je 24 verschillende elektronische spelletjes in elkaar kan zetten. Voor liefhebbers van elektrotechniek, lekker ouderwets ‘knutselen’. Je koopt ‘m hier.

3. Theekalender

December is een hectische maand. Deze kalender nodigt je uit om elke dag even een rustmomentje te nemen met een kop thee en iets lekkers! Hoe leuk is dat? Hij is ook beschikbaar met alleen thee, die vind je hier of een andere variant hier.

4. Speciaalbierkalender

Voor alle bierliefhebbers! In deze kalenders vind je 24 biertjes uit 17 verschillende landen. Bij elk biertje leer je wat over het bier en de brouwerij via de digitale hulp Beery Bot. Je vindt de adventskalender hier.

5. Whiskykalender

Toch meer van de whisky? Bestel dan deze kalender. De kalender bevalt 24 single malt whisky’s uit Schotland. Daarbij krijg je ook een boekje met uitleg over de verschillende soorten whisky’s.

6. Sekskalender

Sowieso de spannendste kalender uit dit lijstje ;-). Deze kalender garandeert een heel spannende december. In elk vakje zit namelijk een seksspeeltje of iets wat je tijdens de seks kan gebruiken (zoals glijmiddel of een blinddoek).

Zelf maken?

De leukste en meest originele adventskalenders zijn misschien wel de zelfgemaakte adventskalenders. Als je nu met een vriend(in) afspreekt om voor elkaar een adventskalender te maken, heb je nog genoeg tijd om mooie dingen bij elkaar te zoeken. Ik zal binnenkort wat tips en ideetjes delen voor het samenstellen van je eigen kalender!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

  1. Aah, zo leuk! Die theekalender klinkt ook wel echt interessant. Keer wat anders ook, maar dat geld voor alle kalenders hier wel, haha.

  2. Alex

    Ik maak dit jaar weer zelf een adventskalender voor mijn beste vriendin, want ze is eind november jarig dus dat is altijd een goed verjaardagscadeau :) Maar vooral de kalender met speciaal bieren lijkt me interessant, want ik houd wel van nieuwe biertjes proeven.

  3. gea

    Het is leuk dat er zoveel verschillende zijn. Ik vind de adventskalander met thee of met kaarsen wel een leuke om eens te kopen.

  4. Suzanne

    Wat leuk! Het lijkt mij wel eens leuk om zelf een adventkalender te maken!

  5. Marloes

    Vorig jaar gaf ik de HOPT-kalender aan mijn vriend. Het lijkt mij leuk om eens een eigen kalender te maken :)

  6. Benthe

    Ik ben heel benieuwd naar de tips voor het maken van een eigen adventkalender voor iemand anders, lijkt me leuk voor mijn vriend!

  7. Wat tof dat je ‘mijn’ kalender hebt gedeeld! Dankjewel :)
    De thee kalender vind ik zelf ook erg leuk, heb al een aantal van andere merken geshopt.
    Maar de bierkalender lijkt me ook heel tof om cadeau te geven.

  8. Larissa

    Oeh wat een leuk lijstje! Ik heb net toevallig ook een artikel geschreven over adventskalenders, maar man, wat zijn er veel opties! Echt zo leuk!

Geef een reactie