Diary week 48: ik ben officieel Niet-Belg & zelfgemaakte adventskalenders uitwisselen

Sinds ik full time werk vliegen de weken echt voorbij. Gunstig, want dan is het zo weer weekend. Helaas gaan die weekenden ook zo snel voorbij… haha. Deze week voelde ik me weer een stuk beter. Er stond dan ook iets heel leuks op de planning: ik ging eindelijk m’n zelfgemaakte adventskalender uitwisselen met Maura!

Maandag begon ik m’n dag lekker relaxed met een grote kom brinta. Ik hoefde niet te haasten, want deze ochtend werkte ik vanuit huis. Er werd namelijk nieuw internet aangelegd.

Ik ben zo blij! We hadden eerst echt slecht en sloom internet, in de slaapkamers hadden we zelfs geen bereik meer. Nu is het mega snel en valt ‘iet niet meer stil.

Zo begin ik m’n werkdag vaak: met een kopje koffie en de kranten van de dag. Het valt me op dat er best vaak Nederlands nieuws in de Belgische kranten staat. Van spraakmakend nieuws zoals dat gezin dat ‘verstopt’ zat op een boerderij snap ik dat, maar soms ook kleiner nieuws – andersom zie je dat in Nederland echt zelden.

Dinsdagavond hadden we een teamuitje. De cijfers van het eerste kwartaal werden doorgenomen, we kregen een korte workshop en daarna gingen we kegelen! Dit lijkt dus op bowlen, maar is net even anders. Zo heb je niet 10 maar 9 kegels en loopt de baan anders. Bovendien speel je in teams tegen elkaar, in plaats van ieder voor zich. Echt een aanrader. Deze baan bestaat al sinds 1933, hoe cool is die vintage vibe?

Op gegeven moment gingen de discolampen zelfs aan en werden er drankjes en snacks rondgebracht. Dit was echt zoveel beter dan ik had verwacht haha, echt een aanrader!

Woensdag besloten m’n collega’s pizza te bestellen en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Ik ging voor een 4 kazen pizza.

Het was ook een beetje een bijzondere dag, want ik mocht mijn Belgische ID-kaart ophalen! Nu is eindelijk m’n emigratie rond.

Ik ben nu officieel een Niet-Belg, ha ;-).

‘s Avonds kookte ik lekker voor m’n vriend en dronken we een wijntje. Beetje speciaal om het toch nog te vieren :-)

Vrijdag maakte ik geen foto’s, dus ik neem jullie meteen mee naar de zaterdag. Terwijl m’n vriend aan het surfen was, deed ik een rondje over de markt. Ik wil zo graag een kerstboom!! Ik besloot ‘m nu niet op de markt te kopen, maar ik denk wel dat we ‘m deze week in huis gaan halen.

De zaterdagmarkt is echt m’n favoriet, er zijn dan zoveel lekkere dingen te verkrijgen op de markt. Hoe goed ziet dit brood eruit?

Wel kocht ik deze krans! Ik had nog een gouden strik thuis, die heb ik eraan bevestigd en nu hangt ‘ie voor de deur. Super burgerlijk en eigenlijk niet boeiend want we wonen in een appartementencomplex. Dus van buiten kun je het niet zien en ik denk dat m’n buren allemaal altijd de lift pakken en onze voordeur dus ook niet zien haha. Maar ik vind het leuk dat we nu eindelijk een eigen huisje hebben en dit soort dingen kunnen doen.

Daarna dekte ik de tafel extra feestelijk. Ik mocht bij La Redoute wat mooie spulletjes uitzoeken voor een feesttafel. Ik dekte de tafel voor de foto, maar alles kon mooi blijven staan omdat ‘s avonds vrienden kwamen eten.

Daarna stapte ik samen met m’n vriend in de auto en reden we naar de Abdij van Averbode. Dit is een hele mooie oude abdij dat in een mooi natuurgebied ligt met bossen en een heide. We spraken af met Caroline, die foto’s van ons ging nemen.

Ze had me een tijdje geleden benaderd met de vraag of we dat leuk zouden vinden. Nou zijn we niet zo’n cheesy koppel dat van fotoshoots houdt, maar ik vind het wel leuk om eens fatsoenlijke foto’s van ons te hebben. Het was echt een prachtige zonnige middag en de omgeving was super mooi, dus ik ben heel benieuwd naar de foto’s!

Na een gezellige avond met vrienden doken we rond middernacht het bed in. Ik wachtte tot ik m’n vriend hoorde snurken en vulde snel z’n schoen haha. Overigens kreeg ‘ie een elektrische tandeborstel. Een vrij praktisch cadeau, maar daar houd ‘ie van. Tja, haha.

De volgende ochtend reden we naar Utrecht met deze doos vol cadeautjes.

M’n BFF Maura en ik hebben een adventskalender gemaakt voor elkaar. Dit is mijn kalender voor haar. Elke dag tellen we af tot kerst met een klein cadeautje.

Maar eerst ging ik nog even samen met mijn vriend Utrecht in. Ik was er al weer eventjes niet geweest, het voelde fijn om weer even terug te zijn. Zeker na mijn dipje van vorige week. We lunchten bij 30ML, slenterden wat langs de Oudegracht..

En zelfs dit lelijke stukje dat nog over is van het oude Hoog-Catharijne had ik gemist!

In de middag gingen we naar Maura. Rechts is dus mijn kalender voor Maura, links is de kalender die ik reeg. Zo’n grote doos!!

Omdat het natuurlijk al 1 december was mochten we allebei al een pakje uitpakken. Benieuwd naar wat erin zit? We delen allebei elke dag de opengemaakte pakjes op Insta stories.

Daarna speelden we spelletjes, o.a. Machi Koro. Ik had hier al vaker van gehoord, maar nog nooit gespeeld. Echt een heel tof spel! Je kunt het ook met twee personen spelen, wat ik altijd een pluspunt vind. Misschien zet ik deze wel op mijn verlanglijstje voor kerst!

Maura had heerlijk voor ons gekookt en daarna was het weer tijd om in de auto te stappen. Het was heeeel fijn om weer eventjes ‘gewoon’ in Utrecht te zijn en bij vrienden binnen te springen. Deze week voelde ik me al veel beter – het heeft gewoon tijd nodig. Gelukkig staan er de komende weken genoeg leuke dingen gepland. En hopelijk kan ik jullie volgende week onze kerstboom laten zien!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Jenn

  Klinkt als een heerlijk weekje! Leuk die adventskalenders :)

 2. Wat een leuk idee, die adventskalenders! Ik ga het in de gaten houden op Instagram. Die kegelbaan lijkt me een geweldig uitje, al weet ik nu al dat ik er niks van terecht zal brengen.

 3. haha ik kies ook altijd voor de vier soorten kaas pizza en wat heb je het toch weer leuk ingepakt! Looking good, ik ben benieuwd geworden naar het spel!

 4. Yael

  Gefeliciteerd niet-Belg :)! En wat een leuk idee die adventskalender.

 5. Anna

  Wat een leuke foto’s! En super tof idee van de adventkalenders :D

 6. Larissa

  Ohhh wat is de tafel mooi gedekt! Wat gaaf! En leuk dat jullie voor elkaar een adventskalender hebben gemaakt, tof idee! X

Geef een reactie