Diary week 49: Pakjesavond & bezoek aan de kerstmarkt

Afgelopen week stond in het teken van Sinterklaas en kerst. We vierden pakjesavond en haalden de kerstboom in huis. Ook bezochten we de kerstmarkt in Antwerpen, de mooiste kerstmarkt waar ik tot nu toe ben geweest!

Maandag was de tweede dag van advent, dus tijd voor een nieuw pakketje uit de adventskalender die Maura voor me maakte. Er zaten deze super lekkere pepernootjes in!

Na een lange werkdag bleek dat de koelkast leeg was. We hadden geen zin om naar de supermarkt te gaan, dus bestelden we pokébowls. M’n favoriete gerecht om te bestellen!

Dinsdag begon ik m’n dag weer met de kranten en een kop thee. En de pepernootjes als ontbijt, want ik had inmiddels ook geen ontbijt meer in huis haha.

‘s Avonds gingen m’n vriend en ik uit eten om ons 3-jarig jubileum te vieren. Time flies when you’re having fun ;-). We aten bij Bun Bar & Restaurant, een ietwat fancy Vietnamees restaurant. Je krijgt hier super lekkere gerechtjes tegen een goede prijs. Niet voor niets is het ook een Bib Gourmand restaurant.

Het was heel leuk om hier toch even bij stil te staan, ook al was het een doodgewone dinsdag :-).

Woensdag was m’n oud-huisgenootje in Antwerpen. Super leuk, want nu konden we samen lunchen! Ik heb een lunchpauze van een uur, wat ik vrij lang vind. Maar om zo uit lunchen te gaan is dat wel leuk! Het was echt fijn om elkaar weer even te spreken, het voelde bijna alsof ik weer gewoon in Utrecht zat ;-).

‘s Avonds keek ik de docu van Lize: Mijn seks is stuk. Je kunt ‘m hier terugkijken op YouTube. Vond het echt heel mooi hoe kwetsbaar Lize zich durft op te stellen, echt zo dapper.

‘s Avonds dook ik op tijd m’n bed in met een boek, komt m’n vriend met een kommetje chips aanzetten… haha. He knows me well ;-)

Donderdagavond kwam ik thuis in een donker huis en toen stond er dit op tafel! De Sint was geweest! We vierden donderdag pakjesavond met mijn schoonouders. Wat nog enigszins verwarrend was, want in België wordt Sinterklaas ietsje anders gevierd. Allereerst wordt Sinterklaas in België op 6 december gevierd, in de ochtend. In Nederland vieren we het op 5 december, in de avond.

Daarnaast worden in België de cadeaus niet ingepakt. Al het speelgoed wordt zo uitgestald zodat je er direct mee kan spelen. Ik geloof dat ik als kind dan korstluiting had gekregen haha.

Dussss de rest van de cadeautjes pakte ik gewoon in (zij het wat minimalistisch, haha). We vierden immers Hollandse pakjesavond!

Tussen de hapjes stonden natuurlijk ook kruidnootjes en snoepgoed.

Daarna hebben we samen ge-kaasfondued (is dit een woord? haha). Dat vind ik altijd zo’n gezellig gerecht ofzo.

Wij hadden wat kleinigheidjes voor onze schoonouders gehaald en die hadden voor ons deze mega grote speculaaspoppen meegenomen.

De volgend dag nam ik de ‘leftovers’ mee naar mijn werk…

…maar dat was eigenlijk niet nodig, want daar was de Sint ook al langs geweest!

Maar 6 december betekent vooral: dag Sinterklaasje en hallo kerst! Dus werd de kerstboom meteen opgetuigd.

En ook thuis haalden we vrijdagavond de kerstboom in huis.

Zaterdagochtend hebben we gelijk de lampjes in de boom gehangen. Daarna kwamen mijn vader en z’n vriendin op bezoek en zijn we de stad in geweest. Er was super slecht weer voorspeld dit weekend, maar uiteindelijk viel het heel goed mee.

‘s Avonds aten we bij Tang’s place, een Chinees restaurant maar dan in een wat fancyer jasje. Echt een aanrader!

Daarna moesten we natuurlijk naar de kerstmarkt. Hij is sinds dit weekend geopend en zo mooi! Dit is ‘slechts’ een klein stukje ervan, er staan ook een heleboel kraampjes aan de schelde en op het pleintje voor de kathedraal hebben ze een soort magisch bos gecreëerd. En op de Groenplaats staat een schaatsbaan!

Echt heel mooi en zo sfeervol! En gek dat dit nu opeens op een paar minuutjes wandelafstand van mijn huis is. Ik ga de komende weken zeker nog vaker langs de kerstmarkt!

Gisteren ging ik met m’n vriend naar het fotomuseum waar nu een tentoonstelling van fotograaf Stephan Vanfleteren hangt. Hij maakt prachtige zwart-wit foto’s.

Deze foto van een mevrouw waarbij de rok omhoog waait precies wanneer haar man een foto maakt was m’n favoriet.

En ook het portret van ‘ons Bea’ vond ik prachtig.

‘s Middags liepen we nog door de stad, op zoek naar mooie kerstversiering voor onze boom. Maar we waren allebei te kritisch en konden niks moois vinden. Dus ploften we op de bank en keken we Klaus. Dit is echt een superleuke animatie kerstfilm van Netflix.

En zo zonder ballen vind ik de boom ook al best mooi! Het is in ieder geval super sfeervol!

Komende week ga ik voor het eerst weer eens naar de sportschool – best spannend, haha. Ik hoop dat het goed bevalt en dat ik dat weer een beetje in m’n ritme kan krijgen. Dit weekend komen Judith en Nina weer op bezoek, dus ik hoop dat deze week weer snel voorbij vliegt!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Shirley

  Laat me weten hoe de sportschool bevalt, haha! Wie weet dat ik dan ook weer eens de discipline om te sporten verzamel. Jullie kerstboom is mooi groot. Die ballen komen vast nog wel. Of je wacht gewoon tot de uitverkoop :’)

 2. Judith

  Jaaaa zoveel zin in komend weekend :) Nina en ik gaan vanavond boksen, dus sporten we toch een beetje met z’n allen!

 3. Siroon

  Ziet er leuk uit, je week! Succes bij de sportschool, het blijft spannend he, nieuwe dingen doen :) Hier in Australie snapt niemand iets van Sinterklaas, maar hebben we wel lekker pepernoten gebakken. Die bevielen natuurlijk wel ;)

 4. Anne

  Leuke week en wat eet je toch vaak lekkere dingen zeg! Succes in de sportschool!

 5. Anna

  Super leuke foto’s weer! Wat heb je heerlijk gegeten afgelopen week, krijg er meteen honger van haha :D

 6. Larissa

  De documentaire van Lize heb ik afgelopen week ook gekeken en ik vond ‘m ontzettend dapper en goed! En huh: wat gek dat ze Sinterklaas in België zo anders vieren! Ondanks dat het ons buurland is wist ik dat helemaal niet! Wat bijzonder, haha. Fijne week! X

 7. Irene

  Je boom is ook leuk zonder ballen! De onze staat al bijna drie dagen maar er hangt nog niets in van versiering :p daar gaan we vanavond maar eens werk van maken :) Veel plezier met sporten!

 8. Wat een prachtige boom, mooie vorm! en ik ben benieuwd geworden naar dat spel, kan je daar nog een keer iets over schrijven? haha en die verpakking.. dat wist ik ook niet! Die docu ga ik ook eventjes terug kijken.

 9. Julia

  Weer een leuk dagboekje! Ik was niet afgelopen weekend, maar het weekend daarvoor bij mijn broertje in Antwerpen. Toen zagen we al dat de kerstmarkt werd opgebouwd. Zag er al gezellig uit, maar we waren dus helaas net een weekje te vroeg! En apart dat ze in België met Sinterklaas de cadeautjes niet inpakken haha!

 10. Lot

  Oh wat grappig die kleine verschillen met Sinterklaas, dat wist ik niet. En zie ik nou van die letterkoekjes in plaats van kruidnoten op je werk?

 11. evelien

  Wat een fijne week! Gefeliciteerd met jullie drie jarig jubileum. <3
  En pakjes avond ziet er erg gezellig uit, wat grappig dat ze het anders vieren in België, nog nooit geweten :-)
  Liefs, Evelien

 12. Suzanne

  Heel erg leuk om te zien wederom! Gefeliciteerd met jullie jubileum!

Geef een reactie