Diary week 50: bezoek aan de kerstmarkt in Gent

Wow, week 50 zit er alweer op! Dat betekent dat we nog maar 2 weken te gaan hebben tot 2020… Ik blijf het herhalen: time flies. Nu ik ruim 40 uur per week werk kom ik helaas niet zoveel aan bloggen toe. Zeker nu mijn avonden en weekenden ook vol zitten met sociale afspraken. Gelukkig levert dat wel leuke dagboekjes op ;-)

Maandag stond er na een lange dag een yogalesje op de planning. Ik had een beetje een rotdag gehad, dus deze yogales kwam op het juiste moment. Het was ook nog eens yinyoga, waarbij je 5 minuten per houding doet. Daarna was ik heeeerlijk zen.

Ik maakte deze foto als ‘bewijs’ dat ik echt naar de sportschool was geweest. Ik twijfel nog over een lidmaatschap omdat dat nog best prijzig is (€55 per maand). Misschien als ik een sportmaatje vind?

Dinsdag at ik samen met Shirley, die net was begonnen bij haar nieuwe baan! We hadden sowieso veel bij te kletsen want ze is 3 weken naar Vietnam geweest. Het is fijn om m’n buddy weer in de buurt te hebben.

Woensdag maakte ik geen foto’s, het was een werkdag als alle anderen. Donderdag was wel een beetje speciaal: ‘s avonds stond het kerstfeestje op de planning! Samen met een andere collega was ik verantwoordelijk voor de organisatie, nog best spannend als newbie. Uiteindelijk organiseerden we een silent disco op kantoor, wat echt veel leuker bleek dan verwacht. Aanrader!

Vrijdagavond was het moment waar ik de hele dag naar had uitgekeken: Judith en Nina kwamen weer een weekend op bezoek!

Van Nina kreeg ik dit mooie gouden Domtorentje, voor in de kerstboom. Hij is 3D geprint en verkrijgbaar bij Buro Ruig. Zo is Utreg toch nog een beetje bij me ;-)

Ook kreeg ik een voorraadje van m’n favoriete drugs ;-). Ibuprofen is in België echt veel duurder, dus ik regel altijd een voorraadje vanuit Nederland.

Ik maakte mijn pompoencurry en daarna liepen we over de kerstmarkt in Antwerpen. Hij is echt heel mooi dit jaar. Zo leuk dat dit gewoon op 10 minuutjes wandelen is van mijn huis!

We eindigden in een secret cocktail bar. Nietsvermoedend stapten we een bar binnen, blij dat we in de drukte nog 3 vrije krukken zagen. Maar de ober wenkte ons en nam ons mee een trap af, naar een boekenkast. Die ging plots open en toen kwamen we via een smal gangetje bij een nieuwe bar uit?! Echt heel cool haha. Later begrepen we dat niet iedereen zomaar naar het geheime gedeelte van de bar wordt geleid, dus heel tof dat ze ons daar toevallig wel toelieten.

De volgende ochtend startten we met een stevig ontbijtje. Nina en ik namen allebei een croissant zo groot als ons hoofd en Judith ging all in met een gehele etagère vol eten haha. Maar eerlijk is braaf, ze at alles netjes op.

Daarna pakten we de trein en nam ik de meiden mee naar Gent. Omdat we tijdens hun vorige bezoekje al veel sight seeing in Antwerpen hadden gedaan leek het me leuk om ze eens kennis te laten maken met mijn favoriete Belgische stad. Zelf was ik ook alweer een hele tijd niet meer in Gent geweest.

Kijk hoe mooi!

Zeven maanden geleden maakten we een soortgelijke selfie, maar dan nog in bikini met surfboard ;-)

Gent is zo mooi! Dat wist ik natuurlijk al, maar nu met de kerstmarkt en alle kerstversieringen was het echt sprookjesachtig. Alsof we op een Charles Dickens set rondliepen.

Zo gezellig en zo romantisch. Ik kreeg sowieso een beetje kriebels omdat het me weer heel erg deed denken aan de dateperiode met mijn vriend. Toen stapte ik elke twee maanden voor 3,5 uur op de trein en struinden we heel Gent af.

Ik spotte zelfs het barretje waar m’n vriend me verkering vroeg, haha.

Mijn vriend was overdag gaan surfen maar ‘s avonds sloot hij bij ons aan om samen gezellig de kerstmarkt te bezoeken. De kerstmarkt in Antwerpen is tof, maar die in Gent is echt geweldig. Zo gezellig!!

Werkelijk elk hoekje ziet er knus uit. Echt een aanrader nog voor een weekendje weg deze maand!

Zondagochtend vertrokken Judith en Nina weer naar Utrecht met de Flixbus. Ik ging brunchen met Caroline, een vriendinnetje uit België die ik ken van het surfkamp waarvoor ik heb gewerkt. Was gezellig om weer even bij te kletsen!

Daarna deed ik nog wat kerstaankopen met m’n vriend en was het eindelijk tijd om de kerstboom te versieren.

We hadden nog niet echt tijd gehad om kerstballen te kopen en konden ook niet echt kiezen, dus hebben we een rode set ballen geleend van mijn schoonouders. Ik had nog wat gouden ballen en een hele hoop bijzondere ornamenten. Nu hangt de boom toch nog redelijk vol. Ik denk dat we straks in de sale echt mooie ballen gaan kopen zodat we volgend jaar een mooie volle boom hebben.

Tadaa. Ik was te lui om op te staan en het licht aan te doen haha. Ik zal in de loop van de week betere foto’s maken van m’n boom.

Vergeet ook niet mijn stories te checken waar ik nog steeds elke dag een pakje open maak uit de adventskalender!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Shirley

  Ik ben ook blij om weer terug te zijn (hoewel, vakantie…). Zo sfeervol al die kerstmarkten. Ik ben eindelijk naar die in Antwerpen geweest, voor dit jaar blijft het daarbij.

 2. Ann

  Oh wat ziet Gent er toch prachtig uit! Ik ben er één keertje geweest, heb me toen ook al verbaasd over hoe mooi het daar is. :-)

 3. Anna

  Wauw, wat hebben jullie een prachtige boom! En wat ziet Gent er gezellig uit, daar ben ik geloof ik nog nooit geweest.

 4. Karlijn

  Ik ben dus nog nooit in Gent geweest! Maar het ziet er echt fantastisch uit zeg, misschien wel iets voor volgend jaar. Al iets om naar uit te kijken :)

 5. Larissa

  Ahh wat leuk om weer herinneringen op te halen die je daar met je vriend had, dat lijkt mij zo bijzonder! In zo’n mooie stad ook! Heel leuk. :-)

 6. Fleur Sophia

  Oehhh, door het lezen van dit artikel kan ik niet meer wachten om donderdag naar België te vliegen en mezelf een paar dagen onder te dompelen in de Antwerpse kerstsferen. Misschien kom ik je nog wel ergens tegen ;-)

 7. Stephanie

  Jaaaa, Gent! Ik vergeet soms hoe mooi het hier is dus dan het is dubbel zo tof om mijn stad door andermans ogen te zien, dan apprecieer ik het nog meer. :D

 8. Wendy (B)

  Leuk om te lezen dat mijn thuishaven mooi gevonden wordt :)

Geef een reactie