Diary week 51: Ik diende mijn ontslag in & vierde het eerste kerstfeestje

Wees voorbereid op heel veel kerstboomfoto’s in dit weekoverzicht. Wat dat betreft zijn het net baby’s: iedereen vindt z’n eigen boom ‘t mooist en spamt je onder met foto’s, maar eigenlijk zien ze er allemaal hetzelfde uit. Deze week stond voor mij in het teken van kerst, maar ook van werk. Ik zegde namelijk mijn baan op.

Maandagavond was ik druk bezig met een Secret Santa pakketje. Deze doos ging naar mijn lootje.

De volgende dag werkte ik vanuit huis en dat kwam goed uit, want toevallig werd ook mijn Secret Santa pakje geleverd. Een flinke doos! Boom for scale ;-)

Dit zat er in: een boek over het Enneagram, een gemini kettinkje (mijn sterrenbeeld), een hele mooie mok, een geurkaarsje en een reep chocola. Zo leuk!

Ook leuk: een van onze buurvrouwen gaf dit kleine kerstpresentje af. Ik vind het echt leuk om nu eindelijk eens echte buren te hebben waar je goed contact mee hebt. Net zoals vroeger, voelt als #successfuladulting haha.

‘s Avonds ging ik met m’n vriend naar Gent. Ik voelde me niet zo lekker die dag dus om mij op te vrolijken gingen we nog eens naar de kerstmarkt. We spraken ook nog af met een vriend en zo voelde de dag ineens veel langer. Nu ik full time werk bestaan m’n dagen soms echt alleen maar uit opstaan, werken, eten en slapen, dus het is goed om af en toe eens iets leuks te doen op een werkdag.

Woensdagochtend moest ik voor m’n werk naar Brussel. Het Centraal Station in Antwerpen blijft mooi!

Van woensdag en donderdag heb ik verder geen foto’s meer gemaakt. Shirley kwam eten, m’n vriend maakte heerlijke stamppot. Oh en: ik nam ontslag. Die beslissing ging natuurlijk niet over 1 nacht ijs. Ik vond het ook best lastig om de knoop door te hakken: het voelt toch een beetje als falen, wie gaat er nou binnen 2 maanden al weg bij een nieuwe baan? Toch ben ik wel blij met mijn keuze. Ik had een tijdelijk contract, vanuit beide partijen zouden we aankijken hoe het ging. Ik heb aan het begin ook niet heel hard onderhandeld over mijn baan, omdat ik ook gewoon een contract nodig had voor m’n verblijfsvergunning.

Hoewel ik nog steeds trots ben op het feit dat ik binnen korte tijd een baan vond bij een tof bedrijf, bleek het dus toch niet zo’n match. En dat is prima. Sommigen zouden misschien blijven werken tot ze iets anders zouden vinden. Maar ik was bang dat het me op gegeven moment echt zou gaan tegenstaan en dat dat zou overslaan op de hele emigratie. Bovendien kan ik me nu beter focussen op het vinden van m’n droomjob. Nu ik me geen zorgen meer hoef te maken over die verblijfsvergunning kan ik wat kieskeuriger zijn. Mijn laatste werkdag is volgende week vrijdag!

Vrijdagavond hadden we weer een etentje met vrienden. Uitstekend moment voor mijn vriend om zijn gerecht voor het kerstdiner met zijn ouders te testen. Het werd dit recept van Jeroen Meus. Vooral de appel-knolselderij puree was echt verrassend lekker en moeten we zeker vaker maken.

Daarna deden we weer even een rondje kerstmarkt. Zo leuk dat dit gewoon op 10 minuutjes wandelen van huis is, normaal zou je hiervoor echt op citytrip gaan ofzo. We dronken jenevertjes, want dat hoort erbij.

Daarna nam ik iedereen mee naar mijn ontdekking van de week ervoor: een ‘speakeasy’ bar! Vorige week was ik met Judith en Nina op zoek naar een bar om een drankje te doen. Toen we langs Dogma liepen en nog 3 krukjes vrij zagen, besloten we direct naar binnen te gaan. De barman had echter een ander plan met ons, en leidde ons een trap af. Ik maakte nog een grapje dat ze vast de ‘Hollanders’ uit het zicht wilden plaatsen :’). We pauzeerden bij een schattig hoekje met twee relaxte stoelen, een tapijt en een boekenkast, toen de barman opeens die boekenkast opzij schoof! Daarna kwamen we via een smalle trap weer bij een andere bar uit! Een secret bar dus! Wij waren echt helemaal flabbergasted haha, dus het was leuk om het nu nog eens bewust mee te maken (en de verbazing op de gezichten van de rest te zien).

Zaterdagochtend sliepen we uit en stapten we in de auto richting Nijmegen, om kerst bij mijn vader te vieren.

Mijn kleine nichtje was verkleed als kerstelfje, zo schetig. Ik vind het echt zo leuk om tante te zijn, ik wou dat ik wat dichterbij woonde zodat ik vaker met ze kon knuffelen.

M’n broer had een lekkere brunch voorbereid, met deze scones en dulce de leche als toetje. Mjam!

Wij vieren kerst met cadeautjes, en ik kreeg o.a. dit gouden gietertje. Niet alleen handig, maar ook (vooral ;-)) heel erg mooi!

Ook kreeg ik een bon van Ici Paris XL, een boekenlegger in de vorm van mijn lievelingsdier en nog een boek over het Enneagram!

Zondag deden we rustig aan: we deden een beetje aan het huishouden, ik verstuurde wat sollicitaties en ging lunchen met Shirley.

Toen ik thuiskwam lagen er pakjes voor mij onder de boom!

‘s Avonds gingen we nog met vrienden uit eten bij Takumi. Lekkerste ramen van ‘t stad!

Deze week vier ik kerst bij mijn schoonouders op kerstavond. Op eerste kerstdag gaan we naar mijn familie in Limburg en ‘s avonds vier ik het nog met mijn vriend. Een week vol kerst dus! Helaas is tweede kerstdag hier geen feestdag en moet ik gewoon werken, maar wel fijn om in ieder geval de woensdag vrij te hebben.

Ik wens jullie in ieder geval allemaal hele fijne feestdagen! Ben je fan van mijn weekoverzichten en wil je niks missen, volg dan ook zeker mijn Instagram. Op Stories ben ik nog iets actiever dan hier ;-)

 

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Romy

  Wat mooi dat je qua werk naar je gevoel hebt geluisterd door je baan op te zeggen. Je vindt vast wel een fijne nieuwe baan waar je het meer naar je zin zult hebben dan hier.
  Wat een schattige foto van je nichtje als kerstelfje trouwens! Lijkt me heel bijzonder om tante te zijn!
  Geniet van Eerste Kerstdag en succes nog even met de allerlaatste loodjes op het werk!

 2. Anne

  Oef, je baan opzeggen lijkt me best een pittige beslissing. Maar knap zeg, dat je zo naar je gevoel durft te luisteren. En hopen dat die droombaan snel komt :-)

 3. Anne

  Wat dapper dat je je baan hebt opgezegd! Succes met je laatste week!

 4. Anna

  Wat leuk en gezellig al die kerstfeestjes! :D Hopelijk vind je gauw een nieuwe baan die beter bij je past.

 5. Inez

  Als iemand die al 5 jaar vast zit in een job die ze maar 6 maanden (‘maximum een jaar’) ging doen, vind ik het echt supermoedig om je job op te zeggen zonder een alternatief te hebben. Ik heb het zelf ook al vaak overwogen, maar omwille van een lening die betaald moet worden, is het geen optie… Veel succes in ieder geval met het vinden van je droomjob!

  1. Karin

   Het is veel moeilijker om iets te stoppen dan maar gewoon elke dag door te gaan. En als je ongelukkig ergens van wordt kun je maar beter stoppen. Dus goed gedaan, hopelijk geeft het je veel innerlijke rust :)

 6. Fleur Sophia

  Jammer dat we elkaar van de week niet meer hebben kunnen zien, maar hopelijk tot een volgende keer wanneer ik weer in Antwerpen ben! :D

 7. Larissa

  Wat goed dat je de stap hebt durven nemen om ontslag te nemen en je op tijd aanvoelde dat het geen goede match was! Dat vind ik echt heel knap! Ik hoop dat je gauw een droombaan vindt! Fijne kerstdagen! X

 8. Marloes

  Goed dat je aanvoelt dat de stemming kan overslaan op je hele emigratie. Dat is echt knap! Succes met het vinden van iets wat beter past. Lukt ongetwijfeld :) Fijne feestdagen!

 9. Jenn

  Dapper om ontslag te nemen voordat je een alternatief hebt! Hoop dat je snel je droombaan gaat vinden :)

Geef een reactie