Diary week 52: kerst & mijn oma’s 90e verjaardag!

Welkom bij het allerlaatste dagboekje van 2019! Normaal word ik aan het einde van het jaar vaak wat sentimenteel, maar nu kan ik eigenlijk niet wachten tot het nieuwe jaar. Ik heb zin in een nieuw begin, een schone lei en ben klaar met de knusse lampjes en kerstversiering. Hopelijk wordt het snel weer zonniger en langer licht, ik kijk echt uit naar het voorjaar. Maar eerst nog een terugblik op afgelopen week…

Maandag was een doodnormale dag, daarvan heb ik dus geen foto’s. Maar dinsdag was natuurlijk wel speciaal! Ik mocht iets eerder stoppen op werk vanwege kerstavond en ook het laatste pakje van mijn adventskalender mocht geopend worden…

In het laatste pakje zaten deze oorbellen. Benieuwd naar alle andere pakjes? Op mijn insta-profiel vind je een highlight met daarin alle 24 pakjes.

‘s Avonds vierden we kerst bij mijn schoonouders. Ik ben weer enorm verwend, ik kreeg o.a. een goede pan om mee te bakken en een vacuvin (omdat mijn vriend en ik zulke slome wijndrinkers zijn en een fles nooit in een keer op krijgen haha).

Mijn vriend en z’n ouders eten als traditie altijd oesters met kerst. Ik houd er niet van, dus kreeg ik dim sum. Lekkerrrr.

Op eerste kerstdag vieren we altijd kerst met mijn moeders’ familie, omdat het ook de verjaardag is van mijn oma! Als outfit droeg ik een top die al 8 jaar in m’n kast hangt en een rok die ik gratis bij No Vintage Phobia mocht meenemen omdat er een klein gaatje in zat. Goedkoopste en meest eco-friendly kerstoutfit ooit! Ik kon vroeger altijd zo stressen omdat ik er leuk uit wilde zien, maar eerlijk: het is m’n eigen familie. Die zouden me zelfs in een vuilniszak nog leuk vinden.

Normaal gingen we altijd chic uit brunchen met de familie, maar dit jaar vierden we het voor het eerst in eigen kring, bij mijn oom thuis. En dat was zo leuk! In een restaurant zit je natuurlijk vast op je plek en nu kon ik gewoon van zithoek naar zithoek om zo met m’n hele familie bij te kletsen. Ik heb namelijk een vrij grote familie. Ondertussen werden er hapjes geserveerd die waren geleverd door een cateraar. Ideaal.

Niet mijn beste foto… haha, maar wel met mijn lieve oma die dus 90 jaar werd. Ze is al overgrootoma van mijn neefje en nichtje en zo leuk: mijn broer en schoonzus maakten bekend dat in juni nog een neefje wordt geboren!

Tweede kerstdag bestaat in België niet, dus ik moest gewoon aan het werk. Echter werd ik ziek – dat heb ik dus altijd tussen kerst en oud en nieuw. Alsof je lichaam ‘op’ is, zo aan het einde van het jaar. Dus hing ik de hele dag in m’n pyjama. M’n vriend was zo lief om cola voor me mee te nemen, gek genoeg heb ik daar vaak zin in als ik ziek ben.

Gelukkig voelde ik me vrijdag een stuk beter. Er kwam een vriend eten en mijn vriend maakte deze heerlijke vegan curry. Naast zoete aardappel en broccoli zaten er ook nog boontjes en doperwtjes in, lekker gezond dus. Mocht ook wel na de kerstdagen…

De rest van de avond keken we seizoen 2 van You. Wederom een goed seizoen dat we in 1 ruk hebben uitgekeken haha. Moet nog steeds wennen om ‘Dan uit Gossip Girl’ opeens zo zelfverzekerd te zien haha.

Zaterdag liepen we even de stad in. We hadden nog een Dille & Kamille bon die we als housewarming cadeautje hadden gekregen.

We kochten dit kookboek en een standaard om kookboeken in te zetten. Leek me wel makkelijk voor doordeweeks, even snel iets in de oven gooien en klaar! Zal er binnenkort een review over delen.

Na een clean-up sessie zag onze dag er zo uit. Lekker alletwee op de bank onder het dekbed. Echt zo relaxed! M’n vriend keek een serie en ik werkte ondertussen aan m’n blog en Gids voor het Zuiden. ‘s Avonds keken we de nieuwe Netflix docu ‘Don’t Fxck with Cats’, ook een aanrader!

Eigenlijk hebben we ons niet meer verplaatst, behalve  toen we moesten eten. Ik had gelezen over de nieuwe plantaardige burger van de Burger King en was benieuwd…

Eerlijk toegegeven: wij bestelden ‘m met een extra plakje kaas waardoor ‘ie niet meer plantaardig was, maar hij was wel erg lekker! Echt een aanrader en tof dat zulke grote fastfoodketens nu ook op de vega(n) tour gaan.

Gisteren gingen we naar de Antwerpen Zoo. Een kerstcadeautje van mij voor m’n vriend, die er zo graag heen wilde. Ik heb niet zoveel met dierentuinen, vind ze vaak een beetje saai en ook zielig. Maar m’n vriend was zo blij als een kind, dus daar doen we het dan voor he? ;-)

Daarna lunchten we nog heerlijk en doken we thuis weer op de bank onder een dekentje. Voelt echt een beetje als kerstvakantie zo!

Ik zat ondertussen niet stil, ik maakte eeeeeindelijk een nieuwsbrief aan! Dit was eigenlijk mijn doel voor 2019: op 2 januari maakte ik mijn account aan. Uiteindelijk kwam ik er dus gisteren pas aan toe, haha. Vanaf 2020 zal ik om de week op woensdag je inbox opvrolijken (mits je dat wil natuurlijk) met een heleboel inspiratie: digi & creatieve tips, extra leesvoer en eigenlijk alles wat niet echt blogwaardig is maar wat ik wel graag wil delen. Wil je het niet missen? Meld je dan hier aan. Het is helemaal gratis en ik beloof dat het de moeite waard zal zijn!

Vandaag heb ik een vrije dag, daardoor voelt het nog meer als kerstvakantie. Ik heb een verrassing voor m’n vriend, dus kan nog niet zeggen wat we gaan doen – maar check mijn Instagram als je benieuwd bent ;-)

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Enita

  Ik wil me graag aanmelden voor je nieuwsbrief, alleen kan ik de invulvelden vullen. Dit geldt voor mijn laptop en telefoon.

  1. Hey Enita, de invulvelden in mijn dagboekje zijn een afbeelding :-) Als je iets naar beneden scrollt kun je op ‘hier’ klikken, dan kom je uit op de aanmeldpagina met werkende invulvelden!

 2. Yael

  Wat een leuk dagboekje weer, fijne week gehad zo te zien! Ik heb me aangemeld voor de nieuwsbrief, super leuk! Fijne jaarwisseling.

 3. Anna

  Wat een leuke foto’s! Ik vind jullie kerstboom zo mooi! Van mij mogen de gezellige lichtjes nog wel even blijven, januari is altijd zo koud en saai haha.

 4. Anne

  Ah, wat leuk, een nieuwsbrief! Ik ga me zeker aanmelden :) En alvast een heel fijn 2020!

 5. Larissa

  Tweede Kerstdag bestaat in België niet? Whaaaat. :-( Nog van harte gefeliciteerd met je oma! Fijne jaarwisseling, alvast! X

 6. Paulien

  Ik heb dat kookboek en het is geweldig! Heb er met kerst zelfs (vegetarisch) uit gekookt voor m’n schoonfamilie.

 7. Irene

  Heb me ingeschreven voor je nieuwsbrief! Zou er eigenlijk ook wat meer mee moeten doen. Meteen een doel voor januari. Die curry ziet er lekker uit. Is ook een van m’n favorieten om snel veel groentjes binnen te krijgen ^^

Geef een reactie