Kookboek review: Sharing van sterrenchef Benoit Dewitte

Nog op zoek naar een last minute kerstcadeau? Wat mij betreft is een kookboek altijd een goed idee. Zeker een kookboek waarin gerechtjes om te delen centraal staan, past helemaal bij de kerstgedachte toch? Ik tip je graag het kookboek Sharing, van Belgische sterrenchef Benoit Dewitte.

Sharing is caring

Zoals jullie de laatste tijd misschien wel voorbij hebben zien komen in mijn dagboekjes en op Instagram, organiseren m’n vriend en ik graag etentjes met vrienden. Daarbij pakken we graag goed uit: hij qua kookkunsten en ik qua tafelsetting. Klinkt misschien burgerlijk, maar dat we nu de ruimte hebben om vrienden uit te nodigen voor dit soort etentjes vind ik misschien wel het leukste aan het hele samenwonen.

Het kookboek Sharing sluit hier perfect bij aan. In eerste instantie ben ik altijd een beetje huiverig als een sterrenchef een kookboek uitbrengt. Ik ben niet bepaald een keukenprinses en haak al gauw af wanneer er moeilijke ingrediëntenlijsten of ingewikkelde handelingen in het recept staan. Gelukkig valt dat in Sharing wel mee: de meeste recepten zijn vooral bijzonder door een creatieve presentatie of een nieuwe combinatie.

De gerechten in dit boek zijn bedoeld om te delen: kleine hapjes waarbij ieder van alles wat kan proeven, of juist grote schalen die je samen opeet. Voor de meest gezellige en intieme etentjes!

Sharing kookboek

Voor de thuiskok die graag indruk maakt

Naast ontbijt en zoet (wat voornamelijk desserts zijn) zijn de hoofdstukken ingedeeld op gerechten. Met name het hoofdstuk pasta vond ik heel leuk: een gerecht wat best simpel is en vrijwel nooit kan mislukken, maar Benoit weet er toch een paar originele draaien aan te geven waardoor zelfs een pastagerecht fancy wordt.

Ik denk dat dit kookboek perfect is voor de thuiskok die graag indruk maakt op zijn gasten, zonder dat dat al te veel moeite kost. Door een verrassende combinatie of een mooie presentatie kom je al een heel eind, laat Benoit Dewitte in Sharing zien. Laat je vooral niet afschrikken door zijn status als sterrenchef, al is het natuurlijk wel tof om terloops te laten vallen dat je een gerechtje van een sterrenchef gemaakt hebt ;-).

Sharing kost €29,99 en vandaag besteld is nog op tijd in huis voor de kerstdagen! Nu we toch bezig zijn: welke kookboeken staan er op jouw verlanglijstje deze kerst? In de rubriek ‘kookboek review‘ vind je nog veel meer leuke kookboeken om cadeau te doen.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. José

    Dit lijkt me een erg fijn boek, ook straks voor tijdens oud & nieuw!

  2. I always love a good cookbook! Especially one that does not have a ton of ingredients or difficult directions. Sharing looks like a gorgeous and easy to follow cookbook!

Geef een reactie