De leukste gifjes voor in je Instagram stories

gifjes

De blogberichten met mijn Instagramtips behoren tot de meest gelezen artikelen. Daar kan ik er nu weer eentje aan toevoegen, want vandaag deel ik de leukste gifjes voor in je Insagram stories (en leg ik je uit hoe je ze vindt!).

Mijn tips & tricks voor Instagram

Instagram… ik heb er een haatliefde-verhouding mee. Ik vind het heerlijk om door Instagram te scrollen en zo inspiratie op te doen. Inspiratie voor het avondeten, voor mijn volgende vakantie of voor mijn outfits. Daarnaast heb ik ook heel wat leuke contacten opgedaan dankzij Instagram. Ook voelt Instagram als een creatieve uitlaatklep voor mij.

Ik deelde al eerder mijn tips & tricks voor Instagram, ik zet ze nog eens voor je op een rij:

Oh en deze zomer verwijderde ik ruim 3000 volgers. Lees hier waarom ik dat deed (en waarom jij dat ook zou moeten doen). Goed, tijd voor een volgend deel van deze serie: gifjes! Gifjes zijn die leuke bewegende plaatjes, een soort stickers, die je in je stories kunt plaatsen.

zo voeg je gifjes toe

Zo voeg je gifjes toe aan je stories

Met deze bewegende plaatjes kun je je Instagram stories een beetje opleuken. Het toevoegen van zo’n gifje is simpel: maak een foto of filmpje met Instagram Stories. Klik vervolgens op de smiley rechtsboven in het scherm. Als het goed is krijg je dan bovenstaand menu te zien. Rechts in het midden krijg je de optie ‘Gif’ te zien. Voor de duidelijkheid heb ik ‘m even rood omcirkeld.

Als je daarop klikt, krijg je de meest populaire gifjes van dat moment te zien. Klik er een aan en voilá: hij verschijnt in je stories. Vervolgens kun je het gifje nog verkleinen of vergroten door met je vingers in- en uit te zoomen. Daarnaast kan je het gifje ook spiegelen, door erop te klikken. Je kunt zoveel gifjes toevoegen als je wil.

Ben je op zoek naar een specifiek gifje (bijvoorbeeld voor bij je story over je kopje koffie), typ dan ‘coffee’ in de zoekbalk. Je ziet dan een heleboel toepasselijke gifjes.

Zo vind je mooie gifjes van 1 creator

Als je net als ik een perfectionist bent en graag gifjes in 1 stijl gebruikt, zoek dan op de maker van het gifje. Vaak zijn dit illustrators die een heleboel gifjes in dezelfde stijl hebben geüpload en dus een hele voorraad voor je hebben. Helaas kun je aan een gifje niet direct zien wie ‘m heeft gemaakt. Daarom heb ik een aantal leuke creators voor je opgezocht. Typ hun naam in de zoekbalk en je krijgt hun creaties te zien.

Hier enkele van mijn favorieten:

muchables gifjes mikyla megantje gladdest

Via Pinterest vind je nog veel meer collecties van leuke gifjes voor op Instagram. Weet je zelf nog een leuke creator, laat het dan zeker weten in de comments!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Anna

  Wat een leuke tip! Ik wist wel dat je ook op de maker kunt zoeken, maar ik heb dit zelf nog nooit gedaan haha. Bedankt voor de tip!!

 2. Stephanie

  Ik vind de gifjes van Niet Nu Laura echt grappig!

 3. Angelina

  Leuke tips! Nadeel vind ik vaak dat de gifjes je afbeelding minder scherp maakt.. ;’)

 4. Siroon

  Super leuke tip! Ik had nog nooit bedacht om op de maker te zoeken :) Ik ga dit zeker gebruiken!

 5. Larissa

  Aaah ik ben hier de laatste tijd ook zo veel mee bezig! Ik heb er toevallig ook een artikel over in de planning staan voor februari! Op Pinterest heb ik een mapje waar ik al deze ‘namen’ of gebruikers met GIF’s in opsla, en ik merk dat ik er steeds creatiever in wordt op Instagram. Zo leuk!

  1. Muzeyyen

   Hallo Larissa,
   Is je bord op Pinterest openbaar, wil ik het graag gelijk volgen, handig om zo een bord te hebben

 6. Marloes

  Oehhh, fijne tips! Ik typ altijd gewoon het woord in van een gifje dat ik nodig heb. Maar deze gifjes zien er wel erg leuk uit.

 7. Suzanne

  wat een leuke blogpost! Ik heb ook een bord op pinterest vol met gifjes voor Instagram stories!

 8. Neeltje

  Oeh hier zitten zeker hele leuke tussen! Thanks voor het delen :)

Geef een reactie