Diary week 1: mijn laatste werkweek en Oud & Nieuw

Afgelopen week lijkt alweer lang geleden. Nou was ik ook veel vrij waardoor ik veel heb gedaan, maar wellicht heeft het ook te maken met de jaarwisseling – alsof 2019 afgesloten en klaar is. Maar goed, toch nog even terugblikken op de allerlaatste dagen van 2019!

Maandag had ik een vrije dag, dus gingen we samen naar Utrecht. Dat was weer een tijd geleden, bovendien gingen we de laatste keren vooral op bezoek bij vrienden of familie. Nu waren we gewoon met z’n tweetjes, hebben we wat gewinkeld voor m’n vriend, dronken we koffie, wandelden we door de stad…

Wat is Utrecht toch mooi! Iets wat ik echt mis in Antwerpen: het water en het groen midden in de stad.

Als verrassing nam ik mijn vriend mee naar het Spoorwegmuseum. Dit is echt een van de mooiste musea van Nederland, het is net een soort mini Efteling. Zeker in de kerstvakantie, want dan is alles in wintersfeer.

Er was een schaatsbaan, we aten oliebollen en je kon buiten marshmallows roosteren aan kampvuren. Echt een aanrader. Helaas moet je nu wachten tot volgend jaar, maar onthoud het ;-)

We sloten de dag af met een winterse hotdog met zuurkool bij Dogma.

Oudjaarsdag was ik gewoon aan het werk, gelukkig mochten we wel extra vroeg naar huis. ‘s Avonds sloofde m’n vriend zich uit in de keuken en maakte hij twee heerlijke ovenschotels en een bietensalade.

We keken twee films, eerst Us, een supergoede en spannende thriller. Daarna bovenstaande Franse film. Over een groep mannen dat een clubje ‘synchroonzwemmen voor mannen’ opricht. Stuk voor stuk zijn het ‘losers’ die zo hun eigen problemen hebben, maar het synchroonzwemmen zorgt weer voor zelfvertrouwen. Echt een leuke (en beetje gekke) feelgood film. Hij staat helaas niet op Netflix, maar je kunt ‘m wel via Youtube kijken!

De rest van de avond hebben we gechilld en om 0:30 lagen we in bed, haha. Door de mist zag je ook nauwelijks vuurwerk dus we hadden niet echt een reden om lang op te blijven. Prima voor mij, ik geef geen drol om oudejaarsavond haha.

Ook de volgende ochtend sloofde m’n vriend zich uit, met dit heerlijke ontbijtje! De rest van de dag gingen we langs familie en hingen we verder op de bank met de leftovers van de dag ervoor. Zoals 1 januari hoort te zijn toch.

2 januari was ik nog vrij en hielden we een grote schoonmaak. Ik maakte de kerstboom leeg en werkte wat wasjes weg. ‘s avonds kookte ik noedels met veel groente en kipstuckjes, ik wil er weer op letten dat we wat meer vega(n) eten. Sinds ik in België woon eet ik weer vaker vlees, ik weet niet of dat komt omdat dat hier wat meer de gewoonte is of misschien uit gemakszucht? Maar m’n vriend en ik willen er in ieder geval weer wat meer op gaan letten.

Vrijdag was m’n laatste werkdag, waar ik stiekem wel naar uit had gekeken. Als ik eenmaal een knoop doorhak dan heb ik daarna weinig geduld meer haha. Ik deed m’n laatste klusjes en maakte m’n laptop leeg en liep om 17:00 het kantoor uit. Voelde als een bevrijding ;-). Komende week staan de eerste sollicitaties al op de planning, dus ik ben heel benieuwd!

‘s Avonds hebben we eindelijk de piano van mijn broer in elkaar gezet. Omdat hij midden in een verhuizing zit en 2 maanden naar Bali vertrekt met z’n gezin, mogen wij er eventjes op passen. Ik heb van mijn 6e tot 16e op pianoles gezeten, dus het is leuk om een oude hobby weer op te pakken. En hoe gezellig ziet ons logeerkamertje er zo uit?

Zaterdag sprak ik af met Nanne. Ook Nanne is afgelopen jaar van Nederland naar Antwerpen verhuisd. Het was fijn om even bij te kletsen en samen te ‘klagen’ over dingen die soms moeilijk zijn aan deze emigratie. Ook gaan we samen op zoek naar een geschikte sportschool! Super fijn, want ik was op zoek naar een sportmaatje (in m’n eentje ga ik niet zo snel, haha).

‘s Avonds ging m’n vriend uit eten met vrienden, dus bestelde ik een poké bowl. Op mijn laptop zie je trouwens de nieuwe layout van Gids voor het Zuiden, deze kwam afgelopen week online. We zijn er super blij mee, en heel benieuw wat jullie ervan vinden!

Zondag was een luie dag. Ik voelde me niet zo fit dus was ik vroeg naar bed gegaan, maar ik sliep ook heel lang uit. Blijkbaar had ik het nodig. ‘s Middags gaf ik m’n vriend een klein pianolesje, hij bleek nog talent te hebben ook.

Daarna was het toch echt tijd om gedag te zeggen tegen onze kerstboom. We gaan ‘m planten in de tuin van mijn schoonouders, ik hoop dat ‘ie ‘t overleeft. Anders gaan we denk ik over op een kunstboom. Ik weet dat het niet per se duurzamer is (ik begreep dat je minstens 20 jaar met je kunstboom moet doen om het verschil te maken?), maar ik blijf het een zielig idee vinden dat je een boom kapt voor 3 weekjes plezier en dan op straat dumpt.

Vandaag is m’n eerste werkloze dag. Ik zat vanochtend al vroeg bij mijn zorgverzekering om wat dingen na te vragen, draaide een wasje en stofzuigde het hele appartement. Ik was vergeten dat er ook nog een blog online moest komen, haha.

Ik hoop dit ritme er een beetje in te kunnen houden de komende tijd. Hoewel ik natuurlijk snel een nieuwe baan hoop te vinden, ben ik ook blij dat ik weer even rust heb en me weer kan focussen op mijn blog en freelance werkzaamheden. Waaronder de nieuwsbrief trouwens!

Afgelopen woensdag ging de eerste nieuwsbrief eruit, ik kreeg er super leuke reacties op! Ik zie dat sommige mensen de mail nog niet geopend hebben. Misschien had je er geen tijd voor, of misschien is ‘ie in je spambox beland. Check daar ook even ;-). En mocht je ‘m gemist hebben, hier kun je ‘m nog eens teruglezen. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan hier. Volgende week woensdag wordt de nieuwe nieuwsbrief verzonden!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Rachel

  Ik begrijp heel goed dat wanneer je eenmaal je werk hebt opgezegd.. dat je het ook zo snel mogelijk wilt afsluiten. Succes met alles en nog de beste wensen :)

 2. Nikita

  Veel succes met de sollicitaties! En inderdaad, vorige week lijkt ver weg door de jaarwisseling. Dat pianohoekje is echt schattig. Ik zou er spontaan zelf van piano willen leren spelen, al kan ik totaal niet met muziekinstrumenten om.

 3. Anna

  Succes met de banenjacht! Maar even rust is natuurlijk ook wel heel fijn en goed.. :-) Wat leuk dat jullie tijdelijk een piano in huis hebben!

 4. Lenneke

  Had je al iets gedeeld over weggaan op je werk? Misschien ben ik het dan vergeten of heb ik het gemist. Maar jammer dat het niet is wat je ervan hoopte en heel veel succes met solliciteren! Met jouw skills heb je vast zo weer een nieuwe baan :-)

 5. Larissa

  Wat goed om te lezen dat je laatste werkdag een opluchting is en het je goed doet! Ik hoop voor je dat je gauw iets uit de sollicitaties haalt waar je gelukkig van wordt! X

 6. Fay

  Hi Marloes,
  mijn naam Is Fay en ik ben net een blog begonnen. Ik lees al een tijdje jouw blog maar ik heb tot nu toe nog nooit gereageerd. Ik ben nu dus een blog begonnen maar ik denk niet dat het echt dat het nut heeft als niemand het leest. Zou jij mij willen promoten?

  Thxxx Fay

  1. Hi Fay, leuk dat je een reactie achterlaat! Het duurt altijd even voordat mensen je blog ontdekken, maar reageren bij andere mensen is de eerste stap! :-)

Geef een reactie