Diary week 2: de eerste sollicitatie, bezoek van vrienden & vegan hotdogs

Dit was mijn eerste week als ‘werkloze’ en ik heb ervan genoten! Ik was nog best productief, had alweer mijn eerste sollicitatie en kreeg vrienden op bezoek.

Maandag was mijn eerste ‘werkloze’ dag. Het was heerlijk! Ik had eindelijk tijd om achterstallige klusjes (vooral administratieve dingetjes) weg te werken. Daarnaast had ik ‘s middags gelijk al een afspraak voor een leuke opdracht. Ik heb die vrijheid wel gemist hoor!

Na de meeting deed ik boodschappen en wandelde ik naar huis terwijl ik een podcast luisterde. Fijn om daar weer tijd voor te hebben. Onderweg kwam ik al deze kerstbomen tegen, zo zielig. Wij hebben die van ons in de tuin van mijn schoonouders geplant, hopelijk overleeft ‘ie het!

Op aanraden van jullie ben ik afgelopen week overgestapt naar havermelk voor in mijn cappuccino! Bijna iedereen raadde deze specifieke barista-variant van Oatly aan. Ik vind ‘m super lekker, misschien nog wel lekkerder dan gewone koemelk.

We hadden allebei zin in een broodje worst met zuurkool en ik was al heel lang benieuwd naar deze vegan hotdogs. Eindelijk tijd om ze te proberen!

Mega lekker! Ze ‘knakken’ ook echt! M’n vriend had eerst niet eens door dat het vegan worstjes waren ;-) Deze gaan we zeker vaker maken.

Dinsdag sprak ik af met Nanne om in een koffiebar te werken. Het appartement onder ons wordt verbouwd, dus op sommige dagen is het te lawaaierig om thuis te werken. Nanne woont sinds kort in Antwerpen, dus we zitten een beetje in hetzelfde schuitje. Ik reageerde op vacatures, werkte aan mijn blog en aan gidsvoorhetzuiden.nl

Daarna lunchten we bij Felfel, hier haal je de allerlekkerste falafel! Klik hier voor een binnenkijkje bij deze leuke hotspot.

Nieuw jaar, dus een beetje gezond doen… dinsdagavond maakte ik geroosterde groenten met een vega kaasschnitzel uit de oven. Super simpel (want je gooit het gewoon allemaal in een ovenschotel), maar wel heel lekker!

Woensdag hing ik de hele dag in bed. Ik was ongesteld en heb daar altijd zo’n last van. Gelukkig was m’n vriend zo lief om voor mij te koken en mocht ik ‘t lekker in bed op eten haha.

Donderdagochtend had ik een sollicitatie! Het regende en helaas kwam de tram niet opdagen… ooh ik heb inwendig staan vloeken haha. Het was maar 10 minuutjes fietsen maar ik kwam dus zo aan bij mijn gesprek. Heel fijn. Gelukkig ging het wel goed, morgen hoor ik meer. Duimen jullie mee?

Vrijdag sprak ik weer af met Nanne. We wandelden langs het Begijnhof en andere mooie plekjes in Antwerpen. Dronken een koffie en… ik schreef me in bij de sportschool! Nanne gaat vanavond mee naar een proeflesje en gaat zich dan als het goed is ook inschrijven. Nu we nog werkloos zijn hebben we lekker veel tijd om veel lessen uit te proberen, ik heb er zin in!

Ook kocht ik een nieuwe dweil, die ik meteen heb getest haha. Lekker spannende vrijdagavond, maar I love it. Sowieso vind ik stofzuigen en dweilen echt heerlijke huishoudelijke taken. Ik doe dan gewoon m’n koptelefoon op en zet een podcast aan.

Zaterdag kwam een van m’n beste vriendinnetjes met haar vriend op bezoek! Ze zijn al vaker in Antwerpen geweest dus we konden de toeristische route skippen.

In plaats daarvan liet ik ze een mooie kerk, verstopte galerietjes en de oude voetgangerstunnel zien.

‘s Avonds stond een tour door de Antwerpse brouwerij De Koninck gepland. Dit is net zoiets als de Heineken Experience, maar dan wat eenvoudiger. We hebben heel hard gelachen, omdat het ook een heel harde promo tour was voor de stad. Antwerpen is zo geweldig! ;-)

Daarna aten we bij Black Smoke, het restaurant boven de brouwerij. ‘s Avonds deden we nog drankjes in een leuk bruin café. Was een super gezellige zaterdag!

Gisteren was het weer grauw en regenachtig dus gooiden we onze plannen om. We bleven lekker binnen en speelden Takenoko. Ik heb dit spel met sinterklaas gekregen, maar we waren er nog niet aan toegekomen om het te spelen. We moesten even door de spelregels heen, maar uiteindelijk was het echt een super leuk spel! Aanrader!

Deze week staat er weer een sollicitatie op de planning. Daarnaast komt er een vriendinnetje op bezoek en ik hoop veel lesjes te kunnen doen in de sportschool! Hopelijk hebben jullie ook een fijne week!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Anne

  Dat ziet er uit als een fijne week! Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar die vegeterriër, ziet er heerlijk uit zo op zo’n broodje. Ben benieuwd naar je sollicitatie, ik zal voor je duimen! :-)

 2. Suzanne

  Wat leuk om te zien! Ik gebruik op dit moment ook steeds meer andere soorten melk dan gewone melk. Zo varieer ik met havermelk, sojamelk, amandelmelk en kokosmelk.

 3. Annelies

  Ik vind dweilen echt niks. Stofzuigen is helemaal ok, maar dweilen probeer ik altijd zo lang mogelijk uit te stellen. Afgelopen weekend wel nog eens gedaan en toen kwam een vriend op bezoek met z’n hond dus veel heeft het niet uit gehaald ;-)

 4. Het spel ziet er zeker leuk uit, maar ik vraag me af of het iets voor ons is. Kan je er misschien een review over schrijven? en dweilen vind ik niet erg, de vloer voelt erna altijd zo lekker schoon.. en die knaks.. wat mega leuk dat die het niet eens door had. Ik wil ook meer van dit soort producten gaan eten, minder vlees is beter!

 5. Irene

  Oh man ik haat poetsen echt. Eens ik er mee bezig ben valt het wel mee maar ik stel het altijd uit tot het echt niet meer kan. Zeker met stof afdoen met ik super lui. Wij poetsen eigenlijk alleen echt grondig als er bezoek komt, haha :p

 6. Stella

  Alle ‘Antwerpse’ plekjes zien er zo knus en leuk uit! Ik moet eigenlijk maar weer eens een tripje plannen (: En ik ben nu wel echt benieuwd ook naar die vegan worstjes. Ik eet sinds 1 januari echt helemaal vegetarisch en ik heb ook echt bedacht nu meer vleesvervangers uit te proberen. Zo deed ik gisteren vega spekjes door mijn stamppot en dat was eigenlijk echt heel lekker! Wat gezellig ook, dat jij en Nanne dingetjes zoals koffie drinken, ergens werken en sporten samen (kunnen gaan) doen. Alvast veel plezier in de sportschool, met alle lesjes, en ik duim voor je wat de sollicitatie betreft. Liefs!

 7. Jenn

  Succes met je sollicitatie! Ik ben al benieuwd naar de hotdog sinds hij er is, maar het is er nog niet van gekomen om hem te proberen.

 8. Anna

  Wat een fijn weekje! Heerlijk dat je wat extra tijd had voor achterstallig werk. Ik merkte dat ook heel erg toen ik een tijdje geen baan had, zo fijn om even een soort ‘pauze’ te hebben of zo. Haha. En die vegan worst ziet er echt goed uit trouwens! Havermelk vind ik ook heel lekker, jammer dat het zo prijzig is :(. Ik gebruik de havermelk van Jumbo altijd in mijn havermout, maar voor mijn cappuccino nog altijd koemelk (schaam ik me een beetje voor haha).

 9. Ik vind dat van die kerstbomen ook altijd zo zielig. Bij ons kon je ze inleveren bij een dierentuin in de stad, werden ze herplant. Maar dan moest je boom wel langer zijn dan 1,50 meter en dat was ons boompje helaas niet. Arme stakker, dus dat werd de container. :(

  Die worstjes zien er echt mega goed uit, ga ik ook eens proberen!

  En veel succes met je sollicitaties, spannend hoor.

 10. Lenneke

  Is je handtekening onder je post nieuw of valt het me voor het eerst op? Heel leuk in ieder geval! En veel succes met je sollicitaties — ik duim :-)

 11. Larissa

  Oeh! Die OATLY had ik vorige week ook geprobeerd, maar ik vond de koffie in zijn geheel niet mega lekker. Dat komt denk ik omdat ik de koffie niet gemaakt had zoals hij het lekkerst is. ;-) Binnenkort maar weer een poging doen, want het schijnt wel lekker te moeten zijn, haha.

Geef een reactie