Diary week 3: sollicitaties, ons Pinterest washok & familiefeestje

Deze week stond vooral in het teken van sollicitaties! Er stond er weer een op de planning en van een andere sollicitatie zou ik een ‘uitslag’ krijgen… spannend! Verder bleef ik door het grauwe en druilerige weer vooral binnen. Gelukkig komen er zonnige dagen aan!

Maandag werkte m’n vriend vanuit huis, omdat ‘ie zin had om tijdens z’n lunchpauze als ‘vanouds’ een koffie met me te doen. Toen hij nog in Gent woonden en ik ‘m in de weekenden bezocht, gingen we vaak samen ergens een koffie drinken. Als je terugscrollt op Instagram kun je zelfs af en toe zo’n zelfde foto spotten, waarbij m’n vriend alvast z’n koekje in de koffie doopt haha.

‘s Avonds ging ik samen met Nanne naar een yogalesje. We hebben allebei een abonnement genomen en proberen nu allerlei lessen uit. Deze les was niet zo geslaagd, we vielen allebei bijna in slaap haha.

Ook dinsdag zag ik Nanne weer, dit keer bij een pokebowl zaak van een vriend van ons. Ik ga ‘m helpen met z’n social media de komende tijd. Mocht je dus van pokebowls en zomerse/surf plaatjes houden, volg dan vooral dit account.

Met Nanne erbij kon ik niet alleen ook zelf model staan, het was ook een stuk gezelliger!

‘s Avonds gingen we alweer naar de sportschool. Ik schepte er over op in m’n Instagram stories, om vervolgens te delen dat de les niet doorging omdat de docent niet aanwezig was… haha oeps.

Woensdag was een saaie druilerige dag. Ik ben zo blij dat het zonnetje inmiddels weer wat schijnt, word ik gelijk een stuk vrolijker van. Ik kreeg wel goed nieuws: ik ben door naar de laatste ronde van de sollicitatie die ik een week eerder had! Er waren 5 mensen uitgenodigd, nu zijn er nog 2 (waaronder ik) over. Ik heb een opdracht gekregen en ga daar nu mee aan de slag. Spannend wel! Ik twijfelde eventjes of ik het moest delen, want ik wil het niet jinxen. Tegelijkertijd hebben zoveel van jullie me vorige week succes gewenst dat het misschien juist wel helpt om te delen ;-)

‘s Avonds aten we pasta pesto, maar dan met pasta gemaakt van linzen. Ik had dit al vaker zien staan in de supermarkt en was er zo benieuwd naar! Ik vond het erg lekker. Het is iets harder/droger dan gewone pasta? Maar zeker voor herhaling vatbaar. Alleen jammer dat het best prijzig is.

Kijk, yum! Voor mij met feta, voor m’n vriend met mozzarella. Omdat we dat beiden de lekkerste kaas vinden bij pasta pesto haha. Wat hebben jullie er liever bij? Feta of mozzarella?

Donderdagmiddag had ik weer een sollicitatie. Dit keer scheen gelukkig het zonnetje en vertrok ik extra vroeg zodat ik nog een wandeling kon maken. Ook dit gesprek ging goed en ook dit lijkt me een hele leuke functie! Dus ehh.. jullie mogen nog eens duimen ^-^

‘s Avonds maakte ik deze simpele maar oh zo lekkere plaattaart: bladerdeeg bedekt met pompoen (die ik even met wat olijfolie, peper en zout en wat tijm had aangemaakt), geitenkaas uit de oven. Daarna nog wat rucola eroverheen en honing, als ik de pot open had gekregen :’).

Daarna ging ik weer met Nanne naar een yogalesje. Dit keer yoga on hiphop beats! We verwachtten iets heel speciaals haha, soort hiphop dans ofzo, maar het was eigenlijk gewoon slome hiphop muziek als achtergrond. Wel heel chill en het was een goede workout, we vielen zeker niet in slaap!

Vrijdagavond hadden m’n vriend en ik een datenight gepland. We wilden uit eten, maar hadden niks gereserveerd en dan loop je op vrijdagavond zo uren door de stad haha. Daardoor spotte ik wel dit schattige steegje.

Uiteindelijk eindigden we bij Felfel, waar ik ook al eens kwam voor de lunch. Ook voor het avondeten is het een leuke plek!

Zaterdagmiddag kwamen m’n schoonouders bij ons lunchen. Mijn schoonvader hielp ons vervolgens met het boren van gaten in de muur, hier hadden we een speciale boor voor nodig. Ons kleine washok moet namelijk worden omgetoverd tot een pinterest washok ;-). Hier de before foto, we moeten nog een rondje langs de IKEA en dan kan ik een after foto plaatsen!

Daarna gingen we met z’n allen naar de bioscoop, en zagen we de film 1917. Wat een goede film! Ik had vooraf naast alle lovende woorden ook gehoord dat het wel een ‘erg lange zit’ was, dus ik ging er met niet al te hoge verwachtingen naartoe. Maar wow: de tijd vloog voorbij! Het is niet zo’n typische oorlogsfilm waarbij de ledematen je om de oren vliegen, er zit juist een mooi verhaal in. Sowieso vond ik het een interessante film omdat we in Nederland vooral veel over WWII hebben meegekregen, en niet zoveel over WWI. Ik wil binnenkort ook met m’n vriend naar Ieper, om daar naar het museum over WWI te gaan en de restanten van de loopgraven te bekijken. Heel indrukwekkend!

Zondag was weer een heerlijke, echte zondag! M’n vriend was surfen, dus ik had een rustige ochtend voor mezelf. Ik ontbeet met vruchtenhagel, want dat had ik al heeeel lang niet meer gehad. Ik liep een rondje over de markt en kocht verse banaantjes.

‘s Middags kwamen Shirley en Cleo om spelletjes te spelen. Heel gezellig! We speelden o.a. Dixit, een super leuk spel wat weinig voorbereiding/uitleg behoeft.

Daarna stapte ik met m’n vriend in de auto om naar zijn familie te gaan, nog voor een verlaat nieuwjaarsfeestje. Ik geloof dat het in België de gewoonte is om op nieuwjaarsdag (of kort daarna) bij familie op bezoek te gaan en cadeautjes te geven.

Bij mijn vriend’s familie is het traditie om vooral heel veel lekkere kaasjes te eten, haha. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Het was super lekker en heel gezellig. Ik ben echt een familiemens en van dit soort avonden (zelfs als het dus niet mijn eigen familie is) geniet ik altijd zo.

Vandaag buig ik me weer over mijn sollicitatie opdracht. Vind het wel spannend hoor, alsof er heel veel vanaf hangt. Deze week hoor ik als het goed is van beide sollicitaties meer. Duimen jullie voor me?

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Judith

  Jaaa ik duim zeker mee :) Zo leuk om te volgen! Ik ben met school vroeger naar Ieper geweest, heel indrukwekkend. Zaterdag staat 1917 op de planning, nu al zin in!

 2. Kiki

  Heel veel succes met je sollicitaties en een fijne week gewenst! Liefs, Kiki

 3. Spannend, die sollicitaties. Ik duim voor je! Ben heel benieuwd naar die oorlogsfilm trouwens. Klinkt altijd raar om te zeggen vind ik, maar ik houd van dat genre. Heb er al een hoop aangrijpende films over gezien, maar inderdaad nog nooit over de Eerste Wereldoorlog. Wil mijn vriend vast ook graag zien, thanks voor de tip!

  Grappig dingetje: ik eet heel vaak vruchtenhagel, vooral op een beschuitje vind ik het heel lekker. Alleen noem ik het nooit vruchtenhagel, in mijn wereld heet het ritsels. Zo noemden mijn ouders het altijd, geen idee waar ze dat vandaan hebben, haha.

  1. Dankjewel! Ik denk dat je 1917 dan ook erg kan waarderen! Ik vond het vooral goed omdat dit niet zo’n typische bloederige film was. Hehe en ritsels, nog nooit eerder gehoord!

 4. Larissa

  Oeh, de pokébowl ziet er super lekker uit! Leuk dat je de Instagram van dat bedrijf de komende tijd gaat doen!

 5. Angélica

  Succes met je sollicitatie! :)
  1917 lijkt me ook een mooie film, ben benieuwd!
  En nu heb ik zin in kaas joh, haha.

 6. Annelies

  Het In Flanders Fields museum is echt een aanrader! Is echt heel mooi gedaan. En Ieper is gewoon ook een fijne stad om in rond te kuieren.

 7. Anna

  Wat een leuke week! Vruchtenhagel is zo lekker, haha, daar kan je mij ook heel blij mee maken. Heel veel succes met je sollicitaties! Fijn dat je meerdere opties hebt, dat gaat vast helemaal goed komen!

Geef een reactie