Diary week 4: een off week (maar wel met een goed weekend!)

Afgelopen week was een beetje saai. Ik focuste op een sollicitatie opdracht, probeerde nieuwe recepten en nieuwe yogalesjes uit maar verder had ik een beetje last van het grauwe, grijze weer. Ik kan niet wachten tot het zonnetje zich weer wat vaker laat zien!

Als het zo grauw en regenachtig is heb ik nooit zin om naar buiten te gaan. Dus chillde ik vooral veel in m’n joggingbroek. Ik had echt weinig energie deze week, geen idee waar dat vandaan kwam.

Ik had ook weinig inspiratie voor het avondeten, dus liet ik weer eens een Marley Spoon box komen. Ik vind het altijd leuk om dan recepten te kiezen die ik normaal zelf niet zo snel zou maken. Zoals deze gnocchi.

Was echt super lekker en heel makkelijk! Eigenlijk gewoon een kwestie van de gnocchi aanbakken, groenten erbij gooien, beetje crème fraîche er doorheen en klaar! Dit recept bewaren we.

Woensdagmiddag ging ik na een yogalesje even langs de supermarkt, en daar nam ik deze vega paté mee. Ik ben al fan van de vega paté van de vegetarische slager, dus was benieuwd naar deze. Ik vond ‘m niet vies, maar ook niet heel erg lekker. Weten we dat ook weer, haha.

Donderdagmiddag moest ik even wat ophalen en liep ik voor het eerst sinds de uitverkoop door de stad. Ik nam wat dingen mee naar m’n pashokje, maar liet alles hangen. Ik heb al een hele tijd niks nieuws meer gekocht (op nodige sportkleding na). Ik merk dat ik een soort van gewend ben geraakt aan niet meer de hele tijd shoppen, waardoor ik nu veel kritischer ben geworden en er ook gewoon minder plezier uit haal? Wel interessant, maakt het hele ‘duurzaam shoppen’ een stuk makkelijker. Ben benieuwd hoe lang ik dit vol houd.

‘s Avonds maakte ik weer een heel lekker gerechtje uit de Marley Spoonbox, deze vegan tray bake met o.a. aardpeer. Dat had ik nog nooit gegeten, maar was superlekker!

Vrijdagochtend moest ik naar de huisarts. Mijn anti-conceptie pil was op (ik had een hele voorraad meegenomen, haha) en om een nieuwe voorraad te halen had ik eerst een recept nodig. Ik was nog niet ingeschreven bij een huisarts, dus dat heb ik gelijk gedaan. Ik zit bij een hele leuke praktijk dat aan dit oude binnenhofje zit. Hoe mooi is dat?

Daarna kwam mijn oud-huisgenootje op bezoek. Ik liet haar natuurlijk mijn favoriete plekken in Antwerpen zien, waaronder dit pleintje waar ik me altijd in Parijs waan.

‘s Avonds hadden m’n vriend en ik geen zin om te koken. Dus gingen we naar de Burger King, waar ze sinds kort de rebel whopper verkopen. Dat is een broodje met de Mc2 burger van de Vegetarische Slager. Super lekker! We proberen nu in ieder geval doordeweeks vegetarisch te eten en dat gaat ons super makkelijk af.

Zaterdag was zo’n lekkere rommeldag. We gingen naar de Ikea, haalden onze nieuwe vriezer op bij Coolblue en begonnen aan een nieuwe serie op Netflix: The Good Place. Echt een aanrader, zo’n leuke en grappige serie!

Aan het eind van de middag reden we naar Utrecht, er stond namelijk een etentje op de planning samen met Maura en haar vriend. Ik was uitgenodigd door het onlangs geopende Ruby Rose. Hier deel je allemaal kleine gerechtjes met elkaar, gecombineerd met heerlijke wijnen. We hebben echt genoten, leuke aanwinst voor Utrecht. Het is wel nog behoorlijk druk en ik zag dat je pas vanaf 6 personen kon reserveren. Dus kom met een groep of wacht even tot de eerste hype voorbij is ;-).

We bleven logeren bij Maura en werden ‘s ochtends in deze leuke jungle wakker. Na een heerlijk ontbijtje reden we door naar de Ikea. We hadden namelijk nog een onderdeel nodig dat in heel België en Nederland was uitverkocht, op Utrecht na. Daar lagen nog 6 stuks…

Got it! Hiermee gaan we dus ons ‘Pinterest washok’ maken, haha. Ik hoop jullie later deze week daar meer van te laten zien.

Zoals ik al zei, niet een heel spannende week. Hoort misschien ook een beetje bij de maand Januari. Daarnaast was ik dus druk met een sollicitatie opdracht, wat hopelijk zijn vruchten afwerpt deze week… ;-)

Nog een kleine reminder: a.s. woensdag gaat er weer een nieuwsbrief uit! Inmiddels hebben al 200 mensen zich geabonneerd en krijg ik leuke reacties. Wil je ‘m ook ontvangen? Aanmelden kan hier. Zet alvast info@lastdaysofspring.com in je contacten, zodat de nieuwsbrief niet in je spambox belandt.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Ik ben benieuwd naar jullie washok (pinterest inspired) haha! En wat een heerlijk overzicht weer, blijft leuk dit soort artikelen.

 2. Anna

  Wat een leuke foto’s weer! Vervelend dat je wat minder energie had dan anders, maar ook die weken horen erbij. Ben heel erg benieuwd naar jullie washok!

 3. Edith-Sofia

  Oeh, de gerechten van Marley Spoon zien er erg lekker uit! Altijd lekker makkelijk van die boxen. Ik vind dat ook met de verspakketen bij de supermarkt. Die haal ik vaak als ik even geen inspiratie heb. De items in je pashokje zien er leuk uit, jammer dat ze tegenvielen. Ik ben tegenwoordig ook een stuk kritischer. Ik koop liever 1 mooi item, dan 10 items die het net niet zijn.

 4. Larissa

  Een weekje wat minder energie moet kunnen, toch? Ik heb dat ook wel eens. Dan komt er even helemaal niks meer uit en wil je alleen maar op de bank liggen. Lekker van proberen te genieten! X

 5. Eva

  Eigenlijk vond ik het nog best een interessante week om te lezen! Die receptjes zien er ook heerlijk uit <3 Liefs!

 6. Annelies

  Ik vind januari ook altijd een saaie, lastige maand. Mijn winterdipje steekt dan ook steevast de kop op.

 7. Annelies

  The Good Place is echt leuk. Jammer dat het bijna gedaan is.
  En ik vind jouw leuke plekjes van Antwerpen altijd zo leuk om te zien!

 8. Anne

  Blijft toch leuk om te lezen en te kijken, ook al was het misschien een wat minder inspirerende week. Enne, mooie nieuwsbrief had je ervan gemaakt laatst, met plezier gelezen!

 9. Ik ben heel benieuwd naar je Pinterest-washok. :) Ik krijg altijd zin om weer eens naar Antwerpen te gaan als ik jouw foto’s zie. Zo’n leuke stad!

Geef een reactie