Kookboek review: De snelle bakplaat

de snelle bakplaat

Toen we gingen samenwonen kregen m’n vriend en ik een Dille & Kamille cadeaubon als housewarming cadeau. Afgelopen week hebben we die eindelijk ingewisseld, voor het boek De Snelle Bakplaat (en de mooie houten kookboekstandaard). We zijn erg enthousiast over het boek, dus ik vertel je er graag meer over.
  recept uit boek de snelle bakplaat

De snelle bakplaat voor alle gelegenheden

Het kookboek draait om makkelijke en snel klaar te maken ovenrecepten. Het enige dat je nodig hebt is een bakplaat en een oven. Het boek is ingedeeld in originele en efficiënte hoofdstukken. Zo is er een hoofdstuk met recepten voor doordeweekse avonden (handig!), maar ook hoofdstukken met recepten voor ‘luxe met z’n twee’ of ‘een tafel vol’.

Ook de hoofdstukken met zoete en ontbijtrecepten vind ik tof, en je kunt zelfs de heerlijkste lunchgerechten maken met dit boek. Zo kun je afhankelijk van de gelegenheid altijd wel een passend recept vinden.

recept uit boek de snelle bakplaat

Vlees, vega en vegan

Het boek bevat overwegend vegetarische recepten. In sommige recepten wordt vlees of vis gebruikt, maar wordt vaak een suggestie gegeven hoe je het recept vega(n) kan maken. Ben je echt op zoek naar vega(n) recepten, check dan het kookboek ‘De Groene Bakplaat‘, het zusje van ‘De Snelle Bakplaat’. Hierin vind je enkel vega(n) ovenrecepten.

Bij elk recept staat de bereidingstijd en de tijd in de oven apart vermeld. Handig, zo weet je hoe lang je in de keuken staat en hoe lang het duurt voordat je gerecht op tafel staat. Bij de meeste gerechten heb je slechts 10 minuten voorbereidingswerk, waarmee dit een ideaal boek is voor zowel drukke doordeweekse avonden als etentjes met vrienden. Dan wil je ook zo min mogelijk in de keuken staan toch?

achterkant boek

Getest & goedgekeurd

Op oudjaarsdag maakten wij twee recepten uit het boek: de geitenkaas-champignon taart en een broccoli quiche. Allebei super makkelijk en super lekker. Wij zijn fan, dit is echt een kookboek dat in onze keuken ligt en vies gaat worden omdat we ‘m daadwerkelijk gebruiken ;-)

De Snelle Bakplaat kost €19,99. Prima prijs wat mij betreft voor een kookboek met zoveel nuttige recepten.

[bg-box]Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

  1. Thyra

    Opgeslagen op mijn verlanglijstje! Klinkt als een heel fijn kookboek :)

  2. Angela

    Ik ken de groene bakplaat, die is echt top ook. Deze klinkt ook heerlijk, ben benieuwd naar de ontbijtgerechten :_

  3. Larissa

    Oeh, dit is leuk! Mijn moeder is enorm fan van het begrip ‘bakplaat’ en in de zomer ‘bakplaten’ (we maken er gewoon een werkwoord van) we geregeld. Misschien doe ik haar deze wel cadeau!

Geef een reactie