Diary week 5: ik heb een nieuwe baan!

Eindelijk is januari voorbij! Zoals altijd leek deze maand eindeloos te duren. Ik voelde me mega onproductief, terwijl ik eigenlijk wel iets nuttigs heb gedaan… ik heb namelijk een nieuwe baan gevonden!

Dat onproductieve resulteert een beetje in een leeg dagboekje. Op maandag nam ik geen foto’s, dus ik neem jullie meteen mee naar dinsdag.

Dinsdag had ik een tweede sollicitatiegesprek en kreeg ik al hele positieve feedback. Even daarna sprak ik af met Nanne in een leuke koffiebar.

‘s Avonds maakte ik dit maaltje. Het zag er veelbelovend uit dus maakte ik foto’s, maar schijn bedriegt. Er zat geen echte saus bij dus het was wat droog, en er moest sesamolie doorheen wat het geheel een soort gekke bittere smaak gaf? Ik vind m’n eigen simpele woknoedels lekkerder haha.

De volgende dag was ik al vroeg bij de huisarts, voor een uitstrijkje. Ik wil dit vooral even delen als reminder: vergeet niet om zelf ook een afspraak te maken! In Nederland word je vanaf je 30e uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek, in België vanaf je 25e. Daar maakte ik dus gelijk mooi gebruik van, omdat ik eerder al eens zelf een uitstrijkje heb laten doen waar toen afwijkende cellen waren gevonden. Gelukkig was mijn lichaam in staat om het zelf ‘op te ruimen’, maar houd het alsjeblieft in de gaten!

Woensdag maakte ik wel iets lekkers: deze gnocchi met courgetti, ui en tomaatjes. Ik verving de zure room door sojaroom en dat was nog steeds even lekker. Nu nog proberen de kaas te vervangen en dan is dit een vegan recept!

Daarna ging ik met m’n schoonmoeder naar de schouwburg, naar een voorstelling van het nationaal ballet van Vlaanderen. Het was een moderne variant van een oude voorstelling, en echt heel erg mooi. Zeker een aanrader!

Zie hier een voorproefje!

Donderdag heb ik sinds lange tijd weer eens The Sims gespeeld! M’n vriend heeft een nieuwe laptop die lekker snel is en nog helemaal leeg, dus genoeg plek om The Sims the installeren. Ik vind vooral het bouwen en inrichten heel erg leuk.

‘s Middags kreeg ik een leuk telefoontje: ik heb de baan! Aanstaande vrijdag start ik al op mijn nieuwe werkplek! Zo blij. En zo trots dat het me zo snel gelukt is om iets nieuws te vinden. Trots dat ik überhaupt weg durfde te gaan bij m’n vorige baan omdat ik er niet gelukkig werd, terwijl ik nog niet direct iets nieuws had.

Dusss zaten we de volgende avond hier, bij restaurant Le John. Om het te vieren!

Zaterdag hielpen we vrienden met klussen in hun nieuwe huis. Ik ben niet super handig, maar van die klusjes waarbij je moet slopen en pulken vind ik wel vermakelijk haha. Hier was ik bezig om met een soort hete föhn de lak van een kozijn te laten smelten, om het vervolgens eraf te krabben. Voelt een beetje alsof je nagellak in een keer van je nagel trekt haha. Heel satisfying.

Kijk wat een mooi kamertje dit wordt!

‘s Avonds aten we frietjes en keken we de film The Farewell. Ook een aanrader!

Gisteren was het hier koopzondag. De winkels zijn helaas niet elke zondag open, daar moet ik soms nog wel aan wennen. We gingen samen met m’n schoonvader winkelen. ‘s Avonds maakte ik weer een maaltje uit de Marley Spoon box: deze linzenstoof met spinazie, wortel en pastinaakfrietjes, met daarbij verse pesto en een gepocheerd eitje. Lekker!

Daarna keken we weer een film: Little Monsters. Dit is een zombie horror, niet mijn favoriete genre. Maar deze film was eigenlijk zo grappig en feelgood dat hij heel erg leuk is. Ook al een aanrader! Ik zal binnenkort weer even wat filmtips delen, want ik heb de laatste tijd veel leuke films gezien.

Nu ga ik alweer mijn laatste week als werkloze in! Ik ga straks 4 dagen in de week werken, waar ik heel blij mee ben. Zo heb ik nog genoeg tijd om de stad te verkennen en m’n blog te onderhouden. De afgelopen maand voelde niet heel productief. Meestal komt dat vanzelf wel als ik weer drukker ben.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 25 reacties

 1. Anne

  Gefeliciteerde met je nieuwe baan! Wat fijn dat het al zo vlot gelukt is!

 2. Esther

  Mmm, die gnocchi ziet er heerlijk uit.

  En gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ik hoop dat dit beter bij je past. Veel succes!

 3. Stephanie

  Proficiat met je nieuwe job!
  Enne, niet elke dag/week hoeft natuurlijk niet productief te zijn. :D

 4. Anne

  Echt heel fijn dat je weer een nieuwe baan hebt, gefeliciteerd! :-)

 5. Marjoke

  Gefeliciteerd met je nieuwe job! En wat fijn dat je 4 dagen kunt gaan werken. Ik heb jarenlang 4 dagen per week gewerkt, maar toen ik bijna een jaar geleden een nieuwe baan kreeg, moest ik minimaal 4,5 dag per week werken. Maarrrrr…. vanaf 1 februari mocht ik eindelijk weer terug naar 4 dagen en ben er zo blij mee! Echt, het is zo heerlijk om net even wat meer tijd voor jezelf en andere dingen (dan werk) te hebben.

  Wat goed ook dat je een uitstrijkje hebt laten maken en hier nog een oproep plaatst. Ik was er echt doodsbang voor en heb het jarenlang niet gedurfd, maar ik heb zo’n ontzettend fijne huisarts dat ik twee jaar geleden toch de stap heb durven zetten om het te laten doen. En toen ook “gewoon” verteld dat ik heel bang was, zodat hij er rekening mee kon houden.

  1. Ah zo goed! Ik ben hier altijd heel nuchter in opgevoed en heb er ook totaal geen angst voor, maar kan me wel voorstellen dat anderen dat wel hebben. Super goed dat je dat gewoon hebt aangegeven. Ik denk dat je ook prima iemand kan meenemen als dat zou helpen (dat zou ik denk ik juist ongemakkelijker vinden haha). Uiteindelijk is het gewoon belangrijk dat je het doet!

 6. Alex

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat leuk en zeker spannend dat je volgende week al mag beginnen! En ik ben nu een beetje jaloers, ik zou ook graag weer een keertje The Sims spelen, maar heb er op dit moment gewoon geen tijd voor…:)

 7. Wat tof en gefeliciteerd met je nieuwe baan en haha de sims blijft ook leuk vooral het poppetje en het huis maken is erg leuk (en opeens ben je drie uur verder). en ik zie Risotto op zijn bord.. jammie!

 8. Stella

  Woehoeeeee, gefeliciteerd met je nieuwe baan! Zo fijn! Ik hoop echt dat je het ontzettend naar je zin zal gaan hebben. Benieuwd hoe de eerste weken gaan bevallen. Veel liefs!

 9. Audrey

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Echt supergoed nieuws! Ik kreeg gisteren toevallig de brief voor mijn eerste uitstrijkje. Een iets verlate felicitatie van de overheid, haha.

 10. Tea

  Little Monsters staat al zoooo lang op mijn wishlist, maar ik kan Josh Gad niet uitstaan en heb hem daarom nog niet gekeken. Zit hij er veel in?

  Nogmaals gefeliciteerd met je nieuwe baan ^^

Geef een reactie