Diary week 6: zonnige dagen in Antwerpen, op bezoek bij familie & luie zondag

Afgelopen week was m’n laatste ‘werkloze’ week. Ik nam het er goed van! Gelukkig werkte het weer goed mee waardoor ik op donderdag en vrijdag erop uit trok.

Dinsdag deelde ik een review van dit boek via Instagram Stories. Ik heb ‘m een tijdje terug als recensie-exemplaar ontvangen. Het boek heet Self Love Talk en gaat over zelfliefde. Het is een heel uitgebreid boek, maar ik was er niet helemaal fan van. De schrijfstijl sprak me niet zo aan. Omdat ik het persoonlijk geen aanrader vind en ik een beetje in een blogdipje zat deed ik de review via Instagram, dat kost me namelijk minder moeite. Ik kreeg daar uiteindelijk juist positieve reacties op, dus mogelijk dat ik vaker reviews e.d. deel via Instagram :-)

Degenen die mij op Instagram volgen weten dat ik al een tijdje op zoek ben naar een lekkere plantaardige yoghurt. Tot nu toe vind ik deze het lekkerst, maar ik zoek eigenlijk eentje die echt zurig smaakt. Tips anyone?

Verder bouwde ik een tiny house in de Sims. Dit is een nieuw uitbreidingspakket en hij is erg leuk!

Woensdagmiddag sprak ik af met een vriendin. We gingen langs Poke Tiki om wat foto’s te maken voor de social media en om pokebowls te eten.

Daarna shopte ik sinds maanden weer eens. Heel lang zag ik niks leuks in de winkels hangen, ik houd sowieso niet zo van kleren shoppen. Maar nu gingen er wel wat leuke dingen mee naar huis. Op Instagram liet ik een mini shoplogje zien, o.a. dit streepjes shirt en die heerlijke trui nam ik mee.

Ook leerde ik dat stuiterballen in België botsbal (of springbal) worden genoemd. Zo grappig!

‘s Avonds aten we samen met m’n vriend een recept van Marley Spoon, was erg lekker! Was een hele gezellige dag zo!

Donderdag scheen sinds weken eeeeeindelijk de zon weer eens. Samen met Nanne ging ik naar park Middelheim. Dit is een museumpark net buiten Antwerpen. In oktober was ik hier al eens eerder, maar het is zo groot dat ik nog niet alles had gezien.

Het park staat vol mooie en soms ook grappige kunst. Echt een aanrader voor als je Antwerpen al wat vaker bezocht hebt en eens wat meer wil zien. Entree is gratis!

Vlakbij het park ligt dit mooie kasteeltje. Die middag voelde echt als een mini vakantie, terwijl we in werkelijkheid maar 20 minuutjes fietsen van huis waren.

Op het terrein van het kasteel zit ook een vestiging van Murni, een leuk lunchtentje waar we allebei deze heerlijke sandwich met halloumi aten.

Vrijdag was mijn eerste dag op m’n nieuwe werk. Het stelde niet super veel voor, het was vooral een kennismaking – ‘s middags was ik alweer vrij. Toch was het erg fijn om alvast m’n nieuwe collega’s te leren kennen en m’n werkplek te verkennen. Dit is mijn uitzicht, over de stad en het water!

Ik heb heel veel zin om deze week echt te gaan beginnen. Zal vast even wennen zijn maar heb er alle vertrouwen in ;-)

Omdat het zulk mooi weer was wandelde ik naar huis. Die zon! Zo lekker. Werd er meteen vrolijk van.

‘s Middags sprak ik af met een vriendin en doken we Think Twice in, een tweedehands winkel. Ik zocht namelijk nog een oversized spijker jack.

En die vond ik! Dit is ‘m. Hier twijfel ik trouwens ook nog of ik curtain bangs moet laten knippen. Ik denk dat ik de stap ga wagen en het gewoon eens ga proberen. Als het toch niet mooi is groeit het wel weer uit ;-)

Zaterdagochtend stapten we in de auto naar Nederland, om op bezoek te gaan bij mijn familie. Eerst gingen we langs mijn broer en schoonzusje om hun nieuwe huis te bekijken. Ze wonen vlakbij ons ouderlijk huis, dus het was leuk om na lange tijd weer in die omgeving te zijn. Ik heb uiteraard ook m’n kleine nichtje platgeknuffeld. Het is zo’n vrolijk lachebekje!

Daarna gingen we door naar m’n vader. Daar pakten we de elektrische fiets voor een fietstochtje. We zoefden over de dijk en hadden mooi uitzicht op het hoge water. Ziet er altijd indrukwekkend uit.

‘s Avonds gingen we uit eten bij MIA, een Aziatisch restaurant dat in de oude stationsrestaurantie zat. Voor mij was dit een nieuwe hotspot, ik kom niet meer zo vaak in Nijmegen. Het eten was super lekker en het restaurant erg mooi. M’n vader kwam met dit adresje aanzetten, een echte #dadfluencer!

Zondagochtend reden we op tijd weer naar huis om de storm Ciara voor te zijn. De hele middag hebben we lekker geluierd. We lazen een boek, deden een dutje en keken een film. Echt een luie zondag, heerlijk.

Komende week wordt weer een eerste echte werkweek! Spannend, maar ik kijk er dus echt naar uit. Heb zin om me te verdiepen in alle nieuwe dingen en me weer nuttig te voelen.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Lotte

  Joepie, wat een leuke week had je! En zo grappig: op jouw foto van het uitzicht van je kantoor, zie ik gewoon mijn kantoor. Ik wuif dus nu even digitaal naar de overkant van het water. :D

 2. Anne

  Oh wat ziet dat Museumpark er gaaf uit, zeg! Daar wil ik echt wel een keertje naartoe.

 3. Angela

  Klinkt als een heerlijke week. Ik vind de kleuren van je geshopte kleding erg mooi!

 4. Marloes

  Wat een leuk overzicht weer! Succes met je eerste werkweek.

 5. Stephanie

  Veel succes de komende week!

 6. Irene

  Oooh zalig zo die zondag in de zetel met een deken. Bij ons is zondag ook vaak zo’n luierdag. Mooi uitzicht ook vanuit je nieuwe werkplek!

 7. Larissa

  Oeh, dat boek Selflove Talk lijkt me toch ook best heel interessant! Waarom vond je de schrijfstijl niet zo fijn? Liefs!

 8. Mieke

  Voor plantaardige yoghurt vind ik de Alpro Mild & Creamy No Sugar een fijne. Ik had natuurlijk weer totaal niet door dat er een gezoete en een ongezoete variant was, tot ik een keer heel nadrukkelijk NO SUGAR zag staan en me helemaal aangesproken voelde. Die staat nu in mijn koelkast en bevalt me goed (ik vind de Kokosversie uit deze lijn ook fijn)

 9. Anna

  Wat een fijne week! Heel veel succes met je nieuwe baan! :D

Geef een reactie