Diary week 7: mijn eerste werkweek, vintage shoppen & valentijnscadeautjes

Afgelopen week was mijn eerste echte werkweek. Hij vloog voorbij! Daarna had ik 3 dagen weekend, wat een luxe. Heel spannend was mijn weekend niet, we bleven gewoon lekker thuis in Antwerpen.

Op maandag sporten m’n vriend en ik allebei en zijn we dus laat thuis. We hadden geen zin om te koken, dus aten we zo’n buddha bowl van de appie. Best lekker!

Dinsdag deelde ik deze foto op Instagram stories en schreef ik erbij dat ik voor lunch een ‘smos’ had gehaald. Ik was benieuwd of jullie konden raden wat dat is, haha. Het is een broodje gezond! Smos komt van ‘smossen’, wat knoeien betekent. Omdat deze broodjes onmogelijk zonder knoeien zijn te eten!

Woensdagavond ging ik een hapje eten met Shirley. We hadden elkaar al eventjes niet meer gezien en dus was het tijd om bij te kletsen. Het was een simpel eetcafeetje, maar mijn cannelloni was heerlijk!

Daarna deelden we ook nog deze chocoladetaart, omg haha. Zo lekker!

Nog geen 24 uur later zat ik weer aan de chocoladetaart. Voor mijn werk was ik in Nederland, om samen met de Nederlandse collega’s te brainstormen. Het was erg grappig om daar aanwezig te zijn als ‘team België’. Al voel ik me inmiddels al wel zo betrokken dat het niet raar voelt.

We zaten in een hele toffe Seats2Meet locatie in Tilburg, vlakbij het station. In deze ruimte zit ook nog de bibliotheek, echt heel gaaf!

Om te voorkomen dat we direct de file in zouden rijden deed ik nog een drankje met mijn marketingcollega’s. Voor mij was het weekend begonnen… zo gek! Mijn eerste week verliep heel goed. Ik heb me vooral verdiept in het bedrijf en wat voorbereidend werk gedaan. Fijn om zo rustig op te starten.

Uiteindelijk was ik laat thuis, en best wel moe. Ik at m’n avondeten op in bed, lekker lui haha.

Mijn vriend was ook laat thuis maar verraste me voor het slapen gaan met dit cadeaupakketje voor Valentijnsdag! Een megagroot en fluffy dekentje, een fijne grote mok en verse thee. Zo lief! Valentijnsdag is super commercieel, maar ik hou er wel van.

De volgende dag was ik dus vrij. Zo gek! Maar zo fijn. Nu al de beste keus ooit. Samen met Nanne ging ik kringloop shoppen.

Ik scoorde dit jurkje voor €4. Na het gestoomd te hebben zag ‘ie er al veel beter uit, maar ik denk dat ik ‘m nog een klein beetje vermaak – dan is het ‘t perfecte zomerjurkje.

Voor m’n vriend kocht ik dit spijker jack, ook voor €4. Best spannend want ik wist niet of ‘ie het leuk zou vinden en of het uberhaupt zou passen. Maar het stond super leuk en het paste ‘m goed. Als extraatje voor Valentijnsdag ;-)

Na het shoppen stopten we even bij Buchbar voor een koffie en een taartje. Dit is een koffiebar en boekenwinkel in 1, heel leuk!

Daarna liepen we langs Mampoko, een heel gezellig restaurant met een beetje een Frans sfeertje. Ik wilde het Nanne tippen (ik heb er al eens eerder gegeten) maar toen we naar binnen keken zagen we overal hartjes ballonnen! Toen moesten we natuurlijk wel naar binnen ;-)

We lunchten met een ‘Libanese croque’ en een biertje, yum. Het zonnetje scheen zelfs!

Zaterdagochtend bakte m’n vriend een stapel pannenkoeken. Echt weekend!

Daarna wandelden we de stad in en besloten we spontaan een bezoekje te brengen aan het museum van de boekdrukkunst. Als inwoners van Antwerpen kunnen we met een speciale A-kaart gratis naar binnen bij de stedelijke musea.

Het museum is niet alleen heel mooi en indrukwekkend van binnen, ook de binnentuin is echt prachtig. Zeker een bezoekje waard!

We sloten de dag af met de lekkerste cheesecake van Antwerpen, deze eet je bij Local. Omdat ik er vaak vragen over krijg: meer leuke adresjes vind je hier.

Gisteren was een heerlijk luie dag. Ik heb lekker op de bank gehangen, wat blogs geschreven en films gekeken met m’n vriend. Kan ik binnenkort weer een nieuwe filmtips blog delen ;-) Ik moet nog wel een beetje terug in het werkritme komen, maar vooralsnog heb ik heel er veel zin om naar m’n werk te gaan dus dat is een goed teken ;-)

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Anna

  Wat fijn dat je eerste week zo goed beviel! En ohhh, al dat lekkere eten! Die cheesecake ziet er echt heerlijk uit haha :D

 2. Fijn dat je eerste werkweek zo goed ging! En verder heb je wat betreft eten volgens mij een heerlijke week gehad, haha.

 3. Wauw wat heb je een heerlijke eerste week gehad zeg, looking good.. en zeker die taarten TE LEKKER!

 4. José

  Wat fijn dat je eerste werkweek zo goed bevallen is! En leuk ook dat je voor werk gewoon af en toe Nederland kan bezoeken. :D Zo leuk die hartjes ballonnen in het restaurant! Veel succes en plezier weer deze nieuwe werkweek. :)

 5. Alex

  Wow, die taart ziet er super lekker uit! En het klinkt als een fijne eerste week :)

Geef een reactie