Diary week 8: weekend Utrecht & ik liet eeeindelijk die pony knippen!

Deze week stond in het teken van mijn haar, door een kapperbezoekje (en nieuw kapsel), maar ook door een throwback van 2 jaar geleden. Ik was dit weekend weer in Utrecht en het was super gezellig!

Maandag was een heerlijk zonnige dag. Ik kan nog steeds van dit uitzicht op mijn werk genieten, haha. Ik hou er altijd van als je ver kan kijken. Hier gebeurt er ook nog wel eens wat, zo voer afgelopen week een enorm cruiseschip voorbij.

Maandag is ook mijn vaste sportavond. Samen met Nanne pak ik dan een flinke workout, dan hebben we die er alvast op zitten. Na het sporten haalden we allebei een poke bowl, lekkerrr!

Dinsdag begon ik de dag met een smoothie: 1 banaan, handje spinazie, wat yoghurt, beetje kokosmelk en een handje bevroren mango. Oh en nog wat havermout voor de vulling. Lekker en snel. En kijk: het is al goed licht ‘s ochtends!

‘s Avonds aten we een vega broodje shoarma. Dit keer met shoarma van Vivera die lekker was, maar mijn favoriet blijft toch die van het huismerk van de appie.

Oh en ja, ik doe alle ingrediënten altijd in aparte bakjes, en dan de helft voor mijn vriend en de andere helft voor mij. Door mijn oudere broers heb ik vroeger trauma’s opgelopen haha, omdat zij veel sneller aten dan ik. Dan zat ik rustig aan m’n eerste broodje en dan kaapten zij al alle shoarma weg voor hun tweede of derde broodje. Mijn vriend eet ook veel sneller dan ik en hoewel hij niet alles wegkaapt krijg ik daar toch altijd stress van :p Dus dan maar zo.

Woensdag was het blijkbaar ook exact 2 jaar geleden dat ik van het blondst ooit naar het donkerste ooit ging. Ik vroeg op Instagram wat jullie mooier vonden, al was het niet helemaal eerlijk. Dat blonde was namelijk helemaal uitgegroeid, ik kwam daar net terug van 3 weken zon/zee/surf op Bali. Dat bruine haar is verzorgd, geknipt en gestyled. Ik vind beide wel leuk, al heb ik nu eigenlijk zo goed als m’n eigen haarkleur (kastanjebruin). Ik denk trouwens dat ik ook weer voor deze lengte ga, i.p.v. het weer tot boven m’n schouders te knippen. Nog even sparen…

Ook woensdag startte ik weer met een smoothie. Dit keer banaan, yoghurt, kokosmelk, havermout en bevroren frambozen.

Toen ik na mijn werkdag thuiskwam lag dit leuke perspakketje van Ikea op mij te wachten! Het persbureau had het opgestuurd n.a.v. mijn artikel over de nieuwe collectie van Ikea. Hoe leuk is die old school mattenklopper?

Donderdag maakte ik amper foto’s, ik had een leuke werkdag maar ‘s avonds kreeg ik een migraine aanval. Ik heb gelukkig nooit extreme aanvallen met aura’s en misselijkheid (meestal kan ik nog wel gewoon op m’n telefoon zitten), maar ik voel me wel slecht en moet echt platliggen. Ik vind het altijd zo zonde van m’n tijd.

Gelukkig stond er vrijdag iets leuks op de planning: ik ging 2 dagen naar Utrecht! Ik pakte rond 9:00 een flixbus in Antwerpen en 1,5 uur later was ik in Utrecht.

Ik sprak af met Judith, en we begonnen met koffie en cake bij 30ml.

Daarna hopten we even bij No Vintage Phobia binnen. Ik bracht een shirtje binnen, neusde tussen de ‘nieuwe’ spullen maar kletste vooral bij met eigenaresse Ana.

Meestal als we langsgaan doen we gelijk een minishoot met wat items uit de winkel, zodat Ana weer wat dingetjes op Instagram kan zetten. Nu deden we ook gelijk een cheesy fotoshoot met Boef, de hond van Ana haha. Judith kwam nog uit het pashokje, want die was dit rokje aan het passen (die nam ze uiteindelijk ook mee). Ik scoorde niks, maar het was wel weer heel gezellig!

De hele middag liepen we door de stad. Ik spotte dit leuke kettinkje, maar nam ‘m niet mee. Ik had eigenlijk niet per se zin om uitgebreid te shoppen, al had ik wel 1 doel: nieuwe bh’s. Ik heb verschillende bh’s, maar draag eigenlijk altijd dezelfde: eentje die ik in 2015 kocht. Oeps, haha. Dat was een vrij dure bh die ik destijds met korting in de Bijenkorf had gekocht. Omdat ik er zo blij mee was besloot ik terug te gaan naar de Bijenkorf.

Ik ben supergoed geholpen en nam niet 1 maar 2 paar bh’s mee naar huis. Was wel prijzig (€170…) maar als ik hier ook weer 4 jaar mee doe… haha ;-). Nee maar echt: voor goed advies en mooie bh’s raad ik je echt aan om naar de Bijenkorf te gaan. Je merkt echt verschil in kwaliteit met bijvoorbeeld de H&M of Hunkemoller. Zowel in bh’s als advies. Zo ging ik met 2 maten groter naar buiten dan dat ik normaal eigenlijk draag. Geen wonder dat het nooit lekker zat :’)

Ik kocht trouwens dit model en dit model. De ‘oude bh’ was van het merk Aubade, die hebben ook hele mooie en fijne modellen. Tot zover mijn Tedtalk over bh’s, haha.

In de stad kwamen we ook nog deze grote gouden courgette tegen. Vond het wel chic, haha.

Rond 4 uur stopten we nog voor een chai latte bij Frenchie Café, een typisch Instagram-plek waar ze lekkere dingen op de kaart hebben hoor, maar de meeste mensen komen hier alleen om een foto te maken haha. Dat trekt wat gek publiek. Wij gingen hier langs omdat we hier 1,5 jaar geleden onze ‘eerste date‘ hadden, haha. Ik ken Judith via Instagram en heb haar destijds gevraagd of ze eens koffie wilde drinken. 1,5 jaar later zijn we al samen op vakantie geweest ;-)

Aan het eind van de middag ploften we even op de bank bij Judith voor een ‘asociaal halfuurtje’: na zo’n hele dag samen te zijn geweest heb ik dan altijd behoefte om even niks te zeggen en op m’n telefoon te zitten. Even berichtjes antwoorden en wat apps checken. Klinkt ongezellig, maar dat doe ik de rest van de dag dan nauwelijks.

Daarna gingen we door naar Satriale’s, Judith’s favoriete pizzazaak in Utrecht. Ik ben hier al zooo vaak op getipt maar het was er nog nooit van gekomen. De pizza’s waren inderdaad super lekker!

Daarna gingen we door naar Bunk, een hostel/bar/restaurant/flexplek en eigenlijk alles in een, in een voormalige kerk. Wat er dus super tof uitziet vanbinnen! We dronken een (alcoholvrij) biertje, maar eigenlijk waren we best wel moe van die hele dag op stap haha.

‘s Ochtends maakte Judith dit heerlijke ontbijtje voor me. En hoe leuk is deze vaas? Die ga ik op m’n wishlist zetten.

Daarna ging ik de stad weer in. M’n favoriete pleintje lag er weer mooi bij. Als het zonnetje een beetje schijnt is de Ganzenmarkt altijd zo gezellig. Hier zit ik dan het liefst op het terras!

Ik was onderweg naar de kapper! Nog een laatste selfie (die niet heel erg duidelijk is, want het waaide hard dus ik verstopte mezelf in m’n sjaal).

Ik ga nog steeds terug naar Utrecht voor mijn bezoekje aan SalonB ja haha. Maar het is zo’n fijne kapperszaak, ik ben hier nog nooit teleurgesteld. En je weet wat ze zeggen he: als je haar maar goed zit.

Ik laat me eigenlijk altijd knippen door Sabrina, maar die werkt niet in het weekend. Dus werd ik dit keer geknipt door Sandra. Was even gezellig en ook die knipte m’n haar heel mooi in model. Aan het eind van dit dagboekje zie je het eindresultaat!

Daarna sprak ik af met m’n oudhuisgenootje, toevallig weer bij 30ML. Goeie lunchkaart hebben ze daar!

Aan het eind van de dag pakte ik de flixbus weer terug naar huis. Heel fijn om zo even in Antwerpen te zijn. Eenmaal thuis trof ik m’n vriend als slappe vaatdoek aan in bed, hij had de griep. Zo sneu. Daardoor sliep ik zelf ook niet geweldig (echt, dat delen van bacillen is echt een groot nadeel van het samenwonen. Ik hoop niet dat hij me aansteekt). Zondag maakten we er dus maar een luierdag van op de bank voor de tv.

Maar zoals beloofd: hier nog het eindresultaat! Ik heb ‘gordijntjes’ laten knippen en ben er vet blij mee. Dat ik hier nou zo lang over twijfelde. Het valt heel mooi en ik hoefde niet eens een fohn of stijltang te gebruiken. Als je dit dagboekje ‘s ochtendsvroeg leest kun je misschien nog bewegend beeld zien (dit is een screenshot uit een filmpje) in mijn stories op Instagram.

Tijd voor een nieuwe week! Doordat ik 4/5 werk (en officieel iets meer dan 30 uur) vliegen de dagen echt voorbij. A.s. vrijdag wordt eindelijk onze design stoel geleverd (weet je nog?), daar ben ik super benieuwd naar.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Shirley

  Oe, eindelijk komt de stoel. Leuk vooruitzicht, ik ben benieuwd hoe hij zal staan.

 2. Siroon

  Wat een heerlijk dagboekje weer en een leuk vooruitzicht voor komende week. Je ‘gordijntjes’ staan je echt goed!

 3. Anne

  Vind je haar echt heel mooi! Ik heb zelf een gewone pony en begin nu te twijfelen of ik niet ook aan de ‘gordijntjes’ zal ;-).

 4. Anna

  Wat is je haar mooi geworden! Staat je echt super goed. En oh, die lunch bij 30ML ziet er fantastisch uit. Ik moet nodig weer een keer naar Utrecht ;-).

 5. Ik vind je haar zo leuk geworden! Het staat je echt goed. En lekker, zo’n dagje in Utrecht.

 6. Judith

  Jaaa was zo gezellig :) En je haar is echt heel tof geworden!

 7. Staat je goed ik twijfel de laatste tijd ook weer enorm om een pony te laten knippen, vind het wel wat extra’s geven vooral als je je haar op een staart of knot hebt! Utrecht is ook zo sfeervolle stad!

 8. Wendy

  Heel mooi je haar! En prachtige vaas van Judith inderdaad. Waar is hij van?

 9. Marjoleine

  Die pizza ziet er zo lekker uit! Je haar is echt mooi geworden, ik twijfelde ook over een soortgelijke pony als jij maar ben zo bang dat het me niet staat dat ik het nog maar even voor me uit heb geschoven…

 10. evelien

  Wat súper leuk dat je een pony hebt laten knippen! Staat je erg leuk :-)
  Oh en die koffie, zo leuk.
  Liefs,
  Evelien

 11. Suzanne

  Wat staat je nieuwe kapsel je goed! Echt super mooi! Leuk om je week te zien.

Geef een reactie