Een halfjaar in Antwerpen: een persoonlijke update

halfjaar in Antwerpen

Eindelijk is januari voorbij. Deze maand leek eindeloos te duren. Gelukkig is februari maar een korte maand, want na deze zonnige dagen kan ik echt niet meer wachten op het voorjaar. Over voorbij vliegende tijd gesproken, inmiddels woon ik alweer een halfjaar in Antwerpen. Tijd voor een persoonlijke update.

Een halfjaar in Antwerpen

De eerste drie maanden in Antwerpen waren leuk: samen met m’n vriend richtte ik ons appartement in, verkenden we de stad en fixte ik ook nog eens redelijk snel een baan. Het ging van een leien dakje. So far so good.

Daarna ging het allemaal iets minder soepel. De dagen werden natuurlijk korter, de zon liet niet meer zo vaak van zich zien en mijn baan viel een beetje tegen. Dat alles resulteerde in de onvermijdelijke emigratiedip: de meeste emigranten schijnen er na 3-4 maanden last van te hebben.

Inmiddels zijn we weer een hele tijd verder. Ik zegde m’n baan op, maar vond ook alweer een nieuwe. Op Gids voor het Zuiden schreef ik een uitgebreide update over m’n emigratie.

Benieuwd waarom ik ontslag nam? En hoe het nu met me gaat? Lees hier verder.

Een blogdipje

Inmiddels kan ik zeggen dat het goed met me gaat. Al is het wel wat stiller hier online. Januari voelde als een lange, grijze, onproductieve maand. Juist nu had ik alle tijd van de wereld om te gaan bloggen, maar er kwam niks uit m’n vingers. Ik heb altijd een beetje druk nodig. Zodra ik drukker ben word ik vanzelf productiever.

Mijn inspiratie is niet op, maar de zin om te bloggen was wel even kwijt. Gelukkig begin ik komende week weer met werken, en zal die productiviteit vanzelf wel weer toenemen.

Ondertussen deel ik wel meer via Stories op Instagram. Voor nu is het maken van stories even wat laagdrempeliger en dus makkelijker voor mij. Volg je me daar nog niet, dan heb je afgelopen week o.a. een boekreview, een shoplog en een bezoek aan een open luchtmuseum gemist. Snel volgen dus ;-).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Marloes

    Wat fijn dat het nu weer wat beter gaat. Antwerpen is zo’n leuke stad, ik kom er zelf ook graag!

  2. Larissa

    Goed om te lezen dat het nu een stuk beter gaat en je een nieuwe baan gevonden hebt!

  3. Suzanne

    Wat fijn dat het nu beter gaat! En wat fijn dat je een nieuwe baan hebt gevonden!

Geef een reactie