Mini badkamer make over

Mini badkamer make over

Ik twijfelde even of ik hier een blog aan moest wijden, want zo’n grote ingreep is deze mini badkamer make over ook weer niet. Maar juist van die kleine aanpassingen (met toch wel een groot effect) vind ik ook leuk om bij anderen te zien, dus bij dezen!

Mini badkamer make over

Met de nadruk op mini dus ;-). Ons appartement is vlak voor onze verhuizing gerenoveerd, de badkamer is dus helemaal nieuw. Hij is erg mooi: ik ben super blij met de ruime dubbele wasbak en de spiegelkastjes geven handige extra opbergruimte.

Ook de kast is erg handig: daar ‘verstoppen’ we onze wasmachine en schoonmaakspullen in. Mijn ideale badkamer zou nog wel een bad en een raam hebben, maar dat is iets voor later. Voor nu ben ik hier heel erg blij mee.

De voor-foto’s

Toen we net verhuisd waren en veel inkopen moesten doen, hebben we ook snel wat handdoeken en badmatten bij de IKEA ingeslagen. Tijdens mijn vakantie in Marokko afgelopen zomer nam ik al wel leuke rieten accessoires mee, maar heel veel effect had dat niet haha.

Zo zag onze badkamer er uit. Ik heb niet speciaal opgeruimd voor deze foto’s, al kan het er nog wat rommeliger uit zien. Zeker in de winter hangt er vaak nog een wetsuit van mijn vriend te drogen…

voor foto Mini badkamer make over

Het grootste ‘probleem’ qua styling zijn denk ik de verschillende kleuren. Zoals ik al zei hebben  we die badmatten een keer snel meegenomen toen we voor de zoveelste keer in de IKEA waren. Maar hoe saai zijn grijze badmatten? Ook nog eens op een grijze vloer!

Ook de wasmand (je ziet ‘m haast niet onder die berg was haha) heeft z’n beste tijd gehad. Qua kleur past ‘ie nog wel bij de rest haha, maar dat blauw-groen vind ik nou net niet zo mooi.

washok

Oh, en deze niet vergeten. Ons washok. De eerste 6 maanden zag het er zo uit. Lekker rommelig dus, en totaal geen efficiënt gebruik van de ruimte.

Tijd voor de mini badkamer make over!

Als eerste pakten we het washok aan. Met de ALGOT constructie maakten we verschillende schappen vast aan de muur. Nu kunnen we optimaal gebruik maken van de ruimte in het washok. Zo was er ineens plek voor een kleine vriezer, al onze was- en schoonmaakmiddelen, ons gereedschap en nog wat extra spullen.

nafoto

De witte mandjes haalde ik gewoon bij de action. Misschien dat ik ze ooit nog eens omruil voor wat mooiere/kleurrijkere mandjes.

Hierbij ook gelijk een sneak peek naar de rest van de badkamer… ik besloot het rommelige groen/blauw/grijs kleurenschema weg te doen en alles in mijn toch al favoriete kleur in te slaan: roestbruin!

Mini badkamer make over Mini badkamer make over

Tadaa. De badmatten, handdoeken en wasmand zijn nieuw, en allemaal van H&M Home. Nu komen de bamboe ladder en de rieten accessoires uit Marokko ook veel beter tot z’n recht. De mattenklopper en het mandje zijn net als de bamboe ladder van IKEA. Deze kreeg ik onlangs cadeau als perspakketje, en zijn van de nieuwe BORSTAD collectie. Ik moet nog even kijken wat ik daar precies mee ga doen, maar vond het er wel leuk bijpassen.

Kleine aanpassing, groots effect

Zoals ik al zei is het geen mega schokkende make over. Toch leek het me leuk om te laten zien wat je met een paar kleine aanpassingen teweeg kan brengen. Ziet er toch een stuk beter uit zo?

Ik zou het liefst nog wat groen in de badkamer hebben, al weet ik niet of dat gaat passen qua ruimte. Bovendien moet ik dan wel een ‘badkamerbestendige’ plant hebben.

Mocht je nog tips hebben dan hoor ik het graag. Ben benieuwd wat jullie van deze mini badkamer make over vinden!

Benieuwd naar de rest van mijn interieur?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Maike

  Wat goed gelukt Marlous! Leuk om te zien hoe zulke kleine veranderingen zo’n groot verschil maken. Vind vooral het kleedje voor de wastafels heel leuk, misschien dat ik die ook wel aanschaf haha :) Fijn weekend X

 2. Floor

  Zo’n kleine ingreep doet een hoop hoor! Leuk om wat warme kleuren aan te brengen.
  Ik heb laatst ook zo wat kleine dingen in de badkamer aangepast en het ziet er gelijk zo veel leuker uit (minder lelijk ).

 3. José

  De accessoires doen echt wel veel! Ik vind het altijd zo leuk om voor en na foto’s te zien van interieur make-overs. Dat er met een paar kleine aanpassingen zo’n groot verschil kan zijn, maakt het extra leuk. :)

  1. Danielle

   Hai Marlous, ik zag dat jij een klein diepvriesje hebt genomen. Daar zoek ik ook naar. Weet jij welk merk / model de jouwe is?

 4. Anne

  Heel erg mooi! Moest wel grinniken om die mattenklopper die daar zo ‘staat te staan’, maar qua stijl past-ie mooi natuurlijk!

 5. Marloes

  Heel leuk! Ik ga ook eens kijken naar die mat. Wij hebben een jungle-badkamer met veel planten, maar er zit dan ook een flink raam in. In jouw badkamer zou ik gaan voor een goede neppe, want zonder daglicht sterft je plant een langzame dood. Tegenwoordig zijn sommige nepplanten bijna niet van echt te onderscheiden.

  1. Elianne

   Ja mooi geworden en de neppe van ikea zijn best leuk

 6. Zo leuk! Mooi ook om te zien hoe je door kleine dingen kan veranderen toch een andere look neer kan zetten.

 7. Lieke

  Wat een beetje kleur al niet kan doen! Super mooi!

 8. Die houten ladder vind ik altijd zo leuk staan in badkamers! Ik had er zelf ook één toen ik nog in Nederland woonde, maar die stond in de woonkamer.

 9. Leuk gedaan! Mijn hart gaat stiekem het hardst kloppen van georganiseerde opbergruimte, haha. Het zal de leeftijd zijn! Misschien kun je luchtplantjes ophangen? Tillandsia’s nemen weinig ruimte in en in de badkamer kunnen ze echt van de vochtigheid alleen leven, dus je hebt er geen omkijken naar. Wij hebben in onze huurhuisbadkamer puur voor praktisch gekozen, geen opsmuk. Bevalt me prima, ik ben er toch alleen om te douchen en vind het fijn dat de was er kan drogen. Maar mooi is anders, haha!

  1. Haha ja ik ben ook heel blij met ons opberghok hoor haha. Als ik ooit een koophuis heb dan wil ik echt zo’n klein maar efficiënt ingericht washok met allemaal ‘slimme’ opbergdingen. Ik denk dat ik inderdaad voor een lucht- of nepplantje moet gaan, en dan misschien een plant hanger macrameën en dan aan het plafond hangen…

 10. Beton Aparte

  Wat een paar kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken! Heel mooi hoe je de kleur roestbruin hebt gebruikt! – Carla

Geef een reactie