Diary week #10: toerist in eigen stad, persevent, boekentip & playlist

Deze week vloog voorbij! Ik werkte niet 4 maar 5 dagen en had een vol weekend op de planning staan. Daardoor kwam ik helaas niet aan bloggen toe, maar ik hoop dat ik het goed maak met een vol dagboekje vol leuke hotspots, een boekentip én een fijne playlist.

Maandagavond lag er een dikke envelop in de brievenbus: de papieren voor mijn inkomstenbelasting. Als je in het buitenland woont gaat dat helaas niet meer digitaal… Het paarse boekje is wat je daadwerkelijk moet invullen, het zwart-witte boekje is de handleiding :’). Duidelijk dat ik hier iemand met verstand ervan voor ga inhuren.

Gelukkig stond er ook een bordje eten voor me klaar. Ik kwam thuis van een lesje poweryoga dus ik had hongerrrrr. Lekker Hollandse kost (hoewel, het zijn ‘Brussels sprouts’ toch?) met de vegaballetjes van Albert Heijn eigen merk. We hadden die voor het eerst, maar ze zijn super lekker! Met een goed krokant ‘jasje’ en zeker niet droog (dat heb je soms met vegaballetjes). Aanrader!

Dinsdag kreeg ik een desinfecterende spray op werk. Gewoon goed je handen wassen werkt nog altijd het beste, maar toch wel attent. Deze ruikt best lekker nog!

Woensdag werkte ik thuis. Ik moet op dit moment veel content schrijven en daarvoor sluit ik me het liefst helemaal af. Bijkomend voordeel was dat ik pakketjes van de postbode kon aannemen. Er werd namelijk een nieuwe IXXI bezorgd! Ik ruilde dit winterse exemplaar in voor…

…een wat zonniger exemplaar! Wat een verschil he? Deze past qua kleuren wat beter bij ons interieur.

En ook deze kwam binnen. Het boek van Monique van Loon (jeweetwel, van Culy, Girlsscene maar voor mij vooral Monique van Minettes en Divided). In het boek schrijft ze over dat ze baarmoederhalskanker kreeg, en wat dat met haar deed. Echt heel indrukwekkend, vooral omdat ze daar eerder nauwelijks wat over deelde. Ze schrijft echt onwijs goed, het boek leest als een tierelier. Ze is super eerlijk en spaart haar omgeving maar zeker ook zichzelf niet.

Ik had het boek dinsdagavond besteld, woensdag was het binnen en voor het weekend was ‘t uit. Echt een aanrader! Door dit boek heb ik ook weer helemaal zin in lezen gekregen, dus bedankt Monique!

Woensdagavond ging ik met Nanne naar een lesje bodypump. Meestal doen we yoga, maar de yogalessen van woensdag zaten allemaal al vol, dus tijd voor iets nieuws. Ik was zo blij dat Nanne mee was, want wát heb ik me een kluns gevoeld haha. Ik had geen idee dat we met gewichten in de weer zouden gaan. Volgens mij bakte ik er niks van en ik voelde me echt een sukkel haha, maar ik vond het wel leuk!

‘s Avonds was mijn vriend niet thuis dus had ik lekker het rijk voor me alleen. Ik plofte op de bank en keek wat youtubefilmpjes.

Donderdagavond stond het eerste persevent voor mij en Shirley in Antwerpen op de planning. Namens Gids voor het Zuiden waren we uitgenodigd voor een nieuwe hotspot: Luddites in Antwerpen. Dit is een boekenwinkel slash wijnbar (maar koffie hebben ze ook). De zaak is echt prachtig, denk aan Harry Potter/Belle & het Beest-achtige boekenkasten. Op Gids voor het Zuiden geef ik je een kijkje in de zaak.

Vrijdag werkte ik een extra dagje. Normaal is vrijdag mijn vrije dag, maar eens per maand hebben we een algemene vergadering. Dan is het makkelijker als ik een dagje extra werk. Zo spaar ik gelijk een extra vakantiedagje!

‘s Avonds kwam Judith en nam ik haar meteen mee naar Luddites voor een wijntje.

De volgende ochtend stonden we vroeg op want de zon scheen! Hallelujah, die hadden we in geen eeuwen meer gezien. Dit keer nam ik Judith mee naar een ander stukje Antwerpen: ‘t Groen Kwartier. Vroeger stond hier het militair hospitaal, nu is het een prachtige wijk met veel groen. In dit prachtige kapelletje zit sterrenrestaurant The Jane, van Sergio Hermans. Daar wil ik graag nog eens gaan eten!

We liepen door naar PAKT, een ‘smeltkroes van creatieve bedrijven’ op een toffe industriële locatie. Het doet me altijd een beetje aan New York denken. Shirley schreef voor Gids voor het Zuiden al eens over ‘t Dak van Pakt waar allerlei moestuintjes zijn.

Wij stopten voor een heerlijk ontbijtje bij Racine. Hier staan allerlei lekkere dingen op de kaart en eet je zoals je ziet tussen de plantjes. In de zomer moet het grote dakterras een hele fijne plek zijn om te zitten!

Daarna stapten we op de fiets en reden we naar het mooiste straatje van Antwerpen: de Cogels-Osylei. Hier staan echt stuk voor stuk prachtige huizen, elk even bijzonder.

Ook in de straten eromheen vind je bijzondere panden. Heel leuk om eens te gaan kijken. Ik zag ook veel groepjes met een gids rondlopen, die ongetwijfeld interessante informatie over de huizen kan geven. Je vindt deze straten in de buurt van station Berchem, maar het voelde alsof we in het buitenland zaten.

‘s Middags voegde Caroline zich bij ons. Ik ken Caro van het surfkamp waar we allebei in de zomer van 2018 hebben gewerkt. Vorig jaar was ze een weekendje bij mij in Utrecht en zo kent zij Judith ook.

We gingen naar de exotische markt (m’n place to be op zaterdag) en aten m’n favoriete snack: Marokkaanse pannenkoek met kaas en honing. Zo lekker!

Daarna wandelden we door naar ‘t Zuid en ploften we neer bij een barretje voor de apéro: wijn en kaas.

‘s Avonds heb ik lekker met Judith op de bank gehangen. Het voelde echt alsof we er al een vol weekend op hadden zitten door de lange dag. Altijd fijn dat er dan nog een zondag volgt :-)

Zondag hield ik een schoonmaak en probeerde ik gelijk een nieuw kleed uit. We zijn dolblij met onze nieuwe stoel, maar vonden het nog een beetje kaal zonder kleed. Mijn kelim is helaas een beetje klein, maar ik wil ‘m ook niet wegdoen dus ik had bedacht om te gaan ‘layeren’ met kleden. Ik weet nog niet zeker wat ik van deze combi vind. Het voelt wel heel lekker aan de voetjes!

Verder was het een luie dag. Ik had niet zo goed geslapen dus was wat moe. Bovendien was het weer zo’n grauwe regenachtige dag – ik begin dat echt een beetje beu te worden. Ik krijg daar totaal geen energie van.

Omdat m’n vriend op vakantie is ben ik komende week alleen thuis. Voelt best gek, ik ben zo gewend geraakt aan het samenwonen. Ik kan me nu ook niet meer voorstellen dat we elkaar eerst maar om de week zagen (of soms zelfs langer niet). Lekker klef. Misschien ben ik ook gewoon jaloers omdat hij lekker in de zon aan het surfen is.

Gelukkig heb ik deze week op werk wat leuke dingen gepland staan (ik werk er nu een maand! Time flies!) en heb ik wat leuke dingen met vrienden gepland.

Tijdens het typen van dit blogje maakte ik een playlist met chille ‘zondagavondmuziek’ (ik typ deze dagboekjes meestal op zondag). Ik vind ‘m zelf goed gelukt, dus als je nieuwsgierig bent: klik hier om te luisteren.

Ik ben afgelopen week niet echt toe gekomen aan bloggen, door de extra werkdag, het bezoek en omdat ik op werk al veel bezig ben met schrijven. Al schreef ik nog wel een taalblogje voor Gids voor het Zuiden. Ik hoop snel weer tijd te hebben voor een nieuwe blog hier!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Judith

  Nog steeds aan het nagenieten :) Thanks weer voor een fijn weekend Antwerpen!

 2. Anna

  Wat een leuke foto’s allemaal! Ik vind die vloerkleden erg leuk bij elkaar passen, staat ook wel heel vrolijk :D.

 3. Anne

  Wat een fijne week! Ik vind je pony nog steeds heel goed staan, trouwens :-) En die nieuwe Ixxi is mooi! Ik wil er eigenlijk ook wel eentje voor in huis, nog eventjes sparen.

 4. Stella

  Huh, wat maf dat je jouw inkomstenbelasting nu zo moet doen! Ik ben er oprecht een beetje verbaasd door, haha, dat dat nog zo gaat. Vraag me af waarom? Kan me goed voorstellen dat het fijn zou zijn om iemand te vinden die je ermee kan helpen (: Het boek dat je zo snel uit hebt gelezen lijkt me ontzettend indrukwekkend. Wat stoer van haar dat ze er ook zo open (denk ik, want ik heb het niet gelezen natuurlijk) over heeft durven schrijven. Lijkt me echt niet niks – je herbeleeft het dan toch een soort allemaal! Ik ga dus komende week verhuizen en ik ben echt mega hard opzoek naar een mooi kleed, maar wat is dat moeilijk?! Ik vind jullie beide kleden heel mooi staan! Fijne week verder weer gewenst. Liefs!

 5. Het ziet er zo fijn uit allemaal, en ik vind je haar nog steeds zo leuk zitten! hmm de nieuwe ixxi lijn vind ik persoonlijk ook echt geweldig, er staan er nog steeds een aantal op mijn wishlist. Fijne week nog verder!

 6. Suzanne

  Leuk om te zien! Wat lijkt me dat boek mooi om te lezen, heb het meteen op mijn nog-te-lezen lijstje!

Geef een reactie