Diary week 11: wat een week… + staying in tips!

Wat een rare week was dit. Vorige week maandag lijkt inmiddels eeuwen geleden. Ik heb niet zoveel foto’s gemaakt deze week, want ik had wel iets anders aan m’n hoofd. Toch heb ik nog een positief einde voor dit dagboekje, scroll maar verder!

Maandag besloot ik dat ik onze logeerkamer wilde aanpakken, als verrassing voor m’n vriend. Die is op vakantie en zou vandaag pas weer terugkomen. Ik wilde de kamer opruimen, de lamp fixen en lijstjes ophangen. Ik maakte alvast een ‘before’ foto.

‘s Avonds at ik lekker simpel: goed gevulde groentesoep met een focaccia. Heerlijk dat het ‘s avonds nog zo lang licht is als ik thuis kom.

Dinsdag was ik de hele dag in Mechelen, zo’n mooie stad! Ik hou ervan als een stad veel water heeft, net zoals de Oudegracht in Utrecht. Samen met mijn marketingcollega’s en mijn bazin sloten we ons een dagje op om onze planning en budget rond te krijgen.

‘s Middags lunchten we, in een restaurant dat per ongeluk wat chiquer was dan we gedacht hadden haha. Wel heel gezellig zo!

Die dag hoorden we dat onze Nederlandse collega’s in Tilburg al zouden gaan thuiswerken i.v.m. het coronavirus. Het kantoor zou vanaf 11 maart op slot gaan. Voor ons nog een ver van je bed show.

Woensdag nam ik wat boekjes mee naar huis van mijn werk. Als cadeautje voor mijn neefje (en later ook mijn nichtje, als ze wat ouder is). Leuke voordelen van mijn werk.

Ook nam ik deze boeken mee. Een van de extra voordelen van mijn werk is dat ik elk jaar een bepaald budget heb om te besteden bij verschillende uitgeverijen. Echt tof! Ik koos deze boeken.

Van donderdag heb ik geen foto’s. Vanaf het moment dat bekend werd gemaakt dat er in Nederland een persconferentie zou zijn was ik obsessed met het nieuws. Uiteindelijk was dat nog niet zo bijzonder, al volgde België opeens wel met strengere maatregelen: bars, cafés en restaurants moesten dicht en alle lessen werden opgeschort. Wow. Shit is getting real.

Vrijdag is mijn vrije dag, en had ik al een hele tijd geleden afgesproken met een vriendin. Ondertussen waren m’n collega’s druk aan het werk, nu de scholen geen les meer geven is het voor ons tijd om in actie te schieten. Vanaf vandaag bieden wij oefenbundels aan zodat leerlingen van het basisonderwijs zo min mogelijk een negatief leereffect oplopen. Af en toe belde ik dus toch even met m’n collega’s om nog even te overleggen.

Ik ging lunchen met die vriendin, maar het voelde al gekkig. Het was leeg en ‘s avonds realiseerde ik me dat het eigenlijk niet meer verantwoord is om de deur uit te gaan. Ik besloot aan social distancing te gaan doen! Dit prachtige artikel van The Washington Post, inclusief toffe simulaties, laat goed zien waarom het zo belangrijk is dat we allemaal aan de ‘social distancing’ gaan.

Zaterdag bleef ik dus binnen. Al gauw werd bekend dat Marokko, waar mijn vriend op vakantie is, zijn grenzen zou gaan sluiten. Ehhh… dat gaf wel even stress. Het ene na het andere land begon opeens z’n grenzen te sluiten. Hoewel ik rustig probeerde te blijven – het zal wel goed komen toch? – kreeg ik er toch een beetje buikpijn van. Vooral omdat de situatie opeens zo snel veranderde. Dinsdag was er nog niks aan de hand!

Zondag was ik vroeg wakker nadat ik toch al niet zo goed had geslapen. Ik besloot nog maar wat boodschapjes te doen, want ik had currykruiden nodig.

En chips en cola. Tja, priorities first!

Verder heb ik gewerkt, zodat we deze week vlot kunnen gaan beginnen. Het gaat weer een gekke week worden vermoed ik, ik werk tot en met 3 april sowieso thuis.

Ik voelde me niet super, door de spanning rondom de vlucht van mijn vriend en omdat ik ongesteld moet worden. Wat een timing, joehoe. Gelukkig kwam ‘s avonds het nieuws dat België een deal heeft gesloten met Marokko: tot en met donderdag mogen Belgen worden opgehaald. Dus hopelijk is m’n vriend uiterlijk donderdag thuis!

Ik besloot een feelgood soepje te maken met wat restjes, en terwijl ik stond te koken werd het nieuws bekend gemaakt dat ook Nederland strengere maatregelen gaat nemen. Ik denk dat het goed is, ik heb echt vol verbazing naar de foto’s van volle terrassen in Nederland gekeken. Blijf alsjeblieft binnen!

Voor iedereen voor wie dat moeilijk is, verzamel ik op mijn Instagram pagina ‘staying in tips’. Van gratis yogalessen en tekenworkshops, tot online games om met je vrienden te spelen en leuke video’s.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marlous – lastdaysofspring.com (@lastdaysofspringblog) op

Klik op de post om naar mijn profiel te gaan! In de highlight ‘staying in’ vind je al mijn tips op een rij, het zijn er inmiddels al meer dan 30! Mocht je zelf nog een goede tip hebben, laat het me dan zeker weten.

Iedereen: doe voorzichtig en denk goed na. Probeer zoveel mogelijk binnen te blijven. Bel je vrienden en familie, stuur een kaartje naar je oma. En voor iedereen met een ‘vital job’ die nu extra hard aan de bak moet: sterkte! En een diepe buiging. Bedankt voor jullie inzet.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. wauw die risotto ziet er wel mega goed uit zeg! gisteren heb ik ook een soepje gemaakt.. altijd lekker om dit te eten met de lunch op mijn werk.

 2. Anna

  Jullie huisje ziet er zo mooi uit! Hopelijk is je vriend snel terug. Echt bizarre tijden dit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vrijdag nog niet in de gaten had dat het zo ernstig is allemaal, maar dat is na gisteren wel anders…

 3. Tineke

  Ja zo raar dit allemaal.. Ik werk als gastouder en hoef de komende drie weken niet aan het werk. Mijn kinderen gaan naar de kinderopvang en peuterspeelzaal en het is allemaal gesloten. Ik slaap er nachts onrustig door en het beheerst je leven. Ik hoop dat het zo snel mogelijk achter de rug is en we er allemaal goed uitkomen.

 4. Siroon

  Ja het is me wat. Thanks voor je insta-support in de ‘stay inside’ boodschap, ik had soms het gevoel alsof ik in mn eentje de rest van de wereld moet overtuigen dat je gewoon binnen moet blijven. Hopelijk nemen snel meer mensen het serieus!
  Ik wens dat je vriend er snel weer is en dat jullie samen kunnen cocoonen. Gelukkig hebben jullie zo te zien een extra kamer voor als je teveel op elkaars lip zit ;)

 5. Marjoleine

  Wat een gedoe zeg, dat je vriend in Marokko vastzat :( Ik zag op je instagram dat hij inmiddels thuis is gelukkig! Ook je staying in tips op Insta vond ik heeel leuk om te zien!

 6. Suzanne

  Wat een leuke boeken heb je verzameld! Toevallig kwam ik laatst wat leuke boeken tegen bij de Kruidvat die ik ook mee heb genomen.

Geef een reactie