Diary week 14: over ijskoffies en mijn nieuwe hobby: digitaal tekenen!

Oeps, mijn dagboekje is een beetje vertraagd. Ik had het erg druk op werk, waardoor ik ‘s avonds geen puf had om te bloggen. Vandaag een extra lang dagboekje dus!

Voor de hele coronacrisis was maandag al vaak een dag dat we afhaalden of iets bestelden. Dat is nu niet heel anders haha. Yummy poke bowl for dinner!

Dinsdag arriveerde een heel leuk pakket: een iPad pro met allerlei toebehoren. Het zit zo: al maanden twijfel ik of digitaal tekenen iets voor mij zou zijn. Ik besloot dat ik het dit jaar als verjaardagscadeau wilde vragen (dus alle toebehoren ervoor). Toen bleek dat we voorlopig nog wel even thuis zitten, besloot ik mezelf alles nu al cadeau te doen. Zondagmiddag vroeg ik tips en concludeerde ik dat ik op zoek moest gaan naar een iPad en het programma Procreate moest gebruiken. Maandagochtend kreeg ik een berichtje op Instagram van iemand die haar set wegdeed. De keus was snel gemaakt: niet alleen is tweedehands veel duurzamer, ik heb nu een veel betere deal dan wanneer ik alles nieuw zou kopen. Ik kocht de set over van Lion, die alles netjes inpakte en binnen 24 uur werd het al bij mij afgeleverd? Say what??

Ik meldde me meteen aan voor de procreate cursus van Gouden Lijntjes en ging diezelfde avond nog aan de slag. Dit was mijn allereerste creatie…

..de volgende dag deed ik de les nog eens opnieuw, en tekende ik onze fruitmand na. Dit is verslavend leuk!!

De dagen erna volgde ik het tweede lesje, over schaduw en highlights. Het is echt heerlijk om na een drukke werkdag je hoofd leeg te maken en lekker te tekenen! Ik kreeg veel vragen of ik al ervaring had met tekenen, maar dit leer ik echt allemaal in de cursus! Ik heb als kind wel getekend en ik heb op school lessen tekenen en kunstgeschiedenis gehad, maar het meeste leer ik gewoon nu, tijdens de cursus.

Normaal ben ik op vrijdag vrij, maar deze week moest ik even een dagje extra werken. Dat is niet erg, want zo bouw ik weer extra vakantie op. Wel besloten we het weekend extra goed in te luiden met een apero. Nu er niet meer zo veel verschil zit tussen week- en weekenddagen is het denk ik extra belangrijk om hier bij stil te staan.

Vrijdag scheen het zonnetje al lekker, dus maakte ik m’n favoriete ijskoffie. Hij is super simpel: vul een glas met wat ijsklontjes en kokosdrink (die pakken die je naast de amandel/haverdrink vindt). Voeg een shotje espresso toe en klaar is kees!

‘s Avonds hing ik weer op de bank en volgde ik een nieuw lesje. M’n vriend kocht afgelopen week een nieuwe game en daardoor konden we lekker ons eigen ding doen haha. Ik bezig met m’n iPad, hij lekker gamen. Klinkt misschien wat ongezellig, maar ik vind het heerlijk dat we elkaar niet altijd hoeven te entertainen haha. Verder gaat het goed hoor, we hebben nog geen ruzie gehad.

Zaterdag was het heerlijk weer! Ik trok deze jumpsuit weer eens uit de kast. Ik nam een spijkerjack mee, maar dat was eigenlijk niet eens nodig.

Samen met Nanne maakte ik een wandeling op 1,5 meter afstand. Was fijn om weer eens iemand anders dan m’n vriend te spreken :’)

Ik spotte weer genoeg beren haha.

Terug thuis genoot ik nog even verder van het zonnetje in onze luie stoel. Ik had een blok kaas meegenomen en maakte een gin tonic.

Jum!

‘s Avonds hadden we heel veel zin in hamburgers, dus bestelden we bij Beastie Burgers. Was super lekker, echt een aanrader als je in Antwerpen (of Mechelen) woont.

De weersvoorspellingen zagen er opeens wel heel goed uit met 23-24 graden. Helaas heb ik geen balkon of tuin, dus moet ik dit maar eens proberen?

Ik hou echt van mooi weer en zou normaal juist extra vroeg opgestaan zijn. Omdat ik er nu toch niet echt van kan genieten probeerde ik het maar te negeren door extra lang in bed te blijven liggen. M’n vriend maakte een lekkere smoothie en ik kleurde een kleurplaat in op m’n iPad. Ik had even geen zin om zelf iets te tekenen of een lesje te volgen, maar zo kleuren werkt wel heel ontspannend.

Hier in België is het ook niet toegestaan om op een bankje of in het park te zitten/zonnen. Zelfs niet als je 1,5 meter afstand kan houden. Wat ik ergens ook wel snap, want als er nu genoeg ruimte is, is dat waarschijnlijk ook alleen maar omdat de rest wel gewoon binnen blijft. Toch vind ik het zonder balkon of tuin wel lastig hoor. Om toch even de deur uit te gaan haalden we zondagmiddag poke bowls af.

Thuis plofte ik weer in de stoel met het raam open, maar na 5 minuten was dat veeel te warm. Je zit in de volle zon maar omdat je zelf binnen zit staat er 0 wind. Dus besloot ik maar op de grond te gaan liggen haha, maar ook dat werd al gauw te warm.

Ondertussen maakte ik de kleurplaat af, hoe leuk is ‘ie geworden? Je kunt ‘m gratis downloaden op de profielpagina van Marloes.

‘s Avonds keek ik de vierdelige miniserie Unorthodox op Netflix, over een strenge Joodse gemeenschap. Antwerpen heeft op Israel, New York en Londen na de grootste gemeenschap van deze Satmar Joden en ergens vind ik dat altijd heel fascinerend. De serie is erg interessant en geeft je een kijkje in hun gemeenschap, al is die wel gekleurd. Toch een aanrader!

De afgelopen dagen zagen er ongeveer zo uit: de hele dag achter de laptop, ‘s middags even met een bolletje en de krant. Ik heb nu tijdelijk een abonnement genomen en het is heerlijk om even rustig door de krant te kunnen bladeren.

Hoewel Pasen dit jaar natuurlijk heel anders zal zijn, kijk ik er toch enorm naar uit – al is het maar vanwege de vrije dag haha. Ik merk dat nu in week 4 m’n concentratie echt tot een dieptepunt gezakt is. M’n hoofd is een zeef en ik ben snel moe. Beetje bijtanken is dus welkom. Hoe gaat het met jullie?

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Jenn

  Leuk, dat digitale tekenen zie ik steeds meer bij mensen voorbij komen. Volgens mij zijn ze in België nog strenger qua maatregelen dan hier…

 2. Shirley

  Al die knusse (zonnige) hoekjes in je huis <3 Hopelijk doet het lange paasweekend je goed!

 3. Siroon

  Jaaaa ik wil ook gaan digitaal tekenen, maar mijn ipad ligt bij mijn moeder :( Zijn er nog limieten op welke iPad die app kan? Volgens mij heb ik nog een prehistorische iPad Air 2. Hier een beetje dezelfde mood, elke avond geen puf en we kijken alleen maar serie haha. Ik moet zelf ook nog een dagboekje schrijven maar geen zin. Hoe zet jij je tot andere dingen?

  1. Ja, je moet wel vooraf even checken of je iPad Procreate ondersteunt. Hier vind je een lijstje: https://procreate.art/faq, volgens mij zou het net moeten gaan met de iPad Air 2 :D. Denk alleen niet dat de apple pencil compatibel is met je iPad, maar daarvoor zou je evt een gewone stylus kunnen proberen? Over die puf: ik laat het gaan. Afgelopen week had ik best veel energie, deze week wat minder. Ben nu ook nog niet aan het digitale tekenen toegekomen. So be it. Ik heb helaas geen gouden tip!

  2. Angélica

   Ja ik twijfel ook al een hele tijd maar zelfs op mijn ancient iPad Mini 2 wordt Procreate nog ondersteund (wel een oudere variant maar goed genoeg denk ik?). Ik heb nou een normale stylus besteld dus ik hoop deze week ook lekker te kunnen tekenen, ben heel benieuwd!

 4. Angélica

  Ik ben echt zo dankbaar met mijn kleine balkonnetje deze dagen! Het is echt niet te doen anders nee, helemaal niet als je ook niet even lekker in het zonnetje mag gaan zitten, pffft..

  Je tekeningen zien er echt leuk uit! Ik heb ook weer eens mijn iPad uit de kast geslingerd, wellicht ga ik ook eens een poging wagen (ik twijfelde al heel lang maar dacht dat mijn oude iPad het programma niet meer ondersteunde maar dat is niet zo, yesss). Het is tenminste weer iets nieuws he ;)

  De dagen beginnen zo wel erg op elkaar te lijken ja… en grappig, die ijskoffie is ook mijn favoriete recept :) En heb nou echt heel veel zin in een hamburger…

 5. Rianne

  Leuk is ProCreate hè! Inmiddels is het nieuwe er bij mij vanaf, maar ik gebruik ‘m regelmatig als extra steun voor m’n opdrachten als grafisch ontwerper. Super fijn met die pen!

  Wat een fijne foto’s maak je toch altijd! Leuk overzichtje :-)

 6. haha schattig met die billen zo uit het raam, wat een gezicht joh! en wat gaaf dat je een Ipad pro hebt, wauw je gaat lekker!

 7. Suzanne

  Super leuk dat digitaal tekenen! Ik vind het zelf ook super interessant!

 8. Marjoleine

  Oh hoe leuk is dat tekenen met ProCreate! Lijkt me een heerlijk tijdverdrijf :-)

 9. Kim

  Even een vraagje:
  Mijn dochter van 11 is erg creatief en tekent sinds kort ook met ProCreate op haar iPad.
  Ik had haar de kleurplaten van Flow aangeraden, maar ze wou geen kleurplaten, want als ze deze inkleurt verdwijnen de lijntjes van de tekening. :-(
  Ze zegt dat hij de tekening als een foto beschouwd waardoor intekenen erg moeilijk wordt. Ik vermoed dat het een instelling is, maar ik zie dat het bij jou wel lukt om de lijntjes te laten staan. :-)
  Heb je een tip over hoe we dit kunnen oplossen?!?

  1. Hi Kim! Dat los je op door een nieuwe laag erop te zetten! Je voegt de kleurplaat dus in als foto, en klikt dan rechtsboven bij ‘lagen’ een nieuwe laag aan. Dit kun je zien als een soort doorzichtig vel papier dat je over de kleurplaat legt :-). Hopelijk is het zo duidelijk!

 10. Eva

  Wat een leuke jumpsuit heb je aan! Van welk merk is ie?

  1. Hi Eva, sorry ik zie je berichtje nu pas. Die is van Zara, maar ik heb die wel (vorig jaar) tweedehands gekocht. Geen idee of je hem dus nog kan vinden…

 11. Eva

  Hoi! Geeft niets, ik zie het nu ook pas. Dank je wel voor je antwoord! Ga m’n best doen ;)

Geef een reactie