Diary week 15: Zonnen in eigen huis, nieuw sieraad & mini makeover van de logeerkamer

Week vier van het thuiszitten zit erop. Ik vond dit na de eerste week (waarin alles natuurlijk flink wennen was) misschien wel de lastigste week. Toch probeerde ik er het beste van te maken, die extra vrije dagen rondom Pasen hielpen enorm!

Omdat mijn dagboekje vorige week een beetje verlaat was, start deze op woensdag. In de brievenbus vond ik leuke post van een vriendin uit Nederland. De post doet er soms een week over haha, maar zeker nu is het extra leuk om iets te ontvangen!

Zo fijn dat ze zon nu zoveel schijnt. Wij hebben vanaf een uur of 13:00 zon, tot laat in de avond. Dat avondzonnetje geeft altijd zo’n fijn sfeertje in huis.

Ik volgde weer een lesje van mijn tekencursus, en maakte er dit kaartje van. Via Greetz en Omapost kun je je eigen afbeeldingen uploaden en zo dus je eigen kaartjes ontwerpen. Deze ging naar vriendinnetje Maura.

Woensdagmiddag hadden m’n schoonouders m’n zomerkleren gebracht. Zij maakten een fietstocht en konden zo mijn tas kleren meenemen en bij ons voor de deur zetten. Super fijn, want daar zaten een aantal shorts en fijne jumpsuits tussen. Donderdagavond besloot ik alles uit te zoeken en netjes op te bergen in m’n kledingkast. Word blij van deze vrolijke printjes!

Op vrijdag was ik (zoals altijd) vrij, en probeerde ik de Instagram-hype van dit moment: Dalgona coffee. De eerste versie was iets te sterk, maar na wat testen heb ik nu een variant die lekker is. Sowieso was het de afgelopen dagen echt heerlijk ijskoffie-weer. Ik deelde drie simpele recepten om zelf ijskoffie te maken op m’n blog.

Ik had eindelijk een excuus om weer even de deur uit te gaan: mijn ring was eindelijk aangekomen op het postkantoor! Ver voor het coronavirus begon bestelde ik deze ring via Etsy. Ik mocht ‘m uitzoeken van m’n vriend voor ons 3-jarig jubileum. Het duurde eventjes, omdat hij op bestelling gemaakt is. Ook opende de douane helaas m’n pakje waardoor er nog 45 euro aan douanekosten bijkwam. Helaas haha, maar heb je natuurlijk altijd kans op. Ben er nog steeds super blij mee! Ik heb zelf de 10K gouden versie, maar hij is er ook in andere kleuren/materialen.

Dit is m’n favoriete snack van het moment: van die dunne, knapperige soepstengels met deze kruidenroomkaas. Yum!

‘s Avonds maakte ik verse guacamole en keek ik de serie Self Made, over de eerste zwarte vrouw in Amerika die zichzelf miljonair maakte. Interessant!

Zaterdag begon ik mijn dag zo: lekker voor het open raam met m’n favoriete spelletje op de iPad: Papa Pear Saga. In 2013 had ik ook een iPad en was ik ook verslaafd aan dit spel. Was het helemaal vergeten, maar kwam er door een oud blogbericht van mezelf weer achter. Ik kon inloggen en weer verder gaan waar ik in 2014 gebleven was, haha. Ik kreeg van iemand anders nog de tip Peggle Blast, ook een leuk spelletje.

‘s Middags was het echter zo warm dat ik maar in m’n bikini op de grond voor het raam ben gaan liggen, haha. Biiiiiijna alsof je op het strand ligt. We maken er maar het beste van.

‘s Avonds keken we de serie Broadchurch, een Britse crimi op Netflix. Het was zo goed dat we meteen het eerste seizoen uitkeken, tot 2 uur ‘s nachts. Aanrader!

Zondag sliepen we lekker lang uit. We hadden alles in huis voor een uitgebreide Paasbrunch, maar we hadden helemaal geen zin om die te maken. Ook prima. Wel lag er voor onze deur een kleine verrassing, van de kinderen van onze bovenburen. Zo schattig.

‘s Middags kreeg ik deze foto’s van mijn oma. Maakte me wel een beetje verdrietig. Ze is 90 en woont in een zorgcentrum, waar ze dus nu geen bezoek mag ontvangen. Ze heeft gelukkig wel een iPad, maar omdat haar oren soms dicht zitten gaat videobellen niet altijd even soepel. Ik bombardeer haar nu maar met kaartjes, zo’n 2 per week. Gelukkig heb ik een oom en tante die in de buurt wonen en zo toch aan het raam kunnen zwaaien. Zelf mag ik helaas de grens niet over.

Het maakt me wel boos als ik zie dat anderen gewoon gezellig zijn gaan brunchen met vrienden en familie. Ik zou dat ook graag doen, maar het kan nu gewoon echt even niet. Zo duurt deze situatie alleen maar langer. Ik probeer me er niet te veel aan te ergeren, want het kost alleen maar negatieve energie. Maar ik merk wel dat het een dubbel gevoel geeft. Alsof anderen vinden dat ze meer recht hebben op vrijheid dan jij? Het is voor ons allemaal gewoon even klote nu.

O.a. dit zat er tussen mijn zomerkleding. Ik voel me altijd een XL kleuter in dit soort pakken haha, maar het zit heeeerlijk. Deze is van River Island geloof ik? Van 2 jaar geleden.

‘s Avonds hadden we geen zin om te koken en bestelden we weer burgers bij Beastie Burgers. Echt een aanrader als je ook in Antwerpen woont.

Kijk, weer dat heerlijke avondzonnetje!

Gisteren begon weer als een luie zondag, maar uiteindelijk hebben we er toch nog een productieve dag van gemaakt. We ruimden de logeerkamer op, en konden eindelijk wat acties van onze to do-lijst strepen. Zo hingen we eindelijk een lamp op (tot nu toe hing er een los peertje) en hingen we lijsten aan de muur. Die stonden eerst gewoon op de grond. Ziet er gelijk een stuk netter uit. Mijn vriend gebruikt deze kamer nu als werkkamer, dus wel zo fijn dat het een beetje opgeruimd is.

De prints zijn van Lizzy Artwork, ik kocht ze ooit als cadeautje voor m’n vriend. Ze zijn heel tof! Over het bureau krijg ik ook vaak vragen: dat maakte ik zelf met m’n schoonvader.

‘s Avonds kookte m’n vriend en keken we seizoen 2 van Broadchurch uit. Echt een aanrader hoor ;-)

Ik had een beetje een dipje gisteren, maar uiteindelijk was het toch wel een fijne dag. Ik merk dat nu de vijfde week thuiszitten aanbreekt het toch wel zwaar begint te worden. Zeker omdat de maatregelen in Nederland zo anders zijn dan in België. Maar ik probeer me gewoon op mezelf te focussen, dan gaat het goed. Ik wil deze week ook eens proberen om af en toe in m’n eentje een wandeling te maken met een podcast op ofzo. Tot nu toe kom ik ongeveer 3 keer per week buiten: 2 keer voor boodschappen, 1 keer voor een uitgebreidere wandeling. Maar wat meer frisse lucht helpt misschien ook om m’n hoofd leeg te maken.

Deze week heb ik in ieder geval de woensdag- en donderdagmiddag vrij genomen, eventjes tijd voor selfcare :-) Hoe gaat het met jullie? Houden jullie het nog een beetje vol?

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. Judith

  Ahhh zo mooi ook die ring in het echt! Heel leuk. Broadchurch is zeker een aanrader! Paar jaar terug gevolgd, heerlijk dat accent haha. Dikke knuffel van mij!

 2. Benthe

  Ja het was een stomme week, eens! Ik weet niet zo goed wat wel/niet mag in België, maar ik probeer gewoon vaak kleine ommetjes te maken: ‘s ochtends een kwartiertje, ‘s middags een half uurtje en dan ‘s avonds vaak nog een half uurtje, gewoon met een podcastje of muziek op. Op die manier voelt het wat meer als “normaal” en krijg je ook wat meer beweging. Succes deze week!

 3. Laura

  Buiten gaan wandelen helpt écht, Marlous. Ik heb ook af en toe last van een dipje maar als ik buiten ben geweest (soms ga ik meteen na het wakker worden een blokje om doen) voel ik me zo veel beter! Ik beschouw een wandeling in onze buurt echt als een essentiële verplaatsing: essentieel voor mijn mentale gezondheid. ;) Als je ‘s ochtends niet kan omdat je moet werken, kan je na het werk misschien even naar buiten? Schijnt te helpen om een betere scheiding te maken tussen werktijd en tijd om te ontspannen… Ik ben solidair met je: mijn ouders en familie wonen dan wel niet in NL, ze wonen wel aan de andere kant van het land dus ik kan ze ook niet zomaar bezoeken… Hang in there! Veel liefs

  1. ‘s Ochtends lig ik liever nog wat langer in bed ;-) Maar ik kan wel proberen om na het werk een wandelingetje te maken. Het stomme is dat ik juist ook best wel een huismus ben, ik vind het niet eens zo heel erg om binnen een beetje te rommelen. Dus het zit ook niet zo in m’n systeem om te gaan wandelen.

 4. Siroon

  Aah zo mee eens! Met alles! Deze week was stom: er ontstaat heel erg verdeeldheid in Nederland tussen de mensen die denken dat de regels niet voor hen gelden en de strictere mensen. Ik heb er dus wel degelijk last van! (ik hoor tot de laatste categorie en voel zeker negatieve energie uit me stromen door al het gedoe en geërger…)
  Ik vind het thuiswerken ook steeds stommer, want ookal heb ik genoeg te doen, het is gewoon niet leuk haha. Anyway: is die kaars op de eerste foto nou gewoon gesmolten van de zon? ;) En JA voor broadchurch! Ik keek ze echt allemaal in 1 ruk uit. Andere tip: the Fall. Net zo goed. En Luther! Ook een aanrader als je broadchurch tof vond.

  1. Ja die verdeeldheid is lastig he. Kost ook alleen maar energie die je niet terug krijgt. Bedankt voor je kijktips, we zitten inmiddels al halverwege seizoen 3 van Broadchurch dus het is hard nodig ;-)

 5. Eva

  Wat lief dat je iedereen zo veel kaartjes aan het sturen bent! Ik vind die je zelf hebt gemaakt echt heel mooi geworden. Ik probeer zelf ook digitaal te tekenen en vind het zo leuk om te doen. Veel liefs! Eva

 6. ah die foto van je oma is inderdaad erg verdrietig.. die mensen zijn altijd al alleen of eenzaam en nu mogen ze niet eens meer bezocht worden. Verder is dat lekker zonnen.. gewoon in je woonkamer haha ideaal!

 7. Angélica

  Ik vond het afgelopen week ook lastiger… het nieuwe is er nu vanaf en daarmee komt er bij mij ook wel de sleur om de hoek kijken. En ik begrijp je frustraties heel goed, ik vind het zelf ook heel erg aftasten wat wel en wat niet kan. Bij ons in Nederland zijn de regels ook nog een stuk slapper dan bij jullie, dus dat lijkt me ook raar om te zien. Respect voor je hoor dat je zo weinig de deur uit gaat! Ik ga eigenlijk elke dag wel een stukje wandelen of hardlopen (op rustige tijdstippen) want anders word ik gek vrees ik.
  Mijn ouders wonen ook ver weg (wel in Nederland, maar heb geen auto of rijbewijs, ik zou 31 Maart op gaan voor mijn rijexamen haha shit) dus ik voel je ook wat dat betreft. Het is maar alleen zo…

  Verder beaam ik trouwens de tips hierboven: The Fall en Luther, zijn toffe series! Ik vond Collateral ook tof trouwens.

 8. Maaike

  Wat fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die last hebben van af en toe een dipje. Ik vond vorige week ook onwijs stom. En vandaag ging ook weer niet al te best. Ik vind volledig thuiswerken echt lastig, vooral omdat ik net bij een nieuwe baan begonnen was.

  Heb gelukkig wel de mogelijkheid om ‘s avonds nog naar buiten te gaan. Dat helpt echt!

  1. Ja, je bent zeker niet de enige hoor! Ik ben ook net bij een nieuwe baan begonnen en vind het thuiswerken ook lastig. Ik werk inmiddels al even lang vanuit huis als dat ik op kantoor heb gezeten. Normaal word je natuurlijk goed ingewerkt, nu moet je een beetje zoeken..

 9. Mieke

  Ik heb maar 1 tip en dat is: blijven wandelen! Dat geeft zoveel energie. Wanneer ik een dipje heb, ga ik wandelen en voel ik me stukken beter. Hop met een podcast of gewoon zonder telefoon. Kies momenten en plaatsen uit dat het niet te druk is en dan kan het gewoon + dan doe je ook echt niks verkeerd.
  Ik mis mijn gezin ook enorm. Ze wonen wel ook in BE, maar je ouders bezoeken is geen essentiële verplaatsing + sowieso niet toegelaten, dus helaas, nog even volhouden. Hopelijk houdt iedereen zich aan de regels zodat deze gekte snel terug normaler wordt.

 10. Greet

  Normaliter ben ik een stille genieter van je blogposts. Nu is echter het ideale moment om jou te laten weten hoe herkenbaar en fijn het is om deze posts te lezen. Ook steeds leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Hou zeker de moed er in en geniet van de prachtige natuur die zich aan het herstellen is.

 11. Freya

  Ik heb een hond dus ga elke dag wandelen, kan het echt aanraden hoor. Het verzet je gedachten en frisse lucht doet altijd goed. Ik erger me soms wel aan mensen die niet genoeg afstand bewaren (vooral fietsers die rakelings langs je heen rijden) maar het weegt niet op tegen de voordelen :)
  Ik vind het contract tussen NL en BE ook nog steeds zo gek. Woon zelf in BE en als ik zie wat er in NL nog wél mag.. Mijn moeder woont in NL en mijn vader zit hier in BE in een woonzorgcentrum, dus ook ik kan niet zomaar op bezoek. Ik vind het ook balen dat ik de grens niet over kan om mijn moeder te zien, maar het is nu eenmaal zo. Kan dan ook echt niet begrijpen dat er mensen zijn die BBQ’en met vrienden. Je bent niet meer waard dan iemand anders, het is nu eenmaal voor iedereen een rotte situatie..
  Hou vol, ooit zal het beter worden.. :)

  1. Oh ja, ik had nu wel graag een hond willen hebben! Om mee te wandelen maar ook om te knuffelen. M’n vader heeft honden en die mis ik nu wel heel erg. Rot dat verschil tussen BE en NL he? Ik hoop dat het niet al te lang meer duurt. Niet iedereen gaat enkel de grens over om te shoppen…

 12. Anne

  Hier gaat het nog goed, maar ik denk dat dat vooral komt omdat de maatregelen hier minder heftig zijn…

  Wat lief van de kinderen van de bovenburen!!!

 13. Wendy (B)

  Ik kan ook zo boos worden om al die egoïsten!
  Als iets bv op 6 weken zou kunnen opgelost geraken, bijt dan op de tanden want door laks gedrag kan het 12 weken zijn!
  Snap je de vergelijking?
  Zelf durf ik amper buiten komen: 2x/week voor het hoogst nodige en dan snel ook nog.
  Naar de winkel ga ik te voet.
  Voor de rest zit ik hier thuis op het appartement helemaal alleen (pech dat het balkon geen zon heeft).
  Met momenten weegt het wel hoor…

 14. Irene

  Kan ook heel erg aanraden om elke dag eens naar buiten te gaan alhoewel dat ik nu ook misschien niet de beste persoon ben om het aan te raden. Ik zit ook véél te graag in m’n eigen huis. De enige reden dat ik naar buiten ga is om met de honden te wandelen en omdat ik mijn vriend niet altijd alleen wil laten gaan :p Maar ik ben dan daarna ook wel altijd blij dat ik het gedaan heb. Heb ook wel geluk dat ik een tuin heb en dus op die manier ook regelmatig naar buiten kan.
  Wat mij altijd zo’n beetje vakantiegevoel geeft is als we na het eten gaan wandelen, omdat dat zo’n typisch iets is wat wij op vakantie ook doen. Lekker eten en dan een wandelingetje maken.

  Met mij gaat het voor de rest wel nog goed. Qua serie is The Fall ook een goeie! Ik ben het net beginnen kijken en het is zo spannend!

 15. Rianne

  Zelfs in deze tijden blijven jouw weekoverzichten heerlijk om te lezen. Maar volgens mij had ik dat vorige week ook al gezegd :-) Hoe dan ook; blijf positief! We komen er wel doorheen.

  De verschillen tussen Nederland en België (maar ook Duitsland) zijn goed te merken gezien ik in Maastricht woon. Ik werk in een schoenenwinkel en bij ons komen gewoon Belgen en Duitsers ‘gezellig shoppen’. Tot echt wel grote frustratie voor mij, alsof dat niet online kan. Als je even wat anders wil, ga dan lekker het bos of park in, denk ik dan. Maar ja, die mensen zul je altijd blijven houden…

  Wat betreft het wandelen; doe het! Ik ben sinds de ‘quarantaine’ begonnen met hardlopen en doe dat bijna altijd ‘s ochtendsvroeg en ik kom dan geen mens tegen in het stadscentrum. En wanneer ik niet doe hardlopen, ga ik gewoon een rondje wandelen of even op het gras in het park zitten. Zo kom ik iedere dag wel even buiten. Héérlijk, echt. Die buitenlucht en zon doet een mens goed.

 16. Wat heerlijk dat zonnetje in huis! Ik begin het ook steeds zwaarder te krijgen. Het is zo uitzichtloos. En dat in combinatie met financiële onzekerheid, hoe langer deze situatie duurt hoe erger het wordt. Killing.

 17. Lieke

  Dat kaartje is zo mooi! Misschien moet je hier iets mee gaan doen en kaartjes maken om te verkopen.

 18. Maura - YLT

  Zó blij met je kaartje! Vind ‘m echt prachtig en een goede compensatie voor dat ik anders lekker in jullie logeerkamertje had gelegen… Als dit allemaal voorbij is, kom is meteen langs.
  Ach, je omaatje. Super lief dat je haar zoveel kaartjes stuurt! Ik ben met die van mij volop aan het wordfeuten. Wel gezellig, dan spreek je ze ook meer. Ik ga ze ook gauw een kaartje sturen!

 19. Tea

  Oh I feel ya! Hier in UK is een onuitgesproken lockdown en ik vind apart om dan te zien dat in NL mensen bij elkaar op bezoek gaan – het werkt wel want de nummers daar zijn een stuk positiever dan hier.

  Dit was mijn minste week en ik hoop dat het daar ook bij blijft.

Geef een reactie