Diary week 16: voor het eerst op een koersfiets!

Deze week vloog voorbij door de extra vrije dagen. Er stond ook nog eens een heerlijk weekend op de planning. En ik reed voor het eerst op een koersfiets, waar ik mega enthousiast over ben!

Ik ga weer verder op dinsdag, waar ik de vorige keer was gebleven. In de middag werd een Hello Fresh box geleverd. Vorige week hadden we zo weinig zelf gekookt (telkens geen zin om naar de supermarkt te gaan en geen puf om te koken), daar moest verandering in komen. Omdat ik eerder al eens met Marley Spoon heb gekookt, bestelde ik nu een box van Hello Fresh. Niet gesponsord, al gebruikte ik uiteraard wel een kortingscode ;-)

Als eerste recept maakte ik deze veggie taco’s. Super easy en mega lekker, ik heb het recept bewaard. We hadden wel veel meer vulling dan tacoschelpen, dus we hebben er nog wat nachochips bij gegeten. De rest heb ik ingevroren, daar ga ik een keer een ovenschotel van maken met nachos en kaas.

Woensdag maakte ik een groene smoothie als ontbijtje en kroop ik terug m’n bed in met m’n laptop. Dat is het voordeel van thuiswerken he, niemand die dat doorheeft ;-)

‘s Middags werd dit prachtige boeket van BloomOn bezorgd. Ik miste bloemen echt in huis en nadat ik me vorige week zo rot had gevoeld besloot ik mezelf op te vrolijken met bloemen. Ik heb al eerder eens een abonnement gehad op BloomOn, maar dat was in Nederland. Nu heb ik natuurlijk een nieuw adres, en kon ik weer van hun actie gebruik maken: ik een gratis vaas, iemand anders een gratis bos bloemen. Zo maakte ik een van mijn volgers ook nog eens blij! Mocht je zelf een bos willen bestellen en er een gratis vaas bij willen, gebruik dan eventueel de code ‘MARLOUSVAN’. Maak je mij gelijk blij met een bloemetje!

‘s Avonds maakte ik weer een recept uit de Hello Fresh box. Dat vind ik dus zo leuk aan deze boxen: ik hoef niet meer na te denken over de boodschappen en het koken. Gewoon de stappen volgen en klaar. Dan vind ik koken juist heel ontspannend, en weer leuk. Ik ben nu al meer fan van Hello Fresh dan Marley Spoon. De recepten van HF zijn wat simpeler, maar wel echt veel lekkerder.

Het is prijziger dan zelf gerechten bedenken en boodschappen doen, maar zo af en toe is dat gemak mij heel wat waard. Mocht je het nou zelf ook eens willen proberen, dan heb ik uiteraard ook een kortingscode ;-) Met HS-BOFWPMB9P krijg je €20 korting op je eerste box. Ook ik krijg dan weer korting, dat zou super fijn zijn ^-^.

Donderdag had ik een vrije dag ingepland, maar helaas gooide een migraine aanval roet in het eten. Beetje zonde van deze vrije dag… Ik kreeg veel tips qua medicatie op Instagram, dat was wel fijn. Hopelijk ben ik er de volgende keer beter tegen gewapend.

Gelukkig ebde de migraine ‘s avonds weg. Na zo’n aanval heb ik altijd veel zin in zout, suikers en vettig eten. Dus bestelden we frieten!

Vrijdag kon ik gelukkig wel van m’n vrije dag genieten. Ik deed het lekker rustig aan. Ook kreeg ik deze toffe DIY mondmaskers van een vriendin. Ik zal nog een blog delen met tips & tricks (en het patroon) als je zelf aan de slag wilt gaan met het maken van mondmaskers.

Hier in België worden mondmaskers sinds de laatste persconferentie aangeraden in supermarkten en andere openbare plekken waar je niet altijd 100% zeker afstand kan houden. Ik denk ook dat de mondmaskers hier een grote rol gaan spelen in de exit-strategie, dus beter goed voorbereid! Het lijkt nog een beetje op een muilkorf haha, maar ze zitten lekker en de bloemetjes zijn wel vrolijk!

Deze maskers kun je wassen op 90 graden en er is ruimte om een filter in te plaatsen.

Zaterdag regende het en eigenlijk was dat zo chill! Ik ben heel blij met het zonnige weer, maar af en toe zo’n druilerig dagje is ook heerlijk. Ik nestelde me lekker in de luie stoel en pakte m’n e-reader erbij. Op vrijdag was ik al begonnen in een boek en dat las ik nu in een keer uit. Was ook lang geleden…

 

Het was trouwens dit boek, over influencers. Waar die drang van alles online delen vandaan komt. Je begrijpt dat ik geïnteresseerd was ;-). De schrijfster heeft een jaar lang verschillende influencers gevolgd en heeft er echt een interessant stuk over geschreven. Soms leest het een beetje als een scriptie door de wetenschappelijke/filosofische stukken die ze aanhaalt, maar zelf vind ik dat juist interessant. Het is niet het zoveelste boek vol oordelen, maar juist een eerlijk en observerend verhaal.

De rest van de middag bleef ik lekker in m’n badjas hangen. Ik blogde wat (op Gidsvoorhetzuiden.nl verscheen weer heel wat nieuwe content!) en m’n vriend warmde veggie bitterballen op in de oven. Yum!

‘s Avonds maakte ik weer een recept van Hello Fresh: risotto met tomaat en bleekselderij. Ziet eruit als een bak snot maar het was wederom superlekker. Echt het perfecte comfortfood voor zo’n regenachtige dag.

‘s Avonds ging ik verder met mijn cursus digitaal tekenen, en kwam mijn vriend met salted caramel popcorn aanzetten. Ja, hij verzorgt mij goed ;-)

Dit was het eindresultaat trouwens. Ik vind de cursus nog steeds zo leuk!

Zondag sliepen we heerlijk uit. Broodjes uit de oven, bak koffie, krantje erbij… De bloemen zijn inmiddels mooi uitgekomen, vind dit echt zo’n mooie bos. Je weet vooraf natuurlijk niet wat je krijgt, maar deze kleuren had ik zo zelf uitgekozen.

Helemaal geïnspireerd door de bos bloemen probeerde ik ‘m zelf na te tekenen. Moet nog een beetje oefenen, haha.

Daarna ging ik zo de deur uit, in m’n quarantaine outfit. Nu ik toch alleen maar voor boodschappen naar buiten ga boeit me die jogginbroek echt niet meer haha. Sterker nog: ik ben op zoek naar meer fijne chill broeken! Hebben jullie nog tips? Het liefst een broek die nog een beetje oké is om buiten te dragen, dus niet te dun/doorschijnend of wijd.

Die outfit was trouwens maar voor even, want ik was onderweg naar een vriendin. Daar kleedde ik me om in dit fancy wielrenpakje en stapte ik op haar fiets. Ze was zo lief om haar fiets + spullen uit te lenen, zodat ik samen met m’n vriend een tochtje kon maken.

De allereerste keer op een koersfiets! De eerste 5km waren doodeng. Ik hield m’n handen niet van de remmen af haha. Maar daarna was het zooo leuk! Het zonnetje kwam door en we hebben meteen een tocht van 50km gemaakt. Onderweg zijn we eventjes gestopt bij de oma van mijn vriend, die vanuit haar keukenraam op de eerste verdieping met ons heeft gekletst. Op haar brievenbus had ze ice tea voor ons klaargezet, zo lief! Was fijn om elkaar zo toch eventjes te kunnen spreken.

Kijk wat een mooi fietsje! Ik ben meteen hooked en wil nu m’n eigen fiets en outfit. Gelukkig komt m’n verjaardag er bijna aan… ;-) Op Instagram vroeg ik om tips voor goede fietskleding. Ik heb alle tips verzameld in deze post, mocht je zelf ook op zoek zijn. Nieuwe tips zijn trouwens ook nog steeds welkom!

Eenmaal thuis viel de zadelpijn best mee. Ik moet wel op zoek naar handschoentjes, hehe..

We hadden allebei honger als een beer, dus bestelden we pizza.

Wat een topweekend was dit, het voelde echt een beetje als vakantie. Vorige week was nog best pittig, deze week ging al zoveel beter. Ik besloot deze week om niet meer zo te letten op anderen, of ze wel of niet de maatregelen aanhouden. Scheelde een hoop geërger. Ik focus nu op mezelf en dat geeft heel veel rust!

Hoewel ik het thuiswerken wel steeds zwaarder vind worden (het went maar niet), heb ik dit weekend wel veel energie gekregen. Ik hoop volgend weekend nog eens de fiets te mogen lenen, om weer een tochtje te maken… jeej! :D

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Anne

  Wat tof dat je bent gaan wielrennen! Het lijkt mij dus echt helemaal niets, maar ik ben wel altijd jaloers op het idee dat je zo hard kunt fietsen en zoveel dus ook kunt zien van je omgeving. En die fiets is inderdaad echt prachtig <3

 2. Angélica

  Ha wat leuk die fiets! Ik heb zelf zo’n old school retro racefiets, vooral omdat ik ze zo leuk vind haha. Gewoon gekocht bij de kringloop. Een tip misschien nog is om eventueel te kijken naar een fiets met dubbele remmen. Mijn fiets heeft dat niet (net als die waar jij op zat) en ondanks dat het snel went, merk ik wel dat ik dan toch minder hard durf te gaan (niet dat mijn oude barrel nou zo hard gaat maar goed)

  Die mondkapjes zien er heftig uit ja, maar ik denk wel dat het idd nodig gaat zijn! Heb alleen echt geen geduld om zoiets zelf te maken haha, dus dat wordt ooit bestellen denk ik ;)

 3. Anne

  Marlous… Is ‘honger als een beer’ Vlaams voor ‘honger als een paard’ en ‘koersfiets’ eigenlijk ‘wielrenfiets’? Ik las het en dacht: volgens mij is ze echt aan het inburgeren daar!

  Zo chill als je geen boodschappen hoeft te doen en niet hoeft na te denken over je eten! Was ook altijd blij met Hello Fresh en heb nu een actie lopen waarbij mensen een zangles kunnen volgen in ruil voor een thuisbezorgdmaaltijd. Kijk er echt enorm naar uit om zonder enkele moeite te doen, lekker eten te krijgen

  1. Hahaha nee ik denk dat ‘honger als een beer’ m’n eigen verzonnen variant is. Ik voel me dan namelijk meer een beer dan een paard :’). Koersfiets is wel Vlaams, maar dat vind ik gewoon veel leuker klinken ;-).

 4. Marloes

  Ooooh, ik wil ook zo graag een wielrenfiets. Lijkt me heerlijk om lange fietstochten te maken. De taco’s zien er lekker uit. Ik geniet ook zo van al jouw tekeningetjes als ik ze voorbij zie komen in de stories.

 5. Eline

  De eerste keer dat ik op een wielrenfiets zat was ik zo wiebelig! Toen waaide het ook nog ontzettend, ik dacht dat de fiets zo onder me vandaan zou waaien haha. Inmiddels vind ik het echt heerlijk dus hopelijk kan je er binnenkort weer lekker van genieten!

 6. Irene

  Ik vind wielrennende vrouwen er altijd stoer uitzien maar het fietsen zelf lijkt me ook helemaal niets. Is het niet eng om in die houding op een fiets te zitten? :p
  Ben blij dat je een fijnere week had en zo van het weekend genoten hebt!

  1. Haha ja de eerste 20 minuten vond ik het ook heel eng. Maar je went snel, ik vind het nu al niet meer zo eng. Ik fiets wel het liefst op wat bredere, rustige wegen zonder al te veel steile heuvels haha. Je kunt het natuurlijk zo uitdagend maken als je wil!

Geef een reactie