Diary week 17: sieraden maken, een kijkje in de koelkast & 70km wielrennen!

De week vloog weer voorbij (week 6 van het thuiszitten?), maar het weekend stond vol leuke dingen gepland waardoor het eindeloos leek te duren. Een klein verslagje van mijn week:

Sinds mijn ijskoffie receptenblog weet ik dat m’n melkopschuimer ook koud kan schuimen. Dat vraagt om experimenten! Ik deed deze banana plantaardige melk van Alpro in. Wat ijsklontjes erbij en het is net een milkshake!

Maandagavond bestelden we poké bowls. Maandag is (ook nu we thuiswerken) vaak een dag dat de koelkast leeg is maar we geen tijd/zin hebben om boodschappen te doen, en dus wat bestellen… Al kan ik nu zeggen dat het voor een ‘goed doel’ is, want sinds kort recenseren Shirley en ik thuisbezorgd/afhaalmaaltijden in Antwerpen op Gidsvoorhetzuiden.nl. Dus elke bestelling is ook weer goed voor content ;-)

Dinsdag was het een heerlijk zonnige dag. Ik geniet nog steeds zo van ons appartementje. Inmiddels wonen we hier nu 9 maanden (hoe dat gaat: daar schreef ik een update over op Gidsvoorhetzuiden.nl), maar ik ben nog steeds elke dag zo blij met onze woning. We hebben het zo getroffen! Ik denk dat ik dat nog beter besef nu we zoveel thuis zitten. We hebben helaas geen tuin of balkon, maar verder is het zo’n fijn appartement!

Woensdag maakte ik Vietnamese noedelsoep (Pho), uit de Hello Fresh box. Heel erg lekker, al vind ik stiekem mijn eigen recept voor Vietnamese noedelsoep nog net iets lekkerder ;-)

Na het eten maakten m’n vriend en ik een avondwandeling. Het was 24 graden en we liepen langs een ijssalon die helemaal leeg was, zonder mensen in de rij. We konden het niet laten om een ijsje mee te nemen.

Donderdagmiddag lag dit pakketje van Kikisbeadery.com in m’n brievenbus. Ik kreeg wat spullen om sieraden te maken opgestuurd, zo leuk! Daar zie je later in dit dagboekje meer van, maar ik kan alvast verklappen dat ik gisterenavond zelf nog voor €50 aan materialen heb besteld haha.

Donderdagavond kwam er nog meer leuks binnen via de postbode: twee grote tassen vol eten.

Dit zat erin! Zo leuk. Producten die ik echt goed kan gebruiken (sommigen stonden al (bijna op) in m’n kastjes, haha).

‘s Avonds kookte m’n vriend, weer uit de maaltijdbox. Dit was zo lekker! een soort zomerse andijviestamppot met een salade van appel, rozijnen en walnoot en gegrilde halloumi. Mega lekker!

Op vrijdag begint mijn weekend en dit keer keek ik daar extra naar uit: tijd om sieraden te maken! Ben er de hele ochtend en middag mee bezig geweest.

‘s Middags gingen we voor het eerst in weken weer eens naar de AH. Daar doe ik het liefst altijd mijn boodschappen, omdat het een stuk goedkoper is (in België is de AH een van de goedkopere supermarkten) maar ook omdat ze bepaalde producten hebben die ik in andere supermarkten niet kan vinden.

We gingen ook voor het eerst met de auto naar de supermarkt, ondanks dat het maar een klein stukje rijden is, was dat toch wel fijn. Zo kon ik twee zware tassen meenemen in plaats van 1 die ik dan ook nog eens helemaal zelf naar huis moet sjouwen.

Ohhh hoe heerlijk georganiseerd zag onze koelkast eruit?? Haha, love it. Ik vind het altijd super leuk om in andermans koelkasten te kijken. Overigens is het de helft van de tijd een grote rommel hoor (de andere helft is ‘ie bijna leeg).

Kijk, dit zijn dingen die ik bijvoorbeeld niet in de Belgische supermarkt vind! De vegan Danio heb ik al geprobeerd en die is lekker! Iets dunner en je proeft natuurlijk een kokossmaak, maar dat vind ik er juist goed bij passen. Over die onderste heb ik wisselende dingen gehoord, die ga ik deze week eens als ontbijtje proberen.

Ondanks de volle koelkast hadden we geen puf meer om te koken. De maaltijden uit onze maaltijdbox waren ook op dus bestelden we… Wederom beastie burgers, een van onze favoriete adresjes in Antwerpen!

‘s Avonds aten we aardbeitjes (yum!) en keken we Mocro Maffia. Had hier zoveel goede verhalen over gehoord! Het is (zeker voor een Nederlandse serie) zeer goed geacteerd, maar ik moet er geloof ik nog een beetje in komen…

Zaterdag was het weer tijd om te fietsen! Ik mocht gelukkig opnieuw de koersfiets van een vriendin lenen. Kijk hoe mooi (en lekker rustig) onze route was.

Best stoer op zo’n fiets he? ;-)

Vrrrrrroem. We maakten een tocht van zo’n kleine 70km – niet slecht voor een tweede keer he? Ik was wel helemaal dood zaterdagavond haha. M’n vriend maakte een hele lekkere grote pan soep en ik lag om 22:00 in bed.

Gisteren begonnen we met een schoonmaak. Nu we toch geen bezoek krijgen zijn we daar iets lakser in geworden :’)

Daarna besloot ik zelf ijsjes te maken. Deze vormpjes (van IKEA) staan al een halfjaar ongebruikt in de kast. Ik maakte een smoothie van banaan, 2 lepels yoghurt, een half doosje rood fruit en een scheutje kokosmelk.

Ook maakte ik deze cheesecake – nog zoiets dat je in Belgische supermarkten niet vindt, want het is de mix van Nederlandse foodblogger Sabine.

Ik had zoveel goede verhalen over deze bakmixen gehoord, dus ik was nieuwsgierig. Alleen dit mengsel was al zoooo lekker!

Daarna kwamen de kralen weer op tafel (en de snacks natuurlijk). Zo is binnen blijven niet zo moeilijk ;-) Ik zal binnenkort een DIY-blogje met wat inspiratie delen!

Ondertussen stond de cheesecake in de koelkast op te stijven. Hij moest 75 minuten in de oven, toen nog 1 uur afkoelen in de oven, toen nog afkoelen op het aanrecht en toen 6(!) uur in de koelkast. Daar hadden we ons een beetje op verkeken, haha. Vooral m’n vriend had het daar erg moeilijk mee.

‘s Avonds maakte ik een ultra Hollands maaltje: nasi goreng met kipsaté. Lekker wel!

Ook testten we de ijsjes. Die waren goed gelukt, al vond ik ze iets te ‘ijzig’ (of waterig?). Ze hadden wat romiger gemogen wat mij betreft. Ik heb goede tips gehad, dus ik ga deze week nog eens een poging doen.

Ook testten we de cheesecake en die was echt to die for. Zo lekker!!! Ik ga die mix nog eens halen, dit was net alsof je ‘m bij een restaurant bestelt. Uiteindelijk hebben we niet 6 uur gewacht, maar omdat onze vorm wat groter was (en de cheesecake daardoor dunner) was dat ook niet nodig.

Terwijl ik dit blogje aan het typen was viel het avondzonnetje zo mooi ons appartement binnen. Zoals ik al zei: ik geniet nog steeds elke dag enorm van ons appartement!

Ik vind het zo leuk dat jullie zoveel reacties achterlaten, zowel op m’n blog als op Instagram. Ik probeer op alles te reageren, zij het met wat vertraging, want het is nog steeds erg druk op m’n werk.

##Ik heb in dit blogje expres even de hele persconferentie van de Veiligheidsraad genegeerd maar grrrrr ik ben er wel een beetje chagrijnig over. We mogen binnenkort weer allemaal lekker gaan shoppen, maar het enige wat ik wil is dat die #$%&@ grenzen open gaan zodat ik mijn familie na maanden weer eens kan zien – al is het maar van een afstandje!!! Ondertussen schuiven er nog elke avond mensen aan in talkshows en verplaatsen Belgische journalisten zich naar Nederland om een reportage te maken over Nederlanders die in de meivakantie in eigen land op vakantie gaan. Lekker boeiend! Alsof dat zo essentieel is.##

Heb ik er toch wat over gezegd. Maar goed. Dan weten jullie ook dat ondanks dat ik echt een hele fijne week heb gehad en die big smile op mijn gezicht ook heus wel echt is, ik het ook wel echt pittig vind en mijn vrienden en familie echt heel heel heel erg mis.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Anne

  Wat leuk, zo’n pakketje om sieraden te maken! Ben heel benieuwd naar je post erover, ik zit er al een tijdje over te denken om dat ook te gaan proberen. :)

 2. Siroon

  Wat een fijne week zo met je nieuwe hobbies :) hoe is je zadelpijn? Hihi! Investeer iig in een goed broekje kan ik je vertellen! En had je ook zo’n spierpijn in je schouders de eerste keer? Wist niet dat je die zo gebruikt met tourfietsen!

  Ik kan me voorstellen dat je smacht naar de grenzen open, ik keek juist met verbazing dat er zoveel tegelijk open gaat en idd de grenzen niet, en maar commentaar hebben op Nederland!? Hier begint de onrust ook toe te nemen hoor, mensen nemen het niet meer serieus :( zo moeilijk!

  Anyway, fijne week weer!

 3. Shirley

  Jullie appartement ziet er ook vanuit iederehoek zo gezellig uit. Nu extra waardevol om een fijne plek te hebben. Een normale buitenruimte staat wel op mijn wensenlijst voor een volgend huis. Waarschijnlijk bij vele anderen ook op dit moment.

 4. Anna

  Wat een leuke foto’s weer! Heerlijk, zo’n goed gevulde koelkast :D. En wat tof dat je zelf sieraden maakt, ben erg benieuwd!

 5. Jeetje 70 km! Ik doe het je niet na haha. Ik moet dat met de melkopschuimer ook eens gaan proberen! De chocovariant lijkt me ook heerlijk!

 6. Linda

  Ik krijg helemaal zin om sieraden en ijsjes te gaan maken! En wat knap, meteen 70km op de fiets voor een tweede keer. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om je vrienden en familie te missen, hopelijk kun je snel weer naar Nederland!

 7. Stephanie

  Aaah, ik vind het hele sfeertje dat je appartement uitstraalt zo fijn. Rustgevend!
  Hopelijk mag je binnenkort toch snel op bezoek bij je familie in NL. Ik kan me wel voorstellen dat het frustrerend is om ze zo lang te moeten missen. Fijne week toegewenst!

 8. Angelina

  Ondanks alles gaan de weken best nog wel snel voorbij.. ;’) En wat hebben jullie een mooi ingericht appartement, fijne sfeer!!

 9. Marcella

  Wauw, wat heb je een fijn appartement! Heerlijk, die lichtinval! Ik ben zelf op zoek naar nieuwe armbandjes, dus ik ben benieuwd wat voor moois je maakt. En ik duim dat je je familie vlot weer kunt zien!

 10. Hester

  Ik volg je nog niet zo lang, maar ben echt verlieeefd op je appartement. Heel mooi! Sowieso leuk om iedereens ‘home appreciation’ voorbij te zien komen tijdens deze periode. Desondanks wel echt heel rot dat je je familie niet kan zien, snap dat het heel scheef en oneerlijk voelt, ik hoop met je mee dat dat snel anders wordt :)

Geef een reactie