Bowls of Goodness: mijn favoriete kookboek van dit moment

bowls of goodness

Eigenlijk kocht ik Bowls of Goodness vorig jaar al, aan het einde van de zomer. Door drukte en het saaie herfstweer vergat ik dit kookboek een beetje, maar nu ben ik weer helemaal fan.

Bowls of Goodness door Nina Olsson

Nina Olsson is een Zweedse blogger en food fotografe, wonend in Amsterdam. Een paar van haar recepten vind je terug op haar blog NourishAtelier.com. Inmiddels heeft ze 3 kookboeken uitgebracht en komt haar nieuwste kookboek uit in augustus. Ik focus nog eventjes op haar laatste boek, Bowls of Goodness, dat in 2017 nog werd genomineerd voor kookboek van het jaar. Dit boek staat vol met recepten in – hoe raad je het – kommen. Niet per se heel origineel, blogger Denise Kortlever schreef ook al 2 boeken over recepten in kommen. Toch ben ik fan (ook van de boeken van Denise!), eten uit een kom is nou eenmaal fijner. Zeker wanneer je op de bank hangt of wanneer je op een picknick-kleed zit, en dat komt toch vaak voor bij mij ;-)

recept recept

Waarom dit boek favoriet is

Het was lastig om foto’s te selecteren voor deze blogpost, want er staan zoveel mooie plaatjes in dit boek. Voordat ik het doorhad, had ik het halve boek gefotografeerd. Daarvoor moet je het natuurlijk zelf kopen, dus hier mijn favoriete foto’s uit het boek. Gemaakt door Nina zelf.

De hoofdstukken van het boek zijn verdeeld naar gerecht: zo is er een hoofdstuk ‘gezonde goedemorgen’ met ontbijtjes, maar er zijn ook hoofdstukken die wat specifieker zijn, zoals ‘salades’ en ‘soepen’. Natuurlijk mogen machtige feel good kommen niet ontbreken en er zijn zelfs zoete recepten voor het dessert. Het hoofdstuk graankommen is vast een voorproefje van haar nieuwste boek ‘Bowls of Goodness – Groenten & Granen‘. Dat komt goed uit, want toevallig is dat mijn favoriete hoofdstuk.

De recepten uit dat hoofdstuk bevatten gezonde maaltijden die perfect zijn voor de zomer én de winter. Voeg er vers fruit en knapperige groenten aan toe voor de zomer, of bonen en linzen voor de winter. Juist dat diverse maakt dit boek favoriet: je kan er alle kanten mee op.

Sommige recepten zijn best uitgebreid, maar ik kan uit ervaring (en vooral gemakzucht haha) zeggen dat wanneer je de recepten wat versimpelt, ze nog steeds even lekker zijn. Andere recepten zijn dan weer zo simpel en goed, dat je denkt: hoezo ben ik daar zelf niet op gekomen?

Enthousiast? Bekijk dan ook dit kookboek, hier koken we ook vaak uit!

bowls of goodness

Da’s handig

Alle recepten in het boek zijn (minstens) vegetarisch. Bij elk recept staat nog eens aangegeven hoe je het recept vegan en/of glutenvrij maakt. Nou eet ik zelf niet glutenvrij, persoonlijk ga ik er gelukkig niet dood aan. Maar de vegan optie vind ik erg fijn en maakt dit boek ook zeker geschikt als cadeau voor vegans.

achterkant kookboek

Nieuwsgierig naar het boek?

Houd mijn blog dan in de gaten, morgen verschijnt er een recept online. Kan je niet wachten? Bestel ‘m dan hier.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Marloes

  Ooooh, dit ziet er echt uit als een kookboek voor mij! Ik koop alleen zelden een kookboek, omdat in de meeste kookboeken zulke specifieke ingrediënten en kruiden staan, die je verder toch nooit gebruikt. Misschien dat ik dit boek toch eens aanschaf.

  1. Ja, herkenbaar hoor! Bij dit boek vind ik dat wel meevallen. Ofja, in het verleden had ik nooit tahin in huis maar inmiddels gebruik ik dat zoveel dat ik het wel standaard in huis heb. Maar zoals ik al zei, de recepten zijn ook gemakkelijk een beetje aan te passen. Morgen deel ik een recept wat geïnspireerd is op een recept uit dit boek, maar uiteindelijk heb ik een beetje gefreestyled. En dat pakte goed uit!

 2. Karlijn

  Oeps, dit kookboek staat al twee jaar ongeveer vergeten bij mij in de kast. Sommige recepten was ik echt fan van, maar ben het met je eens dat er soms dingen nodig zijn die ik niet echt standaard in huis heb. Denk dat het boek daarom een beetje vergeten is geraakt haha. Dit is een goede herinnering om het weer eens te gebruiken!

 3. Hester

  Ik vond bowls eerst echt een heel raar concept omdat ik ervan overtuigd was dat een gerecht lekkerder is als alles gewoon door elkaar gemengd is, maar ik raak steeds enthousiaster! En vaak is het juist makkelijk te bereiden. Misschien dat ik je recept van vandaag een keer maak :)

Geef een reactie