Diary week 18: woningsdag, nieuwe vegan ijssalon & mijn eigen sieraden

Deze week was heerlijk. De werkweek vloog voorbij, terwijl het weekend juist eindeloos leek te duren. Perfect toch?

Maandag was het koningsdag. Ofja, woningsdag. Ik ga nu niet sentimenteel zitten doen, de afgelopen jaren ontvluchtte ik vaak de drukte en ging ik naar België. Dit was de eerste koningsdag waarop ik niet vrij was. Wel trok ik iets oranje aan, om er toch een beetje bij te horen ;-)

Vorige week voelde ik me niet zo top qua werk. Er kwam niet veel uit m’n vingers en ik voelde me niet zo productief. Deze week besloot ik met een schone lei te starten: de wekker vroeg, verse smoothie en gaan met die banaan! Het hielp echt, ik voelde me meteen een stuk beter.

‘s Middags maakte m’n vriend panini’s voor ons en aten we die buiten op. Nog even genieten van het zonnetje, want de weersvoorspellingen zagen er niet al te zonnig uit.

In m’n pauze kwam ook een vriendin langs om tompoucen te brengen! Ok, ze zijn niet oranje maar toch wel feestelijk. M’n vriend kende de tompouce niet, en dat was grappig toen hij ‘m ging eten: hij had geen idee hoe hij dat het beste kon aanpakken haha. Met als gevolg dat de tompouce helemaal geplet was.

Ik kreeg veel reacties van andere Belgen dat dit gebakje ook in België bestaat, maar onder een andere naam (glacéke of millefeuille). Toch is er wel degelijk een verschil: bij de tompouce bestaat de vulling uit slagroom, bij de millefeuille uit pudding. Ik ben zelf geen puddingliefhebber, dus doe mij maar een tompouce!

Dinsdag was wederom een gewone werkdag. Ik werk aan de keukentafel, m’n vriend in de logeerkamer. In de eerste week werkten we ook wel eens samen aan de keukentafel, maar met alle videocalls werkt dat niet handig.

Toen ik aan het einde van de dag de brievenbus checkte lag deze leuke kaart van Maura erin. Werd ik zo vrolijk van! Een kaartje sturen is echt maar een kleine moeite maar zo leuk.

Ook was er een Monki-pakketje bezorgd. Met mijn corona-broek (mijn favoriete spijkerbroek, maar dan een maatje groter ;-)). En deze jumpsuit! Wat een heerlijk ding, voelt echt als een pyjama maar ik denk dat je met de juiste sieraden en mooie hakken er ook een fancy outfit van kan maken.

Haha, deze foto vat m’n woensdagmiddag wel samen. M’n laptop had kuren en moest allerlei updates ondergaan. Heel handig…

Donderdag was een goede dag, want er opende een nieuwe ijssalon in de buurt. Een 100% plantaardige ijssalon zelfs! Dat moest natuurlijk getest worden.

Yummm zoveel smaken. Op Gidsvoorhetzuiden.nl lees je meer over deze nieuwe hotspot in Antwerpen. Zet ‘m op je lijstje voor later ;-)

Toen ik aan het einde van m’n werkdag weer de brievenbus checkte (‘s ochtends ben ik daar te lui voor) zat daar mijn bestelling van Kiki’s Beadery in! Zo leuk, werd helemaal blij van al die kleurtjes!

M’n vriend was overdag gaan fietsen, dus ‘s avonds moest ik hem natuurlijk de nieuwe ijssalon laten zien. Toen zelf ook nog maar een ijsje genomen.

Daarna ging ik meteen aan de slag met m’n kralen. Dit was het eerste kettinkje dat ik maakte en ik vind ‘m zo leuk! Omdat ik m’n Instagram niet helemaal vol wilde spammen heb ik een speciaal account aangemaakt voor mijn sieraden: @lastdaysofspring.jewelry. Hierop deel ik al mijn creaties en inspiratie.

Vrijdag was het de dag van de arbeid, een nationale feestdag in België. Nou ben ik sowieso al vrij op vrijdag, maar m’n vriend normaal niet. Fijn om samen vrij te zijn! We sliepen lekker lang uit en haalden daarna bagels als brunch op.

De hele middag was ik weer bezig met m’n kralen. Ik heb een nieuwe hobby geloof ik.. haha. Kijk hoe leuk dit setje staat. Als je goed kijkt zie je ook de oorbellen die ik maakte.

‘s Avonds hadden we geen zin om te koken en alle supermarkten waren gesloten. Dus bestelden we echt Belgisch eten: stoemp & ballekes van Balls & Glory. Op Gidsvoorhetzuiden.nl verschijnt binnenkort de recensie (elke donderdag delen we een thuisbezorgdreview), maar ik kan alvast verklappen dat dit een dikke vette aanrader was!

Zaterdag voelde echt als zondag aan. Ik sliep goed uit en voelde me een beetje meh. Tijd van de maand weetjewel. Dus m’n vriend stopte me goed onder op de bank met ons dekbed en ik ging voor mijn guilty pleasure: McDonalds! Na 1,5 maand zijn ze weer open voor bestellingen.

De hele middag hing ik lekker op de bank. Ik keek de coming off age film ‘The Half of it’ op Netflix. Fijne, slome film.

Ook gisteren ging ik weer in de weer met kralen. Ik had gezegd dat ik mijn sieraden niet ging verkopen, omdat ik niet echt de tijd heb om een hele webshop op te zetten. Maar ik kreeg zoveel vragen dat ik toch een kleine uitzondering wil maken.

Binnenkort is deze ketting te bestellen. Ik maak ze op aanvraag, zo kan ik zelf een beetje in de gaten houden of het niet te veel tijd in beslag neemt. Bij te veel aanvragen zal ik de bestelmogelijkheid (tijdelijk) stopzetten.

Omdat ik ze op aanvraag maak kun je zelf de kleurtjes kiezen. Meer uitleg vind je (binnenkort) in de story highlight op Instagram. Houd de pagina in de gaten voor updates!

Ik wacht nog even op een paar onderdelen, als ik alles binnen heb zal ik een seintje geven!

‘s Avonds maakte m’n vriend heerlijke spaghetti met balletjes van de vegetarische slager.

Ennn maakten we nog een wandelingetje langs de nieuwe ijssalon ;-)

 

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Anne

  Dat ziet er uit als een fijne week! Ik vind je outfit op de eerste foto echt geweldig, die rok met de witte top <3

 2. Anna

  Wat een fijne week! Super leuk je sieraden :-). Hopelijk wordt het gauw weer warmer, want ik heb nu ook zin in ijs haha :D.

 3. Angela

  Ziet er heerlijk uit, en ik snap wel dat mensen je sieraden willen bestellen; wat een leuke combi’s maak je!

 4. Irene

  Dat ijs ziet er echt heel lekker uit! En ik ben ook fan van je eerste outfit, super mooi!

 5. Annelies

  Ik krijg spontaan zin in Balls&Glory. Ons vorige kantoor zat bij hen om de hoek dus gingen we wel eens met de collega’s maar sinds we verhuisd zijn, is het te ver voor tijdens de lunchpauze (jammer genoeg).

 6. Stella

  Wat een heer-lijk-e aesthetic heeft deze post! Die kleurtjes en al dat lekkere eten, mjam! Ik krijg ook ineens zin om die leuke sierraadjes te gaan maken. Je zit me ontzettend te influencen ;-) En ik geloof dat ik niet de enige ben, hihi. Mega leuk en ze staan ook echt leuk bij jou en je kledingstijl! Helemaal happy word ik ervan. Veel liefs en take care!

 7. oh die kraaltjes, ze zien er zo leuk uit! en die jumpsuit staat je ook erg goed, lief kleurtje ook. En ooohhh chocolade ijs…

 8. Ik wist dat niet dat er een verschil was tussen tompoezen en onze Belgische variant erop. In West-Vlaanderen noemen we ze trouwens boekjes.

 9. Bianca

  Een tompoes bestaat toch niet uit slagroom het is banketbakkersroom. Dat is toch wel wat anders ;)

 10. Lieke

  Wauw wat leuk dat pakketje om zelf die sieraden te maken!

Geef een reactie