Diary week 19: de verjaardag van mijn vriend, maaltijdbox testen & een zwart randje

Dit dagboekje is een beetje vertraagd, maar beter laat dan nooit toch?

Op maandag reden we tijdens onze lunchpauze langs de oma van mijn vriend. Het was namelijk haar 90e verjaardag! We brachten o.a. een pakket vol dropjes langs, dat stond op haar verlanglijstje. Volledig corona-proof natuurlijk, deze foto is door het glas heen gemaakt.

Op maandag bestellen we vaak; meestal zijn onze boodschappen dan op maar hebben we nog geen puf gehad om nieuwe boodschappen te halen. Sinds kort recenseren Shirley en ik onze thuisbezorgd maaltijden op Gids voor het zuiden. Mocht je benieuwd zijn ;-).

Dinsdag was weer een gewone werkdag zoals altijd. Ofja, gewoon voor corona-tijden dan. ‘s Avonds maakte ik dit gerecht met gnocchi, het recept vind je hier.

Ook ging ik weer aan de slag met m’n kralen. M’n favoriete hobby op dit moment ;-)

Op woensdag lunchten we met cheesecake, die we in het weekend hadden gebakken.

‘s Middags kwam er weer een nieuwe bos van BloomOn. Zo blij mee! Met de code ‘Marlousvan’  krijg je een gratis vaas bij je eerste bestelling :-).

Ook donderdag vloog de werkdag weer voorbij. Wel was er goed nieuws: er opende nóg een ijssalon om de hoek, dus die moest getest worden. Zo kom ik deze coronacrisis wel door ;-)

Naast de ijssalon zit ook een nieuw frietkot, met best wel wat veggie snacks op het menu. Ik proefde de vegetarische frikandel van de vegetarische slager voor het eerst, en hij is helemaal goedgekeurd!

‘s Avonds maakte ik m’n eerste bestelling. Zo tof! Check mijn Instagrampagina als je ook wat wil bestellen.

Normaal ben ik op vrijdag vrij, maar eens per maand hebben we een vergadering en dan woon ik die toch even bij. Ondertussen staarde ik naar m’n bloemen. Is dit een teken dat ik oud aan het worden ben? Ik word zo blij van die mooie bloemen. Elke dag zien ze er weer anders uit.

‘s Avonds hadden we wederom geen zin om te koken, dus bestelden we pizza. Yum!

Zaterdag was m’n vriend jarig. Gek, zo in corona-tijden. Maar ook wel rustig. We begonnen de dag met uitslapen en een feestelijk ontbijtje.

Ik testte deze en oh my… dit is lekker!!! Dit proeft naar chocolade cheesecakebeslag. Yum. Al begreep ik dat deze helaas niet (meer?) verkrijgbaar is in Nederland.

Daarna reden we door naar mijn schoonouders. Eindelijk mocht dat weer! Ofja, officieel pas vanaf zondag. Maar aangezien wij ons verder netjes aan de regels houden en ook geen andere mensen zien, vonden wij dat we wel al een half dagje eerder langs konden gaan. Zaterdag was het namelijk heeerlijk weer om lekker in de tuin te zitten.

Hoewel het m’n vriend’s verjaardag was, kreeg ik ook mijn verjaardagscadeautje al: een koersfiets! Zo blij mee. Nu gauw kleding en een helm bestellen zodat we de weg op kunnen.

Na al die weken binnen zitten in een appartement zonder balkon voelde dit echt als een vakantie. Zo fijn!

Zondag ging m’n vriend surfen. Eindelijk mag dat weer in België. Ik had lekker de middag voor mezelf, en stortte me op het sieraden maken.

Oh, en op het ranten op influencers die hun bereik inzetten om onzin te verkopen over the law of attraction. Ik herhaal het nog maar eens: laat je alsjeblieft niet gek maken door deze bullshit. De wereld is niet maakbaar. Soms is het leven kut. Soms lukken dingen niet. Dat ligt niet aan jou. Je bent goed genoeg zoals je bent!

Gelukkig kreeg ik veel bijval, maar ik kreeg ook wel wat prekers in mijn DM. Het lijkt wel een sekte. Ik ben helemaal voor positiviteit, maar zodra je gaat verkondigen dat ziektes en andere narigheid in het leven je eigen schuld zijn dan wens ik je eeuwige jeuk en legoblokjes onder je voet toe.

Goed. Ik wilde het nog maar eens gezegd hebben ;-)

Omdat m’n vriend laat thuis was en we nog steeds geen boodschappen hadden gedaan (ik heb er al een hekel aan, maar nu alleen nog maar meer), bestelde ik weer. Oeps. Maar wel bij het oh zo lekkere Mission Masala. Sla dit adresje op als je weer eens naar Antwerpen gaat!

Het was eigenlijk de bedoeling dat mijn dagboekje maandag online zou komen, maar ik liep wat uit. Dus ik pak de maandag er ook gelijk bij. Maandag werd foodbag, een echt Belgische maaltijdbox bezorgd. Zoals jullie weten ben ik groot fan van maaltijdboxen, omdat ik een hekel heb aan boodschappenlijstjes maken en boodschappen doen.

Ze zijn niet goedkoop die boxen, maar je ziet wat er bij ons van terecht komt als we niet zo’n box hebben.. dan bestellen we dus haha.

Het eerste gerecht dat ik maakte waren deze patatas bravas in tomaten saus met avocado salsa. Erg lekker! Ik heb deze box van Foodbag gekregen en ook volgende week mag ik ‘m nog testen. Ik ben benieuwd!

Maandagavond werd nog maar eens pijnlijk duidelijk dat de wereld niet maakbaar is. Terwijl ik zat te Netflixen werd ik door m’n ietwat bezorgde vader gebeld, of m’n vriend thuis was en ik het nieuws gehoord had. Daarmee doelde hij op het surfdrama in Scheveningen. Later zag ik dat inmiddels ook al wat whatsappjes binnen waren gekomen. Mijn vriend is een fervente surfer en ligt vaak genoeg in Scheveningen in het water. Nou zijn de grenzen gesloten dus was dit sowieso geen optie, maar toch. Je moet er niet aan denken. Wat een afschuwelijk nieuws.

Die community is zo hecht… wat een verdriet. Ik heb er slecht van geslapen en vandaag nog de hele dag aan gedacht.

Ik wens alle betrokkenen heel erg veel sterkte.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Terese

  Ik ben het zó eens met die Law of attraction nonsens. Je weet gewoon dat mevrouw weer een of andere zelfhulp online cursus wil verkopen en daarom met zo een praatje begint over goalssetting/mindset/dromen–durven-doen. Volgende vlog biedt ze een unieke kans aan haar volgers voor een masterclass. Mark my words.

   1. Terese

    Ooooh houd op schei uit. Ik vind het zo jammer dat er zoveel mensen intrappen. Zogenaamde kwetsbaarheid inzetten voor je eigen gewin. Ik zie er zo doorheen gelukkig maar snap soms niet hoe anderen erin trappen. Haar man heeft ooit bij het bedrijf waar ik werkte een masterclass proberen aan te smeren en dat was 1 grote fail en sindsdien ben ik nog sceptischer geworden over die twee.

 2. Anna

  Wat fijn dat je eindelijk weer naar je schoonouders kon! Ik vind het nu ook erg fijn dat ik gewoon naar mijn ouders toe kan, zij hebben ook een heerlijke tuin. Ik heb de video even bekeken die je had gelinkt (over Law of Attraction), en ik ben echt sprakeloos.

 3. Harma

  Leuk om je dagboek weer te lezen! Net ook even het filmpje gekeken over Law of attraction. Te bizar! Fijn dat je dit aanstipt op je blog.

 4. Irene

  Ik denk dat Sanny met ziek worden eerder een griepje of verkoudheid bedoelt dan zware dingen als kanker. Ze zegt ook in het filmpje dat sommige dingen nu ook eenmaal gebeuren. Ik geloof wel in dat wat je aandacht geeft groeit en ik denk dat veel mensen die LOA niet goed begrijpen. Ik was zelf meer gechoqueerd door die Annick (denk ik?) die die bloedtest voor mensen met een kinderwens gewoon opnieuw verkoopt, ook al blijkt het onzin te zijn. Dat vind ik véél erger. Uiteindelijk geloof je wat je gelooft, net zoals er mensen zijn die alles aan God toewijzen (wat ik dan zelf weer onzin vind). Maar goed, dit is niet de plaats om daarover te discussiëren hé ;) Alleszins wel positief dat je het debat opent over dit soort dingen!

  Die patatas bravas zien er trouwens mega lekker uit! Ik wil ook nog altijd eens een maaltijdbox testen maar ik vind het voorlopig nog altijd te duur. Ik stel nu zelf een weekmenu op en moet voor de rest toch boodschappen doen (ontbijtspul enzo). Hoe doe jij dat dan? Ga je dan wel alsnog daarvoor naar de winkel of laat je die spullen leveren?

  1. Oh ik vind dit juist wel de plek voor discussie, bedankt ook voor jouw bericht :-). Je stipt precies aan waarom ik die LOA zo gevaarlijk vind: alles wordt altijd zo gedraaid dat het gunstig uitkomt. Nee ze doelt niet op kanker maar op een griepje. Ze heeft het letterlijk over ziek worden? En waarom zou daar een grens in zijn? Tuurlijk: focus op het positieve en je gewoontes daar op aanpassen heeft vast effect. Maar een heleboel andere dingen (o.a. je privileges) spelen daar een belangrijke rol in. LOA-aanhangers lijken dat helaas te vergeten.

   Over de maaltijdbox: ontbijtdingen etc slaan we meestal 1 x per 10 dagen ofzo groot in. Liefst laat ik het zelfs door m’n vriend doen haha. Zeker nu we toch maar met max 1 persoon de supermarkt in mogen.

 5. Marjoke

  We hadden via Instagram al even contact over influencers met hun LOA-shit en je zegt het precies goed: het lijkt wel een sekte. Ik had precies hetzelfde gevoel. Als je niet (langer) aan hun voorwaarden wilt voldoen of volgens hun regels wilt leven, dan word je buitengesloten van de groep (ik spreek uit eigen ervaring) en dat is precies wat een sekte ook doet. Het heeft me heel veel moeite gekost om in te zien dat het niet mijn schuld was dat dingen niet lukten. Er is me o.a. heel lang voorgehouden dat ik dan in de slachtofferrol zat. En dat terwijl ik, zoals later bleek, een persoonlijkheidsstoornis heb en op het moment dat ik in contact kwam met dit soort zgn. ‘coaches’ een depressie had.
  Echt, dit soort shit is zó ontzettend schadelijk, dus ik ben erg blij dat jij het aankaart!

 6. Suzanne

  Wat leuk om zo creatief bezig te zijn met kralen! Lief dat je ook even langs ging bij de oma van je vriend, zo heb je toch een beetje het verjaardagsgevoel.

 7. Anne

  Liefde voor hoe gepassioneerd jij kan ranten over LOA en eerder over Annic. Ben zelf inmiddels steeds meer geschokt over hoe ver sommige mensen erin doorslaan, o.a. Sanny, die ik eerder echt inspirerend vond

  Ik ben er minder fel over dan jij, maar kan erg waarderen dat door jou de balans weer terugkeert

 8. Rianne

  Heerlijk al dat eten weer! Gefeliciteerd nog met je vriend! Lijkt me heerlijk om dan inderdaad even lekker in de tuin te kunnen zitten, ik weet er vanaf mijn appartament zonder balkon ook alles van :-) Uitjes naar mijn ouders’ tuin zijn nu nóg waardevoller!

 9. Mijntje

  Ik belandde bij toeval op jouw mooie blog. Wat goed dat je iets zegt over de verkondigers van “Law of Attraction”. Eeuwige legoblokjes onder je voet, precies dat wens ik die verkondigers toe! Gefeliciteerd met de oma van je vriend (leuke foto!) en je vriend.

Geef een reactie