Diary week 20: Eerste rondje op mijn eigen fiets & sieraden verkopen

Oeps, het is niet de bedoeling om er een gewoonte van te maken om mijn dagboekje pas op woensdag te publiceren. Volgende week vind je ‘m gewoon weer op maandag ;-)

Woensdagmiddag kwam dit leuke pakketje binnen. Theezakjes van Clipper waar je heel makkelijk ijsthee mee maakt. Ideaal nu met die warme dagen voor de deur. Je moet een zakje 8 minuutjes in laten trekken in 500ml water. Ik heb het geprobeerd en vond het erg lekker! Ik zou het zelfs nog in 750ml water in laten trekken, maar ik houd van subtiele smaken. Het is dus niet zoet, wat ik zelf een pluspunt vind. Oh en gewoon verkrijgbaar bij de Appie, zowel in Nederland als België.

‘s Avonds ging ik weer aan de slag met een bestelling. Deze combinatie stelde de ontvanger zelf samen, ik vind ‘m erg leuk! Ondertussen luisterde ik de Dag voor Dag podcast van Liesbeth Rasker. Een hele mooie podcast over rouw, ook interessant als je daar zelf nog niet mee te maken hebt gehad. De podcast zit erg goed in elkaar, tot aan het muziekgebruik. Ik vind het jammer dat ik alle afleveringen al ‘uit’ heb!

Donderdagmiddag ging ik sinds 10 weken weer naar kantoor! Zo gek maar ook fijn om hier weer te zijn. Zo kon ik iets makkelijker sparren met een collega. Er is voor ons een heel schema opgesteld zodat we nooit met te veel mensen aanwezig zijn. Hoewel ik inmiddels ook wel gewend ben aan het thuiswerken, is het wel fijn dat je op kantoor echt de deur achter je dicht kan trekken en dat je werk dan klaar is. Zeker voor mij op donderdag, omdat dan mijn weekend begint!

Mijn vriend ging surfen, dus besloot ik eten af te halen bij een lokaal tentje. Deze zoete aardappelfrieten waren zooo lekker. Het was ook zo veel allemaal haha.

‘s Avonds maakte ik alle bestellingen klaar die ik binnen heb gekregen via mijn Instagram account.

Van vrijdag heb ik eigenlijk geen foto’s. Ik ging langs het postkantoor voor postzegels en om wat pakketjes op de post te doen. Verder kocht ik een fietsbroek en bestelde ik een shirt (die is onderweg!). De rest van de middag keek ik de Spaanse serie Valeria op Netflix. Een soort Spaanse Sex & The City, maar dan wat moderner. Kijkt lekker weg!

Zaterdag stond de eerste fietstocht met mijn eigen fiets op de planning. We besloten een niet al te groot rondje te doen rondom Antwerpen.

Gelukkig troffen we onderweg een leuk zaakje waar we deze heerlijke bagels konden afhalen. Ik kan niet wachten tot alles weer normaal is en we tijdens onze fietsttochtjes terrasjes kunnen pakken!

Tadaa! Best leuk om zo bij te houden in Strava. Ik probeer elke keer foto’s en een kort verhaaltje toe te voegen.

Daarna hadden we wel een ijsje verdiend!

Thuis maakte m’n vriend dit heerlijke bordje. Perfecte zaterdagmiddag snack.

Ik kookte een gerecht van Foodbag, een Belgische maaltijdbox die ik deze week test. Deze was erg lekker, de basis van knoflook, ui, tomaat, kikkererwten en tuinkruiden ga ik onthouden. Met een beetje couscous erbij heb je zo een perfecte salade voor bij de bbq.

Zondag was een lekkere luie dag. Ik hing in bed, keek de serie Valeria verder en maakte ‘s middags een wandeling met mijn vriend door de stad. Het is jammer dat het zo leeg is op straat, maar daardoor vallen bepaalde dingen wel beter op. Zoals deze mooie groene ‘muur’!

Maandag werd een nieuwe Foodbag maaltijdbox geleverd. Tot nu ben ik erg tevreden over deze box. De ingrediënten zijn Belgisch en ze hebben zelfs een eigen koeriersdienst. Dat merk je, want de boxen worden altijd heel vrolijk afgeleverd.

Ik maakte dit gezonde en voedzame maaltje, want we zouden weer een stukje gaan fietsen.

Het eten moest natuurlijk wel nog even zakken, dus sorteerde ik in de tussentijd m’n kralen. Ik heb deze fijne opbergdoosjes bij Casa gehaald. Uit dat ordenen haal ik bijna net zoveel plezier als het maken van de sieraden… haha.

Daarna deden we een korte avondroute, van ongeveer 25km. Zo fijn om even na je werkdag te doen! En wat is het mooi buiten rond zonsondergang.

Dinsdag werkte ik de hele tijd naast een emmer waar om de zoveel secondes druppels in drupten… heel fijn haha. We ontdekten op zaterdag een kleine lekkage. Gisteren kwamen ze er naar kijken. Gelukkig lijkt de schade bij ons mee te vallen, dit is gewoon een kwestie van laten drogen en dichtmaken. Voor de bovenbuurvrouw is het vervelender, haar keukenvloer moet er waarschijnlijk uit om het lek te dichten.

Na m’n werkdag haalde ik nog een extra opbergdoosje op, hoe mooi ziet dit eruit? Het werkt ook een stuk fijner.

‘s Avonds maakte ik taco’s. Beetje naar een recept dat vorige week in de Foodbag zat, maar dan iets aangepast. Gewoon een mix van knoflook, ui, tomaten, bonen en mais. Super lekker wel! Oh en grappig: waar zure room/crème fraîche in Nederland vrij stevig en bijna kaas-achtig is, is het in België meer slagroom-achtig, maar dan lichtzuur. Echt mega lekker, zou bijna dat potje zo leeg lepelen.

‘s Avonds maakte ik nog een bestelling, het eindresultaat zie je op het account. Met het verlengd weekend voor de deur heb ik ruimte om nieuwe bestellingen aan te nemen. Mocht je nog een leuke ketting, enkelbandje of armbandje willen, stuur dan een DM!

Hopelijk kunnen jullie allemaal genieten van het heerlijke weer morgen. Wij ploffen in ieder geval neer op een tuinstoel in de tuin van m’n schoonouders. Zo fijn dat dat nu weer kan, voelt toch een beetje als vakantie.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

  1. Angela

    Ik kan ook zo genieten van dat organiseren dat jij doet met je kralen :)

  2. Anne

    Die gesorteerde kralen… Structuurporno, zou ik het bijna willen noemen

  3. Hester

    Zoveel lekker eten! Ik zit tijdelijk even bij mijn ouders en die maken dingen als taco’s niet, dus heb nu direct weer zin om dat zelf wel te gaan maken . Valeria heb ik trouwens ook uit en nu ben ik begonnen aan Sweet Magnolias, merk toch dat ik series op een wat hoger tempo kijk in deze tijd, haha.

  4. Rianne

    Yummm, heerlijke eetfoto’s heb je zoals altijd weer ;-)

  5. Anna

    Super leuk je sieraden! En die taco’s zien er heerlijk uit. Ik eet ze zelf graag met zalm of vega gehakt, yum :D.

Geef een reactie