Diary week 21: lekker lang weekend & mini shoplog

Omdat mijn dagboekje vorige week wat vertraagd was, begin ik deze week op woensdag. Dus basically is dit een dagboekje van het heerlijk verlengde weekend!

Woensdag was de laatste werkdag van de week – hoe zalig?? (om even in het Vlaams te blijven). Het zonnetje scheen, dus haalden m’n vriend en ik een broodje af en aten we die lekker buiten op. Officieel mag je in België nog niet buiten zitten, maar de burgemeester van Antwerpen heeft enkele weken terug al bepaald dat hij dat onzin vindt. Ik vind het stiekem wel fijn, want hoor van kennissen dat ze nu maar lopend hun broodje opeten of continu om zich heen kijken zodat ze als het moet, direct op kunnen staan.

Ik blijf het soms verwarrend vinden dat de verschillend tussen Nederland en België, maar dus ook binnen België zo groot zijn.

Donderdagochtend sliepen we lekker uit. Toen ik daarna de brievenbus checkte zat er iets leuks in: mondmaskers van Kiki! Ze maakt ze helemaal zelf. Deze zijn super fijn en belangrijk: in verschillende maten te verkrijgen. Zo heeft m’n vriend een ‘L’ en ik een ‘S’. Je kunt ze hier bestellen.

Daarna reden we naar m’n schoonouders om daar lekker in de tuin te kunnen zitten. Dit kralenkettinkje maakte ik de avond ervoor en zette ik met de mooie rozen op de achtergrond op de foto. Op mijn sieraden-account laat ik al mijn creaties zien.

Mijn schoonouders hebben een speciale hobby: ze zijn imkers! Die ochtend kregen ze een melding van de buren: er zat een zwerm bijen in hun wei.

Je ziet het niet zo heel goed op de foto, maar er vlogen heel veel bijen in het rond, de rest had zich allemaal op een grote hoop op de grond gevestigd. Om dit op te lossen moet je de koningin zien te vinden. Als je die hebt en terug in de kas lokt, zal de rest van het volk volgen. Dat is iets makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is gelukt!

Ik stond op een afstandje te kijken, het was best wel indrukwekkend! Nu ben ik sowieso niet zo bang van bijen en wespen (gewoon rustig blijven!), maar hier leken de bijen ook extra rustig. Ondanks het rondvliegen kon je er dus prima bij komen.

De rest van de middag was ik bezig met bestellingen! Ik word zo blij van deze foto vol kralen.

Ik maakte o.a. dit kettinkje.

En deze voor m’n schoonmoeder. Ik maak nog steeds kettinkjes op bestelling. Deze week staan ze even on hold, maar volgende week heb ik vakantie en dus extra veel tijd. Je kunt alvast een berichtje sturen als je geïnteresseerd bent!

Vrijdag voelde als een zondag, en dan moest het echte weekend nog beginnen. Ik heb heel lekker geluierd. Ik keek de serie Sweet Magnolia’s op Netflix. Een veel te zoetsappige Amerikaanse serie, vol clichés, maar toch leuk ;-).

Om toch even een frisse neus te halen, besloten we Bubble Tea te halen. M’n vriend had dit nog nooit gehad, ik 1 keer in Berlijn in 2012. In mijn herinnering was dit heel raar, maar wel lekker. Ik koos voor een virgin mojito, met ‘lemon bubbles’. Eigenlijk is dit een soort ijsthee, met daarin balletjes met siroop. Die balletjes zijn heel gek, als je erop bijt splashen ze open en komt de siroop eruit. Ik blijf bij m’n eerste oordeel: beetje gek, maar wel lekker!

‘s Avonds maakte ik dit enkelbandje met bloemetjes. Het is een priegelwerkje om je kralen zo te krijgen, maar het staat wel heel leuk!

Zaterdag was ik vroeg wakker, ik wilde even wat winkels in. Om drukte te vermijden doe ik dit het liefst zo vroeg mogelijk. Ik spotte dit super leuke vogelhuisje en nam ‘m mee. Ik heb m’n vaderdagcadeau al binnen ;-).

Dit was m’n outfit. Die top is nieuw en heb ik ook nog een crème wit en baksteen rood. Een superfijne basic van Uniqlo.

‘s Middags sprak ik af met twee vriendinnen. Omdat we nog steeds niet in een park mogen zitten, gingen we ‘sporten’: we speelden Kubb. Dit is een super leuk spel waarbij het sowieso verstandig is om meer dan 1,5 meter afstand te houden haha. Je moet elkaars blokjes omver werpen met houten staven. Die wil je liever niet tegen je hoofd aan. Hier heb je wat meer informatie over het spel. Echt een aanrader, je kunt het met z’n tweeën doen, maar in een grote groep is het ook leuk.

Na een middag ‘sporten in het park’ waren we moe, en ploften we neer in luie stoelen op de stoep met chips en een biertje. Zo fijn om weer een beetje gezellig en sociaal te doen. En die 1.5 meter afstand houden is eigenlijk prima te doen.

Zondag was echt een grauwe zondag. We sliepen uit, hingen op de bank.. om ons toch een beetje nuttig te voelen maakten we een stadswandeling. We kwamen op pleintjes en steegjes waar we nog nooit eerder geweest waren. Blijft leuk, je eigen stad ontdekken.

Ik droeg m’n nieuwe salopette van Mango. Omdat ik er veel vragen over kreeg heb ik even gekeken, maar online is hij bijna overal uitverkocht helaas. Ik vind ‘m heel leuk, al voel ik me er soms wel zo’n soon to be mom in haha. Door van die romantische komedie’s associeer ik tuinbroeken met hippe zwangere vrouwen. Tja.

‘s Avonds ging ik weer met Foodbag aan de slag, de Belgische maaltijdbox die ik mocht uitproberen. Dit is week twee en ik ben nog steeds fan, al mis ik wel stap voor stap foto’s bij het recept. Ik merk namelijk dat er soms kleine taalbarrières zijn. Zo noemen Belgen alle pannen en potten een pot. Een ‘diepe pot’, een ‘hoge pot’.. ik vind een pot eigenlijk echt zo’n hoge soep pan :p. Soms moet ik goed lezen om te ontdekken welke pan ik nou moet pakken.

Ik maakte lasagne en hij was echt goed gelukt! Ik had nog nooit lasagne gemaakt, ik dacht dat dit gedoemd was om te mislukken. Maar met de juiste begeleiding van Foodbag lukte het toch ;-)

Inmiddels zitten we alweer ruim 2 maanden thuis. Wat is de tijd voorbij gevlogen. Ik ben zelfs bijna jarig! Ik moet zeggen dat ik m’n draai wel gevonden heb. Ik heb niet meer zulke moodswings en hoewel ik soms best kan mopperen op de hele situatie, lig ik er niet meer ‘s nachts van wakker. Hoe gaat het met jullie?

liefs marlous

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Anne

  Is ook echt zo leuk zichtbaar in je blogs, dat je wat meer je draai hebt gevonden! Bizar ook ja, die verschillen tussen Nederland en België! Ik had laatst een Belgische leerling op les, zijn moeder vertelde dat ze de bevestiging van de les afspraak had afgedrukt, zodat ze bewijs had bij de grens van dat ze wel echt in Nederland moesten zijn. (Het kwam haar ook lekker uit liet ze vallen, nu kon ze lekker even rustig shoppen in Breda )

  1. Huh, maar dat betekent dat zangles als essentieel wordt gezien? Dat heb ik nog niet eerder gezien. Ik mag namelijk nog steeds niet zomaar de grens over, terwijl mijn familie eens terugzien na 4 maanden mij toch best essentieel lijkt.. haha

   1. Anne

    Hij had daarna ook judo-les… Ook niet bepaald essentieel. Hij is wel onder de 12,misschien dat dat meespeelt? Maar zijn moeder is natuurlijk niet onder de 12 dus dat is eigenlijk wel heel erg raar.

    Heel erg raar.

 2. Chez Julie

  Leve lange weekends! Het was de eerste keer sinds het begin van de lockdown dat ik een mini-vakantie had, en ook al vreesde ik op voorhand dat het allemaal wat ‘leeg’ en saai zou aanvoelen, toch was het zalig! (om het op z’n Vlaams uit te drukken ;-)) Ik denk dat ik net als jij m’n draai gevonden heb en the slow life wel kan appreciëren. Soms zo hard dat ik absoluut geen zin heb om terug naar kantoor te gaan :-)

 3. Angela

  Ik vind het zo leuk om je blog te volgen, omdat al die kleine verschillen tussen onze landen zo duidelijk worden!

 4. Suzanne

  wat leuk al die sieraadjes zelf maken! Ik moet dit ook weer eens oppakken!

 5. Rachel

  Dat vogelhuisje hoe leuk! haha en een leuk cadeau om te krijgen toch ;) en wat een heerlijke samenvatting heb je weer met ons gedeeld, ik vind je enkelbandje en ketting ook zo mooi gelukt.. die roze steentjes vind ik ook zo leuk.

 6. Irene

  Ik vind het ook nog altijd best wel fijn. Heb nog geen enkele keer echt een dip gehad door de omstandigheden. Vind het wel leuk dat alles wat trager en rustiger kan. Zelfs als ik moet werken thuis heb ik nog altijd een beetje vakantiegevoel. Dat vogelhuisje is super leuk trouwens!

 7. Lesley

  Ik word altijd zo vrolijk van je kettingen en armbandjes! (Ik ken je blog dus ook door je Instagram-account dat toevallig in mijn feed passeerde, haha.) En die salopet is zalig! Ik heb er een stuk of 5, maar zo’n grijze zou ik ook nog wel graag willen :)

 8. Anna

  Leuke foto’s weer! Hele mooie sieraden heb je weer gemaakt :-). Die lasagne ziet er echt lekker uit! Vraag me alleen wel af wat de bedoeling was van al die plakken kaas op een doek, haha?! :D

Geef een reactie