Diary 23: vakantie in Nederland & mijn 28e verjaardag!

Afgelopen week genoot ik van een weekje vakantie in eigen land (ofja, mag ik Nederland nu buitenland noemen?) en vierde ik mijn 28e verjaardag!

Dinsdag was het super zonnig. Ik legde een handdoekje neer, smeerde me in en ging in m’n bikini in de tuin liggen. Had ik beter niet kunnen doen want later zat m’n kont onder de muggenbulten. Enfin. Het was ook #blackouttuesday, een goed moment om mezelf in te lezen in (hedendaags) racisme. Ik ben begonnen met het boek ‘Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat‘ van Reni Eddo-Lodge. Een heel helder boek dat zowel ingaat op geschiedenis, maar ook vol praktische tips staat.

‘s Avonds kookte ik samen met mijn vader uit de Hello Fresh box. Ik had als verrassing een box laten bezorgen, zodat we er samen uit konden koken. Ook om te laten zien hoe handig het is. Ja, ik ben een echte fangirl. Ik heb expres samenwerkingen met HF afgeslagen omdat ik jullie niet wil doodspammen ermee, maar nu doe ik het toch :’).

Het was een simpele, maar heel lekkere pasta. Een goede bodem, want ‘s avonds zou ik een rondje gaan fietsen met m’n vader.

We deden een kleine tocht van 26km, maar pakten wel de Zevenheuvelenweg mee. Dat is een weg met zeven heuvels (goh). Hier zijn we precies halverwege, tactisch gestopt voor een foto (en om effe uit te puffen). Was wel heel gaaf!

Woensdag was ik jarig! Normaal vier ik dat wel met een feestje, maar met corona gaat dat natuurlijk niet. Ik was allang blij dat ik bij mijn familie was.

‘s Ochtends kwamen mijn schoonzusjes op bezoek om een stukje aardbeientaart te eten. Ik eet altijd aardbeientaart op mijn verjaardag!

Daarna stapte ik op de fiets voor een fietstocht met picknick, georganiseerd door mijn moeder! We hadden nog geluk met het weer, waardoor we heerlijk op het strand aan de Waal konden zitten. We fietsten wel 40km!

Dit keer niet op de racefiets, maar op een ‘gewone’ fiets (wel met 8 versnellingen); mijn verjaardagscadeautje! Mijn studentenbarrel was wel aan een upgrade toe. Deze gaat mee naar Antwerpen!

Thuis lag er een cadeautje van mezelf voor mezelf op me te wachten: nieuwe kralen! Haha. Ook stond er een cadeautje van Shirley op me te wachten. Zo lief dat ze aan me gedacht had.

Er moest uiteraard een fles bubbels gepopt worden. Dit is nu het vijfde jaar dat ik een flesje pop. Elke keer bewaar ik de kurk, en tot nu toe brengt het geluk ;-)

‘s Avonds kookte ik weer met mijn vader: tikka masala. Zo leuk! Het leuke aan de HF boxen vind ik dat gewoon niet fout kan gaan. Zo wordt (samen) koken sowieso een succes. Ik kreeg in m’n mailbox nog een kortingscode van €30 voor op je eerste box: klik hier voor België en hier voor Nederland.

Donderdag sloeg het weer om. Dus sliep ik lekker lang uit en haalde ik mijn kralen tevoorschijn. Perfect weer om sieraden te maken!

Deze kettinkjes gingen op de post naar hun nieuwe eigenaar!

Op vrijdag heb ik geen foto genomen. Het was nog slechter weer dan donderdag. Dus sliep ik weer lekker lang uit en boog ik me vervolgens over mijn belastingzaken. Een klusje waar ik nogal tegenop zag..

Zaterdag ging ik weer aan de slag met m’n kralen.

‘s Middags reden we langs Maura, die jarig was. We wisselden cadeautjes uit en daarna reden we weer terug naar Antwerpen. Het voelde echt als vakantie deze week. Het coronavirus leek even heel ver weg en ik kon weer even opladen. Het deed me zo goed om m’n familie weer te zien!

Zondag was een luie dag. Ik had slecht geslapen door PMS, dus bleef lekker in bed liggen. M’n vriend was zo lief om een lekkere koffiekoek voor me te halen (deze is m’n favoriet). Ik keek de docu 13th over de link tussen racisme en gevangenissen in Amerika. Erg indrukwekkend, zou je ook moeten zien.

‘s Avonds keek ik samen met m’n vriend in 1 ruk het eerste seizoen van ‘Into the Night’ uit, de eerste Belgische Netflix productie. Was wel een toffe serie!

Kijk, en dit is dus waarom wij maaltijdboxen hebben.. maandag was de koelkast weer leeg en hadden we allebei na een lange dag werken geen zin om door de regen naar de supermarkt te gaan. Tja.

‘s Avonds speelde ik de Sims. Er is een nieuwe uitbreiding (Eco Living) en die ziet er zo leuk uit!! Maar ik moet echt even wachten tot dat ie in de aanbieding is. Want ik ken mezelf: dan ben ik een weekend verslaafd en vergeet ik het vervolgens. Heef een van jullie ‘m al gespeeld?

Inmiddels is het 8 juni, mag de horeca in België open en wordt het ook hier weer steeds meer normaal. Ik was er aan toe. Ik hoop dat het goed blijft gaan. Stiekem kan ik niet wachten om weer lekker uit eten te gaan en op het terras te zitten, maar ik wil even aankijken hoe de maatregelen hier genomen worden. Zijn jullie al geweest?

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Anne

  Wat heerlijk dat je weer bij je familie was!

  Bedankt voor de tip van het boek ook, heb ‘m op m’n lijstje gezet. (Nu mag er ook niks meer bij, want ben alleen maar lijstjes aan het maken met materiaal waar ik me in wil verdiepen, in plaats van daadwerkelijk een ding uit te kiezen en er ook concreet mee aan de slag te gaan.)

  Enne, nog niet op het terras geweest, misschien probeer ik te reserveren voor het kattencafe in Breda deze week :)

 2. Tineke

  The sims is zo leuk, moet ik ook nodig weer eens spelen. Ik zag de uitbreiding al voorbij komen, zag er wel interessant uit.

 3. Joëlle

  Hoi Marlous, ik heb nog een Hello Fresh-link voor Nederland, mocht ik daar één van je volgers blij mee kunnen maken. Ik plak hem even in het websitevakje bij deze comment, want ik weet niet of je anti-spamplugin deze comment anders tegenhoudt.

 4. Mirthe

  Zo fijn dat je eindelijk je familie hebt kunnen zien! Blij voor je :) Zelf heb ik nog niet echt van de nieuwe vrijheden gebruik gemaakt, ik vind het te druk op straat en voel me daar niet fijn bij, dus dan zit je ook niet zo lekker op zo’n terras.. maar als ik over 3 weken hopelijk weer verder mag met mijn coschappen zal het leven wel al veel normaler voelen!

 5. Hester

  Gefeliciteerd nog met je verjaardag! Superfijn dat je eindelijk naar Nederland kon. Die poezen tho

Geef een reactie