Diary week 22: eindelijk terug in Nederland!

Afgelopen week was best spannend: we gingen namelijk de grens over! Ondanks dat dit gewoon mocht was het wat onwennig, zo na 4 maanden. Ik ben nog nooit zo lang niet in Nederland geweest. Gelukkig ging alles goed en kon ik eindelijk m’n familie weer zien!

Dinsdag was ik weer een dagje op kantoor. De tweede keer sinds de crisis is uitgebroken, en het was weer fijn! Er waren 2 andere collega’s aanwezig, maar toch fijn om zo even te kunnen sparren. Ik ben thuis minstens zo productief, maar je schakelt gewoon minder snel met collega’s via een scherm.

‘s Avonds aten we bij mijn schoonouders, onze bubbel in België. Het was weer fijn om lekker bij hen in de tuin te zitten. Daar spotten we deze spin! Hij is best groot en exotisch, maar schijnt vaker voor te komen.

Woensdag hing ik tijdens de lunchpauze de was op en realiseerde ik me dat zowel m’n vriend als ik  qua kleding helemaal met ons interieur matchen, haha.

Na werk ging ik nog snel even langs de fietswinkel om mijn fietsshirt op te halen. Daarna pakten we spullen in want donderdag zouden we naar Nederland rijden.

Ik heb goed nagedacht over deze beslissing. Via mijn werk had ik al een tijdje een speciaal attest waar ik de grens mee over kon. Ik heb daar geen gebruik van gemaakt omdat ik het best prima kon volhouden zo, het was vooral voor m’n gemoedsrust. Zodat als het echt zou moeten, ik zonder gezeik direct zou kunnen gaan. Ik schreef hier al eerder kort over wat voor impact o.a. die gesloten grenzen op mij hadden.

Er gingen geruchten rond over het openen van de grenzen, maar die bleven vaag. Uiteindelijk heb ik besloten om de eerste week van juni naar mijn familie te gaan. Om verschillende redenen: ten eerste had ik ze sinds begin februari al niet meer gezien. Daarnaast vier ik deze week mijn verjaardag en gaat mijn vader op pensioen. Ook is mijn schoonzusje bijna uitgerekend. Dit wilde ik allemaal niet missen. Omdat wij in België ons streng aan de regels hebben gehouden vormen we een minimaal risico, bovendien hebben we bij mijn vader (waar we logeren) genoeg ruimte om afstand te houden – we hebben bijvoorbeeld onze eigen badkamer en wc.

Donderdag na de lunch pakten we dus onze spullen, en even later gingen we de grens over! Er stond überhaupt geen controle. Waarschijnlijk omdat ze achter de schermen al bezig waren met de nieuwe regels, inmiddels zijn de grenzen wel officieel open voor familiebezoek. Toch vond ik het best spannend!

En een paar uur later waren we hier. Zo fijn om weer bij m’n familie te zijn!

Vrijdagmiddag waren m’n vriend en ik allebei vrij en maakten we meteen van de gelegenheid gebruik: we stapten op onze fietsen. Ofja, we leenden de fietsen van m’n vader en z’n vriendin. Omgeving Nijmegen is zo mooi. We reden door bossen, langs velden, met af en toe een steile heuvel. Ook liet ik m’n vriend mijn geboortedorp zien en gingen we langs bij mijn schoonzusje om daar een groot glas water in de tuin te drinken.

M’n fietsoutfit is compleet! Even mijn nieuwe fietsshirt showen ;-). Misschien dat ik er nog een mouwloze top bij haal, zodat die bovenarmen ook egaal bijkleuren haha.

Thuis sprongen we onder douche en chillden we in de tuin. Ik gaf de schaapjes die tijdelijke in onze wei staan wat stukjes brood. Zo leuk deze beesten.

Dit is mijn vriend met een van de katten, een Maine Coon kater van 9 kilo. Is net een kind dat je optilt haha.

‘s Avonds maakten we deze salade met allerlei restjes: spinazie, quinoa, mango, radijs, tomaatjes, avocado, komkommer (en zalm, maar dat eet ik zelf niet zo graag). Beetje olijfolie en peper en zout en je salade is klaar!

Een foto van een kettinkje dat ik heb gemaakt. Afgelopen week kwamen eindelijk de kettinkjes aan, sommigen waren wel 2 weken onderweg met de post… Was al bang dat ze kwijt waren! Ik heb de afgelopen dagen vooral van het zonnetje genoten, maar nu het weer donderdag om lijkt te slaan ga ik weer lekker sieraden maken!

Yum: smoothiebowl met veel vers fruit. Onze blender is onlangs kapot gegaan. Ik mis ‘m echt, want ik maak graag smoothies. Ik heb hier wat recepten, mocht je benieuwd zijn.

‘s Middags stapten we op de fiets naar Nijmegen. Hier heb ik de eerste 20 jaar van mijn leven gewoond. De laatste jaren kom ik er niet zoveel meer, maar het blijft een gezellige stad.

Qua drukte vond ik het goed meevallen. Het was gezellig, maar iedereen hield wel goed afstand.

‘s Avonds kookten we uit de HelloFresh box die ik speciaal voor deze week had besteld. Op zo’n eerste box krijg je veel korting, dus ik hoefde maar €10 bij te betalen voor 4 gerechten voor 4 personen. Dit is een premium gerecht, waarvoor je €2 bijbetaalt, maar dan krijg je zogezegd een ‘restaurantwaardig’ gerecht.

Het kostte iets meer moeite, maar het kwam wel in de buurt van een restaurant ja. Leuk om eens te proberen!

Dit is geen samenwerking (heeft HF wel voorgesteld, maar dan zou ik jullie helemaal dood moeten spammen en dat wil ik jullie niet aan doen haha).

‘s Avonds wandelden we met de hondjes en kwamen we deze schattige veulens tegen. Nu met het coronavirus ben ik het ‘boerenbuiten’ nog meer gaan waarderen. Hoe graag ik ook midden in de bruisende stad met terrasjes woon, zodra we ooit iets gaan kopen om echt in te gaan settelen wil ik het liefst binnen 15 minuten in de natuur staan.

Zondagmiddag zag ik ook eindelijk mijn broers, schoonzusjes en neefje en nichtje weer. We hielden een bbq ter ere van het pensioen van mijn vader en zijn vriendin, maar ook een beetje ter ere van de nieuwe baby die op komst is.

Eigenlijk stond deze bbq komend weekend op de planning, maar vanwege de weersvoorspellingen hebben we ‘m een weekje naar voren gehaald. Officieel mocht je in Nederland pas vanaf 1 juni meer dan 3 personen tegelijkertijd ontvangen. Omdat het nu een dag verschil was en we genoeg afstand konden houden in de tuin hebben we het toch door laten gaan. Blijft altijd een beetje wikken en wegen, maar ik denk dat je vooral je gezonde verstand moet gebruiken.

Ik maakte weer deze salade, maar nu met spinazie i.p.v. sla en met mango i.p.v. nectarines. Zoals ik in dat recept al zei: varieer gerust! Het gaat ook zo makkelijk met deze recepten.

‘s Avonds ging m’n vriend nog een stuk rennen, ik fietste voor de gezelligheid mee.

Ik blijf het herhalen, maar kijk hoe mooi. We hebben echt een vakantiegevoel hier.

Gisteren stonden we op tijd op zodat we voor de echte hitte weer op de fiets konden stappen. Dit keer reden we een stukje over de grens naar Duitsland. Ook hier was het weer prachtig. We reden 47km en waren net voor de echte hitte weer thuis. Op het laatste stuk van onze fietstocht zagen we de eerste terrasjes weer open gaan. Best gek, ik ben inmiddels helemaal gewend aan de gesloten terrassen.

‘s Middags gingen we naar mijn moeder en wandelden we ook nog even de stad in. Het was zo gezellig om de terrassen te zien! Ik zag eigenlijk overal genoeg afstand (en genoeg agenten langsfietsen om te controleren) en ook overal waren nog wel plekjes te vinden. Wij gingen nu even niet op het terras zitten, maar ik denk dat de mensen die wel op het terras zaten zich goed aan de regels hebben gehouden.

Mijn moeder maakte deze ovenschotel (uit dit boek waar wij ook fan van zijn). We hingen nog heerlijk op haar balkon, genietend van het avondzonnetje.

Deze week ben ik vrij. Vandaag geniet ik nog intens van het heerlijke zonnetje, morgen ben ik jarig. Wie mij kent weet dat ik mijn verjaardag altijd heel uitgebreid vier. Dit jaar sla ik even over, het is goed zo. ‘s Ochtends komen m’n schoonzusjes op bezoek en ‘s middags ga ik een stukje fietsen met m’n moeder. Ik hoop dat het morgen ook nog een beetje mooi weer is!

Vandaag duik ik in de hangmat met m’n e-reader, ik heb namelijk wat boeken verzameld over racisme en white privilege. Mocht je benieuwd zijn, check dan even de highlight die ik heb aangemaakt op mijn Instagramprofiel. Ik vind het lastig om me als onwetende in deze beweging ‘nuttig’ te zijn. Maar niets zeggen is ook geen optie. Ik wil het zo min mogelijk om mij laten draaien (dat gebeurt natuurlijk al snel als blogger/influencer) en probeer vooral mijn platform in te zetten. Feedback/tips/suggesties zijn welkom :-)

liefs marlous

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Bettie

  Wow ik zat iets te lang te zoeken naar die spin omdat ik een zwarte spin verwachtte. Hopelijk kom ik dat beest nooit tegen.

 2. Shirley

  Aah, ik geniet gewoon mee met al je foto’s. Het ziet er zo heerlijk uit. Geniet ervan! En net als in de reactie hierboven was ik ook iets te lang aan het zoeken naar de spin, haha. Die is wel heel exotisch, nog nooit gezien.

 3. Wendy (B)

  Moest direct aan jou denken toen ik het nieuws las/hoorde dat je over de grens mocht gaan om op familiebezoek te gaan :)

 4. Hester

  Fijn dat je weer naar Nederland bent gegaan! Die omgeving bij het huis van je vader, wow Mijn vriend (hij woont nog thuis) heeft ook veel ruimte rondom zijn huis omdat zijn ouders een kwekerij hebben en ik ben dat ook echt gaan waarderen in de afgelopen maanden. Gewoon rondjes kunnen lopen zonder mensen tegen te komen en zonder in je hoofd bezig te zijn met de regels / afstand houden is dan opeens zo’n zegen!

 5. Anna

  Wat fijn dat je je familie eindelijk weer hebt kunnen zien! En wauw, wat een prachtige omgeving zeg, waar jullie verbleven.

Geef een reactie