Diary week 24: Voor het eerst uit eten & op flitsbezoek in Nederland

Afgelopen week openden de horeca weer in België. Wij maakten er meteen gebruik van en gingen sinds lange tijd weer eens uit eten. Wat was het fijn! Deze week voelde eigenlijk weer bijna als normaal.

Dinsdagavond kwam mijn vriend met iets leuks thuis: een extra verjaardagscadeautje! Hij had deze mooie kommetjes besteld bij een vriendin. Zo blij mee!

Ik gebruik ze vooral bij het sieraden maken, maar de kommetjes zijn ook perfect voor een ontbijtje of om dipjes in te serveren. Ik kreeg hier heel veel vragen over. Dus even kort op een rijtje: ze zijn gemaakt door Maxime, klik op haar naam om naar haar Instagram account te gaan. Ze heeft nog geen webshop, het keramieken is een beetje een uit de hand gelopen hobby voor haar. Je kunt haar natuurlijk altijd een berichtje sturen, maar aangezien ze ook nog full time werkt kan ze niet ineens een heel servies voor je maken ;-)

Deze week was het druk op werk, dus heb ik niet zoveel foto’s gemaakt. Behalve woensdag, want toen kwam er een nieuwe bos bloemen van BloomOn binnen. Deze heb ik gratis ontvangen omdat een van jullie mijn code heeft gebruikt. Met de code ‘marlousvan’ krijg jij een gratis vaas bij je bestelling en ik dus een gratis bos. Super bedankt daarvoor, want zulke mooie bloemen maken mij heel blij!

Op donderdag start ik altijd een halfuurtje later op omdat deze werkdag iets korter is. In plaats van eerder te stoppen vind ik het lekker om dan uitgebreid te ontbijten. Met m’n nieuwe servies natuurlijk!

M’n vriend had ook al zo’n drukke werkweek. Mijn deadline zat er net op dus ik kan weer even rustig ademhalen ;-) Ik besloot ‘m te verrassen met een uitgebreide lunch.

‘s Avonds luidden we (voor mij) goed het weekend in: we gingen weer eens uit eten! Zo gek om dat sinds lange tijd weer eens te doen. We aten bij een lokaal Italiaans restaurantje, waar we dit enorme voorgerecht deelden. Als hoofdgerecht had ik verse ravioli, zo lekker!

Het is hier nog niet zo druk en er wordt goed afstand gehouden. Dit was natuurlijk pas de eerste week dat de horeca open mocht in België. Ik las dat in Nederland mensen steeds lakser worden. Ik ben benieuwd hoe dat in België gaat, ik hoop dat het geen grote gevolgen gaat hebben.

Blij ei want eindelijk konden we weer eens fatsoenlijk op date!

Vrijdag sliep ik lekker uit, om vervolgens onze slaapkamer op te ruimen.

Het was vooral de was die weg moest, verder was het heel stoffig maar dat zie je niet op de foto. Wat je wel ziet op deze foto: de Airpurifier die ik mag testen van Cado. We hebben geen huisdieren en ik ben zelf gelukkig niet astmatisch, maar we hebben dus wel heel veel stof in huis. Ik deed even een korte poll op Instagram en blijkbaar hebben veel mensen er nu last van. Zou het komen omdat we opeens allemaal thuiswerken? Of hebben we gewoon meer tijd om het stof te zien? ;-). Ik stofzuig nog even vaak als eerst maar merk echt dat er nu meer en sneller stof ligt.

Iemand anders zei nog dat het vaker voorkomt in nieuwbouwhuizen? Dat zou een hoop verklaren, want ons appartement is volledig gerenoveerd. In mijn oude studio (die ik veel minder vaak stofzuigde) lag minder stof..

Goed, ik ben benieuwd of deze airpurifier ons kan helpen. Ik kreeg al heel wat positieve berichtjes binnen van andere gebruikers dus ik heb goede moed! Omdat ik ‘m goed wil testen duurt het even voordat jullie er weer iets over lezen.

De rest van de middag hield ik me bezig met het maken van sieraden. Er gingen weer een hoop bestellingen de deur uit, zo leuk! Ik deel al mijn creaties hier.

‘s Avonds waren we in een opruimbui. Ik sorteerde al m’n kralen, draaide wat wasjes en m’n vriend poetste ondertussen de badkamer.

Zaterdagochtend stond ik al vroeg op de markt, om een lading koffiekoeken te bestellen. We gingen die dag naar Nederland en ik wilde mijn familie verrassen met deze Belgische lekkernij ;-). Zo vroeg over de markt lopen op een zonnige dag doet me altijd aan vakantie denken. Dat je je tentje uitgebrand wordt door de zon en dat je dan maar alvast naar de bakker gaat om stokbrood te halen. Aanrader dus als je een beetje een vakantiegevoel wilt creëren ;-).

2 uurtjes later waren we in Nijmegen, bij mijn moeder. Mijn neefje en nichtje kwamen als verrassing ook langs, dus dat was erg gezellig!

M’n moeder maakte een heerlijke ovenschotel met aubergine, tomaat en halloumi. Een recept uit dit boek, waar ik dus zo’n fan van ben! Nog nooit zoveel gerechten uit 1 kookboek gemaakt. Ze zijn ook echt allemaal simpel en snel klaar te maken. Dit gerecht staat vanavond weer op het menu!

Daarna gingen we door naar m’n vader. We hadden het plan om met de racefietsen erop uit te gaan, maar het was veel te warm. Dus maaide m’n vriend het gras en luierde ik wat in het zonnetje. We hebben gezellig gebbq’t en daarna reden we weer naar huis. Fijn dat we weer zo makkelijk op bezoek kunnen bij mijn familie in Nederland. En hoera: vanaf vandaag zijn de grenzen voor iedereen open!

‘s Avonds thuis ging ik toch maar overstag voor het nieuwe Sims uitbreidingspakket: Eco Living. Ik heb niet super veel pakketten, want ik bouw en ontwerp vooral in de Sims. Maar dit pakket vond ik wel een leuke toevoeging qua gameplay. Spelen jullie nog de Sims?

Zondagochtend gingen we weer even langs de markt. Ik moest lachen om dit kleine hondje.

We haalden dit alles voor 8,50! Ik wil echt vaker ons fruit en groente gaan inkopen op de markt. Ik vond het in het begin soms nogal overweldigend, er zijn zoveel kramen! Maar door de corona-maatregelen is de markt nu veel overzichtelijker en is het minder druk bij de kramen.

Daarna stapten we op de fiets, richting mijn schoonouders. Onderweg kwamen we dit mooie kasteel tegen.

Een kijkje in het tuinhuisje dat helemaal is opgeknapt door mijn schoonvader. Dit was vroeger een schapenstal. Daarna werd het een rommelhok. Nu is de helft van het stalletje een schuurtje en de andere helft dit mooie huisje! Gisteren was het Vaderdag in België, dus namen we de mooie koffiemokjes (rechts in beeld) mee als cadeautje. Ze zijn van HK Living en ik wil ze eigenlijk zelf ook wel haha.

M’n schoonouders verzorgden een super uitgebreide lunch en toen konden we er weer tegenaan!

Na bijna 70Km was ik wel weer uitgeteld, haha. Het was gisteren eigenlijk iets te warm om te fietsen. Ook moet ik dringend m’n zadel omwisselen naar een dameszadel, want na 45km begon het toch wel wat pijn te doen..

Komende week vertrekt mijn vriend op vakantie, hij gaat surfen in Frankrijk. Gelukkig zijn de grenzen hier open en komt Judith mij dit weekend vergezellen.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Judith

  Echt prachtig die schaaltjes :) En die lunch bij je schoonouders <3 Kip met patat is altijd goed! Zin in dit weekend!!

 2. Lieke

  Wauw dat servies is zo mooi!
  Jullie hebben wel echt ver gefietst zeg!

 3. Eva

  Jullie hebben echt een leuke stijl! Zeker wat servies betreft! Leuk om weer je weekoverzicht te lezen! Liefs <3

 4. Amber

  Mooi servies zeg! Enne, wat betreft het stof: zou het kunnen komen omdat nieuwbouwhuizen vaak beter geïsoleerd zijn? Als in: minder kieren en gaten waardoor het meer tocht en minder stof neerdaalt? Dat plus het feit dat we het met al het thuiswerken sneller zien (en zelf meer stof maken)…

  1. Ja zou best kunnen! Ik heb geen idee. Stof valt nu natuurlijk wel meer op nu, al stofzuig ik nog steeds even vaak dus het valt me vooral op dat het echt meer is. Dat we meer thuis zijn zou wellicht een verklaring kunnen zijn!

 5. Nelleke

  Wat leuk dat je Ecologisch Leven al hebt gekocht, toch maar niet gewacht op de sale? ;-) En heel mooi die schaaltjes van keramiek!

 6. Nikita

  Ik vergeet altijd te reageren, maar ik vind jouw foto’s altijd zo mooi en je weekoverzichten zijn zo leuk!

Geef een reactie