Diary week 25: vakantie in eigen stad

Wieee, ik heb zo’n leuk weekend gehad! Voelde als een mini vakantie! Dit was echt een hele fijne en relaxte week, ondanks dat ik een klein beetje sip was omdat m’n vriend op vakantie vertrok.

Maandag kwamen voor het eerst weer vrienden eten. Als je me langer volgt weet je dat ik dol ben op dit soort etentjes organiseren, dus ik was blij dat het weer kon! Wel even zoeken hoe dat nou het beste kan in corona-tijden. We hebben elkaar maar van een afstandje begroet, toen allemaal goed onze handen gewassen en verder afstand gehouden. Aan tafel is dat natuurlijk niet helemaal 1,5 meter, maar door per stel aan een kant van de tafel te gaan zitten ging het toch best goed. Ben benieuwd of jullie alweer met vrienden eten!

Ik maakte twee ovenschotels uit mijn favoriete kookboek en die vielen goed in de smaak.

Ik maakte ook een kettinkje voor onze gast, leuk om zo kleine ‘zomaar cadeautjes’  te kunnen geven ^_^

Dinsdag en woensdag maakte ik blijkbaar geen foto’s. Ik werkte overdag en ‘s avonds was ik druk bezig om eeeeeindelijk eens een fotoalbum samen te stellen van 2018. Woensdag vertrok mijn vriend op vakantie, hij is 12 dagen naar Zuid-Frankrijk om te surfen met vrienden. Ben wel een beetje jaloers en mis ‘m heel erg. Je zou denken dat je na 3,5 maand in lockdown samen je elkaar wel beu bent, maar wij zijn juist nog meer gehecht aan elkaar geraakt. Al vind ik het wel gezond om af en toe me-time te hebben en elkaar te moeten missen hoor. We hebben ruim 3 jaar een lange afstandsrelatie gehad en dat zorgde er juist ook voor dat we niet te afhankelijk van elkaar werden en we nog steeds ons eigen leven hebben.

Maarrrr die eerste dagen alleen zijn wel altijd een beetje stom, dus nodigde ik Judith uit om langs te komen. Die is ook op vrijdag vrij, dus kwam ze donderdagavond al. We aten die avond bij Okoz, daar waren we uitgenodigd om Okonomiyaki te proeven. Dat is Japanse streetfood waar ik nog totaal mee onbekend was.

Nou doen ze het bij Okoz wel een beetje anders: traditioneel is Okonomiyaki een Japanse hartige pannenkoek. Bij Okoz doen ze er wat minder deeg en wat meer groente in, waardoor hij iets minder zwaar is. En in plaats van een grote lage pannenkoek maken zij er een klein hoog torentje van.

Ik vond het erg lekker, was leuk om eens een keer iets totaaal anders te eten. De basis is vega(n), je kunt het eventueel zelf aftoppen met kip of bacon. Maar dus ook prima vega(n)! Leuk adresje om te onthouden in Antwerpen.

Toen we terug naar huis wandelden wilde ik even dit leuke tasje showen dat ik (naast andere leuke goodies) van Judith voor mijn verjaardag heb gekregen. Maar precies op dat moment kwam de bewoner uit het huis haha, awkward… ;-)

Vrijdag maakte ik met Judith een wandeling langs de prachtige architectuur van de Joods wijk. In Zurenborg stopten we even voor koffie. Daarna stapten we op de fiets richting Middelheim, een mooi museumpark net buiten de stad. Op Judith’s blog vind je enkele leuke plaatjes van dit mooie park.

Daarna lunchten we bij Murni, een leuk tentje bij het park waarbij je eigenlijk alles van de kaart wil bestellen. Zo lekker! Over deze top kreeg ik trouwens veel vragen via Instagram, je vindt ‘m hier!

Daarna wandelden we nog door de tuin van Kasteel Den Brandt, langs de pluktuin.

En nog een stukje door een villawijk. Wat een huizen! Het leek wel een filmset.

‘s Avonds maakte ik weer deze heerlijke ovenschotel. Ik ben echt fan, zo simpel en zo lekker! Denk dat ik ‘m komende week weer eet haha.

Nog even een spiegelselfie voordat we weer de deur uitgingen. Ik ging voor een lekkere ’90ies vibe ;-)

Helemaal happy aan de cocktails bij zomerbar Bar Chapel. Ook al zo’n fijn adresje!

Zaterdag waren we vroeg wakker en ontbeten we op het terras van Localstore, waar het toen nog heerlijk rustig was. Op zaterdagmiddag is het toch alweer best druk in de stad en dat vermijd ik liever.

We doken eigenlijk maar 1 winkeltje in maar daar slaagden we wel allebei: Judith kocht nieuwe oorbellen en ik een nieuwe jurk.

‘s Middags haalde ik m’n kralen tevoorschijn en ging Judith sieraden maken. Ik was zelf een beetje lui dus ik hing nog lekker op de bank. Heel fijn als je zo allebei je eigen ding kan doen.

Hier probeerde ik een selfie te maken met een kettinkje dat ik eerder maakte. Hier zie je ook een stukje van m’n nieuwe jurk. Het is echt een heerlijk luchtig ding van 100% katoen en komt zo tot halverwege m’n kuiten. Voelt als een pyjama, maar oogt toch stijlvol.

‘s Ochtends op de markt haalde ik pioenen en na een paar uur in de vaas waren ze al prachtig open gegaan.

Aan het eind van de middag ging Judith weer naar huis. Ik had niet zo’n zin om voor mezelf te koken, dus haalde ik deze maaltijd uit de vriezer. Vind deze zakken altijd ideaal als ik alleen ben.

Zondagochtend had ik een vrij spontane ontbijtdate met m’n 2 Nederlandse vriendinnen hier in Antwerpen. We belandden op het terras van de beste patisserie van de stad, waar het blijkbaar de week van de eclair was. Nou, dat moest ik proeven ;-)

‘s Middags hebben we nog lang gekletst, zo fijn om weer een beetje sociaal te doen!

Ondertussen kreeg ik deze foto van mijn moeder doorgestuurd, die eindelijk weer bij mijn oma op bezoek mocht. Aan de muur een deel van de collectie kaarten die we haar de afgelopen maanden sturen. Ze werd er zo blij van! Bij dezen een kleine reminder om af en toe iets van je te laten horen ;-)

‘s Avonds maakte ik nog wat bestellingen. Voorlopig zet ik even een pauze op de bestellingen. Ik moet wat onderdelen bijbestellen en ik wil voorkomen dat ik er te veel werk aan heb – het moet vooral een hobby blijven.

Deze week is m’n vriend nog weg, dus dat is een beetje saai. Daarom heb ik wat leuke activiteiten ingepland. Vrijdag ga ik bij een vriendinnetje langs wiens ouders een zwembad in de tuin hebben. Aangezien het die dag 31 graden wordt kijk ik daar enorm naar uit!

Ondertussen vrees ik het thuiswerken een beetje deze week, wij hebben geen airco thuis en het was dit weekend al 26 graden..

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Anniek

  Super leuk dagboekje! Weer helemaal zin om ook weer eens naar Antwerpen te gaan ik heb een tip voor je voor de hitte, je kan zelf een soort airco maken door een bevroren fles vlak voor je ventilator te plaatsen, wel lekker dichtbij je ventilator gaan zitten

 2. johanna

  Wat veel leuke adresjes en architektuur in Antwerpen. Ik ken van Antwerpen haast niets, alleen de winkelstraten tussen station en Schelde, En dat al 30 jaar geledrn, dus een opvrissing zou nodig zijn, helaas zijn de internationale verbindingen naar hier zeer slecht.

 3. siroon

  Wat zie je er heerlijk vrolijk uit! Ik krijg helemaal zin in dinertjes met vrienden en uit lunchen gaan :) Hopelijk is mijn verhuizing snel rond en kan ik weer mensen uitnodigen, hihi. Sterkte deze week!

 4. Anna

  Wat een fijne week! En wat een hoop lekker eten, echt fijn dat we weer uit eten kunnen he?! Op warme dagen zoals deze ben ik extra blij met mijn witte gordijnen en mijn benedenwoning. Het is er vrijwel altijd heerlijk koel :-).

 5. Suzanne

  Heel erg leuk om te zien! Wat akward dat net de bewoner thuis kwam toen je een foto wilde maken, zul je altijd zien!

 6. Irene

  Ik vrees ook voor de hitte! Al heb ik wel een vroege shift deze week en ben ik klaar om half drie dus hopelijk is het dan nog niet mega heet. De zon zit normaal ook niet op het raam van ons thuiskantoortje dus ik hoop dat het meevalt.
  Zalig dagboekje, al dat lekkere eten, jammie!

 7. Lesley

  Zo schattig, al die kaartjes bij je oma! En tijdens de lockdown dacht ik ook echt: ik wil tijd voor mezelf! En nu het normale leven weer wat op gang komt vind ik het zo raar om mijn lief minder te zien. Maar inderdaad wel goed, want ik heb die ruimte ook nodig, maar alles is een beetje vreemd in het begin :)

Geef een reactie