Diary week 26: afkoelen in het zwembad & babynieuws!

Pfoe, wat was het heet afgelopen week! Gelukkig had ik genoeg ventilators in huis en kon ik vrijdag afkoelen met een duik in het zwembad.

Maandag mocht ik weer een keer naar kantoor. Ik geloof dat dit nu de derde keer is voor mij sinds de lockdown. Thuiswerken blijft de norm, toch is het wel fijn om weer af en toe op kantoor te werken. Aan het eind van de dag wandelde ik terug naar huis, en kwam ik langs allerlei leuke straatjes. Ik woon hier nu bijna een jaar, maar er valt nog zoveel te ontdekken!

Hoe leuk zijn deze balkonnetjes met lekker veel groen?

‘s Avonds sprak ik af met een vriendinnetje om te gaan eten en lekker bij te kletsen. Het is zo fijn om weer buiten te kunnen eten (of überhaupt weer uit eten te kunnen gaan).

Dinsdag maakte ik alleen deze foto: het uitzicht vanaf mijn werkplek. De pioenen had ik op zaterdag op de markt gehaald en stonden mooi in bloei. De oplettende kijker ziet dat we nog steeds geen lamp hebben opgehangen.. haha. Ik geef corona maar de schuld.

Pff, woensdag was het al zo warm. Wat dat betreft kwam het eigenlijk wel goed uit dat mijn vriend deze week op vakantie was. Zo had ik lekker de ruimte voor mezelf, scheelt heel wat warmte. Ik probeerde extra vroeg op te staan zodat ik vroeg kon beginnen – voordat ons appartement een sauna zou worden.

‘s Avonds borrelde ik met Shirley op een rooftopbar, waar we mooi uitzicht hadden over de stad.

Na een dag werken kon ik donderdag het weekend in luiden. Samen met m’n schoonouders pakte ik een terrasje. Ja, ik had een sociale week (maar bleef netjes binnen m’n toegestane bubbel).  Ik had dat expres een beetje zo gepland zodat ik niet te veel alleen zou zijn, maar het viel eigenlijk goed mee.

Die middag was er ook nog een nieuwe bestelling binnen gekomen voor mijn sieraden hobby. Ik heb de bestellingen even gepauzeerd, zodat ik wat dingen op orde kon brengen. Ik heb wat nieuwe dingen besteld, geïnvesteerd in wat duurzamere materialen en betere verpakkingen. Ik twijfel nog een beetje om een kleine collectie te maken en die te verkopen, of op bestelling door te blijven gaan. Ik merk dat nu het sociale leven weer een beetje opstart, het lastiger is om veel bestellingen aan te nemen. Mocht je geïnteresseerd zijn, check dan mijn Instagrampagina, daar houd ik je op de hoogte. Daar kun je ook terecht voor inspiratie of sieraden-maak-tips!

Vrijdag zat ik voor het eerst sinds maanden weer eens in de trein. Best gek, zeker zo met mondkapje op. Al vond ik het best goed te doen eigenlijk, het was rustig in de trein en gelukkig deed de airco het.

Ik ging naar Caroline, die ik 2 jaar geleden leerde kennen toen we allebei een zomer op een surfkamp werkten. We begonnen met een lunch, waar ik een heerlijke quiche met tomaat, courgette, ricotta en parmezaan at. Die moet ik eens namaken.

Daarna sprongen we bij haar ouders in het zwembad. Dit was echt geweldig, ultiem vakantiegevoel. We hebben uuuuren bijgekletst, totdat ik helemaal verrimpeld was.

Ijs eten met de voetjes in het zwembad. Hoe chill is dat? Ultiem vakantiegevoel. En dan moest het echte weekend nog beginnen.

Zaterdag kwam een vriend langs die ik al een heeeele tijd niet meer had gesproken. We kennen elkaar van een bijbaantje van een aantal jaar terug. Het was heel leuk om hem nu rond te leiden in Antwerpen.

En nog steeds ontdek ik ook weer nieuwe dingen in m’n eigen stad. Aanschouw hier het oudste huis van Antwerpen. Wat gewoon bewoond wordt (de deur stond open i.v.m. de hitte).

Zondagochtend had ik met 2 vriendinnen afgesproken om samen te ontbijten. Echt Belgisch met koffiekoeken! Yum. Het waren er uiteindelijk veel te veel haha.

Ook haalde ik nieuwe pioenen op de markt en kreeg ik van Shirley deze baby bananenplant. Ik hoop dat hij het volhoudt, want ik heb al eens een bananenplant laten sterven… oeps.

Gisteren was er nog meer babynieuws: mijn broer belde dat mijn schoonzusje was bevallen van mijn neefje! Stiekem wachtte ik er al op, want ze was morgen uitgerekend. Het is echt een superschattig ventje en ik ben ZO blij dat de grenzen weer open zijn zodat we binnenkort op bezoek kunnen.

‘s Avonds bestelde ik een poké bowl. M’n vriend zou pas laat thuiskomen van vakantie en ik vond het nog te warm om te koken.

Ik werkte eindelijk wat bestellingen af, ik kwam er maar niet aan toe. Ik merk echt dat ik weer een beetje moet wennen aan het hebben van een sociaal leven. Sowieso heb ik normaal niet zoveel afspraken staan, haha. Ik ben ook sneller moe of moet in ieder geval meer uitrusten. Blijkbaar is dit ook weer iets waaraan we moeten wennen. Ik blijf het wel heel leuk vinden om te doen!

Ik merk wel dat ik nog een beetje een balans moet vinden in het oppakken van mijn sociale leven, het thuiswerken en al m’n hobby’s. Zo liggen er nog wat concepten klaar voor m’n blog, maar kom ik er maar niet aan toe om die te publiceren. Deels door de hitte, maar deels ook omdat ik soms een beetje te veel aan m’n hoofd heb. Ik hoop dat ik daar deze week verandering in kan brengen, maar ik beloof niets ;-)

Verder komt als het goed is mijn beste vriendinnetje eeeeeindelijk weer eens op bezoek. Dat stond al veel eerder gepland, maar kon door corona niet doorgaan. Daarnaast hoop ik natuurlijk mijn nieuwe neefje te kunnen aanschouwen!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Siroon

  Ziet er uit als een heerlijke week! Ik herken het wennen aan het sociale heel erg :) Alles voelt nog als ‘illegaal’ omdat het zo lang niet mocht, dus nu is het ineens gek ofzo! En je moet blijven opletten met afstand houden en dat is soms lastig. Maar wel fijn dat er steeds meer kan!

 2. Angélica

  Zo mooi die pioenrozen! :)
  Dat oudste huis van Antwerpen kan ik me nog herinneren van de laatste keer dat ik in de stad was. Wist niet dat er mensen woonden, dat lijkt me best gek!

  Merk zelf ook dat de sociale afspraken nu extra veel energie kosten. Ik heb tijdens de lockdown in Nederland hier helemaal niet gewerkt en sinds deze maand weer wel.. ben elke dag gesloopt haha.

 3. Sanne

  gefeliciteerd met je neefje! Ik kan niet wachten tot ik mijn neefje en nichtjes deze (na)zomer mag ontmoeten, heel bijzonder. Ik vind het overigens heel leuk om wat Vlaamse invloeden in je blog te ontdekken, zoals “dat viel goed mee”. Heb onlangs Blind getrouwd gekeken en ben helemaal gecharmeerd van het Vlaamse. :)

 4. Wendy (B)

  Waar bestel jij je materiaal om de juweeltjes te maken?

   1. Wendy (B)

    Ah ok!
    Zal beter opletten :D
    Bedankt :)

 5. Anne

  Wat een hoop sociaals, geen wonder dat je moet wennen weer!

  Enne, gefeliciteerd met je neefje

 6. Frouwke

  Gefeliciteerd met je neefje

  Tip voor de bananenplant: sproeien! ze houden van hoge luchtvochtigheid

 7. Anne

  Gefeliciteerd met je neefje! Je week ziet er heel fijn uit, slim om wel een aantal sociale dingen te plannen zodat je niet te veel alleen bent. Zo probeer ik het ook altijd te doen. :-)

 8. Lesley

  Ik merk ook dat ik nog een beetje mijn draai moet vinden qua (thuis)werken en sociaal leven. Ik had daar net wat balans in gevonden voor corona (door ervoor te zorgen dat ik minstens 2-3 dagen per week thuis was ‘s avonds), en nu is dat weer helemaal weg. Aan de ene kant wil ik zoveel mogelijk gaan doen omdat het weer mag, aan de andere kant moet ik mezelf ook wat verplichten om toch ook af en toe uit te rusten :)

 9. Anna

  Wat een leuke foto’s weer! Ziet eruit als een hele fijne week, met heel veel lekker eten :-). Ik houd echt van dat warme weer, maar ik merk wel dat ik veel productiever ben met regenachtig weer zoals vandaag. Met mooi weer heb ik de neiging om alleen maar leuke dingen te doen, gewoon, omdat we ervan moeten genieten haha.

  1. Ja, die afwisseling is wel fijn he. Nu na heel wat regenachtige dagen merk ik juist dat ik er een beetje sloom van word. Als ‘s ochtends de zon schijnt sta ik met zoveel meer energie op uit mijn bed!

 10. Marloes

  Leuk dat je neefje is geboren, gefeliciteerd!
  Tip voor de bananenplant: veel zon (bij mij staan ze in de vensterbank met de meeste directe zonuren van de dag) en veel water, vooral als ze in terracotta staan.

  1. Ah bedankt voor je tips! Hij staat bij mij nu op een kast waar hij vanaf de middag tot laat in de zon staat, maar dan verplaats ik ‘m misschien toch wat dichter naar het raam nog.

 11. Lieke

  Die quiche ziet er heerlijk uit zeg!

Geef een reactie