Diary week 27: een dagje Brugge & een heleboel sieraden gemaakt

Deze week vloog voorbij! Deels omdat ik best wel moe was en zelfs een dag met migraine in bed lag. Maar ook omdat we een leuk weekend hadden, waarbij we onverwachts een dagje naar Brugge gingen!

Maandag liep ik in mijn lunchpauze naar de brievenbus, want er konden weer wat sieraden mee met de post. Ik vind dit zo’n grappige brievenbus, bijna alsof ‘ie van een filmset komt. Als je goed kijkt zie je dat er op de gleuf een sticker zit met ‘send more love letters’. Helemaal mee eens!

Toen m’n werkdag erop zat pakte ik m’n kralen erbij en maakte ik dit schattige kettinkje. Besteld door iemand om cadeau te geven, extra leuk!

Deze week liet ik weer een HF box komen. Dat kwam goed uit, want nu m’n vriend terug was van vakantie waren we allebei een beetje lui. Het regenachtige weer inspireerde ook niet echt dus ik was blij dat ik vooraf al deze recepten had uitgekozen. ‘s Avonds aten we orzo, ik zou het eigenlijk het best omschrijven als een soort mix van pasta en risotto. Mega lekker en perfect comfortfood dus!

Dinsdag maakte ik tussen de buien door even een wandelingetje om toch een frisse neus te halen. Ergens vond ik het wel gezellig om weer eens een trui aan te doen (ik hou wel van af en toe een herfstige dag in de zomer), maar eigenlijk was het daar gewoon veeeel te warm voor. Het is echt gek weer de laatste dagen. Veel regen en wind, maar wel zachte temperaturen.

Om toch een beetje in de vakantiestemming te komen maakte ik woensdagavond dit leuke surfkettinkje. Perfect om mee te nemen op onze surftrip. Ik krijg ook vaak vragen over mijn andere kettinkjes: het kettinkje met het maantje en die met het oogje kreeg ik van mijn vriend, geen idee waar die van zijn. Het andere kettinkje maakte ik (lang geleden) zelf met onderdelen van Beadies.

Donderdag werd ik wakker met migraine. Ik weet niet helemaal of het hormonaal was of dat het door het drukkende weer kwam. Het was nu toch al best lang geleden (mede dankzij al jullie tips voor bepaalde medicijnen die opkomende migraine goed weten te onderdrukken) sinds ik voor het laatst migraine had. Aan het einde van de middag trok het gelukkig weg, maar daarna heb ik altijd zo’n dof gevoel. Uiteindelijk flanste ik deze HF salade met parelcouscous pas rond 21:00 in elkaar, en kreeg ik de helft niet eens op.

Vrijdag voelde ik me gelukkig een stuk beter en sprak ik ‘s middags af met Nanne. We winkelden een beetje en pauzeerden bij een van mijn favoriete adresjes in Antwerpen: Localstore.

Aan het eind van de dag spraken we met nog 2 Nederlandse meisjes af en chillden we aan de kaaien. Dit zijn de (vernieuwde) kades aan de Schelde, waar het zeker als het zonnetje schijnt goed toeven is ;-).

Zaterdag sliepen we heerlijk uit en reden we vervolgens naar Brugge. Misschien wel de mooiste stad van België, maar daardoor vaak ook erg druk. We waren er al lang niet meer geweest, dus leuk om weer eens door de stad te lopen. Zeker nu er een stuk minder toeristen zijn!

Vrijwel elk hoekje in Brugge is fotogeniek!

We waren hier vooral omdat m’n vriend z’n surfboard moest afgeven bij de shaper, voor een kleine reparatie. Was tof om eens binnen te kijken bij een shaper!

Gisteren trok m’n vriend er weer op uit om te gaan surfen, dus ik had lekker de middag voor mezelf.

Dussss pakte ik m’n kralen erbij! Ik had heel wat bestellingen binnen gekregen dus er was werk aan de winkel.

Helemaal in m’n element. Meer beeld en info vind je hier.

Ik maakte dit kettinkje, geïnspireerd door mijn shirt (dat van H&M is). Het was een heerlijke luie zondag, ‘s avonds bestelden we poké bowls en hingen we met Netflix op de bank.

Ik ben nog steeds behoorlijk moe, vandaar dat ik ook niet echt aan het bloggen toekom. Ik weet niet of het de tijd van de maand is, of dat het misschien aan het weer ligt? Of misschien spelen de sociale prikkels mee? Ik moet echt weer wennen hoor, ik had ook allerlei dubbele afspraken in mijn agenda staan. Super stom, al leverde dat wel een onverwachts vrij weekend op en dat was eigenlijk wel fijn.

Over 2 weken heb ik even een weekje vakantie, ik merk dat ik er echt aan toe ben. We hopen dan even naar Frankrijk te gaan – weg van de drukte, lekker met onze surfplankjes de zee in. Het blijft een beetje dubbel allemaal, maar we zorgen uiteraard dat we direct naar huis kunnen met de auto als dat moet. Hebben jullie nog plannen voor deze zomer?

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Eva

  Wat een lekker weekje! Ahh ik verlang naar een zomerdag in Brugge, het is zo’n schattige stad. We zijn er een keer met kerst geweest en wauw wat is het dan sfeervol!
  Veel liefs <3

  1. Ja ik ben er ook 2 keer rond de kerstperiode geweest, maar vond het juist leuk om het nu eens niet in kerstsferen te zien. Blijft hoe dan ook super sfeervol!

 2. johanna

  Leuk verslag. Brugge is toch wel mooi, en nu met minder touristen. Ja, eigenlijk moet je nu de hotspots in eigen land bezoeken. Overigens is mijn hoofdpijn duidelijke (of bijna helemaal) beter geworden toen ik met medicijnen voor een schildklieronderfunktie ben begonnen. Nog een paar andere klachten zijn toen ook opgelosd. Dus een test van de schildklierwaarden is niet erg moeilijk. Ik heb alleen nog hoofdpijn als reactie op bepaalde levensmiddelen (allergie, bv. slechte rode wijn) en bij erg drukkend weer (föhn in de bergen). Succes.

  1. Hm ja, ik moet het misschien eens beter laten onderzoeken. Ik zie het altijd maar gewoon als onderdeel van m’n PMS, omdat ik ook weet dat mijn moeder er veel last van had. Maar nog steeds stom dat we het dan maar moeten accepteren. Door het virus heb ik nu niet zo’n zin om een traject zonder concrete aanleiding te starten, maar wellicht dat ik dat in de toekomst nog eens doe. Wel heel fijn dat jij duidelijkheid hebt gekregen!

 3. Annelies

  Ik ga volgende week een paar dagen naar Frankrijk. Gewoon in een vakantiehuisje dus apart met mijn bubbel en dichtbij genoeg om snel met de auto weer terug te komen moest er toch iets veranderen. Ik ben ook echt wel aan het aftellen naar vakantie!

 4. Sanne

  Leuk zo’n spontaan tripje naar Brugge! Ik wil ook nog graag eens terug naar deze mooie stad. Vorig jaar hebben we er één nachtje geslapen als tussenstop van onze roadtrip door Normandië, maar toen heeft het de hele dag geregeld. Veel meer dan Brugse Zot heb ik dan ook niet gezien. ;) Fijn die vakantie naar Frankrijk in het vooruitzicht ook. Hopelijk laat het zonnetje zich dan weer zien.

 5. Lesley

  Ik vind Brugge ook altijd zo schattig! Al vind ik Gent wel nog mooier, beetje gelijkaardig, maar wel een ‘echtere’ stad en niet zo’n postkaartje als Brugge of zo haha. En het is inderdaad zooooo’n gek weer de laatste dagen. Gisteren vertrok ik hier thuis met mijn jeanssalopet en een regenjas (en zonder zonnebril), en toen ik aankwam in Leuven was het plots net erg mooi weer. Ik hoop dat er snel weer wat warmere dagen aankomen, want eind juli ga ik een weekje naar zee :)

 6. Irene

  Ik heb volgende week drie weken vakantie waarvan we een weekje naar zee gaan en dan ook een dagje naar Brugge. Kijk er al naar uit en hoop dat het dan nog altijd niet té druk is :) Ik kan ook niet goed aan het weer uit. Met het raam open is het te koud, raam toe is te warm. Kom je buiten staat er zoveel frissen wind dat je een trui nodig hebt en na vijf minuten schijnt de zon en is het weer te warm.
  Leuk dat jullie naar Frankrijk gaan. Kan me voorstellen dat je er nood aan hebt!

 7. Nikita

  Je maakt echt zulke mooie sieraden! Toen ik op Feedly die foto zag wist ik direct dat die in Brugge was genomen. Ik werk in Brugge en het is mijn favoriete stad. Met de schattige straatjes en huisjes. En je hebt gelijk, elk hoekje is bijna fotogeniek. Ik kwam er vijf jaar geleden voor het eerst omdat ik van opleiding wisselde in de middelbare. En langzaam aan veroverde Brugge mijn hart :)

 8. Marloes

  Wat een fijne en gezellige week heb je achter de rug. En leuk om zelf kettinkjes te maken, ze zien er prachtig uit!

 9. Hester

  Chill, zo’n dagje Brugge! (Hoewel het heel herkenbaar is dat je er uiteindelijk alleen komt als je er al voor iets anders moet zijn haha) Ik vind je kettinkjes ook heel mooi

 10. Anna

  Wat een leuke foto’s! Brugge ziet er erg mooi uit, ben heel benieuwd naar deze stad!

Geef een reactie