Recept: salade met courgette en halloumi

salade met courgette en halloumi

Op warme dagen moet mijn avondeten simpel en snel te maken zijn en mag het niet te zwaar op de maag liggen. Deze salade met courgette en halloumi voldoet aan beide eisen en is dus perfect om te maken op zo’n hete dag als vandaag!

Ingrediënten

(voor 2 personen)

 • 2 courgettes
 • 50 gr bulgur
 • handjevol tomaatjes
 • 1 blok halloumi
 • koriander
 • witte wijnazijn
 • peper en zout

Optioneel: pistachenootjes

Bereiding

Zet wat water met een half bouillon blokje op voor de bulgur. Kook de bulgur volgens de verpakking. Haal je courgettes door een spiraalsnijder zodat je lange slierten krijgt (courgetti). Vang deze op in een vergiet en strooi daar wat zout over. Laat dit even uitlekken.

Snijd ondertussen de tomaten doormidden en de halloumi in plakjes. Gril deze in de pan. Let goed op, dit kan ineens hard gaan en je wil niet dat je halloumi aanbrandt. Doe de courgetti in een kom en mix deze met wat witte wijnazijn en peper. Giet de bulgur af en doe deze in de kom bij de courgetti. Voor een lichte versie van de salade kan je de bulgur overigens ook weg laten.

Snijd de koriander fijn (als je geen koriander lust pak dan peterselie) en mix deze ook door de kom. Schep vervolgens het courgette-bulgur mengsel in een bord en verdeel de tomaten en halloumi over de borden. Top af met wat peper en koriander en eventueel pistache nootjes.

salade met courgette en halloumi

Snelle salade met courgette en halloumi

Deze salade staat echt binnen een kwartiertje op tafel. Ik heb de bulgur toegevoegd voor extra vulling, dan kun je ‘m als hoofdgerecht eten. Maar zonder bulgur is het ook een prima bij- of voorgerechtje of een perfecte salade voor de lunch!

Net zo’n fan van halloumi als ik? Probeer dan ook deze frisse salade met halloumi en nectarine. Of deze salade met halloumi en gegrilde groente. Offff deze super simpele maar ZO lekkere ovenschotel met halloumi en aubergine. Yes, ik kan er geen genoeg van krijgen ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Anna

  Dit ziet er echt heerlijk uit! Mooie foto’s ook!

 2. Rachel

  Oh dit klinkt heerlijk en halloumi heb ik drie weken geleden voor het eerst op en ik vond het echt wel lekker!

Geef een reactie