Diary week 31: lockdown light ontvlucht & nieuw huisdier!

Afgelopen week was even omschakelen van vakantie terug aan het werk. Al gaat dat een stuk makkelijker nu we vanuit huiswerken, vind ik. Wel vond ik alle persconferenties rond de nieuwe strenge maatregelen heftig. Daarom besloten we uiteindelijk naar mijn vader te vertrekken, waar we precies op het juiste moment kwamen. Hij kreeg namelijk nieuwe huisdieren!

Zondagavond kwamen we terug van vakantie, maandag kon ik direct weer aan het werk. Dat bestond vooral uit een mailbox bijwerken en de planningen bijschaven voor komende weken. Voordeel van thuiswerken is wel dat ik tussendoor wat wasjes kon aanzetten. Ging nu een stuk sneller dan normaal!

‘s Avonds maakte ik deze salade, recept vind je hier.

Dinsdag maakte ik eigenlijk geen foto’s. Maandag en dinsdag stonden in het teken van de aangescherpte maatregelen. Maandag werden strengere regels voor heel België aangekondigd en op dinsdag kwamen daar voor Antwerpen nog een algehele mondmaskerplicht en avondklok bovenop. Ik moet zeggen dat het me toch wel veel (negatieve) energie kostte, einde van de dag was ik dood moe. Het voelde weer een beetje zoals aan het begin van de coronacrisis waarbij je de hele tijd het nieuws checkte en je continu zo’n onheilspellend gevoel had.

Woensdag ging ik na m’n werk naar de kapper. M’n haar was enorm droog geworden en ook een beetje rossig door een oude spoeling die nu wat verkleurd was. Ik overwoog om weer een afspraak bij Salon B in Utrecht te maken (klinkt gek, maar als je haar maar goed zit hè?). Maar door de lockdown light zou ik eerst 2 weken in quarantaine moeten voordat ik in Utrecht naar de kapper zou mogen. Via Nanne kreeg ik echter een hele goede kapper in Antwerpen aangeraden: Androgyn. Speciaal voor jullie maakte ik deze before foto, haha (en hallo sproeten! Daardoor leek ik extra rossig haha).

Ik was de enige klant in de kapperszaak en zowel de kapper als ik hadden de hele tijd ons mondmasker op. Helemaal coronaproof dus, en het wende eigenlijk vrij snel. Het was een heel ontspannen kappersbeurt (voor mij dan, ik moet er niet aan denken om al die folie’s in iemand’s haar te moeten vouwen haha). Ik viel zelfs bijna in slaap in de stoel waar m’n haar gewassen werd.

Het eindresultaat: het rossige eruit en beach blonde highlights. Ben er super blij mee! Het was best prijzig, maar als je terugrekent naar hoeveel tijd en aandacht er aan mijn haar is besteed is het ‘t helemaal waard!

Toen ik ‘s avonds terug naar huis liep door Antwerpen had ik wel een beetje een dubbel gevoel. Het leek wel een spookstad. Goed natuurlijk dat mensen de waarschuwingen serieus nemen, maar m’n horeca-hart huilt wel een beetje en ik hoop zo dat alle leuke zaken het overleven. Ik heb zelf niet per se de behoefte om veel op het terras te zitten en heb dat de afgelopen weken ook niet gedaan, maar denk dat het in principe nog prima kan. Mits je gewoon afstand houdt en in je bubbel blijft natuurlijk.

Thuis nog even een foto zonder mondmasker. Zo blij mee! Ik heb ook een olaplex behandeling gehad waardoor m’n haar weer veel gezonder en minder droog oogt.

‘s Avonds speelde ik met vrienden ‘Cards Against de Vlaming’, een variatie op Cards Against Humanity. Echt heel erg grappig, en een goede inburgeringscursus voor mij ;-) Ik heb er op Gids voor het Zuiden een artikel over geschreven, daarin leg ik uit hoe je het kan spelen. Het is heel makkelijk en gratis, en dus digitaal!

Donderdag stond ik vroeg op omdat de zon al heerlijk naar binnen scheen, maar ook omdat ik voor werk m’n koffers wilde pakken. Samen met m’n vriend had ik namelijk besloten om naar mijn vader te gaan. Daar hebben we meer de ruimte, een grote tuin en wat meer vrijheid. Zeker met de weersvoorspellingen van 36 graden in Antwerpen wilden we liever ons appartement ontvluchten. En dus stapten we donderdagavond in de auto!

Vrijdag is mijn vrije dag en ging ik aan de slag met jullie bestellingen, lekker in de tuin. Ik ben achter de schermen bezig met het uitzoeken of ik een webshop kan starten. Ik ga me sowieso inschrijven als zelfstandige in bijberoep, dat is een soort zzp’er voor mensen die naast hun gewone beroep een klein beetje bijverdienen. Ik vind het leuk als het wat professioneler wordt, tegelijkertijd steek ik mijn tijd liever in het maken van sieraden dan alle administratieve rompslomp die er bij komt kijken.

Ik twijfel nu een beetje tussen Etsy en een eigen webshop via een platform zoals Shopify. Het nadeel van Etsy is dat je een klein bedrag betaalt per product dat je in je shop zet én je betaalt een percentage commissie per verkoop. In ruil daarvoor kun je natuurlijk van alle faciliteiten van Etsy gebruikmaken en kom je bijvoorbeeld ook in hun zoekmachine terecht. Bij platforms als Shopify betaal je niet per advertentie maar alsnog wel een maandelijks abonnement. En dan heb je er zelf nog wel iets meer werk aan.

Ik twijfel nog, mocht een van jullie dit lezen en er iets zinnigs over te zeggen hebben, dan hoor ik het graag!

Verder genoot ik vrijdag ook vooral van het weer. In de schaduw met een briesje was het verrassend goed uit te houden!

‘s Avonds aten we deze heerlijke ‘courgette bootjes’ gevuld met een rijst-tomaat mengsel en een salade van tomaat, komkommer, feta en munt. Eentje van Hello Fresh, waar mijn vader nu ook helemaal fan van is haha. Ik vond het echt een aanrader en ga deze thuis ook eens namaken!

We sloten de dag af met een borrel onder de sterren ;-) Heerlijk om zo laat nog buiten te kunnen zitten.

Zaterdag gingen we wandelen met mijn moeder. We hebben hier wel even goed over nagedacht. Ondanks dat we slechts 4 dagen in Antwerpen zijn geweest waarvan 1 keer in de supermarkt en ik dus naar de kapper, wilden we ons toch wel aan de quarantaine houden die Nederland aanraadt aan iedereen die in Antwerpen is geweest. Omdat we met wandelen genoeg afstand van m’n moeder en anderen kunnen houden leek het ons geen probleem.

Vanwege de hitte wandelden door het bos. Eigenlijk per toeval kwamen we op de N70 terecht, een bekende wandelroute van ongeveer 15km. Dit was echt zo mooi, bijna on-Nederlands mooi. En nog best een stevige klim!

In het bos was het heerlijk rustig en ook wat koeler dan in de zon. We hadden ons eigen eten mee zodat we ergens op een grasveldje konden picknicken. Prima corona-proof uitje zo, al was ik na 14 km gewandeld te hebben wel best wel moe haha. Dit ben ik niet gewend! Toch wil ik nu in België ook eens gaan hiken!

‘s Avonds hadden we nog een etentje met m’n broer ter ere van z’n verjaardag (die hadden we gemist tijdens onze vakantie). ‘s Avonds kleedde ik me om in iets makkelijks en heb ik geen stap meer gezet haha.

Zondag sliepen we uit, m’n vriend maaide het gras en daarna…

…kwamen deze drie leukies!

M’n vader heeft drie schapen gekocht. Het zijn Walliser Schwarznase schapen, een vrij rustig en tam ras. Ze kunnen vrij groot worden en hebben hele grappige krulletjes. Ze staan nu nog in een stukje tuin om te wennen, na 4 weken mogen ze in de schapenwei achter ons huis. Maar het is eigenlijk wel leuk dat we ze nu van dichtbij kunnen zien, kan nu al niet wachten om echt met ze te knuffelen!

‘s Avonds sprong ik nog met m’n vriend op de fiets. Ik was moe en had eigenlijk niet zo’n zin, het was door drukte en regen ook al een tijdje niet meer van gekomen. We hadden heel wat heuvels wat afzien was, maar toen we eenmaal de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek afzoefden kreeg ik er weer zin in. Daarna hebben we lekker op ons gemak gereden zodat we ook eens goed om ons heen konden kijken. Deze omgeving is zo mooi! En ook weer zo rustig, echt heerlijk.

Zo leuk om m’n vriend te kunnen laten zien waar ik ben opgegroeid. Zelf verbaast het me ook nog steeds, als kind heb je er toch minder aandacht voor. Als jullie het leuk vinden kan ik wel een korte guide schrijven met leuke adresjes, fiets- en wandelroutes in het Rijk van Nijmegen?

Deze week blijven we nog even bij m’n vader. Hier kunnen we goed focussen op ons werk (en hebben we een echte werkkamer tot onze beschikking i.p.v. de keukentafel). Het is even aankijken wat we doen. Aangezien we vanuit de overheid verplicht zijn om tot het einde van de maand vanuit huis te werken maakt het in principe niet uit waar we werken. Die vrijheid is wel heel fijn!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Audrey

  Wat een mooi wandelgebied! Ik denk dat als je je gezonde verstand gebruikt en inderdaad gewoon genoeg afstand houdt het echt geen kwaad kan. Die schapen vind ik supertof. En Cards Against de Vlaming is echt een geniale uitvinding.

 2. Sanne

  Hele reactie geschreven, kreeg ik een foutmelding, haha. Even een korte recap dus! Wat fijn dat je zo’n warm appartement kunt ontvluchten naar zo’n mooie omgeving. Ben ook wel jaloers op die schapen van je vader, want dat zou ik ook graag in de “achtertuin” hebben rondlopen. Kleine kans dat dat ooit gaat gebeuren, want ik vind in de stad wonen iets te fijn!

 3. Lesley

  Supermooie foto met die hond! En dat armbandje vind ik ook echt leuk, heb meteen zin om ‘m te bestellen haha!

 4. Anne

  Mooi zeg, je haar zo met je sproetjes en je volle wenkbrauwen! Staat je heel goed allemaal!

  Wat betreft de webshop, kan je die niet via Mollie en Woocommerce als plugin aan je website toevoegen? Ik heb dat voor mijn websites voor zanglessen enzo ook gedaan en volgens mij kost dat me niks. (Oké, behalve enorm veel tijd om alles uit te zoeken.)

  Als je er vragen over hebt, stuur gerust een berichtje!

  1. Ja, Iris (van de borduurshop) tipte dit ook al. Ik gebruik nu al Woocommerce voor m’n affiliate shop, dus wil hier zeker naar kijken! Zal aan je denken mocht ik tegen een muur aan lopen ;-)

 5. Anne

  Oh! Ik betaal trouwens wel iets van €0,35 transactiekosten per aankoop bij Mollie, bedenk ik me net!

Geef een reactie