Diary week 32: logeren bij de (schoon)ouders

Afgelopen week ontvluchtten we de stad, vanwege corona maar nog meer vanwege de hitte. Gelukkig konden we bij onze (schoon)ouders terecht, waar we lekker in de tuin konden zitten.

Vorige week werkten we een weekje vanuit m’n vader’s huis. Vanwege de hitte en corona waren we even ons appartement ontvlucht. En dus werkte ik samen met m’n vriend op de studeerkamer.

Heerlijk deze avonden, veel beter te doen dan overdag.

Haha deze poepie <3

Yoghurt met vers fruit, havercappuccino en de dag kan beginnen!

Vanaf woensdag werd het echt warm, dus deden we alle luiken dicht. Zaten we in het donker, maar in ieder geval wel nog lekker koel.

‘s avonds maakte ik gnocchi volgens eigen recept.

En maakte ik nog wat nieuwe sieraden. Ik had een heleboel bestellingen binnen gekregen, maar zo met die zwoele zomeravonden is het geen straf om er aan te werken!

Donderdag wilde m’n vriend heel graag na het werk nog gaan fietsen. Hij wilde hoogtemeters oefenen en dat kan goed in Nijmegen. Ik had daar minder zin in, dus ging mee op de elektrische fiets, hoefde ik niet zo hard te trappen haha. Toen m’n vriend voor de zoveelste keer dezelfde berg op en af wilde heb ik m’n fiets bij het cafetaria geparkeerd en een softijsje gegeten.

Vrijdag is m’n vrije dag, dus ik installeerde me in de tuin met al m’n kralen.

Ik maakte o.a. deze kettinkjes, maar daarna was het echt niet meer te doen – veeel te warm!! Ik werk nu de laatste bestellingen af voordat we weer een weekje op vakantie gaan. Je kan nog steeds een bestelling plaatsen, maar ik ga er pas na mijn vakantie mee aan de slag.

De schaapjes waren blij met de liksteen die ze hadden gekregen. Ik hou niet van smakgeluiden maar het geluid van het gesabbel aan deze steen is echt heel schattig haha.

‘s Avonds maakte m’n vriend deze foto’s van mij met de hondjes, Brus en Bor. Bor is niet boos hoor, dat is gewoon z’n resting bitch face.

Zaterdag was het zo warm, zelfs de beestjes werden er duf van. Voor 12 uur was het al 33 graden. Gelukkig stapten wij in een koele auto richting België.

We reden meteen door naar mijn schoonouders, vanwege de hitte wilden we nog niet terug naar ons appartement. Bovendien moeten we nog steeds in onze bubbel blijven in provincie Antwerpen, en aangezien wij onze bubbel met mijn schoonouders hebben is het dan ook wel zo gezellig om daar te verblijven!

Na eerst voor pampus te hebben gelegen in een tuinstoel ben ik uiteindelijk toch nog in actie geschoten met m’n schoonvader. Ik had dit ideetje bedacht voor een DIY sieraden houder en vroeg m’n handige schoonvader om hulp. Verderop in dit dagboekje zie je het eindresultaat.

Zondag was zo’n warme dag – ik heb letterlijk niks gedaan. Ik baalde wel een beetje, want ik had me voorgenomen om veel sieraden te maken. Maar bij elke stap gutste het zweet al over m’n lichaam.

Gisternavond maakte ik de ‘camping shakshuka’ waarvan ik het recept zondag op Instagram deelde. Ook m’n schoonouders vonden ‘m erg lekker. Ik heb inmiddels ook al enkele berichtjes binnen gekregen van andere mensen dat ‘ie goed in de smaak viel. Ik ben nog op zoek naar andere simpele 1-pans campinggerechten, dus als je een aanrader hebt – let me know!

‘s Avonds koelde het eeeeindelijk weer een beetje af zodat ik verder kon met m’n kralen. Beetje eentonig deze week haha, maar zoals al zei had ik een hoop bestellingen die ik voor m’n vakantie wil wegwerken :D

Kijk, zo ziet m’n sieradenhouder eruit! Leuk hè? En echt heel simpel (zeker als je schoonvader je helpt met zagen haha).

Eindelijk was het ‘s avonds weer een beetje te doen. Met deze hitte sta ik extra vroeg op om te beginnen met werk, zodat ik het in de middag wat rustiger aan kan doen. Want zelfs binnen met een ventilator was het warm.

‘s Avonds maakte ik een variant op deze halloumi salade. Daarna deed ik een regendansje en EINDELIJK werden onze gebeden verhoord: ik typ dit buiten zittend onder een afdakje, terwijl er dikke druppels uit de hemel vallen. Zalig ;-)

Voor mij mag deze intense hitte wel weer voorbij zijn, dan kunnen we weer terug naar ons eigen appartement. Al was het wel heel gezellig om eventjes zo dicht bij onze familie te zitten.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Siroon

  Leuke diary weer! Hier is het ook smelten binnenshuis en maar gewoon zo min mogelijk bewegen en ijsjes eten ;) Heb je niet ook een ‘lasagne uit de pan’ recept op je blog? Ook makkelijk als campinggerecht!

 2. Johanna

  Leuke post. En zo’n mooi huisje, wit met blauwe luiken en een rieten dak! Een droom.

 3. Hester

  Fijn dat jullie zoveel uitwijkmogelijkheden hebben! Lijkt me heerlijk om tussen de honden/poezen/schapen te werken haha. Wat zit je haar ook mooi trouwens!

 4. Anna

  Die salade ziet er heerlijk uit! En wat leuk dat je zoveel bestellingen had. Super handig ook die DIY sieraden houder! Ik ben toch wel heel blij dat wij airco hebben op het werk! Bij mij binnen was het ook bloedheet, dus op mijn vrije dagen ging ik steeds lekker naar het strand. Werken deed ik steeds in de avonden of ‘s ochtends.

 5. Liesbeth VV

  Zo leuk om te zien, en wat een fijne plekken hebben jullie ouders voor zichzelf uitgebouwd zeg. Bij jouw vader zou ik ook gelijk intrekken, ik word meteen rustig van de foto’s :-)

Geef een reactie