Diary week 33: laatste loodjes voor de vakantie, ruzie met fonQ & winactie met duurzaam modemerk

Doordat we de afgelopen weken ‘in quarantaine’ waren bij onze (schoon)ouders, voelde het ondanks dat we gewoon moesten werken een beetje als vakantie. Ik heb daarom ook amper achter m’n laptop gezeten buiten werk om, vandaar dat dit dagboekje een beetje vertraagd is ;-)

Op dinsdag stuurde Judith me deze screenshots door vanuit haar hangmat. Vond het zo’n treffende tekst dat ik ‘m ook even op Instagram deelde en ik kreeg er ZO veel reacties op. Lang verhaal kort: relaties hoeven helemaal niet spannend en uitdagend te zijn. Ik heb een saaie relatie & I love it. Lees de tekst zeker!

‘s Avonds maakte ik een variatie op deze salade, ik gebruikte mango in plaats van nectarine. Ook lekker!

De hele dag deden we al regendansjes maar elke regenbui trok aan ons voorbij. We hoorden het overal rommelen en het begon te waaien, maar regen? Nope. Tot uiteindelijk toch net het staartje van een bui over ons heen trok. EINDELIJK wat afkoeling want jeutje – wat was het warm afgelopen week.

Ik zat zoveel mogelijk binnen, maar donderdag besloot ik in de tuin te werken, met dit mini ventilatortje van de hema (topding!). Het was eindelijk een beetje bewolkt en daardoor wat beter te doen.

Donderdag maakte m’n vriend z’n fameuse spaghetti carbonara – op z’n Italiaans, dus zonder room. Daarna pakten we onze spullen en gingen we na bijna 3 weken weer terug naar ons appartement.

We waren ons appartement ontvlucht vanwege de hitte en vanwege corona. Omdat we komende week nog een weekje gaan surfen leek het ons beter om niet in Antwerpen te zitten en daar boodschappen te doen. Ik wil niet in de krant staan als de ‘superspreaders uit Antwerpen’… En eerlijk gezegd wat het ‘in quarantaine gaan’ bij onze (schoon)ouders ook ouderwets gezellig.

Vrijdag maakte ik een heleboel sieraden en konden er meteen wat bestellingen op de post. Benieuwd naar wat ik gemaakt heb? Check mijn Instagram!

Zaterdag deelde ik drie outfits met deze mooie linnen blouse van het duurzame merk Arber Studio. Goed nieuws: ik heb een 15% kortingscode én ik mag zo’n mooie blouse weggeven. De winactie verloopt via Instagram, je kan nog tot en met zaterdag mee doen. Check Instagram voor de andere 2 outfits met deze blouse ;-)

Zaterdag was het moederdag in Antwerpen. Waarom dat in Antwerpen in augustus gevierd wordt lees je hier. Ik kreeg van mijn schoonvader het verzoek om dit mooie schelpje en stukje verkalkt koraal te verwerken in een sieraad. Dit waren souvenirs van hun vakantie naar Australië vorig jaar zomer. Ik maakte er deze oorbellen van, vind ze erg goed gelukt!

Let op: je mag koraal niet zo maar meenemen. Alleen fossiel koraal of stukjes aangespoeld koraal niet groter dan 3cm. Check altijd de lokale wetgeving.

Nog een souvenir van het verblijven bij m’n schoonouders: enorme muggenbulten. Die heb ik in de stad nooit hoor!

‘s Avonds bestelden we poké bowls omdat we nog steeds niet echt zin hadden om hier de supermarkt in te duiken.

Zondag maakte ik dit zonnebrillenkoordje voor mezelf.

Matchte goed bij m’n outfit ;-)

Ook kwamen m’n scrunchies binnen die ik had besteld bij Charlie Treasures. Matcht er ook goed bij ;-)

Toen we terug kwamen van vakantie de vorige keer, ontdekten we dat onze mooie monstera last had van spint. Dat is een stomme mijt die volgens mij echt nergens goed voor is, maar wel je plant kapot vreet. Dus gaf ik onze plant gisteren een douche met een bio insectenverdelger. Ik hoop dat dit werkt, want anders ga ik zwaarder geschut inslaan!

Tussendoor had ik nog ruzie met fonQ. Wat een flutbedrijf zeg, terwijl ik er in het verleden altijd goede ervaringen mee had. Lang verhaal kort: we kochten een bbq als cadeau voor mijn schoonvader. Werd maar niet geleverd en telkens kregen we smoesjes te horen. Toen wilden we de bestelling annuleren en ons geld terug, maar dat lukte ook niet. Uiteraard ontdekte ik toen pas de honderden klachten op het internet. Zelfs van mensen die voor meer dan 1000 euro een loungeset hadden besteld die niet geleverd werd maar ook niet terugbetaald. Wat een hel zeg.

En wat doe je dan als burger? Advocaat inschakelen kost ook geld, ik heb uberhaupt geen verstand van mijn rechten. Dus ik plaatste een oproepje op Instagram, en blijkbaar zitten er een hoop slimme juristen onder mijn volgers. Zo fijn! Ik hoop dat dit snel opgelost wordt maar wil bij dezen even waarchuwen: bestel niet bij fonQ. Ook niet als dat nog de enige webshop is die het product aanbiedt, de kans dat ze liegen is namelijk heel groot. Ik had ook zoveel klachten van anderen gehoord en de klantenservice is niet te bereiken of enkel traag via Twitter. Man wat heb ik hier veel tijd en negatieve energie aan verspild afgelopen week…

Gekukkig vertrekken we vanavond weer op vakantie. We hebben expres gisteren pas geboekt, omdat we zeker wilden weten dat we niet naar een oranje zone zouden gaan. We gaan weer lekker een weekje surfen en hebben een mooie camping in the middle of nowhere. Volgende week is er dus weer even geen dagboekje, maar ik zal zeker blijven updaten op Instagram! Volg me daar als je graag m’n dagboekjes leest :-)

liefs marlous

 

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Siroon

  Oeh wat balen van je plant! Kijk anders eens op de Instagram van Nancy Birtwhistle, zij is een oud-winnaar van the Great British Bake off maar zij geeft ook allemaal milieuvriendelijke tips voor schoonmaak en ook super goede planten-beestjes-verdelgers. Heerlijk mens sowieso, ik volg r echt met plezier :) Fijne vakantie!

 2. Truusje - De Sandwichformule

  Wat vervelend van FonQ zeg, had ik niet verwacht. Website ziet er altijd heel mooi uit vind ik. Hopelijk hebben ze hun zaken snel weer op orde.

  En wat heerlijk dat je bijna weer op vakantie gaat! Waar gaan jullie heen?

 3. Irene

  Oh dat stukje van die relatie, zo herkenbaar! Wij hebben hier ook nog geen enkele aanvaring gehad ondanks het maanden samen thuis werken. Ik vind het echt super fijn zelfs :D
  Jammer van je plant! Ik hoop dat je snel van de beestjes af bent.

 4. Fleur

  Oh ik wil echt even reageren op dat artikel over een saaie relatie. Echt een geweldig stuk! Ik heb een tijd geleden een podcast geluisterd over dat je kritisch moet kijken naar koppels die jij als voorbeeld kiest voor je relatie. Zo kiezen mensen vaak Hollywood koppels als voorbeeld in plaats van je buurvrouw die al 50 jaar getrouwd is (diegene met de saaie relatie). Ze noemden als voorbeeld Angelina Jolie en Brad Pitt omdat zij de ‘mooiste’ mensen ter wereld zijn en toch uiteindelijk gescheiden zijn.

  Het beste stuk uit het artikel vind ik dat ze ook belichten wat de nadelige kant is van die spannende begin fase. Ik merk dat ik soms ook terugdenk aan het begin, maar ik besef me ook dat die fase zoveel onzekerheid en spanning met zich mee bracht. Dus dikke liefde voor die heerlijke saaie relatie!

 5. Anna

  Fijne vakantie! Hopelijk krijg je je geld terug, en komt het goed met je plant!

 6. Rachel

  Ik ben niet iemand die gaat zeggen: we hebben nooit ruzie of een meningsverschil.. want dat hebben we gewoon weleens. En nu we allebei ontspannen zijn van onze vakantie moet ik wel zeggen dat we het wel een stuk gezelliger hebben samen. We hebben momenteel echt: het huisje, een beestje en twee boompjes haha.. en we houden ook echt van gezelligheid, spelletjes, wandelen, fietsen etc. en daar gaat onze pup ook echt bij helpen.verder wil ik je een fijne vakantie wensen en je hebt een heerlijk overzicht gedeeld.

Geef een reactie