Diary week 37: 10 jaar bloggen & verrassingsweekend

Afgelopen zaterdag bestond m’n blog 10 jaar. Wow. Time flies – letterlijk, want ik vergat het een beetje haha. Ik was namelijk veel te druk met het verrassingsweekend dat mijn schoonouders voor mij en m’n vriend hadden georganiseerd!

Ik start m’n dagboekje op dinsdag, om dat ik de vorige op maandag eindigde. Dinsdag had ik opeens een besefmoment: het kan nog wel eens Heel Lang gaan duren voordat ik weer terug naar kantoor mag. Zeker met het reguliere ‘griepseizoen’ dat op komst is en in België zijn ze sowieso wat strenger dan in Nederland. Ik werk eigenlijk al maanden aan m’n keukentafel. In het begin een beetje halsoverkop en nu vooral uit gemak.

Maar nu deze situatie nog wel maanden kan aanhouden wil ik werk maken van ons thuiskantoor. In onze logeerkamer staat wel een bureautje (daar werkt m’n vriend meestal), maar verder geen goede stoel of andere opbergmogelijkheden. Aangezien ik nu ook een eigen bedrijfje heb wil ik ook die spullen kwijt kunnen. Dinsdagavond deed ik dus een rondje Pinterest en ik hoop dat we dit weekend al eens langs wat meubelzaken kunnen gaan… Ik heb nog wat geld van kerst en mijn verjaardag afgelopen jaar wat ik hier wel aan kan besteden.

Werken jullie nog vanuit huis? En hebben jullie een echte ‘home office’ of werk je ook vanuit de keukentafel? Bovenstaand plaatje komt van Ikea en die ‘pegboards’ aan de muur wil ik ook!

Dinsdag pakte ik ook m’n kralen er weer eens bij. Ik word altijd zo blij van dit soort foto’s.

Woensdag kwam de elektricien. Begin dit jaar hadden we een kleine lekkage waardoor de verlichting in de keuken tijdelijk uitgeschakeld moest worden. Door het bouwverlof duurde het even voordat ze het kwamen maken maar ik maakte gelijk van de gelegenheid gebruik en vroeg of ze ook de lamp voor onze woonkamer wilden ophangen… die had ik al ruim een halfjaar in huis en mijn schoonvader zou die ophangen, maar door corona was dat er nog niet van gekomen. Zo fijn! Na 13,5 maand hier wonen hangt er eindelijk geen los zwevend peertje meer :D Deze lamp is trouwens van Zuiver.

Oh en voor de oplettende kijker: met de plant in de hoek gaat het helaas heel slecht :-( Hij had opeens last van Spint en ik heb ‘m met biologisch bestrijdingsmiddel behandeld maar het heeft niet mogen baten, dus hij gaat helaas weg. Nu hebben we wel een goede bestemming voor onze ecocheques.

Donderdagavond maakte ik deze oorbelletjes. Of ja, 2 had ik al tijdens mijn vakantie gemaakt. Dit setje ging meteen op de post naar z’n nieuwe eigenaar!

Daarna ging ik een hapje eten op het terras met Shirley. Voor mijn gevoel mijn eerste echt sociale activiteit in weeeeken. Onze ‘bubbel’ bestaat eigenlijk uit mijn schoonouders en mijn eigen gezin, al zie ik die laatste hooguit eens in de maand. Het was fijn om weer even face to face bij te kletsen. Na het eten haalden we nog een ijsje en wandelden we door de stad. Ik realiseerde me nu pas hoe weinig we deze zomer in Antwerpen zijn geweest. Door de tweede golf van het virus en de lockdown weken we uit naar onze ouders, en daardoor zijn we weken niet thuis geweest. Ik hoop dat we deze week nog wat avondwandelingetjes kunnen maken want dat was heel fijn.

Vrijdag was ik vrij en ging ik weer met m’n kralen in de weer. Ik had een bestelling gedaan en er zijn weer heel wat nieuwe kleurtjes binnen gekomen! Ik wil in het voorjaar samen met Anne een mooie webshop gaan bouwen, maar voor nu ga ik beginnen met een mini shop via Instagram. Allereerst omdat Anne van haar zwangerschapsverlof geniet, maar ook omdat ik nog een beetje uit wil zoeken wat voor mij het fijnst werkt. Ik hoop komende week een aparte pagina op mijn blog aan te maken waar meer info (en de officiële dingetjes zoals de algemene voorwaarden) op komen te staan. Vanaf dan kan er weer besteld worden – ik hoop vanaf komend weekend!

Om te vieren dat m’n bedrijfje nu officieel is heb ik een super leuke win actie georganiseerd in samenwerking met Kiki’s Beadery. Ik mag een gevulde kralendoos verloten met alles wat je nodig hebt om je eigen sieraden te maken. Check deze post voor meer info!

Na deze kralenochtend stapten we tijdens de middagpauze in de auto naar mijn schoonouders. We gingen namelijk op verrassingsweekend! Deze ‘traditie’ is 3 jaar geleden ontstaan, toen mijn schoonouders ons meenamen naar Kopenhagen. Het jaar erop verrasten m’n vriend en ik hen met een weekendje in een huisje in Noordwijk aan zee. En nu werden wij weer verrast!

Ik had vooraf te horen gekregen dat ik m’n wandelschoenen en fietshelm moest meenemen en m’n schoonmoeder had zich per ongeluk ook al eens versproken, dus ik vermoedde dat we naar de Belgische Ardennen gingen.

Uiteindelijk kwamen we bij een heel schattige B&B in ‘Ostbelgien’ uit, het Duitstalige gedeelte van België. Jaja, naast Nederlands en Frans is er ook een stukje België waar Duits wordt gesproken, om het allemaal nog wat verwarrender te maken ;-)

Ik heb heeeel veel vragen gehad over deze B&B en dat snap ik, want het is echt een aanrader. Temidden van de bossen (waar je dus gelijk je wandeling of fietstocht kunt starten) vind je dit mooie huis, met slechts een paar kamers. Uitbaters Katy en Matthias laten je meteen thuisvoelen. Klik hier om een kijkje te nemen op de website van de B&B.

We kwamen aan rond 18:00 en zijn meteen in de tuin gaan zitten met een wijntje. Daarna konden we aanschuiven voor het diner. Je kan natuurlijk ook zelf ergens gaan eten, maar Matthias kookt heerlijk en na een lange dag wandelen of fietsen is het heel fijn om na het avondeten meteen je bed in te kunnen rollen ;-)

Zaterdag begonnen we na een stevig ontbijt direct aan onze wandeling. De B&B ligt aan een bos, dus je start meteen met je wandeling.

Onderweg kwamen we langs deze oude leistenenmijn. Hier gingen de mensen vroeger de mijnen in om leistenen te winnen. Moet niet al te prettig werk geweest zijn, daarom ook wel indrukwekkend om te zien. Er hingen wat foto’s bij maar als je wil kan je ook het plaatselijke museum bezoeken.

Wij wandelden verder, door het bos terwijl het zonnetje steeds harde begon te schijnen.

Zo’n vergezicht is op de foto altijd minder indrukwekkend dan in het echt he? Anyways: heuvels! Instant vakantiegevoel.

Na ongeveer 5km wandelen voelde ik wat zand in m’n schoenen. Ik vroeg me al af hoe dat in mijn schoen gekomen was, want zo zanderig was het pad ook weer niet.

Totdat ik naar m’n schoen keek, en de helft van de zool eraf viel :’) hahaha omg. Deze schoenen heb ik ooit van m’n moeder gekregen. Vorig jaar vond zij ze weer en gaf ze ze mee. Komt vast nog wel van pas dacht ik.

Maar na 15 jaar kan je schoen dus uit elkaar vallen haha.

Toch heb ik nog 10km doorgewandeld. Uiteindelijk voelde het alsof ik op karton liep haha, de buitenkant van de binnenzool was gewoon zichtbaar. Goed excuus om nieuwe wandelschoenen te kopen.

Na 15km gewandeld te hebben fristen we ons even op en reden we naar onze volgende activiteit: een bezoek aan kasteel Reinhardstein. Een kijkje in het kasteel vind je op mijn Instagramaccount, helemaal aan het eind van de highlight ‘kasteelfluencer’. Funfact: hier woonde de moeder van Marie Antoinette. Zo is onze kastelen tour weer helemaal rond!

Na die lange dag konden we in de B&B weer aanschuiven voor het diner – echt een luxe!

De volgende ochtend stonden we weer op tijd op, dit keer om te gaan fietsen. Mijn schoonouders en ik op de elektrische fiets, m’n vriend op een gewone fiets zodat ie z’n energie kwijt kan haha. We reden o.a. op de Vennbahn, dit is de oude spoorlijn naar Aken. Op sommige delen is het spoor het fietspad geworden, op andere stukjes fiets je naast het oude spoor. Onderweg kom je nog oude stationnetjes en zelfs een oude locomotief tegen. Daarnaast is het ook gewoon een mooie route, die mooi geasfalteerd is dus ook goed te doen voor wielrenners!

We reden weer door prachtige bossen, waar we soms kilometers langs niemand anders tegen kwamen. Heerlijk die rust!

We lunchten in het pittoreske Monschau, net over de grens in Duitsland. Dit is echt een heel schattig stadje, wat rond de kerstperiode vast ook prachtig is.

Daarna kwamen we nog langs het stuwmeer van Robertville, waar het even leek alsof we in Canada waren. Zo mooi! Na zo’n 60km zat onze fiesttocht en daarmee ons verrassingsweekend erop. We stapten weer in de auto terug naar Antwerpen.

We hebben echt een super leuk weekend gehad en ik kan deze regio echt aanraden voor een weekendje weg. Ik zal er binnenkort wat meer over vertellen op Gids voor het Zuiden.

Ja, en dan nog die blogverjaardag: op 12 september 2010 schreef ik mijn eerste blog, toen nog op de blogspot Last Days of Spring. Ik blogde al een aantal jaar en startte om de zoveel jaar een nieuwe blog. Ik had toen totaaal niet gedacht dat ik 10 jaar later nog steeds zou bloggen haha, anders had ik misschien wel een naam gekozen die wat beter zou blijven hangen ;-). Ik vergat dit jubileum een beetje, tegelijkertijd is het ook weer niet zo belangrijk. Ik ben wel benieuwd: hoe lang lees je mijn blog al? Wat zijn jouw oudste herinneringen aan mij of mijn blog?

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Jessica

  Ik werkte ook maandenlang van aan de keukentafel maar heb vorige maand beslist naar de Ikea te rijden en een bureau te kopen. Best decision ever! Na het werk sluit ik de deur van mijn tweede slaapkamer en word ik niet meer telkens aan werk herinnerd.

  Proficiat met de verjaardag van je blog. Ik volg je inmiddels ook al een jaar of 7 of 8 volgens mij door een artikel met favoriete blogs van een andere blogger.

 2. Irene

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Veel septemberkindjes blijkbaar onder de blogs :) De mijne wordt vier jaar deze week! Ik heb geen idee hoe lang ik je al volg eigenlijk :p
  Lijkt me een mooie streek waar je bent geweest. Ik ga de B&B opslaan! En ook super tof dat jullie elkaar elk jaar verrassen. Dat is nog een leuke traditie.

  1. Irene

   Over het thuiswerken nog: ik heb best lang samen met mijn vriend in ons ‘kantoor’ gewerkt (we hebben wel gewoon elk een stoel en bureau en een tweede scherm) maar omdat ik zo goed als alleen maar telefoneer kon hij zich niet concentreren. De laatste maand heb ik dan beneden aan de eettafel gezeten wat ik qua ruimte ook wel iets gezelliger vond maar kreeg dan weer de kriebels van de rommel (extra scherm, toetsenbord, laptop, …). Nu ben ik in bevallingsverlof maar ik hoop stiekem dat ik daarna wel weer gewoon af en toe naar mijn werk kan, al vrees ik er ook een beetje voor. Ik denk alleszins dat ik dan wel gewoon terug in de woonkamer ga zitten als ik thuis werk.

 3. Siroon

  Wauw wat ziet het er daar prachtig uit! Ik krijg instant zin om op vakantie te gaan haha. En gefeliciteerd met je blogverjaardag! Hoe lang ik je precies volg, weet ik niet, maar zal toch zeker al 6-7 jaar zijn?

 4. Angélica

  Ohh wat heerlijk dat weekendje weg. Ik wil ook!
  Een half jaar thuiswerken, jeetje de tijd gaat echt snel he.. en eigenlijk ook weer helemaal niet. Lijkt me heftig hoor! Heel veel respect :)
  En oef, geen idee hoe lang ik je blog volg.. al wel jaren in ieder geval.

 5. Anna

  Wat leuk, zo’n verrassingsweekend! Het stadje Monschau ziet er echt heel knus uit, zo leuk! En nog gefeliciteerd met je blog verjaardag, 10 jaar is echt een geweldige mijlpaal!

 6. Nikita

  Proficiat met je blogverjaardag! Ik lees je blog nog niet zo heel lang, ik denk een paar maanden. Maar ik vind je weekoverzichtjes zo leuk! Ik ben eerder een stille lezer. Je foto’s van je dozen met kralen vind ik altijd zo leuk om te zien, al die kleurtjes! En wat betreft thuiswerken, ik werk in een supermarkt dus bij mij was het al die tijd gewoon op mijn werk zelf te doen. Rekken vullen vanuit thuis is een beetje lastig. Gelukkig nu de horeca terug open is, is het ook terug gangbaarder voor ons.

 7. Harma

  Wow al 10 jaar, gefeliciteerd! Volg je denk ik al wel 6 of 7 jaar :)

 8. Wat ziet dat weekendje weg er leuk uit! Wat super dat je zulke leuke schoonouders hebt. Dat kasteel zag ik al op Instagram voorbijkomen en lijkt me super leuk om eens heen te gaan. Houd van kastelen. En die bossen, ben ik ook gek op. En Monschau, daar zou ik ook weleens heen willen. Je vroeg onlangs op Insta aan je volgens waarom ze je volgen. Nou, in mijn geval om het feit dat je zulke leuke dingen doet. Ik haal daar vaak inspiratie uit!

 9. Karin

  Gefeliciteerd met je 10-jarige blogverjaardag :) Vooral in “deze tijd” waarin veel mensen alleen op Social media hun content plaatsen is dat toch best uniek!

  Ik heb een aparte werkkamer, maar het is niet echt 100% ideaal. Ik werk namelijk aan wat normaal mijn knip/naaitafel is. Dus aan het einde van de dag gaat de monitor van de tafel af en de naaimachines of stof er op. Ik ben een nieuwe kamer aan het inrichten op zolder, maar door al het thuiswerken zit ik er over na te denken om een extra bureautje aan te schaffen waaraan ik werk, zodat ik niet steeds alles hoef om te bouwen…

 10. Rachel

  Gefeliciteerd, 10 jaar wat mega goed en ik word helemaal hyped van je kralen.. het ziet er zo vet uit!
  Ik ben benieuwd naar jullie shop.

 11. Julia

  Wat heerlijk dat weekendje weg! Qua thuiswerken hebben we een bureau met pc en een bureaustoel in de woonkamer staan. Werkt op zich wel prima, maar ik werk nu ook weer 2 dagen per week op kantoor. Dat is toch ook wel weer fijn hoor! En 10 jaar al aan het bloggen, wat gaat de tijd toch snel! Ik weet niet meer precies hoe lang ik je nu volg, maar de eerste posts die ik me kan herinneren zijn dat je naar Utrecht ging verhuizen en dat jullie een nestje Maine Coons hadden :)

 12. Lesley

  Zo leuk, die verrassingsweekendjes! En prachtige plekken gezien lijkt me. Ik vind het altijd leuk als ‘onbekende plekken’ even mooi blijken te zijn als van die bekende trekpleisters. Ik werk trouwens aan de keukentafel, eettafel en in de zetel haha. Afhankelijk van of ik een stopcontact nodig heb en of ik zin heb om te chillen hahaha.

 13. Rosanne

  Wow wat heerlijk dat weekendje weg! Enne gefeliciteerd met je 10 jaar!! Ik hoop echt dat je een webshop gaat starten, je sieraden zien er zo leuk uniek uit!

Geef een reactie