Diary week 38: een dipje & de make over van ons thuiskantoor

Afgelopen week had ik een beetje last van een dipje. Gelukkig kon ik me volledig uitleven op de make over van ons thuiskantoor!

Maandagavond gingen we bij de oma (90) van mijn vriend langs. Voor het eerst in maanden gingen we bij haar thuis op bezoek, met mondmaskers op en uiteraard op ruim 1,5 meter afstand. Oma had zelfs rolmeters op de grond gelegd, haha ;-) Was heel gezellig en zo fijn om elkaar weer in het echt te kunnen spreken.

Ik heb niet zoveel foto’s deze week, want ik zat een beetje in een dipje. Ik kreeg het nieuws dat ik nog zeker 5 maanden thuis moet blijven werken en dat was toch wel heftig. Ik heb straks het eerste jaar van mijn nieuwe baan zo goed als vanuit huis gewerkt. Ook werd bekend dat België de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland code rood toekent, wat betekent dat we daar eigenlijk niet meer naartoe kunnen. Ik vrees voor Utrecht… ik had net volgende maand plannen om na maaaanden vrienden op te gaan zoeken.

Goed, om niet te lang in die dip te blijven hangen besloot ik actie te ondernemen: ik ontwierp een thuiskantoor met meubels van Ikea. We hebben gelukkig een logeerkamer en daar werkte mijn vriend meestal al. Maar de kamer was rommelig en er stond geen goed bureau. Tijd om daar verandering in te brengen, dus woensdagavond reden we naar Ikea.

We hadden eigenlijk gehoopt om Zweedse balletjes te kunnen eten, maar het restaurant was nog niet open. Dan maar een pokébowl!

Mijn dipje heeft ook een beetje te maken met het feit dat ik me soms een beetje sociaal geïsoleerd voel. Ik had een ontzettend druk sociaal leven en dat heb ik hier uiteraard nog niet. Het plan was om daar dit jaar aan te werken, maar dat gaat gewoon niet door corona. Ik merk ook dat het contact met m’n besties via telefoon en internet gewoon niet hetzelfde is als elkaar echt zien en dat vind ik soms best lastig. Ik heb niet altijd zin/puf om te videobellen, zeker na een lange dag werk met veel videocalls.

Gelukkig konden m’n 2 besties hier in Antwerpen wel afspreken en luidden we donderdagavond het weekend in op het terras bij Vitis in Berchem. Met een heerlijke apéroplaat. Ik had echt even behoefte aan iets sociaals doen!

Vrijdag is m’n vrije dag, en die wijdde ik volledig aan het sieraden maken. De website is af, de algemene voorwaarden en het privacybeleid ook dus ik denk dat ik vanaf deze week weer bestellingen kan gaan aannemen! Wiehoe!

‘s Avonds sprak ik af met een collega. Ik ken een groot deel van mijn collega’s nog niet zo goed, de meesten heb ik maar 1 keer gezien. Zo zonde eigenlijk, dus besloot ik om het lot in eigen handen te nemen en stelde voor om samen een terrasje te pakken. Dit was zoooo leuk! Het voelde echt weer een beetje zoals in Utrecht, even op de fiets springen, wijntjes drinken en weer door.

Hoe super gezellig ik de weekendjes ook vind wanneer mijn vriendinnen vanuit Nederland overkomen, juist deze ‘korte’ tussendoor afspraken mis ik zo.

Zaterdag was de dag dat we ons thuiskantoor gingen aanpakken. Zie hier de before… m’n vriend is een hele handige harry en die boog zich over de Ikea-bouwpakketten. Ik ben een iets minder handige harry, dus ik hield me bezig met andere belangrijke zaken:

Lekkere dingetjes op de markt kopen! Ik haalde ook nog m’n favoriete snack: Marokkaanse pannenkoeken met feta en honing. Zo lekker!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marlous – lastdaysofspring.com (@lastdaysofspringblog) op

En na een dag druk bezig geweest zag ons kantoor/mijn sieraden atelier er zo uit! Het is nog niet helemaal af, enkele dingen waren uitverkocht bij Ikea. Ook moeten we nog wat lijstjes ophangen. Als het helemaal af is zal ik een uitgebreide before & after blog maken!

Wel al super blij met het eindresultaat. Ik hoop dat het me ook wat meer moed geeft om de komende maanden het thuiswerken vol te blijven houden. De bureaustoel is trouwens eigenlijk gewoon een van onze eetkamerstoelen, ik hoop via mijn werk nog een goede bureaustoel te kunnen regelen!

Het bureautje wat eerst in de logeerkamer stond is trouwens naar onze hal gegaan. Hier stond eerst een goedkope stellingkast wat een soort rommelhok was geworden. Dit ziet er veel mooier uit! Wilde bovendien dit bureautje niet weg doen omdat ik ‘m samen met m’n schoonvader heb gemaakt.

De kist is van mijn moeder, die stond nog in haar studentenkamer. Zij had ‘m weer van haar opa. Dus ook die gaat niet zomaar weg, en nu heeft ‘ie toch een nuttige bestemming!

Gisteren sliepen we heerlijk lang uit en haalden we een wafel als ontbijt op de markt.

Daarna moesten we allebei wat werken. Ik was dus druk bezig achter de schermen van mijn sieraden shop. Veel werk, maar wel heel leuk werk om mee bezig te zijn!

Daarnaast keken we de serie The Marvelous Mrs Maisel op Amazon Prime. Deze serie ontdekten we afgelopen week en we zijn meteen hooked. Het speelt zich af eind jaren ’50 van de vorige eeuw, kleding en decor is echt prachtig. Verder is de serie vooral heel grappig. Leuk detail: het is van dezelfde schrijfster als Gilmore Girls!

Ik hoop dat de komende week m’n dipje een beetje wegzakt. Misschien dat ik even een weekje oversla met mijn dagboekje of de weken samenvoeg, want ik merkte dat ik afgelopen week op het weekend na niet zoveel te melden had. We zullen het zien :-) Niks ergs aan de hand trouwens, maar ik denk dat het goed is als we ons allemaal niet groter maken dan we zijn en zo af en toe onze kwetsbaarheden tonen.
liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Anna

  Leuk dat jullie het thuiskantoor gaan aanpakken! En ja, ook dipjes horen erbij. Alleen maar goed dat je dit deelt!

 2. Angélica

  Ik vind het geen saai dagboekje hoor! Ik herken de dipjes wel dus eigenlijk is het ook wel eens ‘prettig’ om te lezen dat het soms gewoon stom is allemaal. Ik heb dus niet thuisgewerkt omdat ik in de horeca werkte, dus ik kan me niet eens voorstellen hoe demotiverend de hele situatie wel niet moet zijn voor mensen op kantoor (thuiskantoor dus).

  Jullie kantoor ziet er in ieder geval wel goed uit! :D Zo’n fotogeniek huis haha, mijn huis is echt een allegaartje…

 3. Diana

  Leuk kantoor! Ook super tof dat kistje dat zo generatie op generatie doorgaat

Geef een reactie