Diary week 39: toerist in eigen stad & een weekend met familie

Afgelopen week zat ik nog steeds niet zo lekker in m’n vel. Goede reden dus om extra lief voor mezelf te zijn en leuke dingen in te plannen, dus dat deed ik ook. En gelukkig stond er een leuk weekend op de planning!

Maandag was een van de laatste mooie dagen, dus stelde m’n vriend voor om een avondwandeling te maken. We hadden allebei als voornemen om dit jaar onze nieuwe woonplaats beter te leren kennen, maar door de coronacrisis is er maar weinig van terecht gekomen.

We liepen langs de universiteit van Antwerpen, die heeft een prachtige binnentuin dus we moesten even spieken (en uiteraard ging ik als trotse toerist op de foto haha).

We wandelden naar de wijk ‘t Eilandje, waar het avondzonnetje mooi scheen.

We kregen honger, dus besloten we spontaan uit eten te gaan. We aten bij Otomat, een pizzeria waar de pizzabodem met gist uit Duvelbier wordt gemaakt. Hier eet je geen gewone pizza’s (ofja, er staat wel een magherita op de kaart), maar bijzondere pizza’s die je het best deelt (omdat je niet kan kiezen!).

Ik had een Mexicaanse pizza met o.a. nachos, guacamole en zure room. M’n vriend had een pizza met peer, blauwe kaas en Luikse stroop. Allebei echt super lekker. Otomat vind je in alle grote Vlaamse steden, echt een aanrader als je het mij vraagt!

Na het eten gingen we verder met onze avondwandeling. Ik moet altijd zo lachen om dit uithangbord. Alsof de tekst letterlijk is overgenomen: ‘Welke tekst moet er op?’ ‘Ehh snack, dranken, friet en euh.. alcohol ook!’ :’) Er hing wel een ‘te koop’ bord dus ik ben bang dat dit uithangbord binnenkort verdwijnt…

De stad lag er prachtig bij. Ik hoop dat we de komende tijd (tussen de regenbuien door) wat vaker van dit soort wandelingetjes kunnen doen.

Ik moest lachen toen ik dit plaatje tegen kwam, omdat ‘ie zo treffend is. Ik ben nog steeds niet helemaal uit m’n dipje en weet niet of het nou door de omslag van het weer is, door het virus en al het gedoe er omheen of omdat ik gewoon in een dipje zit.

Woensdag mocht ik weer eventjes langs kantoor! Ik moest wat spullen ophalen, het was een fijne afwisseling van m’n thuiskantoor.

‘s Avonds maakte ik dit fancy gerecht van Hello Fresh. Nadat we vorige keer 0 keer zelf hadden gekookt hadden we besloten om weer een box te laten komen… om maar weer een beetje in het ritme te komen ;-). Ik zag dat de supermarkten hier eindelijk een beetje beginnen met bezorgen aan huis, daar moet ik me maar eens in verdiepen. We zijn allebei al geen fan van boodschappen doen, maar nu de besmettingen oplopen is de supermarkt al helemaal geen aantrekkelijke plek op te zijn.

‘s Avonds boog ik me nog even over m’n sieradenhobby. Ik maakte deze foto’s stiekem de volgende ochtend pas, omdat het ‘s avonds al snel donker wordt. Er worden de mooiste kleurencombinaties besteld! Je kunt vanaf nu weer bestellen bij mij, check deze pagina voor meer info.

Donderdag was een beetje een kakdag. Ik weet niet waar het precies aan lag, maar ik miste m’n familie en vrienden opeens zo erg. Ik zat natuurlijk de hele week al niet zo lekker in m’n vel en donderdagmiddag kwam het er allemaal tegelijk uit. Heb echt even een potje zitten janken, ik denk dat het ook gewoon kwam door alle stress en vermoeidheid van de afgelopen weken. Het luchtte in ieder geval wel op!

‘s Avonds maakte ik weer een HF’je: naanbrood met yazzara (dat is een soort spread van pompoen en wortel) met gehakt en spinazie. Een beetje gek, maar wel lekker.

Vrijdag was ik vrij, dus sliep ik lekker uit, maakte ik een koffie voor mezelf en schoof ik weer aan mijn bureautje om bestellingen te maken.

Het is heerlijk om nu met deze herfstige kleurtjes te werken!

‘s Middags kwamen ook deze lijsten binnen! In de woonkamer hebben we een fotomuur van Desenio en daar ben ik nog steeds heel erg blij mee. Ik zag dat ze weer allemaal leuke nieuwe posters hadden, dus voor mijn werkkamer wilde ik ook graag een fotomuur van Desenio.

Dit keer ben ik voor wat meer kleur gegaan en gouden i.p.v. houten lijsten. Ik heb de posters en lijsten ontvangen als onderdeel van een samenwerking, wat betekent dat ik binnenkort ook een kortingscode voor jullie heb ;-). Zodra alles hangt zal ik ‘m delen, dan is als het goed is de make over ook af en kan ik jullie een kijkje geven in m’n nieuwe werkkamer!

Nadat m’n vriend z’n werkdag er ook op zat stapten we in de auto naar Limburg, voor een familieweekend dat al enkele maanden gepland stond. Ik had er best wel wat stress over, of het wel slim was om te gaan i.v.m. corona. Maar omdat we in verschillende huisjes zaten en verder ook niks speciaals gingen ondernemen durfde ik het wel aan. Vooral omdat ik m’n familie zo miste.


Het was een heerlijk weekend waarin we niets bijzonders deden eigenlijk, al vond ik het heerlijk om m’n familie eens langer dan een middag of avond te zien. Ik heb goed gebruik gemaakt van het moment om mijn neefjes en nichtje helemaal plat te knuffelen en moet dat echt vaker doen. Ik hoop dat de grenzen gewoon open blijven en ik m’n familie nog kan blijven zien, want ik merk dat dat onbewust toch voor veel stress zorgt.

Verder gaat alles goed hoor, ik denk dat we allemaal wel een beetje moe zijn en het spannend vinden hoe het de komende weken gaat lopen. Het is raar dat de rollen nu een keer omgedraaid zijn, en de maatregelen in Nederland strenger zijn dan in België. Hopelijk heeft het z’n effect!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Anniek

  Lieve Marlous,
  Ik hoop dat je dipje snel wat minder wordt maar het is allemaal zo begrijpelijk door de toestanden! Ik hoop dat je nog veel mooie fijne herfstwandelingetjes kan gaan maken de komende tijd en het sieraden maken je goede afleiding geeft. Je blogjes en posts op instagram zorgen bij mij voor een fijne afleiding bedankt daar voor en ook bedankt voor je oprechtheid en openheid! Ik krijg steeds kriebels om ook weer eens naar Antwerpen te gaan maar ik zal geduld moeten hebben Liefs Anniek

 2. Angélica

  Poeh, hier ook een dipje. Ik kan het me goed voorstellen dat je je zo voelt, het voelt echt een beetje uitzichtloos allemaal he? Het lijkt me helemaal rot als je familie en veel vrienden zo ver weg wonen…

  Ik krijg wel echt trek van jouw dagboekjes trouwens en nu weer! Ziet er zo lekker uit allemaal!

  En Antwerpen, zo mooi! Wat een heerlijke stad is het toch :)

 3. Lesley

  Ik heb ook standaard een herfstdip, maar hij laat precies nog even op zich wachten. Hopelijk is de jouwe snel over! :-) En oooh, in dat laatste restaurantje in die gezellige straat in Antwerpen heb ik altijd al willen eten toen ik er werkte. Nu kom ik er helaas niet meer zo vaak. Maar ooit gaat het me lukken haha!

 4. Anne

  Hier ook een dip en hoor het van veel mensen om me heen ook. Ik probeer er maar zo min mogelijk weerstand tegen te bieden…

  Fijn dat er toch veel leuke dingen waren deze week bij jou, leuk om te lezen weer!

 5. Guin

  Ergens toch wel een beetje semi-prettig dat ik niet de enige ben met zo’n dipje.. Extra lief voor onszelf zijn in deze dagen.

  1. Snap ik, daarom deel ik het ook! Het leven is niet altijd rozengeur en manenschijn en dat hoeft ook niet. Zo’n dipje is geen einde van de wereld, maar ook geen unicum. Denk dat het goed is als we er allemaal over praten zodat we ook wat liever zijn – voor onszelf maar ook voor elkaar :-)

 6. Hester

  Ik ben in Gent en in Antwerpen ook bij Otomat geweest en vind het zo’n leuke zaak, vooral ook door die leuke toppings van de pizza’s. Fijn dat je je familie wel weer kon zien! Het blijft gek, allemaal.

 7. Anna

  Haha dat plaatje is inderdaad heel waar. Ook ik zit de laatste tijd wat minder lekker in mijn vel. Ook omdat ik 10 dagen in thuisquarantaine moest en ik echt een beetje doordraaide ervan, gelukkig geen klachten maar dat maakte het juist ook wel zuur om thuis te moeten zitten :(.

 8. Harma

  Zo herkenbaar, hier ook last van een dipje. Wel ben ik heel blij om te lezen dat er binnenkort een desenio kortingscode aankomt, ga ik eindelijk wat op onze muren hangen!

Geef een reactie