Herfst bucket list 2020: dit wil ik dit najaar gaan doen!

Herfst bucket list 2020

And suddenly summer collapsed into fall… zo voelde deze week echt. Als je mijn dagboekje hebt gelezen, zie je dat ik in 1 week van ‘bakken op het strand’ naar ‘chillen op de bank onder een dekentje met de kaarsjes aan’ ben gegaan. Cold Turkey, maar helemaal prima want ik ben helemaal klaar voor de herfst! Tijd voor een nieuwe herfst bucket list!

Waarom ik zo’n zin heb in de herfst

Ik weet niet of het de leeftijd is (is dit dan volwassen worden?), maar de afgelopen jaren kan ik de herfst steeds meer waarderen. Waar ik eerder altijd zomer bucket lists deelde, ontbraken die de afgelopen twee jaar op m’n blog. Misschien omdat mijn studentenleven en daarmee de echte zomervakanties voorbij zijn? Dit wordt in ieder geval alweer de tweede herfst bucket list die ik deel op m’n blog. Heb je nog wat extra inspiratie nodig, bekijk dan die van vorig jaar hier.

Uiteraard romantiseer ik de herfst. Ik hou van de ‘nazomer herfst’, waarbij je wel al verschillende laagjes en een lekkere sjaal kan dragen. Wandelen door het bos met een coffee to go (pumpkin spice latte!) of binnen een boekje lezen wanneer de regen tegen de ruiten slaat. Ok, zelfs de mistige stormachtige herfstdagen kan ik waarderen, mits ik niet de deur uit hoef. Maar die grauwe regenachtige dagen die afgelopen jaar eindeloos leken te duren mogen wat mij betreft wegblijven. Die donkere dagen zie ik ook een beetje tegenop. Daarom kunnen we er maar het beste van maken.

Dit jaar is anders dan normaal. Door het thuiswerken voelt alles nog knusser aan. We zijn meer thuis dan ooit, des te belangrijker om het thuis gezellig te maken. Eerlijk gezegd vind ik het niet erg dat ik nu niet door de regen naar mijn werk hoef te fietsen.. Nu kan ik ‘s ochtends een kwartiertje langer in m’n warme bed blijven liggen. Om alvast in de stemming te komen heb ik deze post volgepropt met cliché herfstfoto’s. Hebben jullie al zin in de herfst? Bij dezen mijn to do list voor herfst 2020.

Herfst bucket list 2020 coffee

Herfst bucket list 2020

Goed, niet alle ideetjes op dit lijstje zijn even origineel, maar sommige dingen mogen gewoon niet ontbreken in de herfst. Heb je nog goede aanvullingen? Tips voor leuke herfstactiviteiten? Deel ze dan in de comments. Voel je vrij om ook je eigen herfst bucket list te maken! Hierbij mijn lijstje, in willekeurige volgorde:

1. Mijn garderobe herfst (en winter) klaar maken

Mijn kast is op dit moment een beetje een zooitje, omdat hij vol hangt met zowel zomer als winterkleding. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik heb onlangs al een hoop uitgezocht: een zak met kleren is naar het goede doel gegaan, een andere zak wil ik of verkopen of weggeven aan iemand die het nodig heeft. Die zak staart me al weken aan, dus daar moet ik iets mee. Mocht je ook aan de slag gaan met je garedrobe, check dan zeker deze blog van vorig jaar, waarin ik laat zien hoe je bepaalde zomerse items kan omtoveren tot een herfstoutfit.

Naast het opruimen van mijn kast wil ik ook wat nieuwe dingen aanschaffen, zoals een goede regenjas en een fijne winterjas. Voor de rest wil ik eens kijken hoe ver ik kom met de items die ik al heb, dus een middagje combineren (en foto’s maken van de outfitcombinaties) staat zeker op de planning!

paraplu

2. Gilmore Girls uitkijken

Op aanraden van anderen ben ik eindelijk met Gilmore Girls begonnen, een serie uit het jaar 2000. Lekker late to the party haha, maar het is heerlijk. Ik dacht altijd dat het een beetje een suffe/tuttige serie zou zijn en hoewel hij gemakkelijk wegkijkt is het zeker geen tuttige serie! Hoewel de serie niet specifiek in herfstthema is, heeft het wel een knus sfeertje. Seizoen 1 heb ik al uit, de rest moet dit najaar ook zeker lukken ;-)

Een andere serie voor op mijn herfst bucket list: seizoen 5 van Outlander. Ik hou van die serie en vind ‘m ook wel bij de herfst passen. Seizoen 5 kwam eerder dit jaar al uit, maar ik heb ‘m expres ‘bewaard’ voor de regenachtige ‘binnenblijfdagen’. Kijk je liever een film? Check dan dit lijstje met Netflix herfstfilms die ik vorig jaar tipte.

Herfst bucket list 2020

3. Een foto album van 2019 maken

Tijdens de lockdown kwam ik er eindelijk aan toe om een album van het jaar 2018 te maken. Dat ging eigenlijk een stuk makkelijker dan ik dacht. Als ik dit najaar eens het album van 2019 kan maken loop ik meteen niet meer achter! Ik heb nu van 2016 & 2017 en van 2018 een fotoalbum, lijkt me leuk om deze ‘traditie’ voort te zetten.

4. Antwerpse musea verkennen

Deze stond vorig jaar al op m’n lijstje maar ik zet ‘m er gewoon nog eens op. Inmiddels heb ik al een paar musea bezocht in Antwerpen, maar nog niet allemaal. Op een regenachtige dag lijkt het me heerlijk om door een museum te slenteren. Met de coronamaatregelen is dat nu ook goed te doen. Ik vind het ook geen probleem om dat in m’n eentje te doen. Van de musea in Antwerpen die ik al bezocht heb kan ik het Plantin-Moretus museum over de boekdrukkunst van harte aanraden!

pompoenen

5. Een weekendje naar Wallonië

Ook deze kopieer ik even van mijn bucket list van vorig jaar. Deze kon ik trouwens wel afstrepen, we verbleven namelijk in een schattige tiny house met hot tub, net over de taalgrens in Wallonië. Dit jaar mag het nog wel wat verder, richting de Ardennen. Lijkt me zo leuk om overdag mooie boswandelingen te maken (de wandeling langs de Ninglinspo staat nog op m’n wishlist) en dan ‘s avonds op te warmen bij het haardvuur.

6. Een sportroutine vinden

In de donkere en koude maanden beweeg ik automatisch een stuk minder. Vorig jaar kwam ik door m’n emigratiedip sowieso amper de deur uit. Dagen hing ik op de bank of in bed en vrat ik alles wat los en vast zat. Omdat ik altijd tegen ondergewicht aan zat was het prima om eens een paar kilo erbij te hebben, maar ik voelde me er mentaal nog slechter door. Tijd om dat dit jaar te voorkomen en iets te zoeken waardoor ik toch fit blijf.

Tijdens de lockdown begon ik enthousiast met de home workouts, maar het is toch niet iets voor mij. Ik wil kijken of ik het wekelijks baantjes trekken (ik hou van water) weer kan oppakken. En er wat vaker op uit te trekken om te gaan hiken! Hopelijk voel ik me dit najaar dan wat fitter dan vorig jaar.

Herfst bucket list 2020

7. Zelf een stoofpotje maken

Ik ben niet bepaald een keukenprinses, alle recepten op mijn blog zijn super simpel en foolproof. Daarom lijkt het me leuk om mezelf eens uit te dagen en een echt herfstig stoofpotje te maken. Zo een die de hele dag staat te sudderen op het vuur. Tips en recepten zijn welkom!

8. Herfst- en winterkoffies maken (en er een blog over schrijven)

Afgelopen zomer deelde ik al mijn favoriete ijskoffie recepten. Maar bij de herfst en winter horen natuurlijk ook speciale koffies. Uiteraard de pumpkin spice latte, maar er is vast meer. Ik ga eens op onderzoek uit en beloof de succesrecepten met jullie te delen in een blog!

koffies

9. Zelf geurkaarsen maken

Ok, dit is zo’n puntje waarvan ik nu al twijfel over de haalbaarheid haha… Al houd ik wel van dit soort creatieve projectjes en lijkt me zelf kaarsen maken niet zoooo moeilijk. Het zou helpen als er ergens een kant-en-klare DIY kit beschikbaar is haha. Heeft iemand hier ervaring mee? Het lijkt me vooral een leuke bezigheid voor een regenachtige herfstmiddag, als het eindresultaat dan ook nog goed is is dat mooi meegenomen.

10. Een herfstplaylist maken

Toevallig was ik hier vorig jaar (of het jaar ervoor?) al mee begonnen. Al kwam ik blijkbaar niet verder dan 4 nummers. Tijd om deze lijst uit te breiden dus, dan heb ik er de volgende jaren nog profijt van. Verzoeknummertjes zijn welkom!

11. Een herfstetentje organiseren

Een driegangenmenu, denk aan pompoensoep, comfortfood als risotto of een ovenschotel als hoofdgerecht en een apple crumble als toetje… mmmm. Inclusief een tafel gedecoreerd in herfstthema. Of het nou met vrienden is of gewoon samen met m’n vriend, een herfstetentje moet er komen!

herfst

12. Een afspraak bij de pedicure maken

Ok, er is niet per se iets ‘herfstigs’ aan een afspraak bij de pedicure, maar na een zomer op blote voeten lopen zijn mijn voeten wel toe aan een opknapbeurt haha. Als ik ga surfen is een eeltlaagje altijd wel fijn, maar nu mogen mijn voeten weer schoon en zacht aanvoelen.

13. Naar de kapper voor een herfstcoupe

Funfact: drie jaar geleden verfde ik pas voor het eerst mijn haar. Ik begon met voorzichtige highlights. Ik was altijd bang dat het er heel lelijk uit zou zien, maar sindsdien vind ik het zo leuk om mijn haar met de seizoenen mee te veranderen. Wat blonder in de zomer, wat donkerder en warmer in de herfst. Ik kan beiden goed hebben (mag ik dat zeggen?) en vind het daarom extra leuk om af te wisselen. Nu geniet ik nog even na van m’n zomerse coupe, maar aan het einde van de herfst wordt het denk ik tijd voor wat warmer, donkerder bruin.

Herfst bucket list 2020

14. Een adventskalender aanschaffen

Ehh ja, niet per se herfstig, maar hij staat zeker wel op m’n to do list voor deze herfst: een adventskalender aanschaffen. De meeste kalenders worden in de loop van september/oktober bekend gemaakt. Bij sommigen is het er snel bij wezen. Ik heb gezien dat Rituals dit jaar een volledig nieuwe kalender heeft en die van Asos schijnt een aanrader te zijn. Bovendien: wie zegt dat adventskalenders per se voor kerst zijn?? Je kunt er ook een herfstkalender van maken en in oktober elke dag een deurtje openen ;-)

15. Een weekendje naar de Waddeneilanden

Ik weet niet of dit haalbaar is met corona, maar als het mag en als het kan, lijkt me dit zo leuk! Ik ben geloof ik alleen als baby op Texel (of was het Terschelling?) geweest. Lijkt me zo gezellig om juist met wat kouder weer aan zee te zitten. M’n vriend is ook nog nooit op de Waddeneilanden geweest dus dat maakt het extra leuk. Voor ervaren eilandgangers: welk eiland raden jullie aan?

Herfst bucket list 2020

Wat staat er op jullie Herfst bucket list voor 2020?

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

  1. Marjoke

    Nummer 15 vind ik de leukste! Ik ben een eilandganger. Meerdere keren op Terschelling geweest, een keertje naar Texel, Vlieland en Ameland. Terschelling is mijn absolute favoriet! Gemoedelijke sfeer, strand en bos dicht bij elkaar. Fantastisch! Ameland is een goede tweede.

  2. Rosanne

    Als ik dit zo lees heb ik echt zin in de herfst. Ik hou ook echt van de herfst dat je zo’n heerlijk zonnetje heb, maar wel een sjaal kan dragen. Mijn herfst staat in het teken van dozen inpakken, klussen en verhuizen.

  3. Maike

    Ik lees deze post terwijl ik in korte broek op mijn balkon zit, haha! Maar ik moet zeggen dat ik ook best zin heb in de herfst. Mijn vriend hoopt begin oktober zijn rijbewijs te halen en dan willen we een autootje kopen. Heel veel zin in, want dan kunnen we pas echt goed op avontuur! We wonen in de randstad waar we helaas niet echt goed kunnen wandelen, dus zo leuk dat we straks gewoon een ritje naar het bos kunnen doen of warme choco op het strand kunnen gaan drinken zonder uren reizen met het OV. Ik ga komend weekend ook een herfst bucketlist maken! :)

  4. Anne

    Ik ben net terug van een weekje Terschelling en vond het er heerlijk knus. Al had ik dat gevoel ook op Texel, dus wat dat betreft maakt het niet zoveel uit waar je naartoe gaat (denk ik). :-) Ik krijg door jouw lijst ook helemaal zin om er eentje te maken!

  5. Elianne

    Dat was Terschelling. En ja zo leuk de eilanden, ik misschien ook nog binnenkort

  6. Neele

    Terschelling! Ben op alle Waddeneilanden geweest, maar Terschelling staat met stip op 1! Voor het echte eilandgevoel, de leuke dorpjes, de fietspaden, de afwisseling in landschap en er is daar ook genoeg te doen als het minder goed weer is.

  7. Hester

    Ik weet niet of de foto’s allemaal van jou zijn, maar wel een heerlijke vibe! Over puntje 13: ik heb dus ook nog nooit m’n haar geverfd (ben 21) maar de afgelopen dagen denk ik er opeens aan om wat bruiner te gaan. Wellicht dat dat deze herfst gaat gebeuren, hoewel ik dan wel even over de drempel heen moet van een dure kappersbeurt haha.

    1. Alleen de eerste is van mij, de rest heb ik er zorgvuldig bij gezocht ;-) En doen hoor, ik geef zelf veel geld uit aan de kapper (meer dan 100 euro) maar ben er dan ook ZO blij mee.

  8. Anna

    Wat een leuke herfst bucket list! Ik word altijd een beetje verdrietig als het weer herfst wordt, want ik leef helemaal op in de zomer. Eerlijk gezegd zie ik er dan ook best wel tegenop. Schiermonnikoog is trouwens ook een heel leuk Waddeneiland, heel erg knus en met een mega groot strand (een van de grootste stranden van Europa).

  9. De herfst is zonder enige twijfel mijn favoriete seizoen. Wanneer ik die foto’s zie krijg ik echt al enorm veel zin in het bekijken van al die mooie gekleurde bomen en het op de bank kruipen met heerlijk gekruide koffie dekentjes en een boek. Can’t wait! Veel plezier deze herfst! Het ziet er alvast naar uit dat je herfst fantastisch wordt.

    1. Ik weet niet of het aan mij lag, maar ik vond vorig jaar de kleuren van de bladeren uitzonderlijk mooi. Alsof alles extreem gekleurd was! Hopelijk is dat dit jaar weer het geval :-)

  10. Rachel

    Ik ben ook gek op Stoofpot en die maak ik ook altijd zelf in mijn slowcooker, dan hoef ik er niet uren bij te blijven plus het vlees gaart op deze manier enorm goed. Vooral met riblappen wordt het een heerlijke stoofpot! Wat rode wijn erbij, knoflook, tijm een stuk ontbijtkoek erbij en gaan! wat rijst erbij en smullen maar.. en ik wil ook graag een nieuwe sportroutine gaan maken.. ik moet ook echt een schema gaan ontwikkelen. Een eet schema, sport schema en relax schema die ga ik binnenkort ook delen op mijn blog! heerlijk artikel dit zeg..!

    1. Zo’n slowcooker klinkt echt zalig, maar ik vraag me altijd af wat je er naast vlees nog in maakt. Zulke grote vleeseters zijn wij namelijk ook niet, en dan staat dat ding weer in de weg in de keuken. Maar waarschijnlijk heb ik me er gewoon nog niet goed genoeg in verdiept. Ik ben benieuwd naar je schema’s, want ik ben daar zelf niet zo gedisciplineerd voor haha.

Geef een reactie