6 x De leukste spellen voor 2 personen

spellen voor 2 personen

Herfst is wat mij betreft de perfecte periode voor een gezellige spelletjesavond met vrienden. Helaas is het uitnodigen van vriendengroepen nu even geen optie. Gelukkig zijn er ook een heleboel spellen voor 2 personen!

De leukste spellen voor 2 personen

Ik schreef al vaker over spellen (we hebben thuis een kast vol!) maar vandaag laat ik een echte expert aan het woord: Mario van Spellenbunker.nl. Op deze onlangs gelanceerde website vind je een overzicht van zowat alle (bord)spellen die er zijn en ook heel wat reviews. Pas op, je wordt er erg hebberig van! Ik werk niet vaak met gastbloggers, behalve als ik van mening ben dat zij een leuker en beter artikel kunnen schrijven dan ikzelf. Dit is dus geen gesponsorde blog, ik heb Mario zelf gevraagd om een blog voor mij te schrijven. Vergeet ook zeker niet de laatste alinea van deze blog te lezen, want we hebben een leuke win actie voor jullie! Zo, dan laat ik nu Mario aan het woord:

Waar deze jaarlijkse periode normaal gesproken een mooie gelegenheid is om samen met een groepje vrienden de gezelschapsspellen weer uit de kast te halen en lange gezellige avonden te beleven, ben je nu, door de corona crisis, waarschijnlijk veel vaker met z’n 2-en. Maar welke spellen moeten jullie nu samen gaan spelen? Er bestaan natuurlijk heel veel spellen die je óók met 2 personen kunt spelen, maar die eigenlijk veel leuker zijn met meer personen. Daarom deze blog, waarin ik mijn favoriete spellen bespreek die écht voor 2 personen zijn.

codenames duet

Codenames Duet

In Codenames Duet kruipen jij en je medespeler allebei in de rol van geheim agenten, en is het jullie missie om spionnen te lokaliseren voordat de huurmoordenaar je vindt. Jullie werken in dit spel samen om te kunnen winnen. Met geheime codes (een woord en een getal) probeer je de ander te vertellen waar de spionnen zich bevinden. Met 1 woord, probeer je aan je medespeler meerdere andere woorden (codenamen) te omschrijven. En dit vraagt natuurlijk een beetje creativiteit, maar je wordt hierin vanzelf steeds vindingrijker.

Dit coöperatieve spel is erg leuk om te doen. Een potje is zo gespeeld en is niet moeilijk. En als je missie geslaagd is, ben je des te gemotiveerder om alle missies te voltooien! Dus houd je van woordspelletjes, teamwork en uitdaging? Dan is dit spel echt iets voor jou!

Hive pocket

Hive Pocket

Krijg jij ook zo de kriebels van insecten? Berg je dan maar, want Hive Pocket staat bol van de spinnen, bijen, mieren, kevers en sprinkhanen. Het is de bedoeling dat jij de bijenkoningin van je tegenspeler insluit met jouw insecten. Ieder insect heeft weer andere eigenschappen en beweegt daardoor op een andere manier. Een potje is snel gespeeld, en daarna is de kans groot dat je direct nog een keer wilt spelen. Deze pocket editie komt met een zakje waardoor je ‘m makkelijk mee kan nemen, bovendien kunnen de stenen wel tegen een stootje. Leuk spelletje om mee te nemen tijdens je boswandeling!

Herrlof

Herrlof

In dit leuke en vlotte kaartspel vecht je als viking om de kroon, ofwel de Herrlof. Het staat momenteel op 1 in onze top-10 lijst voor 2-persoonsspellen op Spellenbunker.nl & is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020.

Het is een slagenspel, dus je moet slagen zien te winnen, maar juist ook weer niet álle slagen. Voor ieder rondje maak je een geheime schatting van het aantal slagen dat jij denkt te winnen in dit rondje, en het levert je heel veel punten op als die voorspelling ook echt uitkomt. Dus als je genoeg slagen hebt gewonnen zul je er alles aan doen om de rest juist te verliezen. Maar de kans is natuurlijk groot dat je tegenstander dat ook wil. Dit is zéker een van mijn leukste ontdekkingen van 2020!

Escape the room

Escape Room The Game – 2 spelers editie

Het is een natte & koude nacht en jij loopt door een enge donkere steeg. Ineens voel je een vreemde hand voor je mond en dan een klap op je achterhoofd. Als je weer wakker wordt besef je dat je nog maar 15 minuten hebt om te ontsnappen, want anders is het te laat! En dan is dit hierboven beschreven verhaal nog maar het korte introductiespel om je klaar te maken voor het echte werk.

In deze 2-persoons editie van dit spel zitten verder 2 avonturen van ieder 60 minuten, waarin jij en je medespeler op zoek gaan naar de verborgen aanwijzingen. Op die manier probeer je de juiste codes te vinden en uiteindelijk op tijd te ontsnappen. Hebben jullie stalen zenuwen, kun je goed samenwerken en zijn jullie creatief? Dan hebben jullie de ideale eigenschappen om Escape Room The Game – 2 spelers editie te spelen.

parijs de lichtstad

Parijs de Lichtstad

Wat had ik bij het spelen van dit spel een zin in een city-trip naar Parijs. Dit spel ademt echt de sfeer van het Romantische Parijs in 1889, het neemt je mee langs alle mooie en bekende plekjes zoals de Moulin Rouge en de Sacré Cœur.

Leuk aan dit spel is, dat het speelbord zich in de doos bevindt. Op dat speelbord leggen jullie eerst Parijs vol met keien, waarop je later gaat puzzelen om je gebouwen te plaatsen. En die moeten natuurlijk zo goed mogelijk worden uitgelicht met straatlantarens, zodat je indruk kan maken met jouw gebouwen. Parijs is niet voor niets de Lichtstad! Als je, net als ik, van puzzelen houdt én van de gezellige sfeer van Parijs, dan is dit spel echt iets voor jou!

7 wonders

7 Wonders Duel

Altijd graag de leidersrol op je schouders willen hebben? In dit spel ga je een beschaving opbouwen. Eerst verzamel je grondstoffen, en daarna kun je je stad uitbreiden met allerlei gebouwen. Maar pas op, vergeet niet om tegelijkertijd je militaire macht te versterken de wetenschappelijke vooruitgang te stimuleren. Anders zou al je harde werk wel eens voor niets kunnen zijn geweest! Keuzes maken en je tegenstander te slim af zijn, daar draait het om.

7 Wonders Duel is verdeeld over 3 Tijdperken. In die tijd probeer je zo slim mogelijk aan grondstoffen te komen, gebouwen te bouwen en je beschaving sterk te maken. Winnen kan op 3 manieren, wat het spel extra spannend maakt. Je moet alles in de gaten houden en je tegenstander een stapje voor blijven. Dit is een leuk uitdagend 2-persoons kaartspel dat spannend blijft tot het eind! Het is wel het pittigste spel in deze selectie en vooral geschikt voor de wat meer ervaren bordspeler. Maar het is absoluut de moeite waard om de uitdaging aan te gaan. Dit spel staat heel hoog in mijn persoonlijke toplijst.

spellen voor 2 personen

Doe mee en win!

Dit waren de leukste spellen voor 2 personen volgens Mario van Spellenbunker. Marlous weer aan het woord hier ;-) We hopen dat je door dit artikel heel wat leuke ideetjes en inspiratie hebt opgedaan. In de stemming om een spelletje te spelen? Dan hebben we goed nieuws, want Mario heeft met z’n connecties geregeld dat we alle spellen uit dit lijstje mogen weggeven! We verloten namelijk 2 x een pakket met alle 6 spellen uit deze blog. Check de nieuwste post op mijn Instagram om mee te kunnen doen!

Nog meer inspiratie op doen? Klik dan even door naar de Spellenbunker.nl, daar vind je nog veel meer spellen voor 2 personen. Ontbreekt er volgens jou nog een spel in dit lijstje? Laat het dan zeker weten in de comments!

[bg-box]Bedankt Jolly Dutch, White Goblin Games, Identity Games, 999 Games, Tucker’s Fun Factory & Asmodee dat jullie de spellen beschikbaar hebben gesteld voor deze winactie! Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Sam

  Spellenbunker is echt een leuke site. Uit dit rijtje is Codenames mijn favoriet.

  Splendor is ook heel leuk met twee personen.

  1. Ja, Splendor ligt hier in de kast en vind ik ook echt een aanrader! Vind het leuk om dat dat echt als een groot en uitgebreid spel voelt, wat niet altijd het geval is bij spellen voor slechts 2 personen.

 2. Annelies

  Spelletjes die speciaal voor twee personen gemaakt zijn, blijven toch altijd leuker dan spellen die je ook gewoon met z’n twee kunt spelen, maar eigenlijk voor meer spelers bedoeld zijn. Bedankt dus voor deze leuke tips! Hive staat al een tijdje op onze wishlist. Patchwork vinden wij ook een heel tof spel.

  Spellenbunker kende ik nog niet, die site ga ik ook zeker in de gaten houden. En natuurlijk waag ik graag mijn kans op Instagram :)

  1. Ja soms trap ik in de val om toch zo’n spel te kopen dat voor 4 maar ook voor 2 spelers is, omdat ik dan denk dat dat praktischer is. Maar de ervaring leert dat het vaak minder leuk is met z’n tweetjes. Gelukkig zijn er steeds meer 2 persoonsspellen op de markt. Mijn favoriet was altijd Saboteurs Het Duel, een paar zomers terug namen m’n vriend en ik die echt overal naar toe en elk vrije moment speelden we een potje haha.

   1. Annelies

    Oh ja, dat is ook een heel fijn spel en inderdaad handig om overal mee te nemen!

 3. Bianca

  Oh Parijs de Lichtstad spreekt mij heel erg aan! Bedankt voor de toffe tips!

 4. Marjolein

  Wauw, leuk om al deze spellen zo te ontdekken! Mijn favorieten voor 2 personen zijn Patchwork, Azul, Splendor of Lost Cities :) Ik HOU echt van spelletjes.

 5. Fleur

  Leuke blogpost! Altijd fijn om nieuwe spelletjes voor 2 personen te leren kennen, ik kende bovenstaande spelletjes nog niet, dus die ga ik zeker eens bekijken. Onze favorieten hier thuis zijn Lost Cities, Carcassone, Dominion, regenwormen en ook simpele spelletjes zoals Qwixx en Clever. Dit zijn niet allemaal 2 persoonsspellen, maar zijn wel heel goed en uitdagend te spelen met twee personen.

 6. Mark

  Erg tof, heb vooral gezelschapsspellen voor vier personen. Als single ben je dan toch op de familie overgeleverd. Gelukkig woon ik twee onder een kap met mijn zus en haar gezin.

 7. Nicole

  Wat leuk! Ik hou van spelletjes, maar de meeste spellen die wij hebben zijn voor 3 spelers. Dus deze tips komen goed van pas! :)

 8. Marloes

  Mijn vriend en ik spelen iedere dag Qwixx en elke week ook Regenwormen en Monopoly Deal. Dat zijn mijn favoriete spellen :)

 9. Marjoke

  Ik was als kind gek op spelletjes, maar helaas ben ik de enige in mijn familie en in mijn vrienden-/kennissenkring. Sinds begin dit jaar ga ik 1 keer per maand naar een spelletjesavond die door de lokale boekhandel/uitgeverij en een horecazaak wordt georganiseerd. De boekhandel zorgt er voor dat er een heleboel spelletjes aanwezig zijn en ik heb op die manier al heel wat nieuwe spelletjes (en nieuwe mensen!) leren kennen. In de zomer hebben we gelukkig nog door kunnen spelen, want dan werden de avonden op het terras georganiseerd, maar voorlopig kunnen we nu waarschijnlijk niet spelen. Tijdens één van de laatste avonden heb ik Parijs De Lichtstad met iemand gespeeld en we vonden het allebei een heel leuk spel. De andere spelletjes die hier worden toegelicht ken ik nog niet.

  1. Oh wat een leuk initiatief! Herkenbaar, behalve mijn vader (maar die was altijd druk toen ik jong was) wilde er nooit iemand met me spelen haha. Ik ken zelf de spellen uit deze blog ook nog niet allemaal, o.a. Parijs De Lichtstad ben ik heel benieuwd naar!

 10. Lesley

  Codenames vind ik zo leuk! Ik heb wel alleen nog maar de editie voor meerdere spelers gespeeld, lijkt me ook wel leuker. Naar Parijs de Lichtstad ben ik wel benieuwd!!

Geef een reactie