Diary week 41: Beste aankoop ooit & op het nippertje terug naar Nederland

Door een volle zondag en een drukke werkdag op maandag is dit dagboekje een beetje vertraagd. Toch blik ik nog graag eventjes terug, want ik had een heerlijke week!

Op maandag hadden m’n vriend en ik allebei een productieve dag, daarna maakte we samen dit prutje uit onze HF doos.

Donderdag hield ik de hele dag onze bel in de gaten want ik verwachtte een pakje (waarvan m’n vriend niet wist dat ik het besteld had). Het was dit zitbad! :D Ik hou van in bad gaan maar vind het vaak ook wel veel gedoe (duurt lang voor zo’n bad vol is, en dan lig je er maar in) en we hebben uberhaupt geen bad in onze kleine badkamer. Dus bestelde ik dit zitbad en het leek me extra grappig om het pas aan m’n vriend te laten zien als ik erin zat.

Ik verstopte het bad naast ons bed, een beetje half onder de deken en hoopte maar dat m’n vriend overdag niet de slaapkamer op zou gaan.

Dat lukte! Dus aan het eind van de werkkamer liet ik het bad vollopen en installeerde ik me zo, met een boek en m’n iPad met Netflix. De reactie van m’n vriend? ‘WAAR HEB JE DIT NOU WEER VANDAAN?? WAAR GAAN WE DIT LATEN??’ haha :’). Maar hey: ik ben er VET blij mee. Ik twijfelde even om een foto bij te voegen waar je me er ook echt ziet zitten in het bad, want ik kan me voorstellen dat je sceptisch bent – dat was ik ook. Maar ik wil liever geen internetmeem worden hahaha. Geloof me: het is geweldig en het past echt helemaal prima. M’n vriend heeft er inmiddels ook in gezeten en is ook fan.

Ik vind dit misschien nog wel fijner dan een gewoon bad, want hij is sneller vol en je glijdt niet weg. Doordat je je benen lekker tegen die wanden kunt hangen, ontspan je volledig maar zit je toch stevig. En dan kun je prima een serie kijken of boek lezen. Oh en beste van al: het badje is nog geen 50 euro. Ik verwijs je graag door naar bol.com, lees dan ook zeker alle positieve reacties want de recensies zijn echt hilarisch. Bijna iedereen is verbaasd doch mega blij met het ding. Er was zelfs iemand die al jaren badderde in een ikea opbergbox hahaha.

Na mijn gebadder was ik helemaal zen en maakte ik ook nog deze heerlijke risotto met burrata. Wat een topavond. En het was pas dinsdag!

Woensdag kwam mijn blog met de update van het Groene Lijstje online, en toevallig ook een nieuwe lading duurzaam wcpapier binnen. Ik ben verschillende merken aan het proberen, zodat ik uiteindelijk eentje kan kiezen waar ik blijf inkopen. Het is echt een simpele handeling maar het draagt toch een klein beetje bij aan een betere wereld :-)

‘s Avonds kookte ik uitgebreid, al kwam m’n vriend laat terug van werk, dus verkaste ik naar de bank met Gilmore Girls op tv. Ook best fijn ;-)

Donderdag scheen het zonnetje heerlijk, dus verplaatste ik me het laatste uur van mijn werkdag naar de luie stoel.

Ik kreeg die middag leuke post binnen: deze tekening, gebaseerd op een foto van mij en m’n vriend. Gemaakt door een vriendin van me, zo knap en zo’n leuke verrassing in de post! Check zeker haar instagram account even.

En ben toch zo blij met ons appartement! En de bos bloemen van Bloomon. Het is een luxe maar zo af en toe vind ik het 100% waard. Word er echt mega blij van. Met de code ‘marlousvan’ krijg je trouwens deze vaas gratis bij je eerste bos – wel alleen geldig voor Belgische inwoners :-)

‘s Avonds ging ik surfen, dus bestelde ik een pizza (met tiramisu als toetje) en liet ik m’n badje weer vollopen. Kaarsje aan, tiramisu erbij, Gilmore Girls op de iPad… Ik heb wel 1,5 uur in het badje gezeten haha. Echt een top aankoop.

Vrijdag is m’n vrije dag, dus deed ik lekker niks. Ik sliep lang uit, hing met een boek (dit boek, ook echt een aanrader!) op de bank en deed nog een extra middagdutje in bed.

Om vervolgens weer op de bank te hangen met uiteraard Gilmore Girls op tv. Ik ben nu bij het eind van seizoen 3.

Zaterdag gingen we brunchen bij mijn schoonouders. Daarna vertrok m’n vriend naar de zee om te gaan surfen en ik ging aan de slag met m’n kralen (en de zelfontspanner). Ik had wat nieuwe content nodig, dus maakte ik deze foto van mezelf haha. Best goed gelukt toch?

Ik maakte heel wat oorbellen, in goud en zilver. Ze zijn €9,95 per stuk of €17,95 per paar. Klik hier om te bestellen.

Nog even zo’n heerlijke overzichtsfoto :D

Zondag vertrokken we al vroeg bepakt en bezakt richting Nederland. Hier heb ik zooo lang over getwijfeld. Maar na mijn dip de afgelopen maand dwong m’n bazin me bijna om alsjeblieft even op adem te komen bij vrienden en familie. Ik heb het echt nodig, ons leven in België is praktisch een quarantaine en dat is wel heel erg coronaproof, maar niet zo goed voor m’n psyschische gestel zeg maar.

We gingen eerst langs een van m’n beste vriendinnen die ik voor het laatst in januari had gezien. In de tussentijd is ze verhuisd en heeft ze samen met haar vriend deze schattige puppy in huis genomen. Zo blij dat we uiteindelijk (met de nodige maatregelen) toch konden langskomen. Ik voel me dan een beetje een aansteller als ik aangeef dat ik echt de afstand wil bewaren enzo, maar gelukkig denken de meeste van mijn vrienden er ook zo over en bleek het helemaal niet zo moeilijk.

Aan het einde van de dag reden we door naar Nijmegen, naar mijn ouders waar ik de komende week verblijf. Het voelt heel erg op het nippertje, maar ik ben toch ergens bang dat de grenzen weer dicht gaan. Begin dit jaar heb ik ruim 3 maanden mijn familie niet kunnen zien en dat wil ik natuurlijk voorkomen. Gelukkig is er genoeg ruimte hier en hoeven we de deur ook niet uit. Ik vind het wel spannend wat er vanavond in Nederland (ik schrijf dit aan het einde van mijn werkdag, vlak voor de persconferentie) bekend wordt gemaakt qua maatregelen. En ben ook heel benieuwd wat in België gaat volgen. Een ding weet ik zeker: zo blij om weer bij familie te zijn, het laatste restje van m’n dipje is meteen weg!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Angélica

  Ohhh dat bad, toevallig zag ik dat laatst ook ergens voorbij komen en heb echt getwijfeld! Maar… zoals je vriend al zei, ik zou het niet weten waar ik het zou moeten laten. Ik heb echt een kabouterhuis met al te veel troep, dus dat houdt me wel echt tegen. Ik mis een bad wel echt, dus heb ook nog gedacht over een Tubble, maar die zou sowieso niet passen in mijn badkamer haha.

  & Fijn dat je weer naar Nederland kon en even uit je dipje bent! Kan me goed voorstellen dat het uitzichtloos lijkt allemaal… wij mensen zijn ook helemaal niet gemaakt om elke dag maar thuis ‘opgesloten’ te zitten.

  1. Ja die Tubble is makkelijker opbergen, maar eenmaal opgeblazen voor mij te groot (en duurt ook allemaal te lang dan). Wij hebben het badje nu op de plek van de wasmand staan. Hij steekt wel een beetje uit maar ach, als ik er 2 keer per week in zit vind ik dat de moeite waard ;-)

 2. Hedwig

  Ohh dat bad, wat geweldig! Perfecte aankoop zo voor die herfstige dagen. En veel plezier bij je familie! Groot gelijk om even langs te gaan, want heel rooskleurig ziet het er niet uit de komende tijd.. fijn dat zo’n bezoek dan toch nog kan.

  1. Ja, ik ben soms te streng (ik merk dat ik het allemaal onoverzichtelijk vind en dat het voor mezelf het duidelijkst is als ik de regels volg haha – lekker braaf). Terwijl de dagen bij mijn familie praktisch een quarantaine zijn :’) Wel een hele fijne though.

 3. Marloes

  Dat bad lijkt me heerlijk! En wat fijn dat je nu lekker bij je ouders bent. Ik ben ook iedere keer wel bang dat de grenzen dichtgaan. Niet dat ik dan familie moet missen, maar vanwege de studie die ik volg in Antwerpen. Ik volg alle colleges online, maar ik heb elke dinsdag bijles statistiek en dat wil ik graag offline houden (heb extreme moeite met dat vak, haha). En wat ziet die puppy er ontzettend schattig uit :-)

  1. Volgens mij konden buitenlandse studenten de vorige keer (toen de grenzen gesloten waren) wel een speciaal attest krijgen waarmee ze de grens over mochten. Maar laten we hopen dat het gewoon niet nodig is!

 4. Irene

  Omg ik wil ook zo’n badje! Ik heb het doorgestuurd naar mijn vriend, ben benieuwd wat hij er van denkt. Ik heb met onze baby nu wel een extra overtuigingsmiddel :p Moest ook zo lachen om die Ikea opbergbox, haha, daar zou ik nooit op komen. Geniet van je tripje! Kan me inbeelden dat je er deugd van hebt om eventjes weg te zijn.

 5. Lesley

  Haha zalig, dat bad! Ik woonde twee jaar op een appartement zonder bad (was zelfs geen plaats voor deze kuip, tenzij dan in de living en da’s misschien ook wat vreemd hahaha), en nu woon ik samen met mijn lief en hebben we een bad. Ik zit er (zeker nu in de herfst) echt wekelijks in, zalig! En oh dat hondjeeee!

 6. Anniek

  Dat bad! Ik heb het echt direct besteld, komende week heb ik vakantie ik denk dat ik als een soort weekdier straks weer terug aan het werk ga. Ik kan niet wachten

 7. Séverine

  Dat bad is fantastisch!! Mijn vriend wil een bad laten installeren maar zelfs de loodgieter verklaart hem gek. Dit is een ideale oplossing!! You make my day!!

 8. Maura - YLT

  Jaaa, hoor! Je hebt mij ook zover (net als velen anderen in je stories te zien). Echt love it nu al! Z. pastte er met zijn 1,95m ook prima in :’D
  Nu al zoveel lol om gehad. Thanks voor het influencen

Geef een reactie