Diary week 42: eindelijk mijn ouders weer zien!

Ik bereid je alvast voor: dit wordt een beetje een karig dagboekje. Afgelopen week zat ik in quarantaine bij mijn ouders. Werk ging gewoon door en alle vrije momenten gebruikten we vooral om bij te kletsen. Levert niet zoveel leuke plaatjes op ;-). Behoefte aan meer leesvoer? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief, vanmiddag gaat er weer een nieuwe uit!

Dit is een beetje hoe de dagen bij mijn vader eruit zagen. Overdag werken in een studeerkamer met boeken tot het plafond en uitzicht op een wei met koeien. Was mega productief! ‘s Avonds kletsten we, keken we een film, bakte ik een taart (de Franse appeltaart van Rutger Bakt), speelden we Pandemic (wel zo toepasselijk), knuffelde ik met de beestjes.. Echt heel relaxed.

Ik ben zo blij dat ik juist deze week weer even in Nederland zat. Uiteraard kreeg ik de persconferentie mee, maar het maakte me veel minder van slag dan de vorige keren (toen ik dit soort nieuws altijd vanuit Antwerpen ontving). Denk dat die afstand het abstract en daardoor ook enger/spannender maakt. Uiteindelijk is mijn leven (en eigenlijk dat van de mensen om mij heen) al zodanig aangepast dat de maatregelen voor ons niet meer zo’n groot verschil maken.

In het weekend was ik bij mijn moeder, die uit ons favoriete kookboek (de Snelle/Groene bakplaat) kookte (altijd lekker!). We maakten een kleine wandeling, bewonderden alle herfstkleuren en kletsten vooral bij. Zo zo zo fijn om mijn ouders weer even te kunnen zien, ik ben er echt helemaal van opgeladen en plan snel weer een weekje terug.

Ik weet dat er wordt opgeroepen om niet zomaar de grens over te gaan. Maar ik ga natuurlijk niet om te shoppen, ik ga langs bij mijn familie. Of ik nou een week bij mijn ouders of een week bij mijn schoonouders zit… ik zie daar niet zoveel verschil in. Er ligt nou eenmaal een landsgrens tussen.

Terug in Antwerpen had ik leuke post: een brief van de belastingdienst (die komen hier niet in van die blauwe enveloppen) waarin stond dat ik ruim 400 terug krijg van mijn aangifte. Ben benieuwd wanneer het op mijn rekening staat! En een kaartje van mijn werk, met een doos chocola. Altijd welkom ;-)

Zondag was een heerlijke quarantaine dag. We sliepen uit, hingen op de bank, ik maakte sieraden (hier te bestellen!), bakte een boterkoek en we keken series. M’n vriend had nog nooit boterkoek gegeten (het is een typisch Hollands baksel) maar hij viel goed in de smaak.

Tot zover mijn week! Lekker relaxed, mijn dipje is voorbij en om deze week goed af te ronden ga ik vanavond weer in mijn bad zitten haha. Ik ben benieuwd of een van jullie inmiddels ook het badje in huis heeft en of jullie het net zo fijn vinden als ik :D Mocht je de vorige blog gemist hebben, check die dan even want er zit een toffe win actie bij!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Marjoke

  Wauw! Die appeltaart van Rutger bakt! (en die boterkoek). Zien er allebei erg professioneel uit. Ik wil ook graag wat meer zoete dingen gaan bakken en heb mijn oog al eens laten vallen op het kookboek Rutger bakt, maar ik vind het best prijzig en ik ben bang dat ik de meeste recepten dan toch uiteindelijk niet uitprobeer. Pandemic heb ik in februari gespeeld tijdens een spelletjesavond, toen er nog een beetje lacherig werd gedaan over corona. Boy, were we wrong!

   1. Marjoke

    Oh, hij heeft een website met heel veel recepten zie ik nu. Nee, dat kookboek hoef ik voorlopig niet, hahaha!

 2. Anniek

  Jaa inmiddels heb ik al gebadderd in het zitbad, zo fijn! Ik had hem alleen op mijn doucheputje gezet en vervolgens gevuld (niet bewust natuurlijk..), het was daardoor een hele workout om hem weer te legen haha. Hier ga ik echt nog veel van genieten! Van het badderen dan he, ik zal de volgende keer opletten waar ik hem plaats :)

 3. Kim

  Goed om te horen dat je zo’n fijne week achter de rug hebt. Je ouders zien doet altijd goed! En wat dat bad betreft… die heb ik op mijn verlanglijstje voor kerst gezet, dus wie weet!

 4. Anna Laura

  Wat heerlijk al die herfstkleuren en baksel. Echt ultiem herfst vind ik!

 5. Bianca

  Dat huis van je vader doet me altijd aan Zweden denken
  Ik ga mezelf zo een bad cadeau doen van mijn eindejaars centjes

 6. Irene

  Ik heb ook nog nooit boterkoek op. Het ziet er eerlijk gezegd ook niet uit als iets wat ik snel zou kiezen. En al helemaal niet in vergelijking met die prachtige appeltaart. Jammie!
  Fijn om te lezen dat je dip voorbij is!

 7. Hester

  Super fijn dat je je ouders weer kon zien! Ik las je dagboekje trouwens terwijl mijn vriend naast me zat en hij vond de schaapjes heel leuk, haha. Boterkoek is ook wel een goed recept als student, misschien dat ik binnenkort een (kleine) portie maak :-)

Geef een reactie