Diary week 43: een weekje in quarantaine

Deze week zaten we deels nog in quarantaine, omdat we de week hiervoor op bezoek bij mijn familie in Nederland waren geweest. Nou is ons gewone leven inmiddels niet zo spannend meer waardoor mijn dagboekje niet heel veel afwijkt van normaal ;-)

Op dinsdag komt bij ons altijd de Hello Fresh box, maar op maandag was onze koelkast op ontbijtspullen na helemaal leeg. Dus bestelden we poké bowls. Support de horeca hè? ;-) Op Gidsvoorhetzuiden.nl reviewen we weer allerlei afhaal/delivery restaurants in Antwerpen. Handig voor mede-Antwerpenaren!

Deze week was best druk (maar wel productief!) op mijn werk. ‘s Avonds had ik daardoor minder zin en puf om aan m’n sieraden te werken. Tot ik in bed lag en niet kon slapen omdat ik allemaal ideetjes in m’n hoofd had… ben er toen serieus maar weer uit gegaan om wat creaties te maken haha. Daarna kon ik rustig slapen.

Yum! Zeker in deze quarantaine-tijden ben ik extra blij met m’n maaltijdbox. Voor alle Belgische lezers: ik heb nog een €30 kortingscode voor je eerste box. Dit is niet gesponsord, de meeste mensen die een abonnement hebben mogen zulke codes weggeven. Het leuke is namelijk dat ik daardoor ook weer korting ontvang :-) Klik hier om de korting te krijgen, oh en pssst aanmelden op een andere naam/mailadres werkt blijkbaar ook.

Donderdag kwam deze Brita waterfilterkan binnen en hier ben ik zo blij mee! Ik drink graag water, maar sinds ik in België woon heb ik er iets meer moeite mee. Ons water heeft namelijk een chloorluchtje en -smaakje. Niet écht lekker… Ik houd dus serieus in mijn dagplanner bij hoeveel glazen water ik drink (ik mik altijd op ongeveer 5 glazen per dag) om mezelf toch te motiveren… Ik zag deze kan bij mijn schoonouders en hoop dat hij hier ook werkt. Ik mag ‘m testen als onderdeel van een samenwerking dus dat komt perfect uit!

Vrijdag had ik een beetje een off-day. Het is mijn vrije dag, dus ik had allemaal plannetjes gemaakt (o.a. om aan m’n sieraden te werken) maar er kwam niks van terecht omdat ik wakker werd met koppijn. ‘s Avonds hadden we geen zin om te koken dus bestelden we bij het frietkot :D Deze heeft de frikandel van de vegetarische slager (en nog veel meer veggie snacks) op de kaart staan, zo goed!

Deze week ging onze TV kapot. Niet handig in deze quarantaine-tijden waarin we graag bingewatchen, maar het zorgde er wel voor dat we weer in onze spelletjes kast doken! We speelden Takenoko, een super leuk spel dat ook best goed met z’n tweetjes te spelen is.

Daarna boog ik me weer over m’n sieraden, zaterdag had ik er wel puf voor! Ik maakte wat mooie oorbellen voor de feestdagen. Zoek je nog een leuk cadeautje dat ook makkelijk per post te bestellen is? Kijk dan eens hier.

‘s Avonds speelden m’n vriend en ik weer een spelletje: Bandida. Dit is een coöperatief spel wat inhoudt dat je dus samenspeelt. Goed als mensen niet tegen hun verlies kunnen, want je wint of verliest samen. Het spel is eigenlijk heel simpel, maar daardoor zo leuk: je moet of zorgen dat bandida niet kan ontsnappen door alle uitgangen te blokkeren, of je helpt haar juist te ontsnappen door haar de weg naar de ladder te wijzen. Er is nog een derde game modus maar die hebben we nog niet gespeeld. Echt een aanrader deze omdat je ‘m zo meeneemt en je kunt het dus zelfs in je eentje spelen! Ook leuk cadeau-ideetje voor de feestdagen ;-)

Zondag zat onze quarantaine erop, dus gingen we op bezoek bij onze bubbel: mijn schoonouders. Ik maakte dit prachtige herfstplaatje van het tuinafval haha. Het is bijna een telefoonachtergrond!

Op verzoek bakte ik weer een boterkoek. Dit is echt een Hollands recept, vandaar dat mijn vriend en ouders het niet kennen.

Terwijl de boterkoek in de oven zat speelden we weer een potje Bandida.

Eenmaal thuis was het echt perfect weer voor een ‘rommeldagje’: m’n vriend hing lijsten aan de muur (morgen eindelijk een update van mijn werkkamer make over!) en ik maakte ons appartement schoon.

Tussendoor proefden we uiteraard een stukje boterkoek. Ik gebruikte wederom een recept van Rutger bakt, wat erg goed gelukt was alleen had hij eigenlijk 6 uur moeten afkoelen… daar hadden we het geduld natuurlijk niet voor dus hij was een beetje uit elkaar gezakt. Maar na een paar uurtjes in de koelkast zag hij er weer perfect uit!

M’n schoonouders wilden ‘m al bijna in taartpunten snijden, maar daar vind ik zo’n boterkoek echt te machtig voor haha. Zo’n blokje bij een kop thee is prima!

‘s Avonds maakte ik weer een recept uit de maaltijdbox, deze flammkuchen. Ook erg lekker!

Komende week wordt denk ik weer een beetje hetzelfde? Er is natuurlijk weinig wat we kunnen plannen. Oh wacht, ik bedenk me net dat er iets is waar ik naar uitkeek: a.s. woensdag opent er een Albert Heijn in het centrum van de stad. Eindelijk een appie op loopafstand! Wat mis ik die supermarkt haha. Best sneu dat ik hier zo naar uitkijk.

In het weekend start in België de herfstvakantie. Zelf hoop ik halverwege die week weer naar Nederland te gaan, zodat ik mijn familie weer even kan zien. Omdat het een beetje onhandig is om bij aankomst 10 dagen in quarantaine te gaan overweeg ik dan maar gewoon om die quarantaine hier al te beginnen.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Anna

  Wat een leuke en knusse foto’s, ondanks dat je in quarantaine zat! Die boterkoek ziet er echt heerlijk uit. Fijne vakantie trouwens! :-)

 2. Lesley

  Oh Bandida lijkt leuk, dat ga ik eens opzoeken! En ik kende de boterkoek ook nog niet, maar hij ziet er wel echt lekker uit. Het ziet er wat uit als frangipane vind ik, maar het smaakt waarschijnlijk helemaal anders haha.

  1. Haha ja het smaakt eigenlijk naar een heel boterige koek :D Hij is namelijk best stevig en compact, meer dan een klein blokje bij de koffie krijg ik er ook niet van op.

 3. Seabourgh

  Die flammkuchen van Hello Fresh is denk ik wel een van mijn favoriete recepten en maak ik nog regelmatig!

Geef een reactie