Herfst Netflix films: wel de spooky vibes, geen horror

Netflix Herfst films

Hoewel ik begin september al vol in knusse herfstmodus ging, kunnen we er nu echt niet meer om heen. Het is herfst! Tijd om de (geur)kaarsen aan te steken en lekker onder een dekentje weg te kruipen met een spannende film. Netflix deelde onlangs een lijstje met filmtips voor iedereen die wel zin heeft in de knusse, maar ook spannende (spooky) herfst/halloween sfeer, maar niet van horrors houdt. Ik vond het een goed lijstje, dus deel ‘m graag met jullie!

Herfst Netflix films: Halloween komt eraan!

Hoewel ik Halloween wel een leuke feestdag vindt (een veel betere variant op carnaval als je het mij vraagt), voel ik ‘m nog niet echt in onze Lage Landen. Ik heb het idee dat het elk jaar meer een ding wordt, maar of we het ooit zo groots zullen vieren als in Amerika betwijfel ik. Het is wel een goed excuus om een filmmarathon te houden. Voor iedereen die wel van de halloween vibe houdt, maar niet van écht enge horrors, stelde Netflix een leuk lijstje op. Maak een grote kom popcorn, kies een film uit het lijstje en you’re good to go!

Wallace & Gromit

1. Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit

Wallace en Gromit zijn experts in ongedierteverwijdering. Ze krijgen te maken met een vraatzuchtig monster dat de jaarlijkse groentenwedstrijd dreigt te verpesten. Deze animatiefilm uit 2005 is eigenlijk een parodie op horrorfilms, naast een heleboel woordspelingen wordt er vaak verwezen naar horrorfilms. Het is dus vooral een grappige film, en persoonlijk vind ik bij dit soort films het alleen al tof om te zien hoe het is gemaakt. Maar er hangt ook zeker een herfstig sfeertje in de film en er komen zelfs pompoenen in voor ;-).

Scooby-Doo

2. Scooby-Doo

Dit spreekt voor zich toch? ;-) Voor wie nog een geheugensteuntje nodig heeft: Scooby-doo is een van de langslopende animatieseries. De serie gaat over een groepje jongeren en een hond, samen hebben ze het bedrijf Mysterie Inc. dat allerlei mysteries oplost. Deze mysteries draaien altijd om bovennatuurlijke wezens. Meestal blijken deze wezens achteraf gewoon criminelen en oplichters te zijn die zich enkel voordeden als spoken of monsters, maar het gebeurt ook weleens dat het team in aanraking komt met echte monsters. In deze live-actionfilm gaan Scooby en zijn vrienden naar Spooky Island, waar een magische kracht ontwaakt waardoor de mensheid kan worden uitgeroeid. Als kind keek ik altijd graag naar de animatieserie, maar de live-actionfilm heb ik nooit gezien. Perfect als je wel zin hebt in een spooky film, maar wel nog wil kunnen slapen daarna.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

3. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

De Harry Potter films zijn voor mij ook echte herfstfilms. Helaas vind je die niet op Netflix, maar de spin-off Fantastic Beasts wel! Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is het vervolg op de eerste Fantastic Beasts film (die vind je ook op Netflix!). In dit tweede deel wint de duistere tovenaar Grindelwald terrein en Perkamentus laat Newt Scamander naar een ​​tiener zoeken die met zijn mysterieuze aandoening het tij zou kunnen keren. Ik heb deze film in de bioscoop gezien en hoewel ik ‘m af en toe wat vaag vond, past hij qua sfeer zeker bij de herfst!

Herfst Netflix films

4. Sleepy Hollow

Deze Tim Burton film is echt een klassieker en moet je gezien hebben. De film is gebaseerd op een oud spookverhaal uit 1819. Het dorpje Sleepy Hollow, overwegend bewoond door Hollandse boeren, wordt belaagd door een hoofdloze ruiter. Op willekeurige momenten trekt hij er met zijn paard opuit om zijn slachtoffers te onthoofden. Ichabod Crane (Johnny Depp) moet uitzoeken wie deze ruiter is en wat zijn moordtochten motiveert. Echt spannend vond ik deze film niet, maar er hangt wel een heerlijk ‘spooky’ sfeertje in deze film.

Herfst Netflix films

5. Hubie Halloween

Deze film is afgelopen week uitgekomen en is een combinatie van een horror en een komedie. Hubie Dubois brengt elke Halloween ondankbaar door om ervoor te zorgen dat de bewoners van zijn geboortestad, Salem, veilig kunnen feesten en zich aan de regels houden. Maar dit jaar zorgen een ontsnapte crimineel en een mysterieuze nieuwe buurman ervoor dat Hubie extreem alert is. Wanneer mensen beginnen te verdwijnen, is het aan Hubie om de politie en de stedelingen ervan te overtuigen dat de monsters echt zijn, en alleen hij kan ze tegenhouden. Hier ben ik zelf heel benieuwd naar, klinkt als een grappige film met toch een spannend randje.

Nog niet uitgekeken?

Bekijk dan ook mijn andere Netflixtips. Let op: het kan zijn dat bepaalde films uit oude blogs niet meer beschikbaar zijn op Netflix, omdat het aanbod vaak wisselt. Weet je zelf nog goede herfst Netflix films? Tip ze dan in de comments!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Angélica

  Leuk rijtje en als we het toch over Tim Burton en Johnny Depp hebben, mag Edward Scissorhands wat mij betreft zeker niet ontbreken. Alhoewel dat soms misschien wel erg pastel en zonnig oogt haha, maar hij woont wel in een afgelegen, spooky kasteel ;)

 2. Ik wist niet dat de sleept hollow film er ook op staat, de serie heb ik namelijk wel gezien. Vond ik onwijs goed en daarom wel wat twijfel over de film, want die gaat geheid compleet anders zijn, haha. Ben verder ook wel echt een serie kijker. En als ik dan films kijk zijn het docu’s of toch echt wel thrillers.

 3. Melissa

  Je maakte me wel even blij met een dode mus met die eerste foto haha. Ik wil Harry Potter!

  1. Haha oepssss, sorry! Harry Potter staat wel op Netflix, maar dan moet je je VPN veranderen. Geloof dat hij bijvoorbeeld wel beschikbaar is in Portugal en Spanje.

 4. ingrid

  Sleept hollow is toch wel een all time favorite voor mij, tof dat die op Netflix staat! Ik vond de film Enola Holmes wel lekker herfstig. En ik kreeg een netflixtip dat Rebecca verfilmd wordt. Dat vond ik een fantastisch boek, dus ben heel benieuwd naar de film.

  1. Eef

   Oh, leuk dat er nog een verfilming komt! Ik vond dit ook een leuk boek! Er bestaan overigens al 2 films van maar een recente verfilming wil ik zeker ook zien.

 5. Irene

  Ik heb nog geen enkele van deze films gezien behalve The Crimes of Grindelwald. Die hebben wij onlangs ook gekeken. En de Harry Potter films hebben we een hele tijd terug eens opgenomen van op tv dus die gaan we binnenkort ook kijken.

 6. Rachel

  wat een heerlijke eerste foto heb je gedeeld, ziet er goed uit! Zelf heb ik vorig jaar alle Harry Potter films gekeken met mijn man want dat was pure nostalgie voor hem,. Ik vond het niet heel veel aan moet ik eerlijk zeggen haha.. sowieso ben ik niet meer zo van de enge films. Vroeger keek ik altijd horror films midden in de nacht, maar daar ben ik helemaal vanaf. Geef mij maar Dear John en The Notebook films haha.. of een serie zoals Jane The virgin of Outlander.

 7. Marloes

  Leuke tips! Ik ga morgen Sleepy Hollow kijken, wist niet dat die erop staat. Ik vond The Crimes of Grindelwald best wel matig, terwijl ik de HP films wel heel leuk vind… Heb ze allemaal op blu-ray, elk jaar rond kerst kijk ik ze allemaal!

 8. Tea

  Ooooh nu wil ik Wallace en Gromit weer kijken. Ik vind herfst het perfecte seizoen om de Ghibli films weer te kijken, denk dat vooral Spirited Away goed bij dit thema past.

 9. Nicole

  Leuke tips! Hoe kom je trouwens aan de screenshots uit de films? Via Netflix kan dit volgens mij niet.

 10. Jennifer

  Ik heb gister toevallig Hubie Halloween gekeken, hij is grappig en een aanrader idd x’D

  1. Ik wilde ‘m ook gaan kijken, maar we hadden uiteindelijk toch zin in iets spannends en zijn voor het nieuwe seizoen van The Haunting gegaan. Ook echt een aanrader!

Geef een reactie