Home office make over met before & after beelden

home office make over

Toen ik in september hoorde dat ik zeker nog een halfjaar vanuit huis zou moeten werken, besloot ik mijn ‘home office’ aan te pakken. Ik laat jullie graag het resultaat van mijn home office make over zien!

home office make over

Before: een logeerkamer / werkkamer / rommelhok

Zo zag onze logeerkamer eruit. Een tweede slaapkamer was een harde eis tijdens onze zoektocht naar een appartement. Ik wilde mijn vrienden en familie altijd de mogelijkheid kunnen bieden om te blijven slapen. Daar is ook goed gebruik van gemaakt, maar sinds februari natuurlijk niet meer… Met Pasen hadden we al een eerste poging gedaan om deze kamer een beetje op te frissen. We hingen eindelijk wat lijsten op, ik ruimde de boekenkast op en ik wilde nog wat posters aan de muur boven de slaapbank.

Dat kwam er uiteraard niet van en inmiddels werd het ook een beetje ons rommelhok. Afwisselend werkten m’n vriend en ik aan dit mini bureau (dat ik 2 jaar geleden zelf maakte met de hulp van mijn schoonvader), maar echt relaxed werken was het niet. Toen ik na de zomervakantie hoorde dat ik zeker nog tot begin 2021 zou moeten thuiswerken besloot ik dat deze kamer een make over nodig had. Als ik mezelf wilde blijven motiveren had ik een goede werkplek nodig. Bovendien was mijn kralenhobby ook een beetje uit de hand gelopen, dus een vaste plek voor al mijn materialen zou ook fijn zijn.

Dus zo geschiedde: ik tekende een ontwerp uit, we reden naar de Ikea en waren een hele zaterdagmiddag bezig met alles in elkaar zetten. Maar wat ben ik er blij mee!

After: een creatieve werkplek (met slaapbank)

Het is nu echt een werkkamer met de mogelijkheid om er een logeerkamer van te maken, in plaats van andersom. Ik leid jullie graag eventjes rond:

inkom

Tada! Dit is wat je ziet als je de kamer in stapt. Op de website van Sissy Boy zag ik dit geweldige vloerkleed dat qua kleuren (geel, beige, oudroze en baksteenrood) perfect bij de layout van mijn blog paste haha. Je begrijpt dat die heel snel in m’n winkelmandje lag. Hij matcht ook goed met het slaapbankje op de kamer!

bureau
home office make over

Het bureau, de kastjes aan beide zijden en de pegboards kocht ik allemaal bij Ikea. Omdat dit kamertje niet super groot is moest ik op zoek naar een smal bureau. Een te smal bureau werkt echter niet fijn, dus dit was best lastig. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op een bureau van 50cm diep, wat net genoeg ruimte geeft om fijn aan te kunnen werken. De grote lades zijn perfect om mijn laptop en werkspullen in op te ruimen. Zodra mijn werkdag klaar is, schuif ik mijn laptop en aantekeningen in de linkerla en kan ik (als ik wil) aan de slag met mijn kralen.

Het rechterkastje is handig om mijn rommel in op te bergen. Door de gesloten deurtjes zie je die namelijk niet. Het bovenste vakje heb ik expres open gelaten, dit is mijn mini winkeltje met al mijn gemaakte creaties ^_^. Ik denk dat ik nog 2 strips ledlampjes wil kopen om hier te plakken, zodat je de sieraden extra goed kan zien.

Ohh en hoe heerlijk is dit zicht? In het kastje links van mijn bureau zitten al mijn kralen en onderdelen. Zo kan ik er makkelijk bij, zonder telkens de dozen uit de lade te pakken.

home office make over

Toch moeten we voor de echte eyecatcher naar de andere kant van het kamertje kijken: de ‘zithoek’ met prachtige fotowand!

desenio posters

Na de mini make over van onze eethoek vorig jaar besloot ik weer een samenwerking aan te gaan met Desenio. Ik ben nog steeds super blij met de fotowand bij onze eethoek, we krijgen er ook vaak complimentjes over. Bij Desenio bestel je gemakkelijk posters en lijsten, waarmee je een saaie lege muur direct een make over geeft. De keuze is reuze, wat in het begin best wel overweldigend kan zijn. Mijn tip: bepaal eerst wat voor soort posters je op wil hangen. Wil je mooie natuurfoto’s, leuke quotes of abstracte prints? Bedenk vervolgens een kleurenpalette waar mee je wilt werken. Zo kun je al heel wat opties filteren.

Ik ging voor grafische prints in dezelfde kleuren als het vloerkleed. Ik koos onder andere deze print van Matisse en deze print met quote omdat die zoveel voor me betekent. Het kusmondje in het midden is geen print, maar een zakdoek die de oma van mijn vriend voor mij maakte. Ik vond ‘m er perfect tussen passen en het verschil in structuur maakt het ook extra tof.

De lijsten komen ook allemaal van Desenio. Wel zo makkelijk, ze hebben bij elk formaat wel een lijst (in hout, zwart, goud en nog veel meer) en zo weet je zeker dat het past.

desenio posters

Je merkt het: ik ben nog steeds enthousiast over Desenio. Er zijn inmiddels veel websites waar je mooie posters en lijsten kan bestellen, maar qua aanbod en service is Desenio echt mijn favoriet. Anders zou ik ook niet opnieuw met ze samenwerken. Uiteraard laat ik het je graag zelf ervaren: met code ‘LDOFSPRING’ ontvang je van vandaag tot en met 29 oktober 25% korting op de posters. De korting geldt niet op lijsten, ‘handpicked posters’ en gepersonaliseerde posters.

Niet te lang wachten met bestellen dus! Gelukkig heeft Desenio ook een pagina vol met inspiratie voor fotowanden. De vorige keer heb ik een fotowand gekozen die door Desenio is samengesteld waardoor ik zeker wist dat het geheel mooi bij elkaar zou staan ;-)

home office make over

Als je vanuit de bank weer richting de deur kijkt zie je dit: de boekenkast! Hier staan onze kook-, lees- en studieboeken. Door ze op kleur te zetten oogt het direct een stuk rustiger. In de dozen zitten knutselspullen of andere rommeltjes. De ‘rommel’ op de kast (o.a. een puzzelmat en inpakpapier) heeft nog geen goede plek. We hebben helaas geen berging, dus we moeten een beetje creatief zijn.

Home office make over zorgt voor meer werkplezier!

Misschien maak ik het mezelf wijs, maar ik geloof echt dat ik nu fijner en productiever werk. Door de vele opbergmogelijkheden kan ik de kamer goed opgeruimd houden, en wanneer ik in videocall zit met mijn collega’s zie ik in mijn scherm de gezellige fotowand achter mij. Mocht je nog wat ruimte en budget hebben om je eigen home office een make over te geven dan raad ik het ten zeerste aan!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Johanna

  Leuk geworden. Ziet er ook groter uit, omdat alles wit is. Succes!

 2. Siroon

  Wauw het is heel mooi geworden! Wij zijn zelf ook nog bezig met onze studeer/logeer/rommelkamer, wat een werk haha maar een fotowand is wel een tof idee. Vooral omdat het nu onze ‘backup videocall’ ruimte is (als we met z’n 2en werken) en de muur achter het bureau nog leeg is. Ik ga eens kijken bij Desenio :)

 3. Lotte

  Heel leuk geworden – ik keek al uit naar deze post. :-)
  Ik woon “tijdelijk” bij mijn ouders gedurende de bouw van mijn eigen woning dus ik heb hier nooit tijd gestoken in het gezellig maken van mijn bureau. Want ja, dat voltijds thuiswerken was maar voor even en binnen enkele maanden ben ik hier toch weer weg. Maar 2020 dacht er anders over, dus misschien moet ik toch maar een beetje moeite doen om mijn werkhoekje wat op te leuken. Ik heb alvast wel een goeie bureaustoel gekocht – mijn rug is er alvast blij mee.

  1. Als het kan zou ik er zeker wat moeite in steken! Desnoods met spullen van de kringloop, het hoeft niet duur te zijn. Goede bureaustoel is al een top aankoop, die ontbreekt hier nog helaas.

 4. José

  Wauw wat is deze kamer mooi opgeknapt! Ik kan me goed voorstellen dat nu je hier dagelijks heel wat uurtjes moet doorbrengen, dit wel extra motiveert. Love de posterwand ook! En de foto van de kralen is heel satisfying om naar te kijken. :)

 5. Merel

  Hee Marlous,

  wat een mooie make over. Wat een gezelligheid straalt de kamer nu uit!

  De Ikea heeft voor 10 euro een tas om je cadeaupapier in in te pakken. Misschien past de puzzelmat er ook bijin.
  Dan staat het nog wat opgeruimder! :)

 6. Wat is het leuk geworden. Ik heb een bureau in een kamer staan waar ik nooit iets mee doe. Al vijf jaar niet. Denk erover om daar toch iets mee te gaan doen. Toevallig had ik net als jij ook een mooi kleed bij de Sissy Boy gezien. Leek mij ook een mooi startpunt. Super toevallig dat jij dat ook zo had. ;)

 7. Anna

  Wauw, wat is het mooi geworden! Super leuk kleed ook. Ik kan me voorstellen dat zo’n mooie kamer een motivatieboost geeft!

 8. Irene

  Het ziet er super leuk uit, Marlous! Echt zo’n fijn, gezellig kamertje waar je toch productief kunt werken. Ik ben er ook van overtuigd dat je beter kan werken als alles er goed en opgeruimd uit ziet :)

 9. Maura - YLT

  Super mooi is het geworden en weer perfect gestyled. Gelukkig staat de slaapbank er nog, kom ik als het weer mag gauw weer op bezoek

 10. Ellen

  Wat ziet het er leuk uit. Wij hebben ook zo’n kamertje. Logeer, werk en strijk kamertje. Ik krijg er helemaal zin in om het ook eens onder handen te gaan nemen.

 11. Dennis de Beeld

  Hee Marlous!

  Waar heb je die mat vandaan? Mijn vriendin vindt hem heel erg mooi en ik wil het haar graag cadeau doen voor de leuk!

  Ik hoor graag van je!

 12. Kim

  Heerlijke inspiratie voor een home office, zelf vind ik een prullenbak erg handig in het kantoortje.

Geef een reactie